Dodaj do ulubionych

Stokke podnosi ceny :-(

23.01.12, 20:43
Podobno od pierwszego lutego stokke podnosi ceny i to o ponad 10% sad((
MOze juz o tym na forum bylo, ale nie mam czasu na sledzenie teraz wszystkich watkow.
Obserwuj wątek
    • tereferefretka Re: Stokke podnosi ceny :-( 23.01.12, 20:56
      ooo 10% to bardzo duzo!!
      ja na fb wyczytalam,ze dojda tylko 2 nowe kolory,i na dodatek nieladne, wiec kolekcja 2011 na pewno tez bedzie drozsza,to zdzierstwo ;/
      • sylki Re: Stokke podnosi ceny :-( 23.01.12, 21:06
        Prawda jest taka, ze wiekszosc firm podnosi ceny, szkoda tylko, ze nasze zarobki do góry nie idą.
        Swoja droga zrozumiałabym podnoszenie cen, gdyby te wszystkie gadżety robione były w Europie, a nie przez małe chińskie rączki.
        • tereferefretka Re: Stokke podnosi ceny :-( 23.01.12, 21:09
          stokke tez jest made in China???
          • sylki Re: Stokke podnosi ceny :-( 23.01.12, 21:17
            Tekstylia ma made in China.
            Właśnie byłam na stronie 4kids i powiem tak
            OMG OJP
            spacerówka 3800zł, komplet 4200zł
            Lekko mnie to zabiło
      • sylki Terefere 23.01.12, 21:30
        a wiesz może jakie kolory mają dojść?
        • tereferefretka Re: Terefere 24.01.12, 09:01
          nie,nie wiem, wyczytalam na fb cos takiego,ze ktos napisal po ang. stokke a ja juz widzialam wasze nowe kolory (i chyba na ang stronie stokke sie pojawily fotki),ale nie martwcie sie,nic nikomu nie powiem.

nizej byl wpis, ze ktos sie zalil,ze wlasnie tylko dojda dwa nowe kolory,

noo i tego wlasnie nie rozumiem,bo jak maja dojsc tylko dwa kolory,to troche nie w porzadku jest podnosic cene calej kolekcji, vat vatem,ale w tym wypadku 10% o ktorych pisze pinik to juz prawie 500zl uncertain o zarobkach,ze nie rosna wraz z podatkami juz nie wspomne,bo nie ma po co,wiadomo...

sylki, 4200 to chyba do tej pory Rozowy w komplecie kosztowal,dobrze mi swita???

za 4200 komplet tej standardowej kolorystyki,to juz bym sie 76 razy zastanowila,bo cena zwala z nog.
          • saras-wati Re: Terefere 24.01.12, 09:04
            vat na wózki to wzrósł w tym roku? nie był już 22 od jakiegoś czasu? myślałam, że teraz ma wzrosnąć na foteliki i akcesoria...
            • tereferefretka Re: Terefere 24.01.12, 09:11
              no wlasnie ja tez o wozkach nic nie wiedzialam, o fotelikach czytalam na fotelikowym forum,ale to od polowy roku dopiero ma skoczyc w gore podobno
            • lucyna_1980 Re: Terefere 24.01.12, 09:30
              Vat wzrósł na odzież do rozm. 86, obuwie do rozm. 35, akcesoria niemowlęce i tekstylia typu pieluchy flanela/tetra, okrycia kąpielowe.
              Na wózki zawsze było 23% a wszystkie podwyżki związane z wzrostem cen wózków uzależnione są od wzrostu cen na materiały wykorzystywane do ich produkcji i wzrost ceny waluty, oraz nową kolekcją i kolorystyką też muszą odpowiednio kosztować.... wiadomo....
              I zazwyczaj dużo firm robi podwyżki z początkiem roku i około 10% to zazwyczaj norma w przypadku firmi importujących do PL.
              No ale że Stokke to drogi wózek to owa podwyżka tez wyszła słono...

Podrożały tez marki Musty, Inglesina (ktoś pisał, że trip kosztuje prawie 800 zł) Casualplay Baby Jogger (z końcem zeszłego roku tez poszedł o ok. 10%- to już chyba wszyscy wiedzą) i w sumie nie kojarzę firmy, która jest importerem,zeby z nowym rokiem nie przysłała mi nowego cennika sad

• tereferefretka Re: Terefere 24.01.12, 09:41
                Lucyna,a jak z fotelikami? bo na fotelikowym forum kazdy spec sie inaczej wypowiada,jeden ze drozeja,drugi,ze vat juz podniesli na nie wczesniej??

jesli w stokke nic poza tymi dwoma kolorami nowego nie dojdzie, to przeciez beda sprzedawac 2011 jako 2012 +10% ( bo pewnie nie bedzie jak dopatrzyc sie roznic i co mniej zorientowani beda drozej placic za w sumie stara kolorystyke...)
                • lucyna_1980 Re: Terefere 24.01.12, 09:50
                  Vat 8% na foteliki zostaje.
                  A ze stokke może być tak jak piszesz - przeniosą stare kolory do kolecji 2012 i zrobia na nie podwyżke +10%, plus dla odświeżenia wizerunku dodadzą dwa nowe kolory i na tym bedzie koniec zmian w kolorystyce 2012 uncertain
    • pinik Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 09:35
      Tez slyszalam, ze maja dojsc dwa nowe kolory. Takie serie limitowane, jak byl pink. Pani w sklepie (niemieckim) powiedziala, ze cena wzrosnie pewnie o 120 eur wszystkich kolorow.
      • olus22 Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 09:54
        Wiem że ma być na pewno brązowy.
        • sylki Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 10:26
          załamka dla tych co będą chcieli nowy kupić, te co już mają, a będą sprzedawać mniej mogą stracić.
          Tylko weź teraz zachwalaj wózek, który swoją drogą jest bardzo fajny, ale kosztuje fortune
          • tereferefretka Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 10:34
            hmmm sylki,no troche tak jest, ale ci co znowu celuja w stokke nie sadze,zeby te 500 zl robilo roznice przy i tak ogromnej sumie jak za wozek typowo miejski,ktory w terenach radzi sobie umiarkowanie dobrze,bo nie zostal do tego stworzony...
            • lamciad Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 11:07
              Małe chińskie rączki też kosztująwink
              Vat do góry,dolar to samo,wzrost kosztów produkcji w Chinach o 70%! Podsumowując,podwyżka 10% nie odzwierciedla realnych kosztów. Myślę,że sami producenci biorą na siebie część kosztów,żeby juz całkiem klienta docelowego nie zabijać ceną.
              • sylki Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 11:12
                Bez przesady z tymi Chinami smile
                • tereferefretka Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 11:21
                  no coz. jaka polka, takie ceny....
                  a 4200 za goly wozek, ktory ze spiworem i jakas tam parasolka,czyli bez szalenstw typu kity na kazda pore roku, wynosi juz prawie 5000, duzo za duzo jak na moj gust.

a co do chinskich raczek, gotowa bym byla placic wiecej o te 10% gdyby te 10% trafialo wlasnie w te chinskie raczki,a nie w kieszenie prezesow firmy. takie czasy,niestety.
              • lucyna_1980 Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 11:23
                Wózek produkowany jest w Holandii z prefabrykatów wyprodukowanych w Chinach. Ale składają go Holendrzy..
            • sylki Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 11:10
              No wybacz ale dla mnie to bardzo duża kwota, za te 500 zł mam śpiwór do wózka.
              Więc to, że ktoś celuje w wózek z górnej półki nie oznacza, że chce wydawać dodatkowe pieniądze i na dodatek nie robi mu to różnicy.
    • saras-wati nowy kolory - zdjęcia 24.01.12, 11:56
      hmmm...też poszperałam - jednak ja już wyłącznie hobbystycznie, hihi, bo moja mała jest już za dużasad

http://img690.imageshack.us/img690/500/xplory.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i

http://img718.imageshack.us/img718/6344/stokke2.jpg

Uploaded with ImageShack.us
      • pomilak1 Re: nowy kolory - zdjęcia 24.01.12, 12:00
        No to już "se" kupiłam stokke, taka kasa to już nie na moją kieszeń sadsadsad mam jeszcze nadzieję na coś używanego...
        te nowe kolory nie powalają, nadal wg mnie najlepszy purple i navy.
        • saras-wati Re: nowy kolory - zdjęcia 24.01.12, 12:06
          no to kupuj terazsmile
          • pomilak1 Re: nowy kolory - zdjęcia 24.01.12, 13:01
            jakbym miała za co to bym już od dawna śmigała stokke, ale kasy niet tongue_out na razie muszę się wyprzedać-może bee pójdzie pod młotek tongue_out
    • saras-wati Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 11:59
      i w ogóle na 'zagramanicznych' stronach chodzą słychy, że ceny będą jeszcze wyższe i mają nawet dojść do ok.1130 euro...

więc jeśli ktoś planuje, to ja radziłabym się pośpieszyćwink a jest jeszcze ten w promocji z winter kit? wzrosła jego cena?
      • lucyna_1980 Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 12:05
        No to nowy jest jeans i brąz ...nic co by mnie urzekło...
        A swoja drogą jak Ty to wyszperałaś...???
        • aga_1980_31 Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 12:49
          No to się nie popisali z kolorystyką na 2012 uncertain Smutne te kolory uncertain
          Co do podwyżki cen w zaprzyjaźnionym sklepie dystrybutor Stokke zawsze mówiono mi, że podwyżka jest na początku roku i to ile procent wzrośnie jest uzależniona od wysokości waluty Euro.
          • sylki Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 12:51
            No ale jak pójdzie do góry na ponad 1100 euro, to przy obecnym kursie będzie to z 4700 jak nic
        • saras-wati Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 13:04
          to jeans? mi on bardziej na taki melanż podchodzismile

jak wyszperałam? Lucyna, w Rosji znajdziesz wszystko, hihi i to długo przed premierąsmile To samo dotyczy ich wszelkich serwisów i innych etc...big_grin
          • tereferefretka Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 13:18
            no to fakt, nie popisali sie w tym roku....
            bure te kolory,a ten niby jeans czy melanz,wyglada na taki stalowo szary...
            a reszta zostaje taka jak byla,wiec pewnie bedzie tak jak mowilam, stary kolor w nowej cenie.

i to beda limitowane kolory braz i to szaro-jeansowe??
            • didis Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 18:18
              ZAwiedziona jestem i mam nadzieję, że to pomyłka....a tapicerki - materiałów, które się wyświecają nie zmienili?
              • sylki Re: Stokke podnosi ceny :-( 24.01.12, 18:19
                Tez mam nadzieję, że pomyłka, ewentualnie głupi kawał, bo te dwa kolory to koszmarki.
              • junonna Re: Stokke podnosi ceny :-( 25.01.12, 13:31
                didis- a ktory oprócz purple jeszcze sie nadmiernie wyświeca?
                • olus22 Re: Stokke podnosi ceny :-( 25.01.12, 15:01
                  Nie to nie pomyłka braz wszedł za niebieski a jeans za różowy.
                  • pinik I podrozaly!!! 25.01.12, 20:56
                    W tym sklepie, gdzie do tej pory byly stokke najtaniej w Niemczech (719 euro z gondola!) juz podniesli wlasnie cene! Kosztuje juz 829 euro!!! Dobrze, ze ja juz mam mojego smile
                    • aga_1980_31 Re: I podrozaly!!! 25.01.12, 21:03
                      Potwierdzam w Gdańsku 4199zł komplet a 3799zł sama spacerówka uncertain Limited 4299zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka