25.07.11, 12:44
Zakładam nowy watek dot. planowanych zakupów nowego Scootera s. Napisz gdzie dzwoniłaś? Tak jak pisałam we wcześniejszym wątku mi nikt nie dał konkretnej informacji kiedy będą (i czy woogole będą). Jesteś zdecydowana czekać? Ja w paru sklepach dostałam info że pewnie nie bedą mieli wystawowych bo jest niewielkie zainteresowanie a to model podobny do Nitro i Scootera 2 więc nie warto......

Jak myslisz jak sobie poradzi zimą? Te kółka przednie to takie jak w Nitro? Masz jakieś doświadczenia?
No i jaki kolor wybrałaś wstępnie?
Obserwuj wątek
    • mamula_to_ja Re: Mamula! 25.07.11, 17:56
      Mi się podoba szary-carbonite. Albo ten jasny kremowy z kratką (ale niepraktyczny).
      Ja jestem zdecydowana czekać.
      Na razie przeturlamy się w rachityku spacerówce wakacyjnej oraz w zappie.
      Nie mam doświadczenia.
      W sklepie oglądałam nitro ale żeby wiedzieć co i jak musiałabym porównać dokładnie oba wózki. Generalnie nie znam emmaljung ale ten wózek objawia mi się jako ideał:
      www.youtube.com/watch?v=FPGxJNOizRY
      Ja mieszkam w duzym miescie. Ze starsza córa zime przejechałam w maclarenie xlr-miała 1,5 roku-więc moim zdaniem to będzie super.
      Wtedy miałam cisnienie na zmnmiejszanie szybko wózków-nie wiem czemu. Teraz mam dokładnie na odwrót...
      • tempera_tura Re: Mamula! 25.07.11, 18:34
        Ja mam Emmaljunge smart duo combi. To świetny wózek, jestem bardzo zadowolona. Tylko nie ma skretnych kół, nie składa się cały (odczepiane siedzisko) no i wielki.
        Ogladałam dziś Scootera 2, podobno różni się tylko kółkami. Wrażenia pozytywne ale myslałam że się bardziej oparcie rozkłada. Ja mam kolor sand (chyba jaśniejszy niż ten który Ci sie podoba) nie ma kłopotu z brudzeniem specjalnego mimo że mój syn je w wózku, jak sie regularnie przeciera ten pałąk to jest ok.
        Ja też z miasta wiec mam nadzieje ze w zimie bedzie ok.
        Do którego sklepu dzwoniłaś?
        • mamula_to_ja Re: Mamula! 25.07.11, 18:56
          No właśnie chciałam kupić duo combi jak się Zu urodziła.
          I właśnie dziś jeszcze po raz któryś plułam w brodę sobie ze nie kupiłam.
          Kupiłam bebe conforta trophy.
          Ale ta spacerówka to strasznie mała jest uncertain
          Na zimę się nie nadaje zupełnie.
          Choć do samego stelaża nie mam zastrzeżeń.
          • tempera_tura Re: Mamula! 25.07.11, 19:11
            Fakt, wielkość Emmaljungi to jej największy plus, siedzisko mega duże i wygodne, podnóżek cudny, oparcie szerokie i wysokie rozkładane na płasko plus zupełny pion który moj syn bardzo lubi. Gondola też była super. Ale to wielka krowa, do samochodu wejdzie ale trzeba wszystko demontować, zdejmować koła i tp (a mam wielki bagażnik bo Citroena C5). Nie nadaje sie jako jedyny wózek, trzeba do sklepu czy na wyjazd mieć coś innego. Ja miałam Maclarena 4 seasons (bardzo lubiłam ale syn niecierpiał) taraz mam Arię (ja narzekam, syn ją kocha). Ale ze wszystkich i tak jak mógł to wybierał Emmaljunge... Szukam kompromisusmile
    • mamula_to_ja A tu nitro. 25.07.11, 18:07
      www.youtube.com/watch?v=AswQsD6wldI
    • tempera_tura Re: Mamula! 25.07.11, 19:49
      Pisałaś że będą w Tosi. Gość mi od nich napisał maila że nie będą mieli "pokazowego" bo to zbyt podobne do Nitro (!?)......Kupujesz bez pomacania?smile Jesteś z Warszawy?
      • mamula_to_ja Re: Mamula! 25.07.11, 20:01
        Tak, tak smile
    • mamula_to_ja Kurcze... 26.07.11, 10:12
      A teraz dostałam info że wózek powinien być w sprzedaży we wrześniu ale to nic pewnego sad
      To ja już nie wiem czy czekać ;-/
      • tempera_tura Re: Kurcze... 26.07.11, 12:03
        Czekaj!
        Właśnie dostałam maila ze sklepu na Solidarności że będą w sprzedaży od początku sierpnia!
      • tempera_tura Re: Kurcze... 26.07.11, 12:07
        Napisałam jeszcze do nich zeby mi powiedzieli czy bedzie mozliwosc obejrzenia i ile bedzie trwała realizacja ewentualnego zamówienia. Niestety na wcześniejszego maila dostałam dość zdawkową odpowiedz... że będą w sprzedaży od początku sierpnia i koszt 1050 zł. Mam nadzieje że uda mi sie wysępić wiecej informacji.
        • mamula_to_ja Re: Kurcze... 26.07.11, 12:24
          O tak tak-ja mieszkam obok tego sklepu smile
          Tylko na razie jestem na wakacjach.
          Ale jakby tam sprzedawali-bajka normalnie big_grin
          • tempera_tura Re: Kurcze... 26.07.11, 12:34
            Ja też mam blisko, samochodem z 10 minutsmile
          • tempera_tura Re: Kurcze... 26.07.11, 12:56
            Oni mają jakaś strone internetową?
            • tempera_tura Re: Kurcze... 26.07.11, 13:19
              Wiem już wszystko. Plan jest taki że mają być na poczatku sierpnia, będa mieli wystawowy egzemplarz do oglądania. Jeżeli wybrany kolor bedzie u importera to realizacja zamówienia 2 dni, jeżeli nie to troche dłużej. Kazali dać numer tel. i napisali że zadzwonią do mnie jak już wózek bedzie. Napiszę Ci wtedy oczywiście.
              • mamula_to_ja Re: Kurcze... 26.07.11, 15:44
                Super. Wielkie dzięki smile
                Ja pewnie od 2.08 będę tam zaglądać podczas spacerków.
                Bo ja to mam wolnym kroczkiem z 10 minut od domku smile
                Najciemniej pod latarnią jak widać... ;-p
                • tempera_tura Re: Kurcze... 26.07.11, 16:42
                  smile
                  To super. Jak w końcu go upolujesz to sie odezwij.
                  • mamula_to_ja Re: Kurcze... 26.07.11, 20:10
                    A-zapomniałam smile
                    Który sklep? Ten po schodkach czy ten po drugiej stronie. Wiem ze ten sam właściciel ale to już bym poszła od razu do docelowego smile
                    • tempera_tura Re: Kurcze... 26.07.11, 20:22
                      Nie wiem który jest po której ale adres którym sie podpisywali to 95/99.
                      Po której to stronie jadąc z Bemowa?
                      • mamula_to_ja Re: Kurcze... 26.07.11, 20:30
                        Nie po schodkach.
                        Jadąc od kina Femina w stronę pl. Bankowego - po prawej stronie.
                        • tempera_tura Re: Kurcze... 26.07.11, 20:49
                          Dzięki.
                          • mamula_to_ja Sklep na Solidarności mówi ze we wrześniu... 02.08.11, 14:26
                            Zadzwoniłam przed chwilą...
                            sad
                            • tempera_tura Re: Sklep na Solidarności mówi ze we wrześniu... 08.08.11, 10:23
                              Co jest?
                              Byłam na urlopie...
                              • tempera_tura Re: Sklep na Solidarności mówi ze we wrześniu... 08.08.11, 10:24
                                Łapie, nie doczytałam.
                                Kurde szkoda wielka. Ale na bank we wrześniu czy znowu bedzie jakas masakra?
                                Czekasz?
                                • mamula_to_ja Re: Sklep na Solidarności mówi ze we wrześniu... 08.08.11, 18:46
                                  Nie-kupiłam scootera bez skrętnych kół.
                                  Dziś poszłam oglądać jak w ogóle on na żywo wygląda...i się zakochałam.
                                  Postanowiłam olać czekanie bo prowadzi się bajkowo.
                                  I mam.
                                  Zielonego PP
                                  • carpe_jugulum Re: Sklep na Solidarności mówi ze we wrześniu... 08.08.11, 20:32
                                    Tez na zywo mi sie podoba bardzo.
                                    Ja czekam, mam emme smarta i na razie styka, głownie napaliłam sie na te skretne kółka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka