Dodaj do ulubionych

Wybór wózka dla Marudy cd.

15.02.11, 12:28
Młody nie znosi "płytkich" siedzeń. Kocha Emme nie znosi Maclarena.
Jaka lekka parasolka/cos sensownie składanego z głebokim siedzeniem o jak najmniejszym koncie oparcia od siedziska?
Słyszłam ze Graco Mirage ( z tego forum, dzieki). Wygląda ok. poradzcie cos.
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Wybór wózka dla Marudy cd. 15.02.11, 15:19
      bj city mini, ale model 2011, bo starsze mają oparcie lekko odchylone do tyłu, peg perego si i chyba wszystkie pegi - nie wiem tyklko, jak pliko mini, bo to nowość, no i tfk buggstersmile
      • agnes_nyc Re: Wybór wózka dla Marudy cd. 15.02.11, 15:59
        co do tych oparc

to poprosilam didis zeby zrobila zdjecie i poprosze jeszcze o zmierzenie oparcia do siedziska i porownam z modelem 2010 bo wczoraj postawilam w modelu 2010 oparcie na pion calkowity tylko trzeba ta siatke dac cala do tylu za oparcie bo przeszkadza w budce i sprawdze czy jest naprawde roznica

w/g mnie to aby siedzisko bylo mocno pionowe to musi byc wyzej budka ale moge byc w bledzie bo nie widzialam 2011
        • saras-wati Re: Wybór wózka dla Marudy cd. 15.02.11, 16:10
          też tak sobie pion robięsmile
        • misiunia22.0 Re: Wybór wózka dla Marudy cd. 15.02.11, 19:57
          hej dziewczyny czy wy rzeczywiscie uwazacie ze ni ejst w pionie model 2010 bo ja malemu jeszcze nizej ustawiam zeby nie siedział tak prosto chyba ze to przz spiwór wyglada na max do pionusmile mi tam ok i tak lepiej nix w x-landerze
        • agnes_nyc pion oparcia 16.02.11, 18:28
          no i pomierzone

w/g pomiarow siedzisko z modelu 2010 a 2011 ma taki sam pion

przy maxymalnej pionizacji 62 cm od gory oparcia do konca siedziska (bez podnozka mierzone)
      • vanillafields Re: Wybór wózka dla Marudy cd. 15.02.11, 22:57
        Buggster ma obszerne siedzisko i glebokie, ale oparcie wcale nie do pionu. Ja sobie uszylam taki pasek z klamra i nalozylam na rurki stelaza z tylu na zatrzaski i tak sobie moglam oparcie nawet do 90 st podniesc.
        https://www.suwaczek.pl/cache/3182457d54.png
        • gaga-sie pion 16.02.11, 22:24
          może nie mam jeszcze zbyt dużego doświadczenia w wózkowaniu siedzącego malucha, ale zastanawia mnie, po co pion w oparciu? czy to wygodne dla dziecka? ja tam nie lubię ławek czy krzeseł z pionowymi oparciami.., wolę lekko odchylone
          • agnes_nyc Re: pion 16.02.11, 22:30
            w bj masz regulacje na pasek wiec sama decydujesz o oparciu ja tez wole lekko odchylone smile
          • froobek Re: pion 16.02.11, 22:31
            Pytanie, jak duży jest ten kąt. Dla niektórych dzieci 105-115 stopni to już za dużo.

• one-smutasek Re: Wybór wózka dla Marudy cd. 17.02.11, 13:29
      Jedyną zaletą graco mirage jest duży kosz na zakupy, miałam ten wózek i pozbyłam się go po 2 msc to totalna porażka, wózek sam jeździ gdzie chce nie ma szans żeby po śliskiej powierzchni w cetrum handlowym jechał tak jak go prowadzisz, koła nie skręcają po 5 minutach strasznie bolały mnie nadgarstki. Siedzisko jest płytkie a materiał śliski i tyłek się dziecku zsuwa, no i z racji braku możliwości regulacji podnózka odpada dla lubiących sobie pospać na spacerze bo nogi zwisają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka