Forum Zdrowie Dieta Dieta South Beach
ZMIEŃ
      warzywa

warzywa

(53 wyniki)
    • Witam, Mam pytanie odnośnie diety. Otóż ja byłam na niej rok temu, schudłam ślicznie ok 7 kg, ale zaszłam w ciążę i wszystko wróciło. Obecnie powoli zabieram się za powrót do diety, chciałabym żeby zaczął plażować ze mną mój mąż, jednak jest pewien problem: on nie lubi warzyw....To "typowy" facet: mięcho, ziemniaki, buła z szynką itp. Jak go przekonać do niejedzenia pieczywa no i do tych warzyw? Bo on lubi ziemniaki i marchewkę, no i fasolkę szparagową. Żadnych brokułów, kalafiora, szpinaku ...
    • Witajćie, Mam pytanko czy można pić Fit 8 warzyw w I fazie?
    • Dziewczyny...interesuje mnie to jakich warzyw nie można jeść a I fazie????
    • 1) na czym gotujecie zupę. Normalnie do wywaru z warzyw dodaje się marchewkę. 1faza jest bezmarchewkowa. Zatem bez marchewki, kostki rosołowe nie za bardzo 2)czy wyjdzie mi sernik na zimno z takiego połączenia: 1 kosta zmielonego białego sera na puch, 1 mały jogurt naturalny, fruktoza, żelatyna? Jak się uda to zaleję galaretką bezcukrową. Dzielcie się patentami;)
    • wiem jak strasznie denerwujące jest jak ktoś zaczynający dietę nie czyta książki i wpisów ogólnych i zadaje kretyńskie pytania dręcząc tych co start mają za sobą ;)) czytałam, książke i wpisy i to nie moja pierwsza dieta bo już mi się nawet przykazania mylą dukana, atkinsa i sb ;)) ale do żadnej diety nie zabrałam się na 100% bo u dukana 1 faza to masakra bez warzyw, atkins na dłuższą metę teżmi nie pasował- za tłusty;)) sb teoretycznie mi pasuje- dlatego żeby uporządkować swoją wiedzę bardzo...
    • Mam pytanie czy nawet po zakończeniu 2 fazy już nigdy nie będe mogła zjeść frytek, pączka czy pizzy? Czy jeśli zjem coś takiego raz na jakis czas to od razu waga zacznie wzrastać? I czy juz zawsze bede musiał kupować jogurt 0%, czy serków typu danio nie bede mogła zjeść, a co z makaronem takim zwykłym? tez odpada na zawsze?
    • Witam.Prosilabym o pomoc.Dzis moj 13 dzien SB,niestety jakowego spadku wagi nie ma.Zastanawiam sie co moze byc przyczyna,moze nabial?Przeczytalam gdzis ze trzeba z nim uwazac,czy jem go za duzo?Moje menu: Sniadanie-jajka sadzone-2,kawalek zoletego sera light przegryzka-roznie ale nic zakazanego obiad-serek wiejski,czasem dodam warzywa pr\zegryzka kolacja-warzywa surowe badz soczewica,fasolka. Dodam ze czesto dodaje ser zolty-taki starty.Czasem rybka. Jestem wegetarianka wiec mies...
    • Kupiłam quinoe. I nie wiem co z nią zrobić - jakiś pomysł? Kupiłabym za to świeżą miętę, najchętniej w doniczce - gdzie to się kupuje - w kwiaciarni??
    • Witam! Ja tez od tygodnia jestem na diecie SB, choc tak wlasciwie to juz nie jestem... stad wlasnie moj problem i watpliwosci, ktore - mam nadzieje - pomozecie mi rozwiac. Ale od poczatku: zaczelam diete dokladnie tydzien temu, szlo mi jak po masle, po 5 dniach mialam 2,5 kg na minusie (do zrzucenia mam ok. 20), no i w sobote diete szlag trafil, bo sie pochorowalam (sniadanie: jajecznica na zielonej cebulce + kawa bezkofeinowa z odtłuszczonym mlekiem sojowym - jakies 2 godz. po tym s...
    • najpierw jadłam sucharki, ale od madziuus [za co dziękuje] dowiedziałam się, że ich nie można.. więc czym mogłabym je zastąpić? czy może robić sobie 'zawijasy' z warzyw?
    • nie wiem jak sobie radzic kiedys pomagało pieczone jabłko :( a teraz ani jablka ani sliwek nie mozna.. zostaje xenna w tabletkach :( a moze macie jakies sposoby?
    • przez całą jedynkę wcinałam zieloną fasolkę szparagową - bo zeszłoroczna obrzydziła mi sałatę i brokuły... wyszłam z założenia, że zielone i warzywo, to musi być ok., a ma 74 IG! Więcej od osławionych buraków! cholera, czemu nikt (a zwłaszcza ja) tego nie zauważył?? nie wiem czy ten temat wart jest nowego wątku, ale norrmalnie aż się zaczęłam dzisiaj trząść jak to dzisiaj odkryłam . fuck.
    • Ten temat powraca :-( U mnie wszystko stoi, od 2 tygodni waga stoi jak zakleta, zaczynam teraz XII tydzien SB. Wiem, pisaliscie ze tak moze byc, ze organizm sie nawadnia. Nie stresuje sie, ale jestem ciekawa jak wasze postepy? ruszulo sie cos u was?
    • Otóż od 3 dni jestem na diecie south beach i jak narazie trzymam sie calkiem dobrze. Tylko sie zastanawiam, czy na pewno wytrzymam 2 tygodnie na omletach z cebulą i papryką! POMOCY: czy znacie jakieś przepisy bezmięsne, najlepiej bezjajeczne, bezgrzybowe, bezowocowo- morskie i bezrybne? Miło by było, jakby były również bez szparagów, bo i za nimi nie przepadam. Bładam, odpiszcie, bo mój umysł jest zaplątany gdzieś między omletami... Pozdrawiam, Mrs Darcy
    • hej zaczynam od jutra SB bo tyle sie o niej naczytałam i o efektach plazowiczek ze postanowilam sprobowac. Najgorsze problemy mam ze sniadaniami wogole nie mam koncepcji co jesc????? No i niestety z porami posilkow. Sniadanie jem w domku o 6.30 bo czytalam ze trzeba w godzine po przebudzeniu, a potem to juz roznie. jak jestem zawalona robota w pracy to nawet nie chce mi sie jesc a to niestety zle i nie wiem jakie pory ustalic. Pracuje od 8 - 16 w domu jestem o 17. Aha no i pytan...
    • juz 8 dzien na diecie SB. Nie chudne, mam zaparcia, jem glownie serki wiejskie z warzywami, jajka i tofu. Mam niesamowite zaparcia. Jedyny grzech to codzien duzy jogurt jiogobella-z owocami. Nie sadze jdnak, zeby TYLKO taki byl powod brak efektow:(((((pociszcie mnie, czy jestem wyjatkiem??moze lzej mi bylo na poczatku diety, ale teraz bola mnie miesnie, i jestm ociezala przez zaparcia:(((
    • na wadze -3,5 kg. docelowo bylo 5. grzeszkow niet. od kilku dni waga pokazuje to samo. mam wrazenie, ze tylko czeka na urozmaicenie jadlospisu w II fazie, zeby cos dodac. nie ukrywam, ze jestem rozczarowana. owszem, ubylo mnie tu i owdzie, ale nie w takim stopniu, jak bym chciala, zwazywszy na to, ile jem! nie wiem dlaczego nie moge przekroczyc tego magicznego progu tyle a tyle kg. nie wiem, czy sie ludzic, ze jeszcze schudne, czy zaakceptowac, ze juz chudsza nie bede? kurde nie wiem co o tym...
    • Witajcie, mam pytanie o serek wiejski - czy moze byc Piatnicy 3 % tluszczu (ile dziennie moge go jesc? - jaki jog naturalny jest dozwolony (mam 3%) - czy trzeba ograniczac nabial? Dzieki
    • koncze juz drugi tydzien I fazy i jak dotad udalo mi sie zgubic ok 1,5kg strasznie mnie to martwi, moze cos zle robie? tak wyglada moje menu (z dzisiaj) sniadanie: omlet (1 jajo) z plasterkiem fety light + czerwona herbata sniadanie 2: papryka + serek wiejski light przekąska: red bull przekąska: 100g twarogu wiejskiego light obiad(kolacja): piers kurczaka smazona na oliwie w jajku z plasterkiem fety light, ogorek zielony i herbata czerwona za duzo? zle? nie chudne juz a ...
    • Szaszlyki z piersi kurczaka, pieczarek, papryki i moze jeszcze jakichs innych warzyw, lekko podsmazone na oliwie z oliwek, potem duszone - czy to moze byc danie w 1 fazie, czy moze cos nie tak? Mi sie wydaje, ze wszystko ok, ale wolalabym sie upewnic, jesli mialabym zrobic cos glupiego na samym poczatku:). Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się