kicior99 17.10.05, 15:47 czyli wyrazy, ktorymi zastepujemy slowa uchodzace za obelzywe. Z naszych ostatnich wynalazkow fakaldo (z pewnej reklamy). Slowo harcerza, na poczatku myslalem ze on mowi fuck off =) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hajota Re: Ciekawe eufemizmy 17.10.05, 23:15 Pewien znajomy dyplomata, starszy nobliwy pan, mawiał: "cholercia". Odpowiedz Link
millefiori Re: Ciekawe eufemizmy 18.10.05, 15:43 Pietrzak zas spiewal: "oj, urwał nać" Odpowiedz Link
kicior99 Re: Ciekawe eufemizmy 18.10.05, 16:57 mozna "awruk", jak z Bajek robotow Lema... Odpowiedz Link
isiunia Re: Ciekawe eufemizmy 23.10.05, 20:58 Moze być jeszcze "cholipcia", też fajne Pisałam pracę mgr z eufemizmów właśnie, tyle, że po francusku Odpowiedz Link
eridan Re: Ciekawe eufemizmy 05.11.05, 16:53 Nie ma bata we wsi, nie leć w leszka, co ty, w leszka lecisz? (to z kabaretu Elita, chodziło o Balcerowicza), kuźwa, pierteges, piyrdu-piyrdu, luj, patyk, wyżej paska nie podskoczysz, zarąbisty (według mnie mocno naciągane i bez wulgarnego efektu) Odpowiedz Link
ktbb Re: Ciekawe eufemizmy 14.11.05, 17:55 ja miałem: nie graj w kręgle. - do kolegi Kręgla (nazwisko). Musieli nas rozdzielać ... Odpowiedz Link
skakanka Re: Ciekawe eufemizmy 18.10.05, 20:33 A ja lubię (chociaż średni to eufemizm) "srak mi naptał", jak mam auto w wiadome kropki i placki. Odpowiedz Link
beatanu Re: Ciekawe eufemizmy 20.10.05, 10:04 A mnie pooba się i przyswoiłam sobie: "jedwabiste" - zamiast "zajebiste"... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
emka_1 eufemizmy 20.10.05, 20:06 są jak stosunek przerywany, niby jest przyjemność, ale nie do końca przekleństwo, słowo obelżywe jest czystą, wyzwoloną ekspresją. fakaldo to jednak nie eufemizm, a zwykłe dodanie nowego znaczenia, choć mnie bardziej kojarzy się z fekaliami Odpowiedz Link
yanga Re: Ciekawe eufemizmy 22.10.05, 13:05 Umfa, którą Ludwik Stomma zastępuje wiadomy polski przerywnik. Cholibka - tak klnie Hagrid w przekładzie "Harry'ego Pottera" Andrzeja Polkowskiego. Kur zapiał, pies zaszczekał. Cour de ballance vel kurdebalans. Kurdelemele. Odpowiedz Link
yanga Re: Hajota... 23.10.05, 11:22 ...oj, Hajota, gdzie Ty znowu łazisz o północy zamiast pracować albo Mućkę za uszkiem drapać?! Ty się jeszcze doigrasz... Odpowiedz Link
hajota Re: Hajota... 23.10.05, 11:41 Kiedy ja odwalając ujeb dzienny, a właściwie nocny, muszę się co jakiś czas oderwać ) Zwłaszcza że trafiłam właśnie na kawałek o sekcji zwłok. Odpowiedz Link
karolinag2 Re: Ciekawe eufemizmy 23.10.05, 00:50 Słyszalam kiedyś rozmowe zakochanej pary idącej za mna. Szło to tak: chłopak: Zajebałem się w Tobie jak chuj dziewczyna: ja też Cie kocham Czy to nie romantyczne?????????????? Odpowiedz Link
monikate Re: Ciekawe eufemizmy 23.10.05, 22:12 nie, dziewczyna w tej urban legends miala odpowiedzieć: "pierdolisz"? Odpowiedz Link
yanga Re: Ciekawe eufemizmy 25.10.05, 10:58 Ten kawałek czytałam i słyszałam co najmniej w kilku wersjach. Także w którejś ze znanych powieści współczesnych - nie wiem, czy nie w "Gnoju" (nie mam czasu sprawdzać). Odpowiedz Link
kicior99 Re: Ciekawe eufemizmy 25.10.05, 17:19 Slyszalem eufemizm pierdolnika - pieprznik. Oficjalnie pieprznik jadalny to kurka =) Odpowiedz Link
millefiori Re: Ciekawe eufemizmy - sprzet HP 25.10.05, 22:48 Mam narowista drukarke HP. Od czasu do czasu, zwlaszcza w chwilach terminowego noza na gardle, maszyna strajkuje i nie chce drukowac obrazkow. Niedawno, kiedy maszyna zaczela pluc kartkami swiecacymi biela w miejscach ilustracji, nocna cisze domostwa rozdarl moj krzyk: - Ożesz ty, Hwellet, Pacard twoja mać! Odpowiedz Link
emka_1 sprzęt hp tak ma:) 26.10.05, 01:24 tyle, że u mnie jest hjulet w pakarda kopany, noale ja łagodniej gdyz mam sentyment do maszyny która robi ping ( a ona w moim przypdaku była hp) Odpowiedz Link
millefiori Re: sprzęt hp tak ma:) 26.10.05, 16:42 Pomaga dluga podroz samochodem. Z wybojami po drodze. Po podlaczeniu wydrukuje kazdy obrazek, do czasu. Odpowiedz Link
thomaspawel Re: sprzęt hp tak ma:) 27.10.05, 00:20 czy podręcznikowe córy Koryntu można ująć rynsztokowym eufemizmem "tufta" vel "tufciara"? Odpowiedz Link
viki2lav Re: sprzęt hp tak ma:) 30.10.05, 23:05 wydymali go = zostal zwolniony z pracy Odpowiedz Link
yanga Re: sprzęt hp tak ma:) 05.11.05, 18:11 A to nie Krisk miał kiedyś do czynienia z maszyną, która robiła "ping"? Odpowiedz Link
emka_1 a to bardzo możliwe, 07.11.05, 22:36 bo odkąd pokazano w sensie życia monty pythona maszynę, która robi ping, sporo ludzi miało z nią do czynienia Odpowiedz Link
kicior99 Re: Ciekawe eufemizmy 07.11.05, 15:17 w Pile slyszalem "hupi guj". Czy to nie jakis pobratymiec Whoopi Goldberg? Odpowiedz Link
konradandrzejuk Re: Ciekawe eufemizmy 14.11.05, 20:03 Taka była reklama piwa na plakacie Złoty kur waży piwo Złoty /kur wa/ży piwo ------ Odpowiedz Link