Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      wymarzony

wymarzony

(13 wyniki)
    • witam,marze o weterynarii...od zawsze 10 lat temu zdalam mature. tylko moje stopnie to 4,4 i 5! dzis w dziekanacie powiedziano mi ze są za slabe.na jedno miejsce jest juz 30 osób a na roku tylko 60miejsc.wiec polowe przejmą ludzie po olimpiadach i konkursach a drugą polowe ci z samymi piątkami. nowe matury moza poprawiac,a starych nie. czy moge pisac pierwszy raz nową mature mając starą???czy raczej moje marzenia juz legły w gruzach??? kto wymyslil te cholerne nowe matury!!??? na kazde...
    • Mam 90% z historii, 89 z wosu, 79 z angielskiego. Czy mam szanse dostać sie an dzienne prawo - UJ? Bardzo się martwię i nie wiem czy składać też na inne uczlnei? Dzięki z góry za słowa wsparcia!
    • Filologia,o ktorej mowie zawsze byla moim marzeniem.Zabraklo mi punktow,jestem za to na liscie przyjetych na kjs.Co polecacie w tej sytuacji:studiowac to "tymczasowo" i sprobowac szczescia za rok czy moze lepiej od razu isc na wieczorowe ,ale te ktore naprawde chce,z mysla o tym zeby po I roku przeniesc sie na dzienne?I tu pojawia sie obawa:przeciez nie tak latwo przeskoczyc z wiecz. na dzienne...z drugiej strony nic nie zagwarantuje mi lepszego wyniku z matury z polskiego bo,nies...
    • Ja należę do tych szczęśliwców (PWr Elektrotechnika W-5)
    • kim chcielibyście zostać po ukończeniu studiów
    • 4.00 - wstaje i śniadanko i w tym czasie oglądam sobie tvn24 7.00 - studia 15.00 - dom obiad i nauka do 22.00 22.00 - spać 4.00 - wstaje..... a wygląda to tak 11.oo wstaje i o kurdę, znowu zaspałam na wykłady 12.00 widzę, że nie opłaca mi się już iść na wydział do 17.00 lezę bezmyślnie przed telewizorem i zajadam chrupki po 17.00 przychodzą rodzicę, więc trzeba się ubrać i posprzątać śmietnik w pokoju 18. 00- nic nie posprzątane, siedzę przed internetem w swoim pokoju 22.00 ...
    • Cześć. Nie każdy dostaję się na wymarzony kierunek.. no właśnie - wymarzony! Czy warto próbować podwyższać wyniki matury i próbować się dostać jeszcze raz? Bo mnie straszą, że inni pokończą studia a ja będę w połowie.
    • mam problem. zdeklarowałam się we wrześniu na poprawkę nowej matury z dwóch przedmiotów:polkiego i angielskiego, oba na poziomie rozszerzonym. poprawiam, bo moje wyniki mnie nie satydfakcjonują. jestem na wymarzonych studiach, ale może i jest to troche ambitne,ale nie pasuje mi moj wynik maturalny. problem w tym ze nie mam czasu nic powtórzyc. a przeciez polski to dziesiątki lektur.mam dużo nauki na studiach, w dzien poprawki z angielsiego mam wazne kolokwium. zastanawiam się czy ...
    • nie mogę znaleźć jakie przedmioty trzeba zdać na maturze by dostać się na wymarzony kiedynek czy znacie jakąś stronę związaną z tym?
    • ...żeby się dostać na wymarzony kierunek. Albo ktoś kto sobie to załatwił po znajomości? Ponieważ net zapewnia anonimowość,to generalnie bardzo jestem ciekaw czy ktoś się wypowie.
    • jak to przyjemnie byc stuentka wymarzonego kierunku!!!!
    • Szczerze wszystkim odradzam uczestnictwo w kurszach przygotowawczych na UW organizowanych przez tę fundację. Wiele w dostaniu się na wymarzone kierunki nie pomogą. Liczcie przede wszystkim na własną pracę!!
    • nie dostałam sie na wymarzone kierunki(tzn tak mi sie wydawalo ze wymarzone),w maju chce poprawiac mature i startowac jeszcze raz, ale i tak nie mam pewnosci czy sie dostane!a teraz lepiej abym poszla na rok(a moze dluzej)do wyzszek szkoly zawodowej na DZIENNE stosunki miedzynarodowe czy na uam na ZAOCZNĄ socjologie.bardziej kreci mnie socjologia ale poprawiam maturke z histy wiec te roczne stosunki by m isie przydaly..sama nie wiem!co byscie zrobili na moim miejscu??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się