Dodaj do ulubionych

sklep internetowy - spożywczy

05.02.15, 10:44
korzystacie z takich? w jakich sa największe promocje i najtańsze dojazdy?
Czy oszczędzacie rzeczywiście na spożywczych artykułach? a może tylko oszczędność czasu? Jestem ciekawa waszych wpisów.
Ja nigdy nie robiłam takich zakupów z uwagi ze do mojej miejscowości nie dojeżdża taki samochód z żywnością ale jestem codziennie przejazdem w większym mieście więc myślałam żeby zamówić takie zakupy np. do teściowej i tylko odebraćsmile a nie tracic czasu na chodzenie po sklepach, bo tego nie lubiesad
Obserwuj wątek
    • d.d.00 Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 11:13
      Ja czasem robię. Korzystam z tesco e-zakupy, ale tylko dlatego, że w moich okolicach auchan nie prowadzi e-zakupów. Jako sklep stacjonarny auchan jest tańszy i ma większy wybór.
      E-zakupy robie gdy nie mam czasu iść do sklepu, sposobności (teraz jestem na l4 i mam napisane "leżeć" ) lub gdy uzupełniam chemię, mąki, mleko itd i nie chce mi sie dźwigać i gdy mam mało kasy(podgląd koszyka pozwala mi zapanować nad wydatkami). Ostatnio dostałam e-bon, na 20 zł przy zakupach za 100 zł i go wykorzystałam wink Fajna sprawa takie e-zakupy, ale czekam aż auchan bedzie dowoził w moje okolice wink
    • joanna_poz Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 11:19
      ja robię zamawiam spożywkę w Piotrze i Pawle co tydzien.
      robię to dla wygody (bo i tak zrobiłabym to stacjonarnie) i dla oszczędności czasu.
      nie chce mi sie tracić czasu w piatek po pracy, czy w sobotę rano, żeby tam jechać, przemierzac sklep i stac w kolejkach.
      mam ustawione tzw. szybkie koszyki - czyli to co kupuję regularnie - i to mogę sobie szybko przekopiowac.
      koszty wysyłki zależą od miasta i wartości zakupów. u mnie - za darmo jest dostawa powyżej 150 zł.
      • franula Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 11:40
        zamawiam we frisco, drożej niż w oszczędnych supermarketach czy dyskontach, taniej niż w sklepach pod domem
        ale jak mi wnoszą ponad 50 kilo zakupów (zgrzewki wody gaz i neigaz, soki, mleko, mąka, cukier) i ustawiają pod lodówką to mogę dopłacić kilka złotych różnicy
    • aurinko Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 13:43
      Co jakiś czas zamawiam niektóre produkty z e-tesco, najtańsza dostawa u mnie to niecałe 6zł (koszt dostawy uzależniony jest od godzin dostawy) ale niestety zawsze były jakieś zamienniki, które przeważnie nie były trafione (np. zamiast bielucha z papryką był almette z pomidorami), dostawca musi je odliczać, odejmować z rachunku, trzeba kilka podpisów złożyć, wszystko zabiera czas. Ostatnio z zakupów na 250zł zrobiło się 98zł bo było pełno zamienników, miałam ochotę odesłać całe zakupy uncertain
      • d.d.00 Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 13:46
        a tam nie ma takiej opcji, ze jak nie ma produktu to żeby nie dawali zamiennika?
        • aurinko Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 13:59
          Można dopisać w uwagach, ale nikt sobie tym głowy nie zawracał. Poza tym i tak zostaje się bez produktu, po który trzeba jechać do innego sklepu. Irytujące przy założeniach czemu mają służyć zakupy internetowe.
          • joanna_poz Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 14:03
            pod tym względem Piotr i Paweł jest super - nie ma żadnego wtryniania czegokolwiek na silę.
            zawsze jest telefon - nie ma tego i tego, czy zyczy sobie Pani coś w zamian i jest to każdorazowo uzgadniane. uzgadaniają nawet czy zamiast szynki konserwowej firmy X mozna dac szynkę konserwową firmy Z.
            • franula Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 14:48
              jeszcze mi się nie zdarzyło żeby frisco czegoś nie dostarczyło albo coś zamieniało

jedynie raz dostałam przeterminowany serek, zwrócili kasę z ukłonami
              • oliolali Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 15:18
                Również zamawiam we frisco - i też jak na razie super się spisują. Niestety ceny nie są zbyt niskie. Jednak mają bardzo duży wybór produktów i wcześniej dostaje się potwierdzenie kompletności zamówienia. Do tego zawsze wszystkie owoce są super świeże. Celuje w godziny darmowe kiedy przy zamówieni powyżej 150 zł nie muszę płacić za dostawę.

Kupuję również w tesco i tam jest coraz gorzej z dostawami, u mnie rekord to pół zamówienia zastępników, niestety mocno bezsensownych np. zamiast pokrzywy szałwia. Mimo wszystko czasem tam robię zakupy ze względu na ceny, przez net jest mniejszy wybór produktów niż stacjonarnie. Jeszcze nigdy nie dostałam kompletnego zamówienia. Nie sprawdzam przy dostawcy kompletności zamówienia ale chyba z tesco zacznę to robić, ponieważ dwukrotnie mimo, że było w wykazie i zapłaciłam to nie miałam raz paczki michałków a raz kawy. Nie ma darmowych dostaw i w tesco przestałam dawać napiwek dostawcy.

Zamawiam również ze sklepu aledobre.pl, tam często jest to czego nie ma w pozostałych wyżej wymienionych.
                Z okazji dnia darmowej dostawy testowałam tez inne sklepy ale nic godnego polecenia nie dostałam.

Tęsknię za a.pl (bomi) ceny były fajne, dostawy kompletne i świetny wybór produktów.
            • iberka Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 21:56
              tesco niczego nie "wtrynia" na siłę. Przyjeżdża zamiennik i decydujesz czy chcesz czy rezygnujesz, żaden problem, obsługa bez zastrzeżeń. Ja zauważyłam ,że do mnie najwięcej zamienników dociera w ndz wieczorem dlatego dostawy umawiam na pn/wt smile
          • only_marcopol Re: sklep internetowy - spożywczy 04.09.15, 21:21
            aurinko napisała:

> Można dopisać w uwagach, ale nikt sobie tym głowy nie zawracał. Poza tym i tak
            > zostaje się bez produktu, po który trzeba jechać do innego sklepu. Irytujące pr
            > zy założeniach czemu mają służyć zakupy internetowe.

a to beznadzienje powinno od razu być wiadomo czy jest produkt i kazdy kupujący sam wybrałby zamiennik a nie sami decydują bez sensu
    • kosc_ksiezyca Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 15:29
      Ostatnio "testujemy" Tesco online na dowóz. Jak na razie jestem zachwycona oszczędnością czasu, ceny w porządku, sporo promocji, chociaż oczywiście są produkty, które kupuję gdzie indziej (większość nabiału, makaronów i ryżu w Lidlu czy chemię w Rossmanie np.), ale ogólnie dobry pomysł.

Jedyny minus - nie ma alkoholu wink
      • iberka Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 22:00
        alkohol ma Frisco
    • pani.jezowa Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 16:58
      My korzystamy zamawiając przede wszystkim rzeczy paczkowane, które są ciężkie.
      Czyli wodę, mleko, soki, olej, słoiki (dżem, ogórki), puszki z kukurydzą, groszkiem itd.
      Makaron, ryż, kasze.
      Plus chemia do domu.
      Nie ma obaw, że będzie nieświeże, bo nie ma jak i nie muszę tego dźwigać co jest największą zaletą.
      latem, gdy idzie sporo wody, to potrafi być kilkadziesiąt kilogramów, bo zamawiam mniej więcej raz na miesiąc (częściej takich rzeczy nie zużyję a mam wtedy bezpłatną dostawę).

Świeżych owoców i warzyw nie zamawiam, tak samo rzeczy, które muszą być w lodówce, bo wiem, że czasem pakują zamówienia wiele godzin wcześniej.
    • iberka Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 21:59
      Kraków: regularnie korzystam z Tesco i Almy. W obu robię podobne zamówienia, różnic cenowych nie zauważam….chyba, że w jednym miejscu jest akurat super hiper promocja. Zakupy spożywcze online robię od około 10 lat. Przed tesco i almą było w Krk Ziko i to od nich zaczęłam.
      Ach, tesco ma często kupony promocyjne ( w styczniu miałam 2x 15 pln i wczoraj dostałam kolejny o tej wartości).
      Jeżeli chcę małe zakupy zrobić to wybieram almę i zamawiam z bezpłatną dostawą dla nowego klienta ( inny adres @).
      • kosc_ksiezyca Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 22:40
        Iberka, a skąd takie kupony można wziąć?
        • d.d.00 Re: sklep internetowy - spożywczy 05.02.15, 23:06
          Ja od Tesco na mmaila. E-mail roZpoczynał się od słów "dawno nie robiłaś u nas zakupów, mamy więc dla Ciebie prezent " i zniżka 20 zł przy zakupie za 100 zł.
        • aurinko Re: sklep internetowy - spożywczy 06.02.15, 09:46
          Kupony przysyłają na maila, nie wiem jakie trzeba spełnić warunki, bo robię zakupy przez net nieregularnie i na różne kwoty, ale na maila przysyłają, po 10, 15 i raz się zdarzyło 20zł. Dodatkowo do drugiego zamówienia dostałam kubek, colę 0,5l, jakiś notes, długopis.
        • iberka Re: sklep internetowy - spożywczy 06.02.15, 10:00
          ja też dostaję na @, ale nie po długiej przerwie zakupowej , bo zakupy robię co 2 tyg a kupony tez tak przychodzą. Nie wiem od czego to zależy…może od tego, że dużo tam nie wydaję big_grin
    • isupermarket Re: sklep internetowy - spożywczy 03.09.15, 21:32
      Zapraszamy do przetestowania naszego sklepu internetowysupermarket.pl/ - co prawda nie mamy (jeszcze) dostawy własnej ale za to w miarę szybko dostarczamy produkty kurierem, Pocztą Polską lub InPostem. Dbamy również o dobre ceny i jakość obsługi. smile
      • roseanne ale wolicie spamowac, niz zaplacic za reklame 05.09.15, 00:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka