-
Które warzywa jecie na surowo, a które według Was wymagają obróbki (gotowania, czy zblanszowania)? Które regularnie wykorzystujecie w kuchni i w jakiej formie, a które goszczą na Waszych stołach dość rzadko?
Czy według Was wszystkie surowe warzywa jedzone przez Was nadają się również do spożycia w tej formie przez dziecko (około 2 lat)?
Szukam warzywnych inspiracji dla siebie oraz sposobów na „przemycanie” warzyw do diety dziecka, które do pewnego momentu jadło wszystkie podawa...
-
Chodzi mi o wszystkie czynności przygotowawcze, których efektem jest posiłek złożony z wielu warzyw.
Czyli o:
czyszczenie
obieranie, skrobanie
gotowanie (dobrze w jednym garnku, ale potem na ziemniakach zostają płatki z brukselki i apetycznie to nie wygląda)
mycie narzędzi, garnków i naczyń po tym wszystkim.
U mnie wszystkie te czynności trwają jakoś bardzo długo, choć wydaje mi się, że jestem dość dobrze zorganizowana. Proszę w Wasze dobre rady.
-
Jakiej firmy warzywa z puszki kupujecie? Bo otworzyłam właśnie mieszankę meksykańską z dawtony i mnie odrzuciło, warzywa wyblakłe, rozmiękłe, że fuj. Znowuż Pudliszki i Bonduelle są trochę drogie, możecie polecić coś dobrego w rozsądnej cenie?
-
Mam maszynkę zelmera i można do niej dokupić różne inne dodatkowe "osprzęty", ja akurat chciałabym młynek/żarna do mielenia mąki. Moj pytanie do posiadaczek tych dodatków - faktycznie da się zmielić ziarno na mąkę, czy tylko rozdrobni zboże?
A jak z wyciskarką do owoców?
-
chodzi mi np. o świeżą marchewkę, pomidory, surowe ziemniaki. Do gotowanych pewnie nie ma problemu bo prawie cokolwiek się nadaje ale do świeżych warzyw już nie koniecznie.. Jest w ogóle coś takiego ?
-
Witam Forumowiczki:)
Mam pytanie związane z nowym zakupem: co i jak smażycie na patelni grillowej -
teflonowej?
Jeśli mięso to z oliwą (jaką ilością) czy bez?
Warzywa?
Będę wdzięczna za rady!