Dodaj do ulubionych

Wylicytowałam wózeczek - i gdzie on jest :(

05.10.11, 16:45
Na allegro, Inglesina Cross, cokolwiek to jest, ale parasolka z dużymi kołami, jak max i pełną rączką. No i zielony... No i ten ktoś nie daje znaku życia - nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile. Czy to normalne? Buuu, gdzie mój wózeczek....sad
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Wylicytowałam wózeczek - i gdzie on jest :( 05.10.11, 18:10
      Hej, czyli jednak kupiłaś smile
      To ten?
      allegro.pl/okazja-oryginalny-wozek-spacerowka-inglesina-i1841386551.html
      Czy wysyłałaś maila z potwierdzeniem odbioru? W sensie czy sprzedawca czyta go i ignoruje czy może nie odbiera. Jeśli nie zapłaciłaś to pół biedy ...
      • aguti_1 Re: Wylicytowałam wózeczek - i gdzie on jest :( 05.10.11, 18:31

• aguti_1 Re: Wylicytowałam wózeczek - i gdzie on jest :( 05.10.11, 19:30
          Mąż mówi, że wysłał z potwierdzeniem odbioru...
      • aguti_1 Annulka 05.10.11, 18:34
        No i co, widzisz jakąś różnicę miedzy nim a Max?
        • annulka79 Re: Annulka 05.10.11, 20:45
          Co do różnic: wygląda niemal identycznie (stelaż, składanie), buda osłania tak samo. Wózkowi brak kosza, ale to pewnie zauważyłaś. sprzedawca podaje wagę 7,5 kg a wózek wydaje się mieć taką samą konstrukcję jak Max (Maxa ważyłam osobiście i coś ponad 9,5). W opisie podana jest informacja o montowaniu siedziska w obie strony ale albo niedowidząca jestem albo takiej możliwości jednak nie ma (tu pewności mi brak). Wózek jest na pewno starszy niż Maxy które znam (a znam 8-9 letnie) może to poprzednik?
          Taki jak na zdjęciu miała koleżanka dla córki urodzonej na początku 2004 roku a kupiła wózek używany.
          https://srvimg01.tablica.pl/images_tablicapl/4311055_1_644x461/inglesina-zdjecia_rev003.jpg

Może, jeśli chciałaś odebrać osobiście sprzedawca bał się staną oko w oko z nabywcą bo nie jest tak idealnie? Może cena wydala się zbyt niska, a może jakiś zbieg okoliczności.
          • aguti_1 Re: Annulka 05.10.11, 23:08
            Jest, wreszcie się odezwał smile Nie wiem, czemu to tyle trwało. Jutro będziemy się spotykać, myślę, po odbiór. Koszyka nie ma (z tego, co widzę), ale przełożę sobie z jednego mojego wózka w stanie emerytalnym. A po czym poznajesz, że jest na pewno starszy niz Max? Niby ma być w dobrym stanie.... A jak to trup, co mi sie zaraz rozpadnie? Ale jesli pisze, że w dobrym, to musi być w dobrym, no nie, bo inaczej można w sumie zerwać transakcję za podanie nieprawdy.
          • aguti_1 Re: Annulka 05.10.11, 23:11
            A ten ze zdjęcia to nie jest Max? Po czym to poznać?
            • magda79pn Re: Annulka 06.10.11, 08:55
              macie rację, inglesina cross to poprzednik maxa, max był na topie (ten z fotki) 10 lat temu, mój syn ma 8,5 i pamiętam że chciałam kupić taki używany od koleżanki, myślę że cross może mieć spokojnie z 12-13 lat - co nie oznacza że musi być zniszczony smile
            • annulka79 Re: Annulka 06.10.11, 13:50
              Wstawiłam zdjęcie Maxa, miedzy innymi ten model znam osobiście i wiem że córka koleżanki była trzecią pasażerką. Zgadza się to z tym o czym pisze Magda. Razem z koleżanką oglądałam wózeczki, potem wybierałam dla swojego dziecka i nigdy później nie było już Crossa a i Max powoli znikał (weszło za to Zippy, był chyba Urbe i Magnum na podobnych kółkach). Wzór tapicerki też świadczy ze wózek jest starszy bo później odchodzili od kratki i kolorowych części stelaża/kółek.
              Cena jest ok i jeśli wózek jest sprawny (działa mechanizm składania, hamulec itp), wszystkie śrubki są na miejscu to będzie w porządku.
              • aguti_1 Re: Annulka 06.10.11, 18:31
                Hej, wózek wreszcie w domu! No i zagadka - na stelażu jak byk jest napisane.... Inglesina Max Super! A na naszywce w środku wielkimi literami ... Inglesina CROSS... No i co ja kupiłam? smile
                Wózek slicznie zielony, okropnie rozlatany, ale to chyba normalne dla parasolek. Raczej nic mu nie jest, ale wyjdzie w praktyce.
                • annulka79 Re: Annulka 06.10.11, 19:48
                  Z tym rozlataniem to Max koleżanki też tak ma. Ale co kupiłaś tego w końcu już sama nie wiem smile
                  Naszywka Cross a na stelażu Max ... no to zagadka wink
                  Może Inglesina Max w wersji Super limitowanej pod nazwą Cross ... ? Eee, tak sobie tworzę ... wink
                  Ważne że Ci się podoba, ze w końcu jest i żeby jeździł a pasażer nie narzekał smile
                  • magda79pn Re: Annulka 06.10.11, 20:28
                    chyba te tapicerki kraciaste sie CROSS nazywały. Wiecie który to inglesina magnum? na pewno... i one (te kraciaste i takie "żywe" kolory) też miały CROSS na tapicerce...
                    • aguti_1 Re: Annulka 06.10.11, 21:30
                      Ten napis Cross w środku na oparciu widac na zdjęciach w linku, który Annulka wstawiła.
                      • aguti_1 Re: Annulka 07.10.11, 13:34
                        Myślę, ze macie rację, że to Max w jakiejś wersji Cross, bo znalazłam jeszcze nalepke importera z nazwą Max smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka