Dodaj do ulubionych

Bugaboo Bee und Quinny Dreami

18.05.11, 17:59
Ktoras z Was miala przetestowac taki secik w poniedzialek (tylko nie pamietam ktora).

Bardzo czekam na feedback smile
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 18.05.11, 18:06
      w ktoryms watku zdjecia sa smile
      • pinik Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 18.05.11, 18:17
        O dzieki! Ja juz sie gubie. Tu jest tyle watkow o bee aktualnie smile

A az tyle tu nie przesiaduje smile

Ok, dzieki, sprobuje znalezc.
    • pinik Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 18.05.11, 18:28
      Znalazlam! Womysia to byla!

Mnie sie bardzo podoba bee z gondola quinny. Ja ja znam i wiem, jaka jest duza i ile wazy (dla mnie nie jakos wyjatkowo duzo). Fajna opcja. Ale tez ciekawa jestem dalszych eksperymentow z ta gondola do senzza. Womysia, zrob fotki koniecznie i wstaw.
      • womysia Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 18.05.11, 20:51
        tak, tak - to ja! wiesz, może akurat ta gondola vibskov jest wyjątkowo ciężka, bo taka pluszowa okropnie? sprzedałam ją, mimo, że wizualnie była śliczna.

jutro kupuję lżejszą microlite toro (4,1 kg) - oprócz niższej wagi i trochę mniejszych wymiarów, ona ma też tę zaletę, że się składa na prawie płasko (około 15 cm), co przy transporcie w aucie może być wygodne. podobno też pasuje na maxi cosi - jadę po nią z adapterami, więc się przymierzę - no i powinna trochę lżej wyglądać na bee+ oraz nie pochylać się ku przodowi, bo ma moim zdaniem inaczej położony środek ciężkości! jeśli jutro rano akcja się powiedzie - wstawię po południu zdjęcia big_grin

a co do tej lżejszej quinny do senzza (3,7 kg) to niestety chyba jednak nie pasuje na adaptery maxi cosi - pozmieniali coś i teraz są potrzebne inne adaptery do senzza, inne do buzza i inne do speedi - powiedzieli mi w serwisie, że nie da rady...

tutaj zdjęcia z tą dreami vibskov:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/4z7z4O22CSV308Vd3X.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/gFdNeJ2PFXRKTn1pgX.jpg
        • pinik Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 18.05.11, 21:56
          To daj koniecznie znac, jak bedziesz miala nowe wiesci.

A co do adapterow to zawsze do buzza i do speedi np. byly inne. Wazne, zeby gora ich pasowala do maxi cosi np. cabrio, to wtedy mozna juz dopasowalc gondolki, ktore do tych gor pasuja. Nie wiem, czy sie jasno wyslowilam smile
          • womysia Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 18.05.11, 22:05
            tak, tak - ja to rozumiem, ale podobno właśnie ta gondolka lekka występuje z innymi kształtami "wejść" na sobie samej zagranicą, gdzie jest też do buzza i speedi, oraz w polsce, gdzie właściwie tylko z senzzem jest dostępna. czyli tak jakby coś zmodyfikowali i nie ma "wejść" maxi cosi na korpusie gondolki...

tak czy siak jutro wypróbuję to toro - plusem jest też to, że o ile za gondolę senzz krzyczą od 500 zł do 700 zł, o tyle toro nowiutką gondolę będę miała za 300 zł... zobaczymy, czy się uda smile
            • womysia Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 19.05.11, 17:39
              pinik, już mam gondolkę toro w domu i jestem z niej bardzo zadowolona. jest znacznie lżejsza niż dreami i taka poręczniejsza. lepiej pasuje do bee+, bo wpięta na maxi cosi nie jest pochylona do przodu, ale lekko do tyłu, co akurat przy niemowlaku jest bardzo OK z uwagi na ulewanie się, mimo, że dno jest nadal idealnie proste tak jak zalecają pediatrzy.

w środku jest szeroka po całości, nie tak jak dreami, cały czas 37 cm, a długa na 73 cm. jednocześnie jest wykonana z takich bardziej nowoczesnych materiałów - wyściółka i wnętrze budki z takiej miłej bawełny, zewnętrzna warstwa z niebrudzącego się ortalionu jakby.

olbrzymim plusem dla mnie jest wysokość jej montażu, o ile podoba mi się dla większych dzieci wysokość bugaboo (możlwość samodzielnego wsiadania kiedyś) o tyle dla niemowlaka i moich pleców takie rozwiązanie jak to z tą gondolką na maxi cosi jest dużo lepsze. ja zostaję przy tej gondolce do bee+, polecam smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/SMatYYquQecNB8VSgB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/xBaB346JgdfIeiuVHB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/eKIP9ZtpiaDb8pIvrB.jpg
              • sylki Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 19.05.11, 17:45
                oooo a ten kot co tam robi big_grin
                a bee z tą gondolką super, zdecydownie lepiej niż z tą vibskov
                • emily_valentine Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 19.05.11, 18:10
                  Ładnie i sprytnie smile
                  Ja poproszę namiary na tego kota big_grin
                  • womysia Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 19.05.11, 18:31
                    sylki i emilko, dziękuję! kotek przywieziony z kanady, obawiam się że w polsce raczej niedostępny.
              • hanna79 Re: Bugaboo Bee und Quinny Dreami 19.05.11, 18:45
                To jest gondolka Toro od Micralite, tak?
                To połączenie wygląda bardzo fajnie, o wiele lepiej niż z tą poprzednią gondolą!
                • pinik Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 20:02
                  Hej Womysia,

super to wymyslilas. Mnie sie wizualnie z dreami tez podobalo, ale ta gondolka lepsza, jesli sie sklada na mniejsza i ma inne plusy. Super! I super, ze fotki wstawilas.
                  A skad wytrzasnelas ta gondolke? W Polsce???
                  • womysia Re: Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 20:16
                    tak, tak - kupiłam nowiutką za 300 zł. na allegro jest taka promocja/przecena (pisałam w wątku o okazjach), że cały kompletny wózek spacerowo-głęboki microlite toro jest w cenie 800 zł, i ta sama miła pani zgodziła się sprzedać mi samą gondolkę. nowiutka z gwarancją i tak dalej, są w 3 kolorach.

cieszę się, że wam się podoba smile ja jestem bardzo zadowolona.
                    • pinik Re: Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 20:42
                      Womysia, jakbys jeszcze mogla zrobic fotke tego wozka z ta gondolka jak zalozysz mu koszyk (wtedy bedzie chyba mniej "jak na szczudlach" wygladal) i zlozonej na plasko gondolki obok zlozonego stelaza?

Nie chce ci glowy zawracac za bardzo, ale jakby ci sie chcialo... smile)))
                      • womysia Re: Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 21:02
                        złożone sprzęty - proszę bardzo! w koszem nie pomogę, bo spakowałam do pudła po bee+ i schowałam w garażu tongue_out

za to mały bonus w postaci kotka dla jego fanek big_grin

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/U0BYIOrZwJn64n6DIB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/G22iyGwbv8BBOYMC9B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/1gjLifTWVzcUTcObtB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/V1Eey9lsBdD9nnizPB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/StOquCN8vHq70WrMxB.jpg
                        • sylki Re: Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 21:08
                          Womysia sprzedaj ty mi tego kotka big_grin
                          piękny no
                          • pinik Re: Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 21:11
                            Womysia, super jestes!! Dzieki!!!

A kiedy to twoje malenstwo przychodzi na swiat?

Czyzby to lozeczko bylo z ikeii i komodki MALM?
                            • womysia Re: Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 21:18
                              początek sierpnia dopiero, ale się już szykuję, bo ja pracuję jako projektantka wnętrz, więc mnie to bardzo bawi tongue_out

komoda malm rzecz jasna, łóżeczko z allegro, mniejsze odrobinę niż to z ikea, tylko przerabiam je teraz, żeby miało parę bajerów a la kojec i przystawka, więc ma zdjęty bok cały czas...

kotka nie oddam! targałam go z kanady! big_grinbig_grinbig_grin poszukaj sylki w necie, firma nazywa się "semk design" i to jest skarbonka.
                              • sylki Re: Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 22:00
                                Kota znalazłam, ale jak go do PL ściągnąć hehe. Szkoda, że nikt ze znajomych nie jedzie na wakacje za wielką wodę, no zakochałam się w nim.
                                • coco_rosie Re: Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 22:41
                                  Wygląda super. No i masz lekki wózek - jak chciałaś smile

Powiedz mi Womysiu, czy ta budka khaki to jest taka bardziej szara, czy bardziej beż?
                                  • womysia Re: Brawo za pomyslowosc, Womysia! 19.05.11, 22:52
                                    coco, tak, jestem z siebie bardzo zadowolona smile już się nie mogę doczekać pasażera do tego pojazdu stuningowanego tongue_out

budka khaki jest bardzo fajna - to taka oliwka - zszarzały zielony, ale nie ciemny - taka oliwka spłowiała - wydaje mi się że ten kolor będzie dobry nawet na lato.
    • pinik do Womysia 20.05.11, 08:35
      Napisalam do Ciebie na priv. Zajrzyj smile
      • monjan Re: do Womysia 25.05.11, 11:59
        super zestaw masz womysiu!!
        a jaki kolor bee?
        i fotelik do tego?
        • womysia Re: do Womysia 25.05.11, 16:31
          a, dziękuję! kolor bee+ czarny normalny + budki czarna, khaki i czerwona do wyboru + wkładka na siedzisko czerwona. fotelik maxi cosi citi cały czarny - chcę jeszcze dokupić do tego fotelika jaśniejszą wkładkę dla niemowlaka na ewentualne upały sierpniowe i wrześniowe... fotelik oczywiście także pod kątem wagi wybrałam, waży 2,7 kg tongue_out
          • fk4i4 Re: do Womysia 26.05.11, 15:35
            A ja zną tą panią z wnętrz, gratuluję womysiu ciąży!!
            Udało Ci się stunningowac tak łóżeczko, że zrówna się z rodzocielskim łóżkiem wysokością?

Udało Ci się shuttersy w rozsądnej cenie znaleźć?
            • womysia Re: do Womysia 26.05.11, 18:00
              fk, dziękuję!

łóżeczko stuninguję łatwo, za pomocą wiertarki - wystarczą 4 nowe dziurki na odpowiedniej wysokości i już. gorzej z demontażem boku całego w tej funkcji dostawki - bo odkręcanie 4 śrubek codziennie wieczorem to kłopot - ale wymyśliłam modyfikację - jeden bok nie będzie miał wyjmowanych 2 szczebelków na sprężynkach, tylko wszystkie. a wyjęcie szczebelka na sprężynce to 2 sekundy. będę sobie wyjmowała z 6 szczebelków jak łóżeczko będzie stało przy naszym łóżku, żeby leżeć z małym bok w bok smile a w dzień szczebelki myk z powrotem i jeżdżący kojec po mieszkaniu.

shuttersy niestety drogie jak diabli, nie ma wyjścia, to ręczna robota sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka