Dodaj do ulubionych

Wózek na zakupy ma ktoś

08.06.14, 22:50
Chciałabym kupić wózek na kółkach na zakupy,chyba zdecyduje się na rolsera,no ale jak to ja nie umiem sie zdecydować na kolor,może ktoś z was użytkuje lub widział w realu takowe bo zdjęcia czasami przekłamują a nie chciałabym wyglądać jak jakaś babcia z obciachowym wózkiem
Obserwuj wątek
    • wasba Re: Wózek na zakupy ma ktoś 09.06.14, 08:26
      Ja mam w krateczkę beżowo-zielono-czarną. Nie pomogę Ci w wyborze koloru, ale kup sobie 6 kołowy, bardzo dobrze sprawuje się na schodach, krawężnikach.
    • procesor Re: Wózek na zakupy ma ktoś 09.06.14, 09:51
      w nosie mam czy wyglądam jak babcia tongue_out
      mam zwykły ikeowski, ze starszej wersji - nowsze są mniejsze ale za to łatwiejsze do umycia i ze składaną rączkę
      mój kręgosłup jest mi wdzięczny a ja się dziwię czemu parę lat wcześniej sobie takiego nie kupiłam?
      w ogóle teraz stada latają z wózeczkami na zakupy
    • dzedlajga Re: Wózek na zakupy ma ktoś 09.06.14, 11:15
      Ja na początku też miałam niewielkie opory, że wyglądam jak babcia. Ale szybko mi przeszło, gdy pomyślałam ile razy musiałabym ganiać, żeby przytaskać to wszystko co wkładam do wózka. Łącznie z tym, że (miałam taki ze zdejmowaną torbą) i do stelaża przypinałam kota w transporterze jak jechałam do weta.
    • ka_thy Re: Wózek na zakupy ma ktoś 09.06.14, 11:27
      Ja mam od kilku lat i nie wyobrażam sobie go nie mieć. Poza tym tyle ludzi chodzi z takimi wózkami przy czym babcie są w mniejszości wink Kup sobie zwykły wózek z torbą w jednolitym kolorze.
    • anu_anu Re: Wózek na zakupy ma ktoś 09.06.14, 11:28
      W Hiszpanii są w sklepach "parkingi" na takie wózki, wszyscy z nimi jeżdżą i wcale nie wyglądają jak babcie. Wózek jest od pomocy naszemu kręgosłupowi! Wygląd jest ważny ale nie aż tak jak np. możliwość wjeżdżania po schodach...
    • jarka63 Re: Wózek na zakupy ma ktoś 09.06.14, 11:37
      Ooo, to wątek dla mnie, już miałam zakładać, bo właśnie dojrzałam do zakupu wózka na zakupy. Powiedzcie mi jeszcze co z nim robicie w mieszkaniu i czy przy każdym powrocie z zakupów myjecie mu kółka?
      • beverlyja90210 Ile macie lat? 10.06.14, 15:06
        Jak 45+ to luzik moze być
        Ale jakoś dziwnie mi wyglada 30 z wózkiem wiem wiem burak ze mnie ale tak mam. Samej by mi sie przydał ale chyba do 45+ poczekamsmile no nie przekonam się
        • procesor Re: Ile macie lat? 10.06.14, 15:23
          poczekaj poczekaj smile
          dociągniesz i kręgosłup będziesz rehabilitowac i narzekać tongue_out
          nie mam 45+ (a jeżdżę parę lat z tym wózkiem )
          • beverlyja90210 Re: Ile macie lat? 10.06.14, 15:25
            pewnie masz rację, bo ja zakupy robie z trójka dziecismile
        • autumna Re: Ile macie lat? 10.06.14, 15:27
          Mogę jeszcze zrozumieć rezygnację z jakiegoś stroju, w którym człowiek czuje się "babciowato". Ale w życiu nie zrezygnowałabym z czegoś, co sprzyja wygodzie i zdrowiu.
          W Berlinie widywałam młode osoby nawet z "balkonikami", nie wiem, z jakich przyczyn. I co, mieli zrezygnować, bo z balkonikami chodzą tylko zniedołężniałe dziadki?
          • beverlyja90210 Re: Ile macie lat? 10.06.14, 15:49
            No wiesz taki wózek to tez jest babciowaty i obciachowy jak mówi mój syn. Wiem, że w Berlinie jest inaczej ja jednak na stałe mieszkam w PL i z wózkami widuje tu tylko starsze Paniesmile

• jarka63 Re: Ile macie lat? 10.06.14, 16:16
              Ale co z tego? Starość to obciach?
            • ajaksiowa Re: Ile macie lat? 10.06.14, 16:19
              Przecież dzieciaki też ciągną książki w wózkach i coraz częściej widuję piękne dziewczyny z wózkami,a nie obciach dzwigać siaty zgarbiona z rękami do kolan?uncertain
            • zezol23 Re: Ile macie lat? 10.06.14, 16:36
              myślę, że masz jakieś kompleksy
              • beverlyja90210 Re: Ile macie lat? 10.06.14, 19:16
                ja nie mam kompleksów, to ze coś jest dla kogoś obciachowe nie znaczy, że ma kompleksy koleżankosmile
                • autumna Re: Ile macie lat? 12.06.14, 07:49
                  > ja nie mam kompleksów, to ze coś jest dla kogoś obciachowe nie znaczy, że ma ko
                  > mpleksy koleżankosmile

Hm, to podaj swoją definicję obciachu. Bo zazwyczaj chodzi o "INNI będą uważać, że głupio wyglądam". Kup sobie wózek i ucz syna, że to naprawdę nie jest ważne. Teraz chodzi o obciachowy wózek, innym razem będzie obciachem nie zapalić sobie trawki za imprezie.
        • zezol23 Re: Ile macie lat? 10.06.14, 16:34
          beverlyja90210 napisała:

> Jak 45+ to luzik moze być
          > Ale jakoś dziwnie mi wyglada 30 z wózkiem wiem wiem burak ze mnie ale tak mam.
          > Samej by mi sie przydał ale chyba do 45+ poczekamsmile no nie przekonam się

to znaczy, że masz jeszcze zdrowy kręgosłup, mój wózek jest już prawie pełnoletni, właśnie się przymierzam do kupna nowego, i dzięki za ten wątek, myślę, że bardzo mi pomoże w wyborze
    • drzewkopomaranczowe Re: Wózek na zakupy ma ktoś 10.06.14, 20:14
      Dzięki dziewczyny za dodanie odwagi,w końcu zdecydowałam i kupiłam,wprawdzie nie mam jeszcze 45 ( no ale po prawdzie to już nie długo) ale może zostanę prekursorem na osiedlu..
      • altu Re: Wózek na zakupy ma ktoś 10.06.14, 20:27
        pokaż, jaki kupiłaś wink
        też się przymierzam,
        tylko czekam aż najmłodszy skończy wózkowanie,
        i zacznę prowadzać kolejny wózek, czyli "asystentkę" sobie sprawię'wink
        • procesor Re: Wózek na zakupy ma ktoś 10.06.14, 20:33
          altu napisała:
          > i zacznę prowadzać kolejny wózek, czyli "asystentkę" sobie sprawię'wink

ładna nazwa - asystentka smile
        • anu_anu Re: Wózek na zakupy ma ktoś 11.06.14, 07:57
          Wolę asystenta wink - wózek to rodzaj męski big_grin
        • drzewkopomaranczowe Re: Wózek na zakupy ma ktoś 11.06.14, 09:52
          Kupiłam tu bo jest darmowa przesyłka,wybrałam niebieski choć jak to ja nie mogłam się zdecydować bo podobały mi się też inne
          www.rolsersklep.pl/pl/p/Wozek-na-zakupy-Rolser-JOY-Jet-LN-Azul/194
          Paczka jeszcze nie przyszła więc nie wiem czy kolor jest taki jak na zdjęciu
          Mam 2,5 latka w domu i myślę że z zakupu się bardzo ucieszy z podobnych powodów jak wasze
          • i_bella Re: Wózek na zakupy ma ktoś 12.06.14, 08:02
            Śliczny kupiłaś! smile ja niedawno kupiłam w ikei, zwykły, w duże grochy, pewnie obciachowy wink ale ja mam 45 lat, co pozwala mi na wiele, na przykład na posiadanie obciachowego wózka big_grin
            Przydaje sie bardzo, sama zobaczysz - nawet wtedy, gdy jadę samochodem na zakupy, na przykład na bazarek po warzywa eko. Wtedy z obciachowym wózkiem biegam po trendy bazarku. Kończę zakupy w bardzo nieobciachowym samochodzie, nakładam na nos w słoneczne dni nieobciachowe przeciwsłoneczne okulary i śmigam ulicami do nieobciachowego domu na przedmieściach smile wink bo jak to mowi moja znajoma - kto bogatemu zabroni? wink
            Fajny wątek big_grin

• heca7 Re: Wózek na zakupy ma ktoś 12.06.14, 18:25
      Ja mam od paru lat takiego rolsera: www.rolsersklep.pl/pl/p/Wozek-na-zakupy-Rolser-JOY-Jet-Savana-Blanco/102
      Jeżdżę nim do sklepu a dopiero w tym roku kończę 40 lat wink Zauważyłam zresztą, że coraz więcej kobiet ciągnie za sobą ładne, kolorowe wózki. Szkoda kręgosłupa a przejść się dla zdrowia warto.
    • nivea63 Re: Wózek na zakupy ma ktoś 12.06.14, 21:33
      Wszelkiego rodzaju udogodnienia na kólkach uważam za jak najbardziej wskazane.
      Używam walizki na kołkach do wożenia obrusów do magla. Świetnie się pakują i transportują w stanie idealnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka