mickey13 26.07.04, 22:42 ...tak to jest tlumaczone???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klymenystra Re: ...Didier = Zdzislaw??? 27.07.04, 10:23 wooooow... mam wrazenie ze zdzislaw to raczej slowianskie imie... kto je chce tlumaczyc?? zreszta- po francusku zdzislaw byloby zdzislas- jak stanislas, ladislas etc ) Odpowiedz Link
mickey13 Re: ...Didier = Zdzislaw??? 27.07.04, 11:23 No wlasnie, przegladajac kiedys jakies stronki w necie znalazlam adresy kosciolow i polskich ksiezy, i wlasnie tam przetlumaczono to imie wlasnie jako Didier....Nie wiem czy prawidlowo, ale wlasnie tak do tego ksiedza ludzie musza sie zwracac)))) Odpowiedz Link
grrrrw Re: ...Didier = Zdzislaw??? 27.07.04, 21:26 Didier - Dyderiusz. Spotkałam takie tłumaczenie. Odpowiedz Link
zielka Re: ...Didier = Zdzislaw??? 27.07.04, 22:24 co do slowianskich imion, to przecie tlumaczone sa dzielnie: tak Wojeciech staje sie Abelardem. Uwielbiam : gen. Abelard Jaruzelski no, ale wyjasnijcie co z tym Zdzislawem, to bardzo ciekawe. Odpowiedz Link