Dodaj do ulubionych

dam prace w Niemczech

12.09.03, 17:10
Firma budowlana zatrudni pracownikow budowlanych do pracy w Niemczech.
Oferujemy zatrudnienie na podstawie umowy o prace zgodnie z prawem polskim.
Praca legalna, 8 godz. dziennie.
Wynagrodzenie 2,500 zl. netto plus mieszkanie i wyzywienie w Niemczech.
Prosze o wysylanie CV na email.

Obserwuj wątek
    • weronisia26 Re: dam prace w Niemczech 18.09.03, 17:01
      Skoro jesteś panią, to powiedz mi w jakim mieście proponujecie pracę Polakom?

Aha! Czy taki pracownik jest potem ubezpieczony? Np. jak zachoruje czy może
      iść do lekarza korzystając z ubezpieczenia np. w AOK?

A co z rodziną? Czy jest możliwość przyjazdu z żona i dzieckiem? Czy raczej
      tylko sami pracownicy.

A to mieszkanie i wyżywienie: czy to jest mieszkanie w barakach pracowniczych,
      czy hotelowcach robotniczych czy jakieś normalne mieszkanie?
    • weronisia26 Re: danke, Wroni 18.09.03, 22:18
      Nie do Ciebie pisałam...

A poza tym czy Ty tak zawsze szufladkujesz ludzi? Z góry wszystko przekreślasz?

A może Ty zawsze masz co jeść i dlatego tego nie rozumiesz?

Wisz... są na świecie ludzie np. w Polsce, którzy znają się na zawodzie, a nie
      mają pracy, bo jak pewnie wiesz o pracę dzisiaj bardzo ciężko.

Skoro mężczyzna ma możliwość zarobienia w Niemczech i dzięki temu ma co dać
      jeść półrocznemu dziecku i żonie, to chyba byłby kompletnym idiotą gdyby z tej
      okazji nie skorzystał.

Wierz mi... niektórzy nie mają co jeść, albo sa na łasce u rodziny, żeby jakoś
      przeżyć - dla nich taka praca to zbawienie.

I nie wszyscy są pijakami lub nie znają się na robocie - niektórzy są chętni
      do pracy i naprawdę sumienni.

Nie skreślaj wszystkich na starcie!

A skoro ktoś się ogłasza, że da taką pracę, to chyba się tylko cieszyć, no nie?
      I co z tego, że ma na tym niezły interes? Chyba każdy musi jakoś zarobić -
      nikt niczego nie robi dziś za darmo. I nawet jeśli w ten sposób zarobi sporo
      kasy, bo taniej jest zatrudnić Polaczka za 650 miesięcznie niż Niemca za 1500,
      to ten Polaczek i tak będzie w siódmym niebie ze szczęścia, że wreszcie ma
      pracę...
    • avokat Re: danke, Wroni 20.09.03, 12:35
      Podaj o jakie przepisy prawne chodzi???

CO mi zarzucasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka