syn

(57 wyników)
  • ciekawy artykuł w najnowszym Przekroju pt O korzysciach z córki płynących - okazuje sie,ze urodzenie i wychowanie syna zwiazane jest z wiekszymi kosztami dla organizmu matki. Badania prowadzono m.im na Uniwersytecie w Turku gdzie nasza Nartuu mieszka :) poczytałam, moze i cos w tym jest- ale jak konkluduje autorka artykułu- "Bede zyc krócej, ale o ilez spokojniej. Mezczyzni sa tacy nieskomplikowani"
  • kupiłam mu Tomka i trzy wagoniki :) łączą się ze sobą za pomocą magnesu a Tomek, gwiżdże, ciuchcia, pufa, syczy i... o zgrozo "śpiewa" początek melodii Tomkowej piosenki... jest 23,30!!! mój syn siedzi na klopie i pufa, gwiżdże oraz w kółko puszcza melodię!!! nie jestem w stanie go ściągnąć!!! a kupa zastygła w połowie robienia... hahahahah (sorry za dosłowność) ;P To kupiłam: www.allegro.pl/item850522864_tomek_i_przyjaciele_kolejka_i_trzy_wag_domkowo.html a tu mój syn w akcji!...
  • hihi, pierwsze efekty noszenia okularow juz sa ;) Dziecie zauwazylo kolezanke i zapalalo do niej niestety nieodwzajemniona miloscia ;( I co ja teraz zrobie ze zlamanym sercem dwulatka? ;))))
  • od wujka na imieniny prezent........... gekona lamparciego!!!!! o kurde myslałam że go zabije!!!! Mateusz wpadł w zachwyt kot w pobudzenie a ja..... we wku....nie :/
  • Co o tym myslicie?
  • Mamo wchodzę images8.fotosik.pl/489/dbd63f88804ee6a4.jpg Mamo zjezdzam , zamknij oczy . images8.fotosik.pl/489/51611c3f116eb2d5.jpg Może nie wida zzzzzzeby górka była aż tak wysoka , ale jest , dodatkowo jest długa , zawsze idziemy do tego parku na zjazdy . On się niczego nie boi :) Pochwaliłam się a co :)
  • a więc jak co rano ściągam bąbelkowi piluchę, obłakadam poduszkami i idę zrobić jemu picie sobie kawę. Ale jakoś tak cicho bez jęczenia to nie u mojego syna zachowanie myśle :-)) idę a on zrobił kupę i wytarzał się w tym cały: czoło, ręce, pościel wszystko !!! w ostatniej chwili złapałam go za rękę jak pakował kupe do buzi. Widać naturalne NAJLEPSZE !!!! On mnie normalnie przy życiu trzyma :-))))))))))))))) PS: Co z poniektórymi osobami bym tego nie przeżywała ale czuję ...
  • Wlasnie wrocilam z USG genetycznego z Provity,wszystko na szczescie jest ok,serduszko bije 157ud/min.przeplyw tetniczy prawidlowy,kosc nosowa prwidlowa,polkole mozgowe prawidlowe i...chyba bedzie chlopak,ale tak na 80%.Po cichu liczylam na dziewczynke ale wazne ze zdrowe,pozdrawiam,buzka
  • wrrr...zamiast dac banana karmil go zakazanymi rzeczmi :-/ Wyobrazam sobie jak to bylo-tata jadl slodycze(maniak jeden) a Szymon wrzeszczal "daj", a ze ojciec malo asertywny w stosunku do dzieci jest, wiec... ale w sumie...raz sie zyje, prawda ;-) img73.imageshack.us/my.php?image=wrzesniowefoty003op1.jpg
  • Słuchajcie mój pięciolatek w ciągu miesiąca schudł 0,5kg. Czy to jest powód do zmartwienia i podjęcia jakichś działań? Badań? Od zawsze jest bardzo szczupły, apetyt ma bardzo dobry, więc skąd ten spadek wagi. A zwazyłam go bo spodnie zaczęły mu zjeżdżać z tyłka
  • wlasnie znalazl sobie nowa zabawe : tlucze swoim plastikowym kubkiem o ciezkim dnie w korek od butelki - korek odskakuje a misiek podaza za nim.... ja z nim nie moge...
  • W drugim tygodniu stycznia zaczeliśmy odpieluchowanie cz.3 i udało się !!!! Woła pięknie siusiu, zrobi na nocnik, do wc, a co najważniejsze przezwyciężył lęk do kupy :-) Były syropy (który z resztą ciężko go uczulił), czopki, dieta itp. któregoś dnia młody wstał i stwierdził, że "dzisiaj robi do nocnika" i robi od 4 dni bez żadnych wspomagaczy :-) Dodam, że to były ciężkie 3 tygodnie. Całe dnie tylko ściągałam mu ubranie zakładałam i tak 100 razy dziennie :-) Teraz pielucha jest...
  • 12.09, dopiero sie zorientowalam..gapa ze mnie... Maks godz. 12.30-2950g 50cm 10pkt Olaf ma brata :)
  • Byliśmy na szczepieniu. Młody nawet nie zakwękał na szczepionkę. Pani doktor bardzo miła: obejrzała małego dała receptę na bebilon pepti i maść robioną na pupę-na te krostki. Podobno najlepsza od wszystkiego sudocremów itp.Mały ewidentnie ma alergie na mleko. Wypytała się wszystkiego, powiedziała że pięknie przybiera na wadze 9400 (waga wyjściowa ze szpitala 2790) Także jestem bardzoooo zadowolona z wizyty :-))))) Trza chłopakowi chyba jakiś samochód za to kupić :-)))
  • najbardziej wkurza mnie to ze ze strony lekarzy gowniana pomoc a czlowiek sam musi dochodzic co dziecku jest....... pomozcie dziewczyny- jakie badania zrobic zeby cos wykryc? co to moze byc za choroba?? 1. napierw lekarka z przychodni powiedziala ze eryk ma zapalenie oskrzeli- zinnat 2. bylo coraz gorzej- lekarka w zpitalu powiedziala ze zapalenie pluc- dalej zinnat 3. po okolo 2 tyg przeszlo- dziecko ok 4. z tydzien, moze dwa bylo ok wiec zaszczepilismy malego przeciw ospie ...
  • Byliśmy na spacerze. Mój smyk szedł po murku od płotu jakiegoś domu, zza domu wybiegł wilczur, wystawił ryj przez płot i ugryzł go w nogę, właściwie bardziej zadrapał zębami. Dziecko przerażone, właścicielka wyszła z domu, poinformowała mnie, że to moja wina, bo dziecko szło po płocie, przecież wiadomo, że tu jest pies (nie ma żadnej tabliczki), że widziała przez okno, że szedł przy płocie i że pies zachowuje się tak dlatego, że dzieci go drażnią. Była niegrzeczna i opryskliwa. ...
  • Podszedł na placu zabaw do barierki, położył się na niej na brzuchu, schował głowę i zrobił fikołka. I tak kilka razy. Myślałam, że mi oczy wyjdą ze zdziwienia. Antek od urodzenia taki sprytny, ale cholera, odważny, że szok...ja pamiętam jak takie fikołki na tzrepaku robiłam ;)
  • wstal sam na nozki z pozycji siedzacej, nietrzymajac sie niczego. Poczym ruszyl w moja strone, czyli calkiem sam z siebie zrobil z piec krokow do mnie. odjarana jestem bo pisalam wam ze za raczke to on od dobrych 5 miesiecy ale sam nic. A tu nagle i niespodziewanie przemogl sie i ruszyl i to z siedzenia wstajac, czyli trudniej mysle niz jakby juz stal. Bardzo jestem dumna :)
  • ...i nerwus, nerwus i jeszcze raz nerwus... Maciuś jest kochanym ale absorbującym dzieckiem. Nawet teraz go kołysze na kolanie on trzyma cyca jedną ręką pisze. Gdy go położe do łóżeczka budzi się i płacze. Gdy go karmie: wygina się, pręży, szarpie, ciągnie za brodawkę a ja nie wiem dlaczego :-(( gdy chcę go uspać jest wielki płacz, jakby broił się przed snem, wkońcu w tym płaczu usypia. Każda zabawa z grzehotką, gryzaczkiem też kończy się nerwami: wkłada do buzi i się wkurza :-(...
  • Dziś nad ranem, jak Filip spał już w naszym łóżku, odwróciłam się od niego i zasnęłam dość mocno. Nagle poczułam że ktoś mi podnosi bluzkę na plecach, a potem usłyszałam takie żałosne stwierdzenie: O nie, mama mima cyca... Ale się uśmiałam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się