syn

(155 wyników)
  • córeczka? byłam wczoraj na usg genetycznym ( 13 tydz) poweidzano zę będzie syn..faktycznie wisiało coś bardzo i tu pytanie czy komus powiedzianon ze bedzie synek a urodziła się córcia? podobno jak mówią ze syn to już raczej tak zostaje...mam synka juz i w tej i poprzedniej ciązy bardzo szybko rosły mi włosy na nogach i w ogóle więcej ich jest ..to na skutek testosteronu które chłopczyk wytwarza
  • Wczoraj powiedziałam mojemu 11 -to letniemu synowi o ciąży. I przeżyłam szok, po prostu zaczął płakać po kilku minutach próby nawiązania z nim kontaktu powiedział że płacze bo wcale się nie cieszy, że on nie chce, że wszystko teraz się zmieni itp.... nie wiem jak mam dzisiaj zareagować, czy spróbować wrócić do tematu, czy udawać ze nic się nie stało. Jako jedynak, nie chciał rodzeństwa, ale żeby aż taka reakcja... nie wiem co mam robić, poradźcie
  • Dla mnie nie ma znaczenia płeć, chcę miec po prostu zdrowe dziecko. A mi rodzina syna życzy :-o. Tak jakby córka to był "gorszy gatunek". Poza tym jedna kobieta w mojej rodzinie stwierdziła ze prawdziwa kobieta tylko synów rodzi - no totalne brednie!!!. Mam ochotę z czystej przekory urodzic córkę. A Wam też tak życzą?
  • Bardzo Was przepraszam dziewczyny ale musiałam to napisać,mimo to,że pragnę tego dziecka by było zdrowe to jednocześnie boję się mieć chłopczyka,wiem,ze zaraz odezwą się dziewczyny i mnie skrytykują ale ja nie pisze to w formie prowokacji ja naprawdę potzrebuję wsparci,szcególnie z dziewczynami ,które czują to samo. Nie wiem skąd się to wzięło u mnie,moze dlatego,że wokoło sa sami chłopcy"rozbójniki",albo..no właśnie niewiem przed zajsciem w ciązę kupiłam sobie ksiązkę dr Shettles...
  • Witam Czy ktos moze nawet z własnego doświadczenia wie jak zwiększyc szanse na poczęcie syna? Przy córce seksi był 4 dni z rzędu przed owulacją i w jej dzień, a jak jest z synem? Pozdr
  • Witam, Niedawno przeprowadzilismy sie do calkiem nowego miasta gdzie nikogo nie znamy a nasza rodzina jest daleko. Do porodu zostalo jeszcze ok.1,5 miesiaca ale ja juz sie zastaniawam co bedzie gdy nagle zaczne rodzic np. w nocy i bedziemy musiali z mezem jachac do szpitala? I tu moj dylemat, co z robic z 7- letnim synem!?? Czy ma jechac z nami? Co z nim zrobic w szpitalu, czy ma czekac na korytarzu? Planujemy poród rozdzinny czyli z mezem ale nie z synem! Nie mamy tu jeszcze na ty...
  • Witam. W piątek będę mieć USG w szpitalu i zastanawiam się czy wziąść mojego dwuletniego syna z nami. Jest tam poczekalnia i tata będzie z nami więc w razie czego będzie mógł się zająć ale też bym chciała aby zobaczył dziecko na ekranie a nie latał za synem. Syn jest żywy i pewnie nie usiedziałby tyle w jednym miejscu zwłaszcza, że badanie dosyć długo trwa. To nasze jedyne USG w ciąży i chciałabym aby było specjalne. Jak myślicie, wziąść go ze sobą i zrobić ten dzień rodzinnym czy...
  • Spotkałam dzisiaj pewną znajomą z miejsca pracy. PO kilku uwagach dotyczących wielkości mojego brzucha, doszłyśmy do do tematu płci dziecka. Powiedziałam jej,ze spodziewam się synka, a ona na to,ze tak myślałą, bo uwaga, spuchł mi nos. Osłupiałam, potem jak opowiedziałam mężowi, to dostaliśmy ataku śniechu. Nie muszę chyba dodawać, ze z moim nosem wszystko w porządku.
  • Jestem mamą 2 chłopców z nadziejami na córkę. Ale ostatnio przeczytałam, że kobiety, które mają palec serdeczny dłuższy od wskazującego sa predysponowane do posiadania synów. Ciekawam czy też tak macie bo ja tak i to różnica jest dość duża. Nie są to żadne czary tylko fakt stwierdzony naukowo-chodzi o większy u tych kobiet poziom testosteronu. Więc nie wiem czy moje marzenia mają szanse byc spełnione.
  • dziewczyny, co byście zrobiły na moim miejscu? jestem w ciąży, a 5 letni syn dostał skierowanie do szpitala na wycięcie migdałka. i nie wiem, czy iść z nim teraz na te trzy dni do szpitala (termin zabiegu byłby za 1,5 m-ca, więc ja wtedy byłabym w ok.30tc), czy dać sobie spokój i załatwić to po porodzie? czy taki oddział laryngologiczny jest w jakiś sposób zagrażający dla ciąży? mam obawy, bo synka urodziłam w 33tc, nie wiem jak będzie teraz. co byście poradziły?
  • Pisz do was, bo sama wiem, jak cieszyły mnie opowieści o porodach. Urodziłąm 28. lipca, pod koniec 41. tygodnia, choc usg wskazywało nawet na pierwsza połowę lipca, ale ja nie byłam przygotowana do porodu do samego końca z wysoko umiejscwioną i zamkniętą szyjką macicy. Nie było warto jeszcze czekać, bo Sergiusz okazał się ponadto za duży jak na moje wymiary. Urodził się z wagą 3900 i wzrostem 62cm, a do tego całe 10 pkt., więc warto było. sam poród był pestką. Najpierw lewatywa, welflo...
  • Witam, dopiero znalazłam troszkę czasu, więc piszę. 25.10 o godz. 11.15 urodzilam mojego synka w wodzie. Skórcze zaczęły się przed 4 rano, potem po pół godzinie odeszło mi trochę wód, więc zaraz dzwoniliśmy do szpitala w Sulechowie,żeby zgłosić przyjazd. Zdążyłam jeszcze wziąc prysznic i w szpitalu byliśmy po piątej. Podłączyli mnie pod KTG i tak sobie siedziałam chyba z 40 min, potem badanie, rozwarcie na 2 cm. Potem przeszliśmy do sali w której robiłam różne rzeczy na worku sako...
  • 11.10 URODZILAM SYNA PRZEZ CC.OD wczoraj jestem w domu Nikodem wazyl 2.650g i miezy53cm.wcale nie jest tak zle miec cc dzis czyje sie rewelacyjnie.rodzilam w krakowie w narutowicza polecam,
  • drogie dziewczyn w niedziele 28.11.04, urodzil sie nam syn. Porod nie byl łatwy, maly przyszedl an swiat w szpitalu przy Starynkiewicza. Wazyl 3560g i mierzyl 54cm. Jest zdrowy i sliczny, pozdrawiam wszystkie mamy rozdwojone i te oczekujace, nie martwcie sie, wszytkie wasze problemy znikna gdy wasze malenstwa znajda sie po "tej stronie" szczesliwa mama Joanna i nasz 8 dniowy skarb
  • no wlasnie, jakie macie doswiadczenia... czy to prawda ze przed, corka a w dzien i po dniu owulacji syn?
  • Jak to było u Was ?? Ja mam chec na slodkie i kwasnie, choc wróża mi córke tylko moja babcia upiera sie ze bede miec syna hhmmm czasem zjem kawalek czekolady czy ciasta ale nie z taka checia jak przed ciaza. Asia 16tc
  • Na ostatniej wizycie moj pan doktor powiedzial mi, że czesto sie zdarza, iż drugie dziecko rodzi się większe niż pierwsze... Z lekka mnie to przestraszylo na poczatku bo moj pierwszy syn wazyl po urodzeniu 4100kg i mial 59cm długości... Wiem, ze te tak nie musi byc bo lekarz mi powiedzial ze to jest na tej samej zasadzie co drugi lzejszy porod (u jednych sie sprawdza u drugich nie) i dlatego z czystej ciekawosci pytam czy u Was tak było????
  • Mam pytanko, jak tam waga waszych dzieci podczas przyjmowania F. Mój synek w 31+4tc ma ledwie 1450g (choc myślę,że lekarz go nie za dokładnie zważył), i twierdzi on,że dzieci po fenoterolu dzieci rodzą się mniejsze. Przyjmuję go od 16 tc i teraz na dniach odstawiam czyli po ponad 16 tyg. - dawka 3x1 tabletka. Czy macie/ miałyście takie obserwacje?
  • Chcę wam się pochwalić!10 lipca o godz.6:15 urodziłam mojego upragnionego synka. Mimo,że były wskazania do cc,duże dziecko,koniec końcem mój gin stwierdził,że spróbujemy urodzić naturalnie.Gdyby jednak nie było postępu w porodzie to cc.Mój mąż na te wieści pojechał szybko opłacić poród rodzinny i czekamy. Do 22 nic się nie działo i męża odprawiłam do domu.Mój gin po wydruku ktg stwierdził,że to potrwa jeszcze spokojnie do jutra do wieczora.Tak więc nie ma się co martwić,że t...
  • jestem w 24 tyg ciąży i mam w domu synka ze szkarlatyną ,przyniósł ja z przedszkola,czy dorośli też chorują? gdybym ew zachorowała to co?pomóżcie bo boję się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się