Forum Zdrowie Medycyna Naturalna
ZMIEŃ
      warzywa

warzywa

(4 wyniki)
    • Witam. Jestem w trakcie lektury Michała Tombaka. Dużo pisze o sokach z buraków, marchwi, ziemniaka i innych surowych warzyw. Jeśli pijecie takie soki to jak je wyciskacie, w jakich urządzeniach? I przy okazji jak smakuje sok z surowego buraka? i czy z surowego ziemniaka nie jest szkodliwy? Pierwszy raz słyszę aby ziemniak był spożywany na surowo. A przy okazji co zyskaliście stosując zalecenia Tombaka? Pozdrawiam.
    • Mam za mało żelaza w organizmie, co można zastosować na ten niedobór? W jakich owochach i wrzywach jest najwięcej żelaza? Będę wdzięczna za odpowiedż.
    • Bardzo proszę o podanie linków do przepisów na sałatki, przekąski itp. Chodzi mi o tzw. dietę p.nowotworową. Czy ktoś posiada przepisy, bo kupiłem parowar i nie wiem co tam wrzucać.
    • wielu z Was pisze tu o ograniczeniu spozywania "surwizny". Nie wiem,jak traktowac tę teorie,bo kłoci sie ona z powszecnie panujacym przekonaniem o tym,ze warzywa i owoce najlepiej jesc na surowo. Pomózcie mi wytłumaczyc te paradoksy. Prosze o argumenty i fakty pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się