Dodaj do ulubionych

czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów?

05.04.11, 23:47
www.4kids.com.pl/producent/138/DLA_DZIECI/wozki_dzieciece-12/wozki_spacerowe-12/1/
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 06.04.11, 10:02
      kompletnie się nie znam, ale jakie ładnebig_grin

z m&p to chyba jest tak, ze różne firmy produkują dla nich wózki, a oni wypuszczają je pod własną nazwą...
      • ulas123 Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 06.04.11, 10:35
        podobne do maclarenów ilością modeli, podnóżkami i kształtem, ale chyba maclaren dla nich nie produkuje smile na Allegro ich nigdy nie widziałam
      • gaga-sie Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 06.04.11, 13:04
        widziałam ten wózek www.4kids.com.pl/produkt-9233.html, i na pierwszy rzut oka wydał mi się fajny, ale...spawy na wózku brzydkie, w wersji limitowanej ( na czarnym stelażu jeszcze, jeszcze. mniej widoczne). Materiał limitowanego jest w taką fakturę, który na wózku z ekspozycji nie leżał prosto, leciał na skos jakośsad Rączka teleskopowa, regulowana, na żadnej wysokości nie podbijał się lekko. Siedzisko przekładane,ale odwrócone przodem do mamy podbija się fatalnie. Wg mnie wózek źle wyważony, ale może ja maruda jestem i szukam ideałusmile
        • gaga-sie Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 06.04.11, 13:05
          coś się nie wkleaj-chodzi mi o wózek Urbo Mamas&Papas
    • saras-wati ktoś użytkuje? 13.05.11, 22:20
      Jestem ciekawa opiniismile Jak wypadają w porównaniu z maclarenami?

Jestem też ciekawa, czy te m&p dostępne za grosze na allegro to ich poprzedniki? Czy konstrukcja została zupełnie zmieniona? Kusi mi ten model tour...można je obejrzeć w W-wie? Czy pozostaje mi zakup i ewentualny zwrot w ciągu 10 dni w 4kids?
      • zurekgirl Re: ktoś użytkuje? 14.05.11, 11:22
        W UK Mamas&Papas cos sie nie moga przebic poza Pliko i malymi parasolkami typu Pulse i Beat. Kroluja Maclareny jednak. Ogladalam Trek, Tour i Trip w salonie i pomimo, ze sa bardzo ladne, ladniejsze wrecz od Macow, to kupilam kolejnego Maclarena. M&P maja twardsze zawieszenie, a bardziej miekkie plastiki typu palak w budce, a wolalabym odwrotnie, stabilniejsze plastiki i miekkie zawieszenie wink
        • saras-wati zurekgirl 14.05.11, 12:02
          no właśnie szkoda, że nie mogę ich zobaczyćsad właściwie to chciałabym je sobie potestować z czystej ciekawości;

Podobają mi się te szare stelaże - jeśli miałabym kupować, to chyba tour purple, jakie sprawiają wrażenie - tandetnych czy solidnych? mÓwisz, że jednak kupiłaś maclarena...czyli jakością nie powalają?

a widziałaś może cybexy z kolekcji 2011? Miałam onyxa i choć miał bardzo twardy stelaż, to byłam z niego zadowolona(jak z parasolki) - zbliżony jest do niego?

jaka jest tapicerka w m&p? w queście jest bardzo miła w dotykusmile Jak te materacyki wyglądają, które są dołączone do wózka? bawełna, czy bardziej ortalionowa?
          • zurekgirl Re: zurekgirl 14.05.11, 12:55
            Jak wozkomaniaczka wozkomaniaczce ci powiem wink : M&P nie wygladaja tandetnie, sa bardzo ladne, bardziej eleganckie niz Mac-i, ale po Maclarenie wydaja mi sie zbyt delikatne jak na moje potrzeby (porownywalnie delikatne z Silver Crossami). Kolor purple jest sliczny, troche ortalionowy, nie tak fajny jak quest-owy (o ile o tym samym roczniku mowimy, bo widzialam tez takie sliskie questy), ale ujdzie. Niestety wkladka byla zdjeta w tym, ktory ogladalam i jakos nie zwrocilam uwagi nawet na jej brak. Jednak w wiekszosci wozkow M&P wkladki maja jedna strone bawelniana lub bawelnianopodobna, bardzo przyjemna.

Jesli mialas Onyxa, to spodziewaj sie bardzo podobnego wozka. Tour niby ma amortyzacje przednich kol tez, ale jezdzac po sklepie metr w przod, metr w tyl, trudno mi bylo cokolwiek wyczuc.

Jesli chcesz go kupic w imie koloru tylko i masz zbedna gotowke, to kupuj, jest ladny, milo pewnie nim pojezdzic, ale jesli szukasz wozka wygodniejszego czy lepszego niz onyx, to mozesz sie rozczarowac, roznice sa znikome.
            • saras-wati Re: zurekgirl 14.05.11, 13:13
              Bardzo Ci dziękujęsmile Onyxa już nie mam i właściwie nie szukam lepszego wózkawink Questa mam z tegorocznej kolekcjismile Ale i mój poprzedni z zeszłorocznej kolekcji miał miłą tapicerkę, wiec myślałam, że wszystkie tak mająsmile

No właśnie miałam ochotę kupić tour dla wyglądu, by chwilę nim oko nacieszyćsmile Tylko zaniepokoiłaś mnie porównaniem z silver cross'amisad o ile dazzle wg mnie miał dobrej jakości tapicerkę, to pop wydał mi się okropnie badziewny...mówisz też, że może być zbyt delikatny...hmm...no już sama nie wiem...
              • zurekgirl Re: zurekgirl 14.05.11, 13:40
                To moze w ramach wyjasnienia, zeby cie nie zrazic za bardzo, bo to naprawde ladne wozki i fajnie by bylo, jakby ktos pojezdzil i wyprobowal wink : ja wozkami zjezdzam i wjezdzam po schodach, skladam i rozkladam przy autobusach i samolotach, nie pieszcze sie z wozkami, obladowuje je 18 kg dziecieciem i 20 kg zakupow. Dla mnie Buzz byl zbyt delikatny na przyklad. Mozliwe, ze najszczesliwsza bylabym z wozkiem pancernym wink Dla mnie nadajace sie pojazdy to Maclareny wlasnie (choc jednemu kolko urwalam) i Baby Joggery. Oczywiscie nie testowalam kazdego mozliwego wozka na rynku i byc moze sugeruje sie opinia o firmie zanim cos kupie, ale poki co tylko Mac i BJ nie polegl wink Mam ochote na wiele wozkow jeszcze, ale boje sie, ze popsuje wink
                • saras-wati Re: zurekgirl 14.05.11, 21:32
                  zastanawia mnie jeszcze, dlaczego jest sporo tych wózków na angielskim ebayu...takich kilkutygodniowych? czy nie sprawdziły się? czy to wózkomaniaczki, które nacieszyły się i chcą wypróbować inne modele?
                  • zurekgirl Re: zurekgirl 14.05.11, 22:13
                    Moze byc tak, ze na przyklad byla z miesiac temu promocja typu pol ceny, sporo wozkow sie sprzedalo, a teraz laduja na ebayu. Zreszta tak jak pisalam chyba wczesniej, w UK Maclareny sa doslownie wszedzie, w moim przedszkolu na 15 przyjezdzajacych 13 to wlasnie one. Pewnie kazdy dochodzi do wniosku, ze korzystniej jest sprzedac prawie nowy wozek, kupic starszego Maca i potem jego sprzedac bez straty. Ja przynajmniej tak robie. Sprzedalam Pliko w super stanie, zeby kupic trzy Maclareny starsze i potem mam nadzieje dwa z nich sprzedac (bo jeden sie popsul). Watpie, ze sprzedalabym kilkuletni wozek M&P korzystnie.
    • 1mzeta Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 14.05.11, 16:18
      O ile się nie mylę M&P to Peg Perego. U mnie jeździ po ulicach dużo M&P. Fajne są- mnie się podobają. Osobiście mam M&P Ora- poprzedniczka Luny. Baaardzo fajny wózek. Jak na mój gust dobrze wyważony i lekko się podbija- lepiej od BJ Mini. Wózek nie wygląda tandetnie- wręcz przeciwnie. Ja tam nawet się nie dopatrzyłam jakiś spawów na ramie wózka. Składanie proste i wózek średnio ciężki. Gdyby nie to,że jednak moim zdaniem każdy kilogram wózka robi różnicę jak się go wnosi po schodach to tutaj dla siebie do domu kupiła bym Lunę- następczynię Ory, którą mam jako wózek u dziadków.
      • saras-wati Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 14.05.11, 21:29
        m&p to nie jest peg peregowink peg perego produkowało dla nich arię i jeszcze jakieś modelewink

mnie z m&p interesują tylko te nowe modele z 'kopniętym' stelażemwink

zurekgirl, to Ty musisz sobie mb swifta kupićbig_grin myślę, że tego wózka to nikt nie zjedziesmile

pomyślę...ale sprzedawać questa? trochę to bezsensu, bo on nawet miesiąca nie ma...no i jak m&p mi się nie spodoba, to trzeci raz będę questa kupować? znowu didis będzie się śmiała...albo kupić tour'a i nie sprzedawać questa...tylko, gdzie ja będę trzymała te wózki?
        • zurekgirl Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 14.05.11, 22:21
          Chcialabym MB, ale nie moge za grosze upolowac wink Poki co korzystam z BJ City Classic i jest super, ale im ciezsze dziecko, tym mam wrazenie, ze MB lzej by sie prowadzil.

Questa bym na twoim miejscu nie sprzedawala. Ja bym tam mojego Triumpha na oddala, ale jako dodatek chetnie bym Toura przygarnela.

• saras-wati Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 15.05.11, 06:44
            wiesz, a ja widziałam sporo fajnych mb na angielskim ebayu i w fajnych cenach - tylko nie niestety swiftów, ale urbanówsmile wiesz, te wózki, to same jeżdżą...ale koniec OT

co do questa, to go nie sprzedamsmile postanowiłam dokupić jakieś fajne dodatki - no i ja go korzystnie nie sprzedam, bo kupiłam nowy i do tego drogi w sklepie stacjonarnym(ja to głowę do interesówwink)poza tym, jako dodatek do swifta jest idealnysmile

toura kupię - najchętniej używanego(chciałabym się nim tylko przejechać kilka tygodni, wypróbować z czystej ciekawości), ale u nas te wózki są nowością, więc pewnie nieprędko jakiś się pojawisad
            • pomilak1 Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 15.05.11, 07:16
              Mi się ten Trek podoba, ciekawe czy rzeczywiście tyle ważą smile potrzebuję czegoś lekkiego,ale jednak wolałabym żeby oparcie było choć minimalnie rozkładane smile no i te kolory smile
              • saras-wati Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 15.05.11, 08:00
                a widziałaś, jakie tanie są na allegro? tylko ciekawa jestem czy mają polską gwarancję...ktoś chyba kupował u niego wózek(bodajże nunę), warto zapytać...tylko nie pamiętam, ktosad
                • sylki Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 15.05.11, 08:14
                  Lucyna kupowała, a ja z nim mailowałam, gość daje gwarancję 4kids
    • saras-wati Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 15.05.11, 15:17
      a może te wózki cybex dla nich robi? jak przyglądam się z profilu, to tour przypomina mi onyxa na czarnym stelażu, ale z zeszłorocznej kolekcji. możliwe? callisto widziałam w ofercie m&p
      • zurekgirl Re: czy te mamas&papas to odpowiedniki maclarenów 15.05.11, 19:55
        Nie wiem czy cybex te wozki robi, ale to prawda, ze M&P sprzedaje najrozniejsze produkty cybex, wozki, nosidelka, foteliki, wiec wspolpraca na calego. Teraz M&P ma tez w ofercie Stokke, wiec traca swoj charakter i marke na rzecz ogolnodzieciowego sklepu ze wszystkim wszystkich firm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka