dar61 11.12.10, 23:44 Nowe archiwum: moje.polskieradio.pl/StationDetails.aspx?id=1 Uwaga, wciąga! Jeśli nie wyłączycie, samonapędza się. Ma nawet przerywniki muzyczne. Autorka/ gospodyni jest członkiem RJP. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Prezent 12.12.10, 11:03 dar61: > Nowe archiwum: > > moje.polskieradio.pl/StationDetails.aspx?id=1 [...] > Autorka/ gospodyni jest członkiem RJP. Włączyłem i mam pytanie. W zajawce jest o dzięks, narty, pozdro, spoko, lol; ale w radiu starzy ludzie wyjaśniają znaczenia starych słów i wyrażeń: z krwi i kości, miąższ, chałtura... Czy źle trafiłem? - Stefan Odpowiedz Link
dar61 Re: Prezent 12.12.10, 14:02 Wczoraj słuchałem tego dość długo i na razie nie doczekałem tych tytułowych programików, ale pamiętam z radia o świcie, że kiedyś te tytułowe, z "zajawki", nadane zostały w tym radiowym programiku. Inna rzecz, że mnie nie ta kusząca młodziaków zapowiedź skusiła, a pamięć o tym programie. Owa podstroniczka jest świeżuchna, może w tę przepaść internetu dopiero z archiwum radiowego przenoszą programy? Wśród wypowiedzi są też i młodzi specjaliści językowej kwerendy, niech się {Stefan} nie zniechęca. I są oni [one!] dość nieodpychającego oblicza. Mnie zadziwia za to, jakim sposobem toto mi po kwadransie samo od nowa się budzi, gra i audio podaje, kiedy ja słucham już czegoś innego. Może nie nawykłem, bo zwykle flasze, strumienie i inne adoby gaszę standardowo... Odpowiedz Link
dar61 Nieźle! 17.12.10, 23:37 ...Wysoko stoją również (...), ale także - ku mojemu zaskoczeniu, przyznaję - kanały słowne, bez muzyki, jak np. porady językowe "Zabawy z językiem" czy (...) wyborcza.pl/1,75475,8830036,Wlacz_moje_polskieradio_pl.html?fb_xd_fragment#?=&cb=f24dc6e492637b4&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=27&width=120 Odpowiedz Link