Dodaj do ulubionych

szkolne teksty :)

IP: *.chojnow.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 22:31
Kiedyś podczas odpowiedzi z histy mówie: no i wtedy Kazimerz Wielki ( Kazio
Duży heh) kapnął się że mu się nie opyla....
Baba z histy zrobiła wielkie oczy ale nic nie powiedziala, gorzej bylo z
babka z polaja.
Pyta mojego qmpla a gdzie twój kolega zławki przeciez był??? A on: był ale
sie zmył smile Jejq ale wykłąd strzeliła...

No a moje propozycje do słownika: jarzyć, brechtać się, bulwers, nara,
looknąć, cieszyć miche,...chyba stare spadam na chate już każdy zna smile)
więcje sobie nie moge przypomnieć
papapapapapa
Obserwuj wątek
    • Gość: DaDa Re: szkolne teksty :) IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 19.07.02, 22:59
      Gość portalu: 16lata napisał(a):

> Kiedyś podczas odpowiedzi z histy mówie: no i wtedy Kazimerz Wielki ( Kazio
      > Duży heh) kapnął się że mu się nie opyla....

Bardzo bym chciała wiedziec, co sie Dużemu Kaziowi nie opylało?

> Baba z histy zrobiła wielkie oczy ale nic nie powiedziala, gorzej bylo z
      > babka z polaja.

Ja oraz obie babki (z histy i z polaja) z niecierpliwością czekamy na słownik.

> Pyta mojego qmpla a gdzie twój kolega zławki przeciez był???

Bardzo mi się podoba ta składnia: "gdzie twój kolega zławki przeciez był".
      Widzę tu duży wpływ staropolszczyzny na młode słowa.

>A on: był ale
      > sie zmył smile

To stare. Stare było już za moich młodych lat.

>Jejq ale wykłąd strzeliła...

Literówka? A może twórczy wkład w walkę o zachowanie "ą"? Tak dla równowagi, z
      powodu nadmiaru "q".

> No a moje propozycje do słownika: jarzyć, brechtać się, bulwers, nara,
      > looknąć, cieszyć miche,...chyba stare spadam na chate już każdy zna smile)
      > więcje sobie nie moge przypomnieć
      > papapapapapa

Co to jest jarzyć - jarzę, ale brechtać nie rozumiem, bulwers, nara, looknąć -
      domyślam się. Z tego powodu cieszyłabym michę, gdybym wiedziała, gdzie ją mam.

papapapapapa również. DaDa
      • Gość: 16lata Re: szkolne teksty :) IP: *.chojnow.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 23:48
        niestety ale juz nie pamiętam co się nie opylało kaziowi...
        wykład oczywiście zwykła literówka smile
        a brechtać to śmiać się
        a cieszyc michę to smile
        narka DaDa
        • Gość: tawananna Re: szkolne teksty :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 00:39
          Chyba wpadnę w kompleksy wink. Większości tych słów nawet nie słyszałam ;D.

Licealistka
          • mamosz Re: szkolne teksty :) 23.07.02, 13:33
            polecam list 16laty a szczegolnie jego pisownie - to nie literowki tylko mlode
            slowa.Poczytajcie sobie wypowiedzi nastolatkow i sposob ich zapisywania to
            dopiero sa mlode slowa
            • masaker Re: szkolne teksty :) 25.07.02, 10:18
              Jestem mężczyzną w podeszłym wieku (27 lat) i z radoscią skonstatowałem, że semantyka podanych przez 16latkę
              słów nie jest mi obca. Cóż za ulga! Chyba mogę poluzować krawat i udawać, że mam dopiero 23 lata.

Naraziński! (znacie to?)
              • Gość: stranger Re: szkolne teksty :) IP: *.panoramix.net.pl 02.08.02, 11:30
                ha, Masaker, no wlasnie, jestem w podobnymn wieku i nie znam tylko jednego z
                tych slow - bulwers (przy okazji: 16lata prosze o wyjasnienie!). natomiast
                Tawananna - zaskoczylas mnie. naprawde jestes licealistka?
                pa
    • Gość: samia Re: szkolne teksty :) IP: 157.25.84.* 26.07.02, 09:53
      Gość portalu: 16lata napisał(a):

> Kiedyś podczas odpowiedzi z histy mówie: no i wtedy Kazimerz Wielki ( Kazio
      > Duży heh) kapnął się że mu się nie opyla....
      > Baba z histy zrobiła wielkie oczy ale nic nie powiedziala, gorzej bylo z
      > babka z polaja.
      > Pyta mojego qmpla a gdzie twój kolega zławki przeciez był??? A on: był ale
      > sie zmył smile Jejq ale wykłąd strzeliła...
      >
      > No a moje propozycje do słownika: jarzyć, brechtać się, bulwers, nara,
      > looknąć, cieszyć miche,...chyba stare spadam na chate już każdy zna smile)
      > więcje sobie nie moge przypomnieć
      > papapapapapa

O zgrozo...dziewczyno naprawde nie masz sie czym chwalic..uzywne przez Ciebie
      slownictwo..jest ponizej krytyki..
      • mikolaj7 Re: szkolne teksty :) 26.07.02, 17:30
        Gość portalu: samia napisał(a):

> Gość portalu: 16lata napisał(a):
        >
        > > Kiedyś podczas odpowiedzi z histy mówie: no i wtedy Kazimerz Wielki ( Kazi
        > o
        > > Duży heh) kapnął się że mu się nie opyla....
        > > Baba z histy zrobiła wielkie oczy ale nic nie powiedziala, gorzej bylo z
        > > babka z polaja.
        > > Pyta mojego qmpla a gdzie twój kolega zławki przeciez był??? A on: był ale
        >
        > > sie zmył smile Jejq ale wykłąd strzeliła...
        > >
        > > No a moje propozycje do słownika: jarzyć, brechtać się, bulwers, nara,
        > > looknąć, cieszyć miche,...chyba stare spadam na chate już każdy zna smile)
        > > więcje sobie nie moge przypomnieć
        > > papapapapapa
        >
        >
        > O zgrozo...dziewczyno naprawde nie masz sie czym chwalic..uzywne przez Ciebie
        > slownictwo..jest ponizej krytyki..

rzeczywiscie, alez sie mozna zbulwersowac tongue_outPP
        • Gość: 18-latek Re: zgredy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 05.09.02, 15:55
          raaaaany ludzie skąd wy sie bierzecie??? normalnie mnie zatyka jak widze takie
          texty. co wy juz tacy starzy jesteście że nie paiętacie jak to było kiedy wy
          mieliście 18 lat?? wasi staruszkowie też się czepiali do waszego słownictwa.
          moja matka jest tolerancyjna i jej nie przeszkadzają wplatane w moje texty
          słowa typu brechtać się, polewa, wyczes, full wypass, narka, i cała masa innych
          między innymi rózne skróty od przedmiotów w budzie- każa buda ma własne skróty.
          a samochody/ tego działu życia też to dosięgło- po co mówić beemwu (BMW) jak
          można powiedziec beta czy bejca, po co mercedes jak mozna merol, po co reno
          (renault) jak można renka, renówka czy renówa, poczciwy maluch to już nie
          maluch tylko częściej kaszlak albo qrdupel. już mi się więcej pisać bo właśnie
          babka mi zrobiła szamę (jedzenie) i idę wsówać (jeść) wszsytkie nawiasy były
          tłumaczeniem dla zgredów. narqa pozdrówka wsiem- włosiemnastolatek z wawki
          • Gość: esscort chyba masz osiemnaście ale do 100 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 20:43
            Koleś, wszystkie twoje teksty słyszałem jakies 30 lat temu. Czy ty aby nie
            piszesz z domu spokojnej starości?
            • Gość: 16STKA Re: chyba masz osiemnaście ale do 100 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 20:00
              Gość portalu: esscort napisał(a):

> Koleś, wszystkie twoje teksty słyszałem jakies 30 lat temu. Czy ty aby nie
              > piszesz z domu spokojnej starości?

SERIO??? HEHE TO NIEZŁA ZAJAWKA - "FULL WYPAS" I "WYCZES" 30 LAT TEMU....???
              CO DO SŁOWA "WYCZES" TO POLECAM "SŁOWNIK MŁODEJ POLSZCZYZNY" Z DUŻEGO FORMATU
              Z WCZORAJSZEJ G.WYBORCZEJ. TAM ÓW WYRAZ JEST WYJASNIONY I PRZEDSTAWIONO JEGO,
              JAKŻE KRÓTKĄ HISTORIE... WIĘC ESSCORT NAJPIERW POMYŚL ZANIM COŚ NAPISZESZ...
              • Gość: esscort Re: chyba masz osiemnaście ale do 100 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 11:06
                Gość portalu: 16STKA napisał(a):

> >
                > SERIO??? HEHE TO NIEZŁA ZAJAWKA - "FULL WYPAS" I "WYCZES" 30 LAT TEMU....???
                No tak, te faktycznie są wzięte z poprzednich postów tego forum, ale resztę to
                znał Mikołaj Rej
                • Gość: wkb Re: chyba masz osiemnaście ale do 100 IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.09.02, 11:20
                  Myślę, że Rej brechta w grobie z tego, co mu imputujemy - bez przesady,
                  esscort, bez przesady
                  • pt_platinum no comment 08.09.02, 11:30
                    scenka z obozu
                    Dwie dziewczyny gadają w stołówce, pada słowo żarcie. Słyszy to przewodnik.
                    Przewodnik (młody): Słucham? Kasiu, co powiedziałaś?
                    Kaśka: Nooo, jedzenie.
                    Przewodnik: A, to przepraszam.
                    Przez resztę obozu na złość mówiliśmy "strawa" albo "pokarm".
                    Czy ten kolo wychowywał się w lesie?
                    • Gość: DaDa Re: no comment IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 10.09.02, 22:34
                      pt_platinum napisał(a):

> scenka z obozu
                      > Dwie dziewczyny gadają w stołówce, pada słowo żarcie. Słyszy to przewodnik.
                      > Przewodnik (młody): Słucham? Kasiu, co powiedziałaś?
                      > Kaśka: Nooo, jedzenie.

"Żarcie" - to pospolite, żeby nie powiedzieć wulgarne (i dawneeee) określenie
                      jedzenia; zwłaszcza w dla zwierząt. Na pewno nie jest "młode", więc nie ma się
                      czym chwalić.

> Przewodnik: A, to przepraszam.
                      > Przez resztę obozu na złość mówiliśmy "strawa" albo "pokarm".
                      > Czy ten kolo wychowywał się w lesie?

W lesie, to raczej nie ten kolo, tylko kto inny (nie będę wskazywać palcem).

"Strawa" - bardzo mi się podoba. "Pokarm" - zanadto podręcznikowy.

Pozdrawiam. DaDa
                  • Gość: esscort Re: chyba masz osiemnaście ale do 100 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 20:13
                    Gość portalu: wkb napisał(a):

> Myślę, że Rej brechta w grobie z tego, co mu imputujemy - bez przesady,
                    > esscort, bez przesady

Trochę nie czaisz przenosni, ale może za duzy przeskok, więc wyjąsniam: nie
                    chodziło mi dosłownie o Reja, lecz o podkreślenie, że slowa takie jak brechtać,
                    renówka, kaszlak czy inne (już nie pamietam wszystkich) sa dosyć stare, więc
                    zamieszczanie ich pod haslem "młode slowa" - w dodatku z manifesracyjnym
                    samouwilebieniem dla swojego rzekomego modernizmu - jest trochę nie na miejscu.
                    reszta OK
                    • Gość: 18-latek Re: chyba masz osiemnaście ale do 100 IP: *.pl 10.09.02, 14:06
                      ja widzę że ty nieźle poryty jesteś człeku... nie lubię zrytych ludzi którzy
                      myslą że takie słowa to tuff sprzed 30 lat. widzę że troszkę nie w te czasy
                      wpadłeś. Reja to pewnie nie znasz koro myślisz że on takich słówek używał. I
                      nei wal mi tu przenośni bo tylko pokazujesxz że jesteś zwykłym wiejskim jełopem
                      który chce się popisać że go w budzie nowych rzeczy naumieli. n4r4 3mcie się
                      • Gość: DaDa Re: chyba masz osiemnaście ale do 100 IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 10.09.02, 22:46
                        Gość portalu: 18-latek napisał(a):

> ja widzę że ty nieźle poryty jesteś człeku... nie lubię zrytych ludzi którzy
                        > myslą że takie słowa to tuff sprzed 30 lat.

"Poryty", "zryty" - niezłe, ale w jakim kontekscie? Że niby spracowany? A może
                        z większą niż ty liczbą zwojów mózgowych?

To "tuff", to dla mnie tajemnica. Proszę o wskazówki.

> widzę że troszkę nie w te czasy
                        > wpadłeś. Reja to pewnie nie znasz koro myślisz że on takich słówek używał. I
                        > nei wal mi tu przenośni bo tylko pokazujesxz że jesteś zwykłym wiejskim
                        jełopem
                        >
                        > który chce się popisać że go w budzie nowych rzeczy naumieli.

"jełop", "naumieli" - faktycznie wiejskie (i bardzo przedwojenne), chociaż u
                        nas mówi się wieśniackie.

> n4r4 3mcie się

Naciągane trochę, ale niech będzie. DaDa
                        • Gość: ten sam 18 Re:załamkę mam przez was IP: *.pl 11.09.02, 16:07
                          poryty znaczy popierdolony- szkoda że nie znasz- często w wawie wystepuje. jak
                          mi teraz odpiszesz że ty z wawy to juz naprawdę złapię doła. co do tuff to była
                          zwykła literówk której tam w ogóle nie miało być a co do jełop i naumieli to
                          nie jest wieś tylko niktóre słowka mi się spodobały i je często stosuję. a nara
                          i 3mcie się nie ejst naciągane- wystarczy być sk8em, zadawać się ze sk8ami i
                          słuchać hh- i też zaczniesz używać...
                          • Gość: DaDa Re:załamkę mam przez was IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 11.09.02, 21:31
                            Gość portalu: ten sam 18 napisał(a):

> poryty znaczy popierdolony-

To już wolę: poryty.

> i 3mcie się nie ejst naciągane- wystarczy być sk8em, zadawać się ze sk8ami i
                            > słuchać hh- i też zaczniesz używać...

Pisownia słów "3mcie", a szczególnie "n4r4", to nie jest wasz pomysł, ale kalka
                            z angielskiego i wtrącanie tego na siłę z byle powodu uważam za "naciągane".

PS. Zadaję się ze "sk8em" i słucham hh, bo muszę (nawet już polubiłam). Mam w
                            domu 16latka.

Pozdrawiam. DaDa
                            • Gość: 18-latek Re:dżiżys IP: *.pl 12.09.02, 16:13
                              ej no to pisz odrazu że ci o pisownię biega. ja tu rozkiminiam o co ci chodzi w
                              słowie nara i 3m się a ty mi że o pisownię. nie chce mi się wklikiwać trzym
                              się, szybciej jest 3m sie- na to samo wychodzi a mnie stukania. a co do n4r4 to
                              ni zapożyczone z inglisza (tak tak wiem że to tez zaraz będzie naciągane ale
                              pełna olewka na to). przeczytaj 4 po ingliszu (znów) i dołóż do tego litery
                              nr...coś nie tak? jakby się ktoś nie skapł to 4 robi tu za A. wiem że ciężko na
                              tow wpaść dlatego tłumaczę... widze że nie chce sie zmieniać tematu co???
                              róbcie to będzie lepiej wyglądało...n4r4 (a dla nniektórych narazie) 3mcie się
                              (trzymajcie się) i niech nikt się nie czepia na siłę...
                            • arti23 Re:załamkę mam przez was 19.09.02, 11:43
                              Gość portalu: DaDa napisał(a):

> Gość portalu: ten sam 18 napisał(a):
                              >
                              > > poryty znaczy popierdolony-
                              >
                              > To już wolę: poryty.
                              >
                              > > i 3mcie się nie ejst naciągane- wystarczy być sk8em, zadawać się ze sk8ami
                              > i
                              > > słuchać hh- i też zaczniesz używać...
                              >
                              > Pisownia słów "3mcie", a szczególnie "n4r4", to nie jest wasz pomysł, ale
                              kalka
                              >
                              > z angielskiego i wtrącanie tego na siłę z byle powodu uważam za "naciągane".
                              >
                              > PS. Zadaję się ze "sk8em" i słucham hh, bo muszę (nawet już polubiłam). Mam w
                              > domu 16latka.
                              >
                              > Pozdrawiam. DaDa
                              To pewnie znasz THX i aPaP
                              Art.
                              • Gość: SaTyR Re:załamkę mam przez was IP: *.bphpbk.pl 20.09.02, 14:31
                                A wiecie że u nas słowo "nara" jest już stare. teraz obowiązuje "Małysz".
                                Gra skojarzen, może sami ją rozkminicie.
                                Małysz ALL
                                smile

--
                                'Evil never die,
                                it just sleep"
                                • Gość: 18-latek Re:że co? IP: *.pl 20.09.02, 14:44
                                  nara->narta(narty)->małysz...proste. nie zgrywaj geniusza. a tak pozatym to już
                                  jest stare (przynajmniej w wawie) może na wsi jeszcze używane. od kiedy małysz
                                  zaczął przegrywać zainteresowanie spadło. nikt z moich qmpli nie mówi małysz bo
                                  to wiocha jak skur***. kicha tak powiedzieć bo wszyscy się z ciebie brechtać
                                  będą a to nie jest miłe...więc lepiej się gościu nie chwal bo nie masz czym...
                                  • Gość: SaTyR Re:że co? IP: *.bphpbk.pl 20.09.02, 15:01
                                    Ej, chłopaku, słabo do mnie podbiłeś! Wuluzuj trochę bo ci żyłka pęknie.
                                    A swoją drogą to wg ciebie tylko W-wa nie jest wiochą. Skąd to przeświadczenie?
                                    Jak moje miasto istniało to u ciebie w ziemiankach żyli.
                                    Wiem, wiem, zaraz ty do do mnie podbijesz (i inni na pewno też) więc kończę tą
                                    rozkminę i mówię
                                    MALYSZ smile

--
                                    "Evil never die,
                                    it just sleep"
                                    • Gość: 18-latek Re:że co? IP: *.pl 20.09.02, 20:02
                                      widzę że cie qmple nauczyli nowych słówek "rozkinka" itp. i tera ich non-stop
                                      używasz...chyba jednak nie wiesz do końca co one znaczą. wawa jednak nie ejst
                                      wiochą. a skoro takiś pewny swego to sypnij proszę skąd ty jesteś? no chyba się
                                      nie cykasz??? a ja nadal mówię NARA (bo małysz to po wsiowemu a ja jednak ze
                                      stolicy)
                                      • Gość: DaDa Re:że co? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 21.09.02, 16:15
                                        W Warszawie, wiadomo, wszyscy prawie to niedawni wieśniacy. To raz.
                                        Poza tym, bardzo proszę o zastąpienie słowa "brechtać" jakimś innym, bo mi się
                                        nie podoba. To rusycyzm. Przynajmniej brzmieniowy. DaDa
                                      • Gość: zawodowiec Re:że co? IP: *.chm.bris.ac.uk 23.09.02, 21:39
                                        rozkminka i kminic juz maja ponad 100 lat tylko troche zmienily znaczenie smile
                                        kmina to byl taki zargon handlarzy i przemytnikow, taka grypserka z 19 wieku
                                        zreszta w niektorych regionach jeszcze uzywana, pozniejsza grypsera z niej
                                        wziela kupe slow a kminic to tyle co grypsowac...
                                        www.cit.pl/gminy/slesin/kmina.htmlpozdrowka
                                        • Gość: zawodowiec Re:że co? IP: *.chm.bris.ac.uk 23.09.02, 21:40
                                          pozdrowka mialy byc oddzielnie a wyszly z adresem smile

www.cit.pl/gminy/slesin/kmina.html
                                    • Gość: 23 Re:że co? IP: *.cs.put.poznan.pl 05.11.02, 12:20
                                      Gość portalu: SaTyR napisał(a):

> Ej, chłopaku, słabo do mnie podbiłeś! Wuluzuj trochę bo ci żyłka pęknie.
                                      > A swoją drogą to wg ciebie tylko W-wa nie jest wiochą. Skąd to
                                      przeświadczenie?
                                      > Jak moje miasto istniało to u ciebie w ziemiankach żyli.
                                      > Wiem, wiem, zaraz ty do do mnie podbijesz (i inni na pewno też) więc kończę

> rozkminę i mówię
                                      > MALYSZ smile
                                      >
                                      >
                                      >
                                      > --
                                      > "Evil never die,
                                      > it just sleep"

stary weź sie naucz angielskiego najpierw a potem dopiero wyskauj z takimi
                                      tekstami bo to co napisałeś ma tyle błędów, że się płakać chce....

pzdr
                                      23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka