syn

(57 wyników)
  • Drogie e-mamy, pilnie szukam spodni i butów dla synów 8 lat i 13 lat takich na codzień i do szkoły, może jakaś e-mama ma po swoich dzieciach i już nie pasują a sa w db. lub bdb - , stanie to z chęcią przyjmę jakieś dżinsy, w rozmiarze 146-152 i 168-176, a buty takie na teraz lub na zimę w rozmiarze 36 i 45. Bo jak to bywa przy synach zdzierają ciuchy strasznie Na tego starszego szukam tez bluzy rozpinanej z kapturem jakby komuś się tak przewinęła. Bo na młodsze dzieci jako tako mam ciuszk...
  • Witam serdecznie,od miesiąca mój synek ma postawioną diagnozę:dyspraksja znacznego stopnia,chciałabym skontaktować się z rodzicami dzieci z podobnym zaburzeniem.
  • witam.moj syn ma prawie 16 lat jest niepelnosprawny-ma mpd,jezdzi tylko na wozku.wlasnie'koncza'mu sie buty i mam niezly klopot. poprzednie dostal od ciotki.buty niby nie klopot a w tym przypadku tak.ma konsko szpotawe stopy 'przelamane'wiec tylko usztywnione sportowe/bo mozna w miare cwiczyc w nich/takie do kostki- 'koszykowe'tzn.do koszykowki sa odpowiednie. jezeli ktos ma takie w miare nowe-bo tylko takie wytrzymaja napiecie jakie syn wymusza na nogach to prosze o pomoc.... jes...
  • Kochane dziewczyny czytam wasze rozmowy już od dawna.podziwiam wasze zaangażowanie w pomoc potrzebującym.Mam mieszane uczucia i gryzę się strasznie czy prosic was o pomoc czy też nie...jeszcze dwa lata temu to ja pomagałam sąsiadce w trudnej sytuacji finansowej skompletowac prezenty dla jej dzieciaków,a dziś sama tej pomocy potrzebuję.Życie jest okrutne i nie uznaje kompromisów...Nawet nie wiecie jak trudno jest przełknąc dumę i prosic o pomoc obcych ludzi...Mój mąż stracił pracę w wyniku ch...
  • witam mam bardzo ciężką sytuacje.syn ma 16 miesięcy dużo choruje.mąż miał wypadek. potrzebuje wózka spacerowego dla syna oaz ubranka i pampersy.z góry dziękuje
  • składam wniosek o zasiłek rodzinny,mam chorujące dziecko ale nie wiem czy wogóle jest sens składać wniosek o orzeczenie o niepełnosprawności. Syn ma refluks żołądkowo-przełykowy, astmę, zez i nadwzroczność (nie duża), nosi okularki, dreny w uszach i mimo to niewielki ubytek słuchu, często jest w szpitalu, ma b. często zapalenia płuc. Na co dzień wymaga stosowania diety bezmlecznej i bezglutenowej, regularnie przyjmuje leki na refluks i inhalacje na wziewy. Czy w takiej sytuacji jest se...
  • Mój 4 letni syn ma prawdopodobnie astme oskrzelowa a do tego chyba alergie testy nic nie wykazały ale objawy ma koszmarne niemoze nawet pobiegac z kolegami i pograc w piłke bo zaraz sie dusi w nocy tez strasznie go meczy kaszel jest to do tego stopnia ze wymiotuje pediatra mówi ze jest zdrowy dzisiaj byłam u alergologa trzeci raz w tym miesiacu i zmieniła mu leki niestety niestac mnie w tej chwili na ich zakup a musi je brac jak najszybciej. Moza ktoras z mam ma w swojej apteczce...
  • Szanowni Państwo ! [img]https://2.bp.blogspot.com/_t22I8z5vdmY/SfyFcHardRI/AAAAAAAAALY/8dKgF-yAp0Q/s400/JAS.jpg[/img] Jesteśmy rodzicami 3-letniego Jasia . Szukamy pomocy dla cierpiącego, żyjącego w bolesnym chaosie , głęboko zaburzonego naszego synka Jasia . Cierpi on na zaburzenia układu sensorycznego SI , któremu współtowarzyszy autyzm atypowy. W opinii terapeutów Jaś ma szanse na niemalże całkowite wyleczenie, jednak ponad roczna już kosztowna terapia przekracza możliwości finan...
  • Witam. mój syn idie do Komunii a to są koszty wiadomo,może macie dziewczyny jakieś fajne tanie przepisy,żeby wyglądało danie bogato a kosztowały niewiele???? będę wdzięczna za pomoc pozdrawiam E
  • --Witajcie dziewczyny, 27 sierpnia zostaliśmy rodzicami. W nocy z so na nd dostałam skurczy, czekałam jak najdłuzej w domku - za radą znajomych, Szkoły Rodzenia. W nd rano po śniadanku zadzwoniliśmy do położnej - skurcze były już co 5-7 minut,była 10:07 - kazała się pakować i jechać do szpitala, po przyjęciu na Izbie Przyjęć,o 11:48 już wjechałam na porodówkę, skurcze bardzo bolały...i bóle krzyżowe, gdyby nie mąż ktory był przy mnie,masował mi ciągle plecy - nie dałabym chyba r...
  • Ja wiem, że to nie na temat forum, ale tak naprawdę to nie wiem, gdzie i do kogo mam się z tym zwrócić. Może moderatorki chociaż jakiś czas zostawią ten wątek...może ktoś mi będzie mógł pomoc?? Mam chorego syna i po dwuletniej walce o skierowania, badania, konsultacje nareszcie znamy diagnoze. A to wszystko dzięki jednej mamie z forum alergia, bo to ona przesłała mi próbkę do pobrania wymazu, dała adres laboratorium w Wawie i zapłaciła za koszty tego badania. Są już wyniki. I tutaj...
  • Błagam o pomoc:( Witam serdecznie. Zwracam się o pomoc dla siebie i moich dzieci. Sama wychowuje 5 dzieci w wieku chłopcy 14l, 13l i 18 miesięcy oraz dziewczynki 11 i 5 lat. Mój najstarszy syn choruje na astmę, drugi syn jest niepełnosprawny (ma niedosłuch i upośledzenie umysłowe) ale nie brakowało dzieciom chleba. Niestety mój 18 miesięczny synek uległ poparzeniu 2 i 3 stopnia w okolicach całej twarzy, klatki piersiowej, szyi oraz ramionek i rączek. Obecnie jest po przeszczepie skóry...
  • Dziewczyny szukam pralki dla biednych ludzi. Kontaktujcie się na adres gazetowy ewentualnie przeczytajcie to: Witam wszystkie mamy! Jestem tutaj pierwszy raz. Mam mała córeczke. Laura urodziła się 06.03.2005 r. Jestem pewna, że bede zagladała tutaj częściej. Ale ja nie o tym chciałam pisać. Dziewczyny wierzę w Was! Chodzi o biedna rodzinę, rodzinę, żyjącą w nędzy. Cała historia pochodzi z forum niemowlę, kiedy to latem pewna dziewczyna zauważyła w Olsztynie żebrzacą kobietę z 6-...
  • Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem 65 letnią wdową,w bardzo ciężkiej sytuacji.Mam 490 zł renty.Za samo mieszkanie płacę 315 zł,do tego światło i zostaje mi przerazliwie mało na to by poprostu żyć... Mieszkam razem z córką-44 letnią-chorą na schizofrenię i wychowuję już 9 lat wnuczkę,która teraz poszła 1 rok do gimnazjum. Gdy miała 4 latka synowa ją dała mojemu synowi i się nie zajmuje dzieckiem. Nie wiadomo nawet gdzie przebywa. Syn mój jest na zasiłku dla bezrobotnych-ocze...
  • Zwracam się z prośbą o pomoc w uratowaniu mojego syna, Łukasza Z. Syn mój leczy się od dzieciństwa w poradniach i szpitalach psychiatrycznych. Ma orzeczony stopień niepełnosprawności oraz przyznaną rentę chorobową na stałe, w związku z encefalopatią i schizofrenią paranoidalną. W dniu 21.03.2001 r. Sąd Rejonowy Łódź- Widzew umorzył postępowanie karne w sprawie o wyrzucenie przez syna królika przez okno. Na podstawie opinii biegłych sądowych z P.Z.P. w Łodzi doktora W. i doktora S...
  • zwracam się do państwa z prożbą może ktoś pomoże mojej rodzinie niewiem od czego mam zacząć jest mi trudo pisac o pomoc mój mąż trzy miesiące temu przeszedł jedną operacje na bajpasy po tygodniu okazało się że musi przejśc kolejną operacje bo ma uszkodzone jelita,po tych operacjach nie jest w pełni sprawny ma kłopot z chodzeniem .Utrzymujemy się z renty meża jest to 890 zł mieszka z nami jeszcze syn ja z synem jak nadaży się tylko okazja dorabiamy dorywczo ale mieszkamy na wsi i jest bardzo ...
  • Znów zima,znów potrzebujemy pomocy,szczególnie żywności.Obecnie żyjemy wyłącznie z zasiłku rodzinnego na 5 dzieci.Prosze i wsparcie i modlitwe aby już przyszła wiosna bo wtedy robota sie ruszy.Dużo sie w naszym życiu zmieniło,ale niekoniecznie na lepsze.Mieszkamy w innej miejscowości.Jest ciężko,ale przynajmniej lepsze warunki mieszkaniowe.Prosze o przetrwanie do 20.
  • pani z mops przyznala synowi obiady w szkole/oni placa za to bo nie przekaraczamy 531 zl na osobe/.polecam wszystkim ktorzy maja klopot z kazda zlotowka-tzn.na co ja wydac:) kazda mama w takiej syt.moze starac sie o te pomoc. teraz mimo ze nie sa to mieska co dzien i frykasy to chociaz duzy posilek ktory syn ma bez moich nerwow co ugotowac i za co. pomyslcie o tym wszyscy ktorzy maja ciezka sytuacje-postarjcie sie o dofinansowanie-duza pomoc:) pozdrawiam wszystkich .
  • Wybaczcie,że znowu zwracam się o pomoc,ale może ktoś będzie miałapodręczniki do 3klasy "Już w szkole" dla mojej córki. Będzie ciężko nam wszystko kupić.Tymbardziej,że syn idzie do 1 klasy.A córka potrzebuje przybory itp,syn też.Bardzo proszę o pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się