Dodaj do ulubionych

BJCM kilka pytań...doradźcie proszę )))

22.10.11, 23:42
Kupiłam Baby Joggera...przed zakupem wiele poczytałam na temat wózka i wiem, że ma kilka wad np. rączka nie jest zbyt fajna i wygodna i tu pytanie:
1. gdzie mogę zakupić i jaką nakładkę piankową lub inną aby nałożyć na te gumową (bo chyba taka jest)?
2. czy przydaje Wam się tacka, pałąk bądź uchwyt na kubek?
3. czy wkładka taka jaką szyje Pani H. do tych wózków jest konieczna czy da się bez?
4. czy warto zakupić oryginalną folię?
5. mam śpiworek od P. Magdy szyty do emmy nitro city ( taki co można i na concorda założyc, bo takowego też posiadam i chyba na zdjęciach na zoopera był założony ) czy da się załozyć na joggera, czy muszę zamawiać nowy?
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi i rady bo nie wiem w co ewentualnie się doposażyć...myslałam jeszcze o organizerze, ale chyba zwykła torę tez da się zapiąć jakoś...
Obserwuj wątek
    • sylki Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 23.10.11, 00:25
      ad.1- na ebayu
      ad.2- jak najbardziej, tacka super dla starszakow, palak z racji tego, ze ma regulowana wysokosc jest super tez dla maluchow. Moja mala lubila sie za palak lapac. Kubek super od wiosny do jesieni, zima na spacerach kawa za dlugo ciepla nie bedzie, no chyba, ze w CH.
      Ad.3- nie jest konieczna, ale z wkladka siedzisko jest milsze i te beznadziejne zapiecia do regulcji wysokosci pasow sa pod nia, wie ja wkladke szczerze polecam.
      Ad.4- niby warto, ale czy koniecznosc, podobno jest jakas uniwersalna, ktora swietnie sie spisuje. Nie posiadalam zadnej
      ad.5- powinien pasowac, wszystko zalezy gdzie sa dziury na pasy smile

organizer moze byc kazdy, torbe wieszalam na specjalnych uchwytach.
    • shinee5 Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 23.10.11, 08:26
      Mini ma na wewnętrznym brzegu siedziska taśmę, za którą się chwyta, gdy chcesz złożyć wózek lub go przenieść - trzeba by wyszyć dziurę w śpiworze na tę taśmę.
      • tygisek Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 23.10.11, 09:40
        dziura na uchwyt do skladania jest przydatna ale nie konieczna, bez problemow wklada sie reke pod spiwor i sklada wozek, wiec jest duza szansa ze posiadany przez ciebie spiworek od Magdy bedzie jak najbardziej pasowal do mini
        • 1mzeta Dokładnie 27.10.11, 23:51
          Ręka pod śpiwór.
    • agnes_nyc Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 23.10.11, 09:52
      nakladki sa tutaj

www.ebay.pl/itm/NEW-STROLL-AIR-STROLLER-HANDLE-COVER-HANDLE-SLEEVE-24-/180557696666?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0a13ce9a
      ja mam i tacke i palak i jedno i drugie uzywam - uchwyt na chwile obecna zdemontowalam bo kawoszowa nie jestem a herbaty tez raczej nie biore na dwor w termosie.

co do wkladki teraz na zime to zbedny wydatek jesli bedziesz miala spiworek zalozony

folie warto kupic oryginalna jest ladnie dopracowana miekka i z zamkiem po srodku co ulatwia wyjecie dziecka bez potrzeby zdejmowania folii

organizer przydatny ja mam sunshine kids a na haku swoja torbe

ja mam spiworek magdowy od bugaboo zalozony na baby joggera i jest ok
    • m7-7 Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 23.10.11, 13:22
      Jeśli małe dziecię to lepiej kupić pałąk (tacka jest za wysoko i zasłania widok, pałąk jest regulowany). Ja mam w tej chwili 1,5 rocznego synka i używamy tylko pałąka (tacka czeka na później).
      Foli nie kupowałam (uważam ze jest zbędna). buda jest głęboka więc ładnie chroni dziecko, a jesienia i zimą (kiedy najwięcej pada) mam śpiworek który chroni nóżki również przed opadami.
      Wkładkę bardzo polecam. Jest milsza dla ciała a więc latem idealna.
    • dziustynka Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 23.10.11, 14:22
      Nakładkę na rączkę też kupiłam na ebay i polecam.
      Pałąk też polecam, mój od dwóch miesięcy używa, na początku kladl nóżki, teraz się łapie. Można regulować, np. Na maxa do góry i powiesić zabawki smile
      Mam folie uniwersalna, na drugim forum wkleilam jakiś czas temu link do identycznej. Może starsze dziecko schowa nogi, ale przy maluszku wg mnie folia niezbędna. Poza tym na jesień mam polarowy śpiworek (od Magdy) i by mi go deszcz zmoczyl. Chciałabym oryginalna folię, ale nie jestem pewna czy ta od trzykolowego będzie pasowała.
      Uchwyt na kubek, o którym wspomniala Agnes wydal mi się olbrzymi nawet do mini i zwrocilam.
      Wkładka od p. Helenki super rozwesela czarne cm4 i robi je takim przytulniejszym. Jednak teraz ja już wyjelam, bo śpiworek jest na stałe.
      • sylki Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 23.10.11, 14:38
        Uchwyt na kubek, o którym wspomniala Agnes wydal mi się olbrzymi nawet do mini
        > i zwrocilam

A twoim zdaniem jaki ma być uchwyt?
        Przecież tam ma się zmieścić butelka/kubek.
        Widziałaś uchwyt od bugaboo, też jest duży, ale nie wyobrażam go sobie mniejszego, bo wielu butelek bym nie wsadziła.
      • agnes_nyc Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 23.10.11, 18:08
        dziustynka napisała:

> Uchwyt na kubek, o którym wspomniala Agnes wydal mi się olbrzymi nawet do mini
        > i zwrocilam.

na wozku wcale nie wyglada na olbrzymi jest ok porownywalam go do bugaboo i zadna roznca smile
        • adusia_g_s Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 24.10.11, 16:52
          Dziewczyny powiedzcie mi jakie wymiary ma gondola do city mini??
          • srebrno-listka Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 24.10.11, 18:55
            jeżeli jest taka sama jak do elite (a chyba własnie tak jest)
            Wymiary wewnętrzne:
            - długość 72cm
            - szerokość 36cm
            - wysokość 19cm
            • agnes_nyc Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 24.10.11, 19:00
              gondola jest taka ama do mini i elitta
    • agnes_nyc dziustynka 25.10.11, 21:48
      tutaj masz fotke mojego kubka

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,121658824,129112530,Baby_Jogger_city_mini_purple_z_tacka_i_uchwytem.html
    • oki_net Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 27.10.11, 14:12
      Ja się jeszcze podepnę pod ten wątek. Wczoraj dostałam swoje mini i zastanawiam się po co są z tyłu u góry na oparciu 2 rzepy po bokach? i na siedzisku obok rączki do składania 2 plastiki - podejrzewam że to chyba do zaczepienia paska do noszenie złożonego wózka - chyba że się mylę, bo paska w zestawie nie ma
      • tygisek Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 27.10.11, 14:25
        te rzepy to patent dodany przez producenta, by ustawic bardziej pionowo oparcie, natomiast te kolka w srodku siedziska, to takie techniczne kolka ktore sa w wielu wozkach, ja do nich przywiazuje np troczki od spiwora lub tez od wkladki...nie widzialam zeby ktos na nich nosil wozek, zreszta chyba zlozone mini byloby ciezko tak niesc...sklada sie kompaktowo to fakt, ale jak dla mnie za duza "teka" by byla na ramieniu..
        • oki_net Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 27.10.11, 14:34
          Dzięki smile te rzepy trzeba przepleść przez metalową rurką i zapiąć? trochę ciężko smile
          A jeszcze co do śpiworka Magdy - to nie da się w mini zaczepić o górę oparcia żeby się nie zsuwał? zostają tylko troczki
          Zaraz się wybieramy na pierwszy spacer smile
          • joasia-ja1974 Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 27.10.11, 20:28
            Ja od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką joggerka, już przetestowany...spacer udanysmile wózek bardzo fajny, lekki, zwrotny i nawet z moją już nie maleńką niunią daję się podbijać bez problemu. Jestem zadowolona bardzooo a i mojej córci się podoba ))) A co do tych rzepów po bokach na oparciu to jak je się przełoży przez rurkę to rzeczywiście ciężko zapiąć ale jakoś dałam radę na tyle zaczepić rzepem, że się nie rozpinają.
          • agnes_nyc Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 27.10.11, 21:30
            oki_net napisała:

> Dzięki smile te rzepy trzeba przepleść przez metalową rurką i zapiąć? trochę ciężk
            > o smile
            > A jeszcze co do śpiworka Magdy - to nie da się w mini zaczepić o górę oparcia ż
            > eby się nie zsuwał? zostają tylko troczki
            > Zaraz się wybieramy na pierwszy spacer smile

ja mam wlasnie taki co nakladam na oparcie bo mam od innego wozka a dokladnie od Bugaboo i uzywam go do miNI jest ok tylko calkowicie na plasko nie moge rozlozyc siedziska do spania ale to mi zbytnio nie przeszkadza smile

mam nadzieje ze bedziesz zadwolona smile
          • dele_mele Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 27.10.11, 21:43
            oki_net napisała:

> Dzięki smile te rzepy trzeba przepleść przez metalową rurką i zapiąć? trochę ciężk
            > o smile
            Łatwiej będzie jak odepniesz te napy.

https://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/fhkdmPa.jpghttps://lb1f.lilypie.com/fhkdp2.png https://s2.pierwszezabki.pl/039/0392659d0.png?1454
            • afroddytta Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 27.10.11, 21:55
              Ostatnio podsyłałam dziewczynom ten filmik (jest pokazane jak zapinać rzepy-podobno wszystko staje się jasne smile )
              www.youtube.com/watch?v=1uAGDiUA8is
              może powinnam sobie takie rzepy dorobić?
              • oki_net Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 27.10.11, 23:21
                afroddytta dzięki - fajnie jest tam pokazane smile robiłam tak samo tylko nie odpinałam tych nap od budki a tak jest łatwiej

agnes_nyc tak jestem zadowolona smile ten śpiworek zakładasz na oparcie z siatką? wtedy faktycznie oparcie musi być wysoko, a mój maluch śpi jeszcze na spacerach więc muszę rozkładać, no ale przywiązałam go troczkami i się trzyma smile

joasia-ja1974 ja też dostałam swój wczoraj - zielony smile zawsze miałam czerwone wózki teraz w końcu mała odskocznia. Dzisiaj byliśmy pierwszy raz na spacerze bo śpiworek dotarł - zdziwiło mnie trochę na nierównym terenie - mój stary ciężki wózek pchałam i pokonywał drobne nierówności a ten stanął - bez podbicia nie pojechał. Byliśmy na górce, jechaliśmy po kamieniach i piasku małego (6 mies) trochę trzęsło ale dzięki temu od razu usnął, ani razu nie kwęknął tak że nawet po raz pierwszy obyliśmy się na spacerku bez smoczka smile zadowolony był że wszystko widział - tak jak w chuście. No i było mu cieplutko i wygodnie w śpiworku.
                • agnes_nyc Re: BJCM kilka pytań...doradźcie proszę ))) 28.10.11, 07:56
                  oki_net napisała:

> agnes_nyc tak jestem zadowolona smile ten śpiworek zakładasz na oparcie z s
                  > iatką? wtedy faktycznie oparcie musi być wysoko, a mój maluch śpi jeszcze na sp
                  > acerach więc muszę rozkładać, no ale przywiązałam go troczkami i się trzyma smile

tak ja zakladam spiworek na oparcie z siatka i jesli bym pokombinowala to moze byc miala rozkladane na plasko ale moja ma polezace i tez zasypia nie jest jej az tak zle jesli rozlozyz na plasko to sciagasz spiworek z oparcia i daje rade nie zsunie sie jak dziecko spi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka