ziemba3 10.11.09, 21:49 Składał może ktoś wniosek w ramach programu 312 tworzenie i rozwuj mikroprzedsiębiorstw? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafał Ś. Re: prow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:57 Witam Złozyłem wniosek w maju na to działanie,niedawno otrzymałem decyzję pozytywną z agencji.Teraz muszę tylko zakupić maszyny o które wnioskowałem i mogę liczyć na 50%zwrotu tj.175tyś w moim przypadku.Z tego co wiem program skierowany jest do firm lub do osób chcących otworzyć działalność na obszarze wiejskim.Około 40% Srodków zostało niewykorzystane u mnie w woj. małopolskim więc teoretycznie prawie każdy wniosek poprawnie wypełniony powinien sie kwalifikować. Jeżeli jest ktoś zainteresowany tym programem moge podac stronę do firmy która mi pomaga www.dgm-dotacje.pl Dużym plusem jest to że jeżeli nie otrzymasz dotacji nie płacisz im prowizji,zaliczka która jest pobierana przy podpianiu umowy jest również zwracana! Odpowiedz Link Zgłoś
ziemba3 Re: prow 21.11.09, 16:49 Czyli jednak warto prubowac.Dzięki za namiary na tą firme. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemba3 Re: prow 22.11.09, 16:10 A możesz jeszcze napisac jaką robiłeś inwestrycje? Massz już działalnosc czy dopiero otwierałes? Miałeś duży wkład własny? Brałeś w banmu kredyt pod dotacje, jeżeli tak to w jakim? Odpowiedz Link Zgłoś