Dodaj do ulubionych

X lander XA

27.03.11, 23:38
Co mi o nim możecie powiedzieć?smile
https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSCKrk96aSLZUpSMl-p7HLkmnjjnvERWUamxfsi4OOUwgCuFZRQ
Podoba mi się,ale nie wiem czy to dobry wózek.Nie interesuje mnie marka,bo pewnie i tak w Chinach robionywinkAle...No podoba mi się wizualnie po prostu.
Mam teraz fajny na pompowanych kołach,jestem z niego bardzo zadowolona(wizualnie podobny do XA)ale po co mam trzymać wózek 3f w domu jak mogę sprzedac i kupić tylko spacerówke.
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: X lander XA 28.03.11, 07:54
      z tego co widzę to jest to model sprzed 2009, czyli nie ma dużej budki rozciągającej się do pałąka
    • pomilak1 Re: X lander XA 28.03.11, 07:57
      Ale chodzi Ci o model z tego roku co wkleiłaś zdjęcie? To jest model z 2008 roku, nie ma jeszcze powiększonej budy (ale można dokupić z modelu późniejszego)
      jeżeli chodzi o sam wózek to ja byłam zadowolona smile
      największy minus to regulacja oparcia na paskach, brak całkowicie spionizowanej pozycji siedzącej (w modelu 2008 można było odpruć przeszycia na tych paskach do regulacji i można było regulować wyżej) mała amortyzacja -ale to bardziej w kierunku noworodka i gondoli.
      Z plusów to duży kosz na zakupy, obszerne siedzisko, b.dobre prowadzenie i podbijanie, miękka wyściólka na siedzisku, trwałość i dobre wykończenia.
      To tak na szybko smile
    • ollasja Re: X lander XA 28.03.11, 09:53
      To ja dodam jeszcze, że wózek jest bardzo wytrzymały, lekko się prowadzi, mi twarde zawieszenie w zasadzie w ogóle nie przeszkadzało (a synkowi to w ogóle...). Z obszernością siedzenia to bym nie przesadzała. półtoraroczne dzieci mają tam już raczej nie za dużo miejsca. Wózek miałam jako pierwszy (też z gondolą), ale sprzedałam z racji dość sporej wagi (musiałam go wnosić po schodach), irytowała mnie też paskowa regulacja oparcia. Jeśli masz wybór, warto kupić jednak model z 2009 roku z powiększaną budą, bo jest genialna (te modele mają dwa rodzaje kół - te ze szprychami i nieco nowsze z kołpakami - więc kołami nie ma co się sugerować). Ogólnie wózek naprawdę przyzwoity, trwały i w dobrej cenie.
    • srebrno-listka Re: X lander XA 28.03.11, 11:43
      Używałam tego wózka ponad pół roku i muszę powiedzieć, że jest naprawdę dobry. Spacerówka się wygodnie prowadzi, dziecko ma wygodnie. Co prawda oparcie nie ustawia się do pionu, ale mój akurat tego nie lubił, więc nam to nie przeszkadzało. Też mam ten model, dokupiłam tylko do niego budę z modelu 2010. Teraz dzieć mi trochę wyrósł, więc go sprzedaję, ale sprawdził się nam idealnie. W tej cenie (jak chodzą używane) to jedna z lepszych propozycji, moim zdaniem. smile
      • ylunia78 Re: X lander XA 28.03.11, 12:50
        srebrno-listka a może prześlij mi na priv zdjęcie i cenęwink
        No co do regulacji paskiem,to ja teraz tez mam taki przy moim wózku.Na po czątku wyzywałam,ale już się przyzwyczaiłam i nie jest mi to straszne.
        I tak planuję w nast roku na wiosnę kupić innysmile

https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr20mmf4mewjv9.png
        • srebrno-listka Re: X lander XA 28.03.11, 13:19
          Wysłałam na gazetowy smile
          • ylunia78 Re: X lander XA 28.03.11, 13:26
            A jeszcze zapytam
            Bo na tym zdj:
            https://allegro.zapodaj.net/images/43c3cd2a7294.jpg
            • adusia_g_s Re: X lander XA 28.03.11, 15:35
              Ja także jestem posiadaczką tego wózka i jestem zadowolona. Oczywiście dość twardy jak już wcześniej dziewczyny pisały ale mojemu dziecku także to nie przeszkadzało.
              Siedzisko jest szerokie, rzeczywiście na tym zdjęciu wyszło dość wąskie.
    • lucyna_1980 Re: X lander XA 28.03.11, 14:07
      Mi X-landera dyskwalifikuje jedna rzezcz - spawy.
      Najwet gdyby funkcjonalnie był to najlepszy wózek na świecie to nie kupilabym go przez te niechlujne spawy. Eststycznie nie wyglada to najciekawiej uncertain Druga sprawa to jak dziewczyny pisały powyzej siedzisko regulowane na paskach.
      Są lepsze wózki, które sa subsytutem X-landera.
      • afroddytta Re: X lander XA 28.03.11, 15:44
        Ja z koleżanką wybierałyśmy pomiędzy XA a Quinny Speedi, ona kupiła nowy XA, ja używany speedi (taniej). Ja swojego wyboru nie żałuję. Wybrałam speedi, bo jest 2 kg lżejszy, sporo mniejszy po złożeniu (składanie jedną ręką), ogromne siedzisko (jedne z większych w tej grupie)-mój obecnie 1,5 roczniak jeżdzi z podniesionym podnóżkiem i miejsca ma sporo, niestety wózek oddaje młodszemu bratu za 2 mies., ale gdyby nie to to jeszcze bym go długo woziła nim, koleżance nieco młodsza córeczka już nie bardzo wchodzi. Siedzisko też regulowane na pasach, ale można zmodyfikować i w XA i w Speedi i zrobić pion (forum.gazeta.pl/forum/w,22462,114606947,114606947,Zrobilam_pionowe_oparcie_speedi_xa_zdjecia.html).
        Doskonałe prowadzenie i moim zdaniem zgrabniejszy od XA, ale to kwestia gustu.
      • sylki lucyna 28.03.11, 20:27
        Niechlujne spawy haha, to ty zobacz sobie Boldera ecoline ten to dopiero ma niechlujne spawy.
        X-landera polecam, nie tylko ze względu na bezawaryjność, lekkość w prowadzeniu czy też wygodę dziecka, ale w razie co mają zajebisty (przepraszam za wyrażenie;P) serwis big_grin
    • daria.1 Re: X lander XA 29.03.11, 08:18
      Miałam ten wózek , model z 2009. Miał juz większą budkę. Dla mnie ten wózek był super. Jeszcze tej zimy woziłam 2,5 latka. Spokojnie się mieścił, tylko już ja nie miałam siły go pchać wink Wózek prowadziło się świetnie. Jest to polski wózek.
    • mm-g Re: X lander XA 29.03.11, 18:56
      XA fajnie wygląda i ma rewelacyjną budę. Dla mnie buda była największym plusem tego wózka. I pompowane koła które dają radę w każdym terenie ale co za tym idzie wózek jest ciężki i wnoszenie go gdziekolwiek z dzieckiem jest moim zdaniem pomyłką.
      Największym dla mnie minusem jest oparcie które jest w pozycji półleżącej i dziecku które chce siedziec w tym wózku prędzej czy później zacznie to przeszkadzac.
      • ilhenny Re: X lander XA 30.03.11, 23:07
        lucyna_1980 no tak spawy kiepskie tylko w którym wózku są ładniejsze ?

co do samego oparcia trzeba to robić dwoma rękoma jedną ręką podnosi się oparcie a drugą ściąga pasek i po kłopocie ja podnoszę kolanem i ściągam pasek ręką
        • misiunia22.0 Re: X lander XA 31.03.11, 08:07
          hej to fajnie ze nadal masz ten wozeczek mam pytanko do ciebie czy tez ci sie blokuje koło podczas szybszej jazdy tzn satje dęba jedno z przednich a mam model xa 2009?? bo juz sama nie wiem czy za szybko chodze bo chyba bym musiała jak zółw chodzic albo tylko po supermarkecie ogladajac wystawy. kurcze ostatnio mysllam ze zostane na srodku drogi bo ja do przodu szybciej a koło w bok i stoje buu
          • ilhenny Re: X lander XA 31.03.11, 08:27
            ja swój mam cały czas, już żonie dawałem kilka lekkich spacerówek, a nie jest tajemnicą że mam 90% wózków u siebie w sklepie i nie chce jeździć inną bo zawsze coś jej nie pasuje
            w xa z 2009 roku częstym problemem są wypadające miedziane tuleje, jak zdejmiesz przednie koła to zajrzyj czy w tym czarnym plastikowym duperszmicie jest w środku takowa tulejka, jej brak właśnie tak się objawia, mi wypadły dwie po miesiącu, za chwilkę idę z psem to zrobię zdjęcie
            • ilhenny Re: X lander XA 31.03.11, 08:57
              [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/se/gd/ni40/FXwp6Fp1ML7OV8IhOX.jpg[/img]
              • misiunia22.0 Re: X lander XA 31.03.11, 09:21
                hej dzieki za odpowiedz i za zdjecia no kupiłam go wlasnie po przeczytaniu chyba z setki opini a w sumie wozek faJny jedyny i największy minus to to koło trzymajac starszaka za reke i przechodzac szybciej przez ulice jest bardzo ciezko mi z tym wozkiemsmile mam nadzieje ze to tosmile zaraz zerkne dzieki jeszcze raz
                • ylunia78 i jeszcze pytanko;) 31.03.11, 22:44
                  Czy tylne koła mają dobrą amortyzację?Takie,że naduszę i czuję jak te koła sa na sprężynach?
                  • sylki Re: i jeszcze pytanko;) 31.03.11, 22:52
                    ylunia78 napisała:

> Czy tylne koła mają dobrą amortyzację?Takie,że naduszę i czuję jak te koła sa n
                    > a sprężynach?

hahaha nieee
                    o tym możesz zapomnieć x-lander to twardy wózek.
                    Dziewczyny mające teutonie piszą ze twarda, więc ja powiem, że x -lander jest przy teutoni jeszcze bardziej twardy.
                    Ale jak by mi się podobał i nigdy bym go nie miała, a chciałabym go, to nawet bym się nie zastanawiała.
                    Jakiś czas temu Ilhenny pisał, że ma x landera do sprzedania (nowego) tylko ze 2008 r ;/
                    • ylunia78 Re: i jeszcze pytanko;) 31.03.11, 23:29
                      No to bardzo niedobrzeeee.Bo mój mały tylko tak zasypia na spacerzewinkNie pomaga bujanie,jeżdżenie w tą i nazot,tylko parę razy naduszę na rączkę,pach,pach i śpi.Cholera nie mam gdzie obejrzeć,a nie chce mi się tłuc po mieście z dzieciakami.
              • misiunia22.0 Re: X lander XA 01.04.11, 08:13
                hej no i sprawdzałam moje tam sa te tuleje i co teraz?? masz moze jeszcze jakis pomysł tzn moj jedyny to wyczyscic to i psiknac sylikonem no ale jak to nie pomoze to nie wiem? serwis?? da cos??
                • ilhenny Re: X lander XA 01.04.11, 12:16
                  ten wózek o którym pisze sylki sprzedał się w godzinę

a co do latających kół zobacz jeszcze czy ten czarny duperszmit rusza się na boki jeśli tak to trzeba wysłać go do serwisu i znitują go na podwójne nity teraz masz jeden problem taki pojawia się jak jeździ się na zablokowanych kołach zwłaszcza po torach tramwajowych
                  • misiunia22.0 Re: X lander XA 01.04.11, 12:43
                    oj dzieki ale nie kumam teraz tkory ma latac na boki?? a co do blokowania kół moze ze 3 razy sie zdarzyło jak byl snieg nie lubie ich blokowac bo łatwiej sie jezdzi wiec bede dalej sprawdzac ale jak mi to nie pojdzie po prostu odwioze do sklepu niech go wysyła choc nie wiem czy łatwiej nie bedzie zawiezc bezposrednio do serwisu bo własciciel sklepu o ile latwo poszla mi reklamacja kół przez niego do x-go starego jak dzwoniłam o oparcie pytac powiedział ze stoi obok tych wózków i kąt jest ten sam i nie słyszał zeby byly modele co maja inny kat i ze we wszystkich xa jest taki samsmile wiec oalalam go i zadwoniłam do serwisu porobiłam zdjecia i dzieki temu dowiedziaąłm sie co mi szwankuje przy poruszaniu oparcia sznurek co sie przetarł po ok 6 miesiacach uzytkowania (no ale mam całe nowe oparcie) buu sie rozpisałam ale lubie xa i chce go na zime potrzymacsmile dzieki
    • megi231 Re: X lander XA 02.04.11, 20:45
      Mam ten wózeczek w kolorze turkusowym model 2008 i jestem z niego bardzo zadowolona. Przymierzam sie do sprzedazy bo musze miec coś mniejszego - jesli jestes zainteresowana pisz na megi23@op.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka