Forum Kuchnia Wyposażenie kuchni
ZMIEŃ
      warzywa

warzywa

(25 wyników)
    • miałem przez wiele lat młynek elektryczny do szatkowania warzyw - idealny do ryby po grecku. Służył mi wiele lat i był niezastąpiony. Niestety trwale uległ uszkodzeniu i rozgladam sie za nowym. Myślałem że będzie tego na rynku do wyboru do koloru, ale niestety nic w necie nie moge znaleźć. Nie chcę jakiegoś kombajnu za 1000 zł. Tylko młynek mi potrzebny, może ktoś słyszał lub widział takie urządzonko?
    • szukam robota głownie do surowek, szybkiego szatkowania i tarcia warzyw i owocow. Nie wiem co mam wybrać, poradzcie. Są tu posty i fora ale mam wrazenie ze stare.
    • czy z krajarką przelotową, która wyrzuca warzywa do zewnętrznej miski, czy taki, gdzie warzywa wpadają do misy będącej integralną częścią zestawu ? Mnie się wydaje, że do zewnętrznej, bo można od razu wybełtać surówkę z sosem nie przekładając zawartości, ale może się mylę. Jaki macie doświadczenia w tym względzie?
    • Witam, Dużo pracuję, ale uwielbiam wszelkie sałatki i surówki. Czy możecie doradzić jakiś niezawodny sprzęt do rozdrabniania warzyw, tarcia marchewki, selera itp, szatkowania kapusty na surówki, idealnie byłoby gdyby też kroił,ale bez tego może się obejść :) Często się przeprowadzam więc zależy mi na tym żeby nie był to wielki robot kuchenny, poza tym rzadko coś pieczę więc połowa z tych funkcji byłaby bezużyteczna. Zależy mi tylko na warzywach :) Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • Witam Jestem zainteresowana tą wyciskarką, trochę o niej czytałam ale czy ktoś taką posiada i mógłby coś napisać na temat tego sprzętu. Czy sprzęt wart jest tej ceny (ok 3400zł)? Proszę, opiszcie swoje doświadczenia. Z góry dziekuję za pomoc.
    • i nie tylko , już w Polsce. Więcej informacji na email. Pozdrawiam
    • co pokroi?zastanawiałam sie nad szefem kuchni lub rozdrabniaczem-nie chce mi sie kroić warzyw w kostke na zupe, jestem w ciązy wiec niedlugo bede dziecku gotować. Czy możecie polecic jakieś naczynie ?bede wdzieczna bo jak na razie tylko szef kuchni przychodzi mi na myśl ale nie jest tani.
    • Witam, Poproszę o pomoc doświadczonych: 1) Czy robot Ronic może służyć do codziennego wyciskania soków z warzyw i owoców twardych typu burak, seler naciowy, marchewka, jabłko? 2) Która sokowirówka o mocy >=700W jest nieduża (zajmowałaby mało miejsca w kuchni)? ant
    • Poniewaz jestem zielony w sprawach kuchennych mam pytanie- czy moglibyscie polecic mi robot kuchenny ktory oprocz podstawowych funkcji siekania i mieszania starlby marchewke czy ziemniaki na packe (chodzi mi o taka postac jak np ziemniaki na placki ziemniaczane) i zmielilby dobrze miesko na mielone. Byc moze takie cos nie istnieje, jednak wole zasiegnac najpierw jezyka
    • Jak w temacie... czy ktoś z was posiada? Czy rzeczywiście warto to kupić? Uwielbiam suszone pomidory, grzyby też suszę, ale dotychczas metodą tradycyjną tj. na słońcu. Teraz pojawiły się te moje ulubione pomidory, ale jestem w trakcie przeprowadzki i nie mam możliwości bawić się w kilkudniowe suszenie na słońcu. Pomyślałam o takiej suszarce elektrycznej, na Alegro kosztują około stówy. Używacie? Polecacie? Warto kupić?
    • Witam Poszukaje dobrego sprzętu który potrafi zrobić sok z owoc I WARZYW. Latwo znalezc sprzet ktory poradzi sobie z owocami ale chce uzyskac soki takze z warzyw twardszych np marchewka, buraki. Jesli to mozliwe to cenowo w miare przystepna niech bedzie. Co polecacie z doswiadczenia? Pozdrawiam
    • Tak jak w temacie - szukam lodówki, wysokość min. 200cm, jak największy zamrażalnik. Większość modeli ma zamrażalnik o pojemności ok. 77 litrów. Znalazłam model Bosch KGN 39A71, ale nie pasują mi te pojemniki na warzywa - wolałabym szufladę na wzraywa i szuflkadę 0 stopni. Niestety, na liebherr za 7 tys. mnie nie stać, mogę max. wydać 3500. Może ktoś znajdzie i poleci mi coś fajnego. Aga
    • Witam! Proszę o opinie na temat parowarów Tefal Vitamin+ (z programatorem lub bez programatora). Czy często używacie? Co w nim gotujecie? Jak to smakuje? Czy zżera dużo prądu? Czy ułatwia pracę w kuchni? Czy przyspiesza przygotowywanie posiłków? Czy programator ułatwia użytkowanie?... Czyli ogólnie czy polecacie, bo zastanawiam się czy kupować? Z góry dziękuję! :)
    • dzis kupilam sobie blender www.allegro.pl/item286985389_blender_philips_hr_1372_wypasiony_i_mocny_.html, nie u nich ale to nie wazne, z mysla o dziecku i zupkach, ale co konkretnie mozna nim przyzadzic poza zupkami, jak, np, owoce lub warzywa to trzeba wrzucac mocno pokrojone, albo mieso do tych pojemnikow, ma ktos jakies rady albo przepisy, bo w instrukcji to tylko gramatura jest podana,
    • Zna ktos?? Prosze o jakies opinie, bo powaznie zastanawiam sie nad zakupem Chce robota ktory bedzie tarl ziemniaki, mielil mieso i mial w wyposazeniu sokowirowke I znalazlam ten. Moze znacie takie cuda innej marki??
    • Proszę o podpowiedź czy warto kosztem powierzchni ociekacza zdecydować się na zlewozmywak 1,5? Czy ta mała komora jest często wykorzystywana? A jeśli tak to na co?
    • jakie urządzenie wymiksuje warzywa w zupie, tak zeby one miały konsystencję "aksamitną" jak to nieraz jest podawane w przepisach?
    • Szukam dobrej szatkownicy (szatkowanie kapusty, krojenie warzyw w slupki, w plasterki,tarcie marchwi itp). Moze byc w zestawie typu robot lub mikser. Czy ktos moze cos polecic?
    • Witam, prosze o rade: czy warto kupic parowar?? zona chce sie odzywiac zdrowo i schudnac. zaczelismy rozwazac zakup parowaru. niestety ja jestem sceptykiem. obawiam sie kosmicznego rachunku za prad. parowary maja rozna moc (650-2000W). czy w zwiazku z tym nie bedzie to bardzo nieekonomiczne rozwiazanie?? poza tym czy potrawy z parowaru sa smaczne?? prosze o plusy i minusy tego urzadzenia. z gory dziekuje pzdr. pawel
    • Witajcie, wiem, ze o robotach napisano na tym forum bardzo wiele, ale opinii o tym konkretnym modelu raczej nie ma. Interesuje mnie jego funkcjonalnosc zwlaszcza pod katem robienia surowek, siekania warzyw, krojenia cebuli, tarcia ziemniakow i innych warzyw na placki, robienia musow, nalesnikow, zup-kremow, sosow... Czy ten robot posiada tarcze do frytek i obieraczke do ziemnakow? I jeszcze kwestia sokowirowki-podobno jest to jeden ze slabszych elementow urzadzenia-czy wiorki sa w miare suche...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się