17.07.04, 12:33
Wybieram sie go Kenii na przelomnie grudnia i stycznia na okres okolo 3
tygodni do 1 miesiaca.Czy ktos tam byl i moze mi podpowiedziec jak sie
przygotowac i moze udzielic kilku praktycznyzh rad ktorych nie mozna znalezc
w przewodniku.Nie interesuje mnie wykupinie wycieczki z biura podrozy ale
podrozowanie jak najtaniej i odkrycie takich miejsc ktore nie da moze zbyt
znane ale warte odwiedznia.
Obserwuj wątek
    • kate_16 Re: Kenia 17.07.04, 20:27
      jade do kenii we wtoreksmile wracam na poczatku sierpnia. jesli chcesz napisz do
      mnie, gdzies po 3 sierpnia, to postaram sie odpowiedziec na twoje pytania...
      pozdrawiam
      k-acha@go2.pl
    • marts88 Re: Kenia 20.07.04, 09:38
      polecam ci Kena z Nairobi www.nairobibackpackers.com/
      nie tylko prowadzi swietny malenki hostel w centrum, to organizuje bardzo
      budzetowe safari i kocha afryke smile
      poza tym polecam Lamu (ale to troche daleko na polnoc). z blizszych miejsc nad
      oceanem, a w miare daleko od wielkich osrodkow wczasowych okolic Mombasy jest
      Watamu
      • ma-j-ka Re: Kenia 20.07.04, 12:20
        a co ze szczepieniami i jak radziliście sobie z niebezpieczeństwem malarii
        • marts Re: Kenia 20.07.04, 14:34
          w kwestiach porad lekarskich polecam poradnie chorob tropikalnych (w Warszawie
          na ul. Wolskiej)albo zwyklego interniste... generalnie ze szczepien przydaje
          sie zoltaczka, tyfus, przypomnienie tezca. jesli chodzi o malarie, ja przez pol
          roku w afryce bralam arechin + paludrine
      • gusiakuc Re: Kenia 20.07.04, 19:27
        Jak dlugo tam bylas? Ile kosztowal cie bilet do Kenii a ile sam pobyt? Czytalam
        w Lonely Planet o kosztach ale zawsz bardziej cenne sa informacje z pierwszej
        reki. Czy kobieta podrozojaca samotnie naraza sie na jakies szczegolne
        niebezpieczenstwo?
        • marts Re: Kenia 22.07.04, 09:40
          bilet z warszawy do nairobi (BA) w ub. roku w pazdzierniku kosztowal 2,5 tys
          zlotych. Ale: byl kupowany dosc wczenie, i to jest poza sezonem. mysle ze na
          przelomie grudnia i stycznia cena bedzie 2x taka.
          Ja w kenii spedzilam "tylko " 3 tygodnie, bo to byl poczatek polrocznej wyprawy
          do afryki...i potraktowalismy ten poczatek bardzo relaksowo...glownie plaza i
          lenistwo.
          Samotne kobiety moga sie nie obawiac dopoki sa rozsadne. Wrecz wzbudzaja
          sympatie i chec bezinteresownej pomocy. Zdziwilabys sie, jak duzo dziewczyn
          podrozuje bez "obstawy" Sama bylam w afryce bez towarzystwa dwa razy i nigdy
          nie czulam sie zagrozona - poza tym po drodze spotyka sie mnostwo wspanialych
          ludzi.

pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka