bimota 24.04.14, 22:34 CZY TEN POST TO "PROJEKT" ? CO TO DZIS OZNACZA ? NP. DZISIEJSZE "WOKALISTKI" JAK NAGRAJA PLYTE, TO NAZYWAJA JA PROJEKTEM... SZCZERZE - NIE BARDZO MI SIE TO PODOBA. A MOZE POWINIENEM SIE CIESZYC, ZE JEZYK "EWOLUUJE"... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bimota Re: PROJEKT 24.04.14, 22:47 O PROSZE... TU TEZ "PROJEKTUJA": www.poznan.pl/mim/events/koncerty,c,217/2014-04-28/koncert-marek-piekarczyk,71677.html NIE WIEM TYLKO CO... Odpowiedz Link
hans.schmid Re: PROJEKT 25.04.14, 10:36 Mnie też się to nie podoba, ale niestety tak bywa, że słowa rozszerzają znaczenie i tak jest właśnie w tym przypadku. Staropolskie dobytek oznaczało kiedyś tylko bydło, a więc znaczenie miało zdecydowanie węższy zakres niż dzisiaj. Co ciekawe, bydło przeszło transformację odwrotną, to jest zawęziło zakres znaczeniowy i obecnie znaczy mniej więcej tyle, co dobytek w dawnych czasach. Zresztą, użytkownicy tego forum na pewno o tym wiedzą Odpowiedz Link
bimota Re: PROJEKT 25.04.14, 10:42 DOSC CZESTO OSTATNIO... ALE CO TERAZ OZNACZA TEN "PROJEKT" ?? Odpowiedz Link
bimota Re: PROJEKT 05.05.14, 16:44 KLAD ZESPOLU ALBO NAGRANA PLYTA TO PRZEDSIEWZIECIE ? Odpowiedz Link
ikndar Definicja projektu 05.05.14, 16:59 bimota napisał: > CZY TEN POST TO "PROJEKT" ? > > CO TO DZIS OZNACZA ? NP. DZISIEJSZE "WOKALISTKI" JAK NAGRAJA PLYTE, TO NAZYWAJA > JA PROJEKTEM... > > SZCZERZE - NIE BARDZO MI SIE TO PODOBA. A MOZE POWINIENEM SIE CIESZYC, ZE JEZYK > "EWOLUUJE"... Podobno KAŻDY projekt ma następujące fazy: 1. entuzjazm 2. zaangażowanie 3. panika 4. szukanie winnych 5. wynagrodzenie tych, co nie brali udziału Może należy przyjąć, ze każde zjawisko składające się ww wymienionych faz to projekt? Wtedy dość dużo przedsięwzięć będzie można nazwać projektem, a nagrywanie płyty to już na pewno Odpowiedz Link