Dodaj do ulubionych

A moze - poznajmy sie ???

08.08.05, 19:43

Obserwuj wątek
    • bluedream Re: A moze - poznajmy sie ??? 08.08.05, 19:54
      Za wczesnie wcisnelam enter, przepraszam.
      A wiec zaczne od siebie.
      Urodzilam sie i do momentu wyjazdu do USA w 1994 roku mieszkalam wylacznie w
      Stalowej Woli.
      Moj maz pochodzi takze ze Stalowej Woli.
      Pracowalam jako nauczycielka w dwoch szkolach podstawowych w Stalowej do
      momentu emigracji.
      Mam dwojke dzieci:corke (Oliwia 11 lat, urodzona w Stalowej)i syna (Jakub 8
      lat,urodzony w New York).
      Dzieci niedawno wrocily z 2-miesiecznych wakacji w Stalowej (mieszka tam cala
      moja rodzina).
      Tutaj pracuje w calkiem innym zawodzie, zwiazanym m.in.,z komputerami.
      Pozdrawiam wszystkich i mysle ze w tym watku uda nam sie blizej poznac:)
      Zapraszam innych,
      Jola
      • muminek22 Re: A moze - poznajmy sie ??? 08.08.05, 20:38
        Urodziłem się w 1949 roku w Stalowej Woli uczęszczałem do szkoły podstawowej
        nr.2 tej przy LO ,potem do LO nr.44.W 1968 roku otrzymałem powołanie do wojska
        dzie służyłem 2 lata i po wojsku osiadłem na Dolnym Sląsku, gdzie mieszkam do
        dziś. Miło wspominam czasy dziecięce i młodości. Obecnie odwiedzam Stalową Wolę
        w czasie święta Wszystkich Świętych choć prawdopodobnie będę 12-15 sierpnia.
        Pozdrawiam wszystkich mieszkańców, oraz tych którzy kiedyś mieszkali w Stalowej
        Woli.
        Muminek22
    • bluedream Podciagam..... 09.08.05, 22:41
      Nie ma odwaznych???
      • jasnoniebieski.5 Re: Podciagam..... 09.08.05, 23:08
        hey
        ja nie jestem takim odwaznym czlowiekiem...no, moze gdybym byl tam gdzie Ty :)
        ale stalowa wola jest zbyt malym miastem :)
    • polishbellydancer Re: A moze - poznajmy sie ??? 09.08.05, 23:44
      witam wszystkich

widze, ze mamy tu ladne skupisko stalowowolskich emigrantow--i ja rowniez
      naleze do tego grona mimo, ze tylko od 6 lat jestem w usa, dokladnie w
      filadelfii--w stalowej woli skonczylam szkole podstawowa i liceum
      ogolnoksztalcace, po czym przez rok studiowalam resocjalizacje w warszawie--ale
      w zyciu roznie bywa i studia konczylam juz w filadelfii, niestety nie
      resocjalizacje a bankowosc--tak wiec z moim wyksztalceniem w zakresie
      finansowosci pracuje jako profesjonalna tancerka brzucha--wiec jak widac na
      moim przykladzie nigdy nie wiadomo co nam przyniesie dzien jutrzejszy--moja
      historia z forum natomiast rozpoczela sie gdy po 5 latach zdecydowalam sie
      odwiedzic polske--potrzebowalam kilka informacji o stalowej woli, a ze
      otrzymalam wiele zyczliwych i pomocnych odpowiedzi, mimo ze juz dawno jestem
      spowrotem w usa, od czasu do czasu (no dobrze przyznaje, ze czest) odwiedzam
      stalowowolskie forum

pozdrawiam wszystkich goraco
      e
    • blackvader Re: A moze - poznajmy sie ??? 10.08.05, 22:55
      > widze, ze mamy tu ladne skupisko stalowowolskich emigrantow

To zorganizujmy Stalowowwolski zlot emigrantow
      :)

PS. Moja nieobecnosc sprawila awaria kompa, ale juz jestem spowrotem
    • domynik Re: A moze - poznajmy sie ??? 14.08.05, 21:59
      Witam wszystkich
      nie urodzilem sie w stalowej, mieszkalem tu od 3 roku zycia. uwazam sie wiec za
      stalowowolanna ( tak to sie chyba pisze :) )chodzilem do sp4, pozniej do
      elektryka w nisku. niestety juz nie mieszkam w moim kochanym miescie.
      wyemigrowalem na polnoc . do osciennego wojewodztwa. jednak zagladam czasem na
      forum. czasami tez do stalowej. musze powiedziec ze dosyc fajnie sie rozwija,
      chodzi mi o wyglad miasta. oczywiscie poza kilkoma wyjatkami ( bunkier)
      pozdrawiam wszystkich w stalowej i ze stalowej woli

• justyszda Re: A moze - poznajmy sie ??? 24.08.05, 11:28
      Urodziłam się w 1980 r., skończyłam podstawówkę nr 3, później LO im.KEN, profil
      biol- chem, na KUL-u w Lublinie studiowałam administrację, w tym roku wróciłam
      do Stalówki... Niestety, większość znajomych się z niej wyniosła...
      • polishbellydancer Re: A moze - poznajmy sie ??? 24.08.05, 20:53
        hmmm---ja tez chodzilam do 3 i do lok---i tez rocznik 1980--moze sie znamy?
        • justyszda Re: A moze - poznajmy sie ??? 24.08.05, 21:08
          > hmmm---ja tez chodzilam do 3 i do lok---i tez rocznik 1980--moze sie znamy?

A do której klasy w LO chodziłaś?? Ja do "c"- biol- chem... Może się chociaż z
          widzenia znamy??
          • polishbellydancer Re: A moze - poznajmy sie ??? 24.08.05, 21:43
            ja do d tez bio-chem ;o)
            na pewno sie znamy z widzenia
            • whitesugar Re: A moze - poznajmy sie ??? 25.08.05, 00:37
              :) Ja też chodziłam do LO.KEN i tez urodziłam się w 1980,
              klasa humanistyczna "e",
              podstawówka nr 6
              prawo UMCS
              niedługo wyjeżdzam do Dublina, a za rok być może aplikacja

Myśle, że ja również Was znam z widzenia :)
              Buziale
              • muminek22 Re: A moze - poznajmy sie ??? 25.08.05, 08:43
                O jej czy za przeproszeniem nikt z takich jak ja "wapniaków" nie ma dostępu do
                komputera, cieszę się że tyle mlodych osób potrafi sie kontaktować, może to
                Wasi rodzice kiedyś chodzili ze mna do LO, lub bawiliśmy sie na tej samej ulicy.
                Pozdrawiam
                Muminek22
                • jegor33 Re: A moze - poznajmy sie ??? 25.08.05, 20:57
                  Chyba jeszcze ja, urodzilem sie w St.W. w 1952, chodzilem do SP2, u wylotu
                  Skoczynskiego (za moich czasow Warynskiego) tam gdzie teraz gimnazjum, potem LO
                  nr 44, obecnie im. KEN. Po maturze wyjechalem na studia do Gliwic, no i w
                  Stalowej bywam rzadko. Od ukonczenia studiow mieszkam tuz kolo Warszawy. a co do
                  wapniakow - byla taka piosenka, ktora spiewal Krawczyk ze Smoleniem,
                  'dziewczyny ktore mam na mysli,/ powychodzily za maz juz,/ jedynie my,
                  recydywisci .. itd jakos to szlo. Wiec coz, pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
                  • muminek22 Re: A moze - poznajmy sie ??? 08.09.05, 14:52
                    To napewno sie z widzenia znamy z LO zapraszam na strone www.stalowka.net tam
                    publikuję swoje archiwalne zdjęcia z lat 60 ora w przyszlosci z LO
                    Pozdrawiam
                    Muminek22
                    • blotniarka.stawowa Fotoreportaz pana Muminka 11.09.05, 21:05
                      Do Muminka22
                      Obejrzalam panski fotoreportaz z placu targowego na podanym linku. Wydaje mi
                      sie, ze rozpoznalam tam kogos...

Mysle, ze jest to znana powszechnie w Stalowej Woli "Warszawianka" – tragiczna
                      postac naszego miasta. Pamietam ja jako stara kobiete (na Pana zdjeciach
                      wydaje sie nieco mlodsza), zebraczke bez jednej nogi, poruszajaca sie o kulach.
                      Doswiadczyla w zyciu wiele okrucienstwa. Zwykle biegaly za nia hordy dzieciakow
                      podstawiajace jej kije pod kule, by sie przewracala na bruk..
                      Warszawianka mieszkala w piwnicy, ktora jej nawet kwaterunek miejski jakos
                      przystosowal do zycia, zalozyl zamek do drzwi itp. (no bo przeciez
                      prawdziwego mieszkania kwaterunkowego bylo szkoda dla niej). Okien w tej
                      piwnicy nie bylo – bo zaraz po zalozeniu wybijano szyby kamieniami.
                      Przychodzila do nas czasem sie pozywic – zawsze siadala na laweczce w
                      przedpokoju i tam na kolanach trzymajac talerz jadala, nie chciala wejsc nawet
                      do kuchni.
                      Wiedziala ze strasznie smierdzi i byla wdzieczna jak ja mama wiodla do
                      lazienki i pozwalala umyc twarz i rece. Opowiadala o zyciu w Warszawie, ale
                      nic z tego nie pamietam.

Ot, takie sobie wspomnienie dla stalowowolskich forumowiczow, ktorych przy
                      okazji witam i pozdrawiam.

• muminek22 Re: Fotoreportaz pana Muminka 11.09.05, 21:42
                        Dziękuje bardzo za ten miły post, tak faktycznie to była "Warszawianka".
                        Proszę śledzić stronę gazety niebawem mają się ukazać następne zdjęcia.
                        Pozdrawiam
                        Muminek22
              • justyszda Re: A moze - poznajmy sie ??? 25.08.05, 14:08
                Na pewno się z widzenia znamy! Poza tym, to chodziłam do klasy i w podstawówce i
                w liceum z Sylwią- ona też skończyła prawo na UMSC, a co do klasy "d", to
                Agnieszka skończyła ze mną administrację na KUL-u, a Agata w Lublinie
                socjologię... Pewnie znacie je...
                Pozdrawiam!
                Justyna
                • whitesugar Re: A moze - poznajmy sie ??? 25.08.05, 18:55
                  Agę C. (chyba teraz inaczej, bo wyszła za mąż) oczywiscie, że znam :) Sylwię Ż.
                  też, ale mniej (nie byłam z nią na roku, bo miałam roczną przerwę, a studia
                  zaczynałam w Gdańsku). No i także z Twojej klasy Monika S.-kończyła prawo na
                  Kul-u, właśnie do Niej wybieram się do Dublina :)
                  Z "d" klasy to znam Emę i Diankę.
                  I Ciebie chyba też kojarzę, ale nie znałyśmy się :)
                  Buziale,
                  Dorota
                  • justyszda Re: A moze - poznajmy sie ??? 25.08.05, 20:13
                    > Agę C. (chyba teraz inaczej, bo wyszła za mąż) oczywiscie, że znam :) Sylwię Ż.
                    >
                    > też, ale mniej (nie byłam z nią na roku, bo miałam roczną przerwę, a studia
                    > zaczynałam w Gdańsku). No i także z Twojej klasy Monika S.-kończyła prawo na
                    > Kul-u, właśnie do Niej wybieram się do Dublina :)
                    > Z "d" klasy to znam Emę i Diankę.
                    > I Ciebie chyba też kojarzę, ale nie znałyśmy się :)

Jaki ten świat mały :O) Aga faktycznie wyszła za mąż, byłam na jej weselu. Teraz
                    to już nie Aga C., ale K. Ja też zresztą niedawno za mąż wyszłam. Dianę kojarzę,
                    Ciebie chyba też z widzenia. Monikę koniecznie pozdrów ode mnie!!! Powiedz że od
                    tej Justyny, co kiedyś chciała być zakonnicą :) Na pewno będzie wiedziała od
                    kogo. Powodzenia w Irlandii!!!
                    Buziaki!!!!
                    • stalowianka Re: A moze - poznajmy sie ??? 08.09.05, 13:34
                      a ja rocznik 79, chodziłam do LO im. KEN profil mat- fiz, potem studia w
                      Krakowie a teraz zpowrotem jestem w Stalówce i wcale nie chcę z tąd
                      wyjeżdzać.... po prostu chyba kocham to dziwne miasto :)
                      • jenny18 Re: A moze - poznajmy sie ??? 10.09.05, 21:28
                        :) rocznik 79 i podobnie jak przedmówcy chodziłam do 3;) później różnie to
                        bywało ale też jakoś dziwnie lubie to dziwne miasto, dlatego ja stąd nie mam
                        zamiaru "uciekać" :)
                        • cx1970 Re: A moze - poznajmy sie ??? 15.10.05, 11:46
                          a ja jestem rocznik 1970

chodziłem do SP2 i do LO na staszica, a chodziłem do klasy b mat.-fiz. z niem
                          na imię mi krzysiek w klasie tej był tylko jeden
                          teraz mieszkam w wawie

pozdrawiam

mój mail cx1970@gazeta.pl
    • joannakrakow Re: A moze - poznajmy sie ??? 16.10.05, 18:13
      Witam ciepło. Mam na imię Joanna. Rocznik 75. Od 11 lat mieszkam w Krakowie.
      Cieszę się, że jest to forum, ostatnio często tu zaglądam. Ja niestety rzadko
      odwiedzam rodzinne miasto. Znajomych w nim brak. Kontakty w większości się
      pourywały.:-( Moje ulubione miejsce w Stalówce to park koło szkoły muzycznej.
      Może dlatego,że mieszkałam tam niedaleko. Pozdrawiam mieszkańców.
      • stalowywrobelek Re: A moze - poznajmy sie ??? 17.10.05, 02:04
        Czesc, na ime mam Marek. Urodzilem sie w Stalowej w 1974r. Zaczalem moja edukacje w SP nr.6 ale w
        trzeciej klasie(1984r) wyjechalem do USA. Mieszkam w Los Angeles w Kaliforni. Bywam w polsce raz na
        jakis czas, ostatni raz w maju tego roku. Zagladam tu czesto bo lubie wiedziec co sie dzieje w moim
        rodzinnym miescie do ktorego mam nadzieje kiedys wrocic.

pozdrawiam wszystkich.
        Marek
        • buszar Re: A moze - poznajmy sie ??? 18.10.05, 07:26
          Marek, ciekawe czy sie pamietamy. Ja sie urodzilem w 1974 takze i chodzilem
          do "szostki ". Wyjechalem do NYC w 1989 roku zaraz po skonczeniu
          podstawowki.Czy pamietasz do ktorej klasy zaczales chodzic . Ja chodzilem do
          1a, pamietam bylo 6 klas a,b,c,d,e,f. Czy mieszkales niedaleko szkoly ( tak jak
          ja ) czy "za torami".Ja bardzo tesknie za Polska i oczywiscie za Stalowa.
          Pozdrowienia. Jesli chcesz wyslij mi e mail buszar@NOSPAM.gazeta.pl
          • stalowywrobelek Re: A moze - poznajmy sie ??? 18.10.05, 22:39
            Czesc,
            Nie pamietam, wiem ze chodzilem przez krotki okres do klasy "plywackiej" ale to chyba bylo w drugiej
            dopiero. Nie pamietam...Mieszkalem na Lenina w bloku 26, teraz to jest Okulickiego.
            • buszar Re: A moze - poznajmy sie ??? 19.10.05, 08:07
              Ja mieszkalem niedaleko Ciebie na Wojska Polskiego 3. Teraz mi sie
              przypomnialo, ze byla klasa plywacka. Moze chodzilismy razem na religie do sw.
              Floriana. Pamietam ze pierwsza komunia byla w 1983 roku wiec jeszcze przed
              Twoim wyjazdem. Pamietam tez , ze Pawel Opalinski chodzil do klasy plywackiej,
              moze go znales. Pozdrawiam
              • stalowywrobelek Re: A moze - poznajmy sie ??? 20.10.05, 01:52
                Nie znam Pawła, nie pamiętam zadnych nazwisk. A u komuni byłem w kościele Św. Floriana w Maju 83r.

pzdrawiam.
              • stalowianka Re: A moze - poznajmy sie ??? 27.10.05, 11:17
                Pamietam tez , ze Pawel Opalinski chodzil do klasy plywackiej,
                > moze go znales. Pozdrawiam

A ja znam Pawła :)
                Pozdrawiam
              • vikuska Re: A moze - poznajmy sie ??? 28.10.05, 00:44
                Przepraszam bardzo ale wyglada mi to na jakies ogloszenia matrymonialne tyle ze
                brakuje watku typu " poszuje pani/pana w wieku takim i takim itd." nie widze
                tutaj koncepcji poznania sie a jedynie ewentualnie opisania swojego zyciorysu,
                jakbym czytala CV... nie wydaje mi sie zebym poznala kogos czytajac kogos
                zyciorys (bez obrazy oczywiscie) tylko mi to nic nie da bo to nie ma znaczenia
                co gdzie sie urodzil jakie ma dzieci czy gdzie teraz mieszka a wazne jest co
                kto pisze i czy mozna z kims faktycznie madrze porozmawiac :) pozdrawiam
                serdecznie i zachecam do pisania :)
                • polishbellydancer Re: A moze - poznajmy sie ??? 28.10.05, 01:13
                  to zacznij od wlasnej osoby--pokaz nam ten wlasciwy sposob opisania sie a moze
                  reszta pojdzie za twoim przykladem

pozdrawiam
                  e
                  • vikuska Re: A moze - poznajmy sie ??? 28.10.05, 01:22
                    hmm... tu nie chodzi o wlasciwy sposob opisywania swojego CV a o porozmawianiu
                    na ciekawsze tematy, o wyrazanie jakis opin swoich pogladow zrobienia tutaj
                    czegos ciekawszego niz opisywanie swojego szarego czy kolorowego zyciorysu bo
                    dla mnie nie ma znaczenia czy Ty masz 60 lat czy 18 i jakie stanowisko czy ile
                    tytulow przed nazwiskiem... "a moze reszta pojdzie za twoim przykladem" a do
                    tych slow to tylko co mi sie nasuwa to psychologia tlumu to wszystko pozdrawiam
                    i zachecam do pisania na inne ciekawsze tematy :D:D:D
                    >

>
                    • polishbellydancer Re: A moze - poznajmy sie ??? 28.10.05, 01:31
                      zachecasz do ciekawych tematow a juz po raz drugi sie powtarzasz ;o)
                      • vikuska Re: A moze - poznajmy sie ??? 28.10.05, 01:41
                        nie powtarzalabym sie gdyby nie Twoj maly mozdzek ktory powoduje ze Twoje szare
                        komorki przestaly funkcjonowac i trzeba pisac do Ciebie wiecej niz jeden raz bo
                        Twoj mozg nie odbiera informacji przekazywanej na materiale wzrokowym skoro Ty
                        nie masz tematow ciekawszych to ja koncze z Toba rozmawiac na jakikolwiek
                        temat bo nie wydajesz mi sie osoba godna uwagi!
                        • polishbellydancer Re: A moze - poznajmy sie ??? 28.10.05, 02:04
                          wiec twoim zdaniem obrazanie innych sprawi, ze znajda sie chetni do rozmowy
                          wlasnie z toba--pomysl na nowy interesujacy temat niesamowity--w taki oto
                          sposob postanowilas pokazac sie ze swojej jak "najlepszej" strony i zachecasz
                          innych do takiegoz "obnazenia sie" tutaj na forum---masz racje nie wazny jest
                          wiek, tytuly, ile ma sie dzieci i gdzie sie urodzilo---wazne jest kim jestesmy
                          i jak traktujemy innych--wazna jest nasza osobowosc, maniery--to jak
                          zachowujemy sie w danej sytuacji--tylko pogratulowac--przykro mi, ze
                          zdecydowalas sie na taki a nie inny sposob opisania wlasnej osoby--zawsze
                          chetnie poznaje innych i na poczatku myslalm, ze calkiem inteligentna z ciebie
                          babeczka---myslalam, ze moze dyskusja sie rozwinie w jakims ciekawym kierunku---
                          co za szkoda, ze tak sie bardzo pomylilam--jak moglam sobie tak pomylic?--to
                          zapewne wina mojego "malego mozdzka"---juz bije sie w piers--moja wina, moja
                          wina.....

dobranoc
        • polishbellydancer Re: A moze - poznajmy sie ??? 19.10.05, 15:23
          chyba czas zmienic nazwe forum na "emigranci ze stalowej woli" ;o)

pozdrawiam bywalcow i nowoprzybylych
          e

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka