warzywa

(19 wyników)
  • bardzo to dziwne... chcąc jakoś nabrać formy na wiosnę i zrzucić kilka kilogramów postanowiłam jeść zdrowo. Moja poprzednia dieta opierała się głównie na makaronach z lekkimi sosami (nie ze słoika), sporej ilości mięsa i oliwy, do tego zupki chińskie (zabiegana jestem) i co kilka dni jakiś fastfood, a no i śniadanie z reguły na słodko - pączek itp. Trochę owoców, warzyw mało. Jako, że nie wyglądało to zbyt zdrowo zaczęłam jeść inaczej i tak: - zrobiłam sobie warzywa duszone na patelni ...
  • Witam, w te wakacje trochę osłabiłam swój organizm i już zaczynam odczuwać skutki - czuje się strasznie zmęczona, coraz częściej boli mnie głowa i już dostałam kataru (mam nadzieje że tylko na katarze się skończy) ;/ W związku ze zbliżającą się jesienią chyba powinnam zacząć się jakoś wzmacniać. Chciałabym jednak ominąć jakieś drastyczne diety, czosnek czy mleko z miodem ;) Jak się mogę wzmocnić?
  • Dopiero co założyłam wątek na temat kropli a teraz mi się przypomniało o witaminach.Mam wadę wzroku i po 8 godzinach pracy przy komputerze bardzo się boję, że może mi się jeszcze pogorszyć.Zażywam Klarin. Nie wiem czy nie zażywać jeszcze tranu.Czy to nie za dużo?W sumie to i to jest na oczy a mają inny skład. Chciałam jeszcze brać skrzyp na włosy bo wypadają.I jeszcze kwas foliowy bo w niedalekiej przyszłości dziecko.Nie wiem czy nie za dużo tego....A może tylko klarin+centrum? ...
  • wprawdze jeszcze jej nie widac :))) ale co dobrego polecacie?bo tyle tego w aptece...
  • hmmm podobno ładnie sie chudnie i nie ma efektu jojo-powiedzcie kobietki czy stosowałyscie te diete.Na czym ona dokładnie polega z praktycznego "doswiadczenia" -co jesc i jak?
  • Po kilkumiesiecznej przerwie mam zamiar wrocic do pigulek antykoncepcyjnych. Kiedy bralam je poprzednio nie bralam nic dodatkowo, ale zastanawiam sie czy nie warto. Co polecacie?
  • Witam:) Od dłuższego czasu piłam baardzo duże ilości soku z marchewki. No i sobie narobiłam jestem teraz cała żółto-pomarańczowa. To wyglada okropnie. Pewnie za dużo karotenu. No i jakis czas temu już wogóle odstawiłam marchewke i inne pomaranczowe i czerwone warzywa, ale kolor mojej skory dalej sei nie poprawia. Wiecie może jak sobie z tym poradzic. z góry wielkie dzieki. Pozdrawiam:*
  • Kochane, pomóżcie proszę, już nie wiem co robić. Jem niedużo, śniadanie to dwie kanapki z ciemnym chclebe + serek almette, lub jakaś chuda wędlina + pomidor lub inne warzywa. Potem jem obiad, zazwyczaj bez ziemniaków, dużo warzyw. Mam 25 lat i mimo tego cały czas sysyrmatycznie tyję. Dwa lata temu ważyłam 55 kg, teraz już 61. Nie moge na siebie patrzeć, mam straszny tłuszcz na brzuch, biust mi urósł i wygląda okropnie. Co robić? Dodatkowo za dwa tygodnie biorę ślub i w sukni wygl...
  • Czy możecie mi polecić jakieś naprawdę,dobre i sprawdzone witaminy w tabletkach lub płynie.Biorę tabletki anty więc,nie moge brac niczego co zawiera żeń-szeń. Jeśli więc znacie coś godnego polecenia,to będę wdzięczna.W aptekach aż roi się od różnych preparatów,ale nie chciałabym testować każdego po kolei. Dziękuję za wszelką pomoc Anika
  • Teraz nie wiem jak z tego wyjść. Bez wspomagaczy praktycznie nie "chodzę do łazienki". Nie chce tak dłużej. Co mogę zrobić żeby wrócić do normalności? Pozdrawiam
  • Czy któraś z WAs ma przepisy, pomysł na deser, koktail warzywny. Pani doktor kazała mi sobie takie robić z warzyw, ale nie mam żadnych pomysłów.
  • bzdury! jest tyle teorii a tu jakiś populizm, bleh
  • żelazo(5)

mam mało żelaza, grozi mi anemia:( czy ktoraś z Was miała ten problem? i jak sobie poradziła? wiem w jakich produktach jest jego dużo, nie lubie owoców morza, nie umiem przyrządzać wołowiny, a samymi warzywami się nie najadam... proszę o pomoc doświadczone
  • jestem w 20 tyg. ciązy.przed nia wazylam 54 kg a tu nagle przytylam az 14 kg bylam tydzien w szpitalu i tam nic nie robilam tylko jadlam wiec moglam troche przytyc ale teraz normalnie funkcjonuje ale mimo to dalej tyje i to w szybkim tempie.wiem ze tycie jest normalna rzecza podczas ciazy ale czy takie szybkie????ciagle cos "podjadam" i pewnie to przez to. czy moge ograniczyc sie w jedzieniu???czy moge stosowac kremy wyszczyplajace (ale tylko na uda bo sa strasznie gigantyczne)???...
  • a zwłaszcza w jakich warzywach?? pozdrowionka :-)
  • Problem dotyczy mojego mężczyzny, gdy wstaje wcześnie rano, zawsze ma straszne rozwolnienie, spędza ok pół godziny w WC, wychodzi blady i wygląda jak po nieprzespanej nocy... Zawsze tak ma gdy wcześnie wstaje, tzn przed 8.00. Nawet nie tyle jest to rozwolnienie co ... załatwianie się prawie samą wodą, tak tragicznie ma jak wstanie bardzo wcześnie...Dziwny ma ten organizm, jak wstaje po 8 to wszystko zazwyczaj jest ok. Najgorsze, że przez te wieczne poranne rozwolnienia spóźnia się ciągl...
  • Jestem osoba niewielka, drobna. Wszedzie czytam, ze powinno sie zjadac tyle a tyle gram owocow, warzyw itd. wypic tyle a tyle wody. Mam ptanie: czy ilosc jedzenia w ogole nie uzaleznia sie od proporcji ciala? Czy Ja mam tyle samo zjesc co kobieta 2 razy wieksza ode mnie? Jak ustalane sa takie dawki jedzenia? Dla jakiej masy ciala? Martwie sie, bo chce miec zdrowego dzidziusia. Prosze o opinie P. Dr i innych. Dzieki. Wikia
  • Dziewczyny jestem 3 tygodnie po porodzie i ciągle czuje sie słabo, kręci mi sie w głowie itp...Powiedzcie jakie witaminy sobie kupic zebym doszła do siebie jak najszybciej...??
  • Od kilku dni mam czarny i bardzo twardy stolec? Co to znaczy? Mało warzyw, witamin, błonnika, wody? Trochę mi głupio pytać rodziny i dlatego postanowiłam napisać na forum. Proszę tylko bez głupich komentarzy. Z góry dziękuję za wszelkie spostrzeżenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się