Dodaj do ulubionych

Buggster S - jakie akcesoria kupić?

31.01.12, 09:16
Właśnie zakupiłam Buggstera na allegro i myślę nad akcesoriami. A że mam ograniczony budżet i będę je musiała ciągnąć z De więc doradźcie.
Czy kupić pompowane kółka czy ten adapter, który z 3 kołowca zrobi mi 4 kołowca?
No i czy okrycie na nóżki ( zdecydowanie tańsze ok. 18Euro) czy śpiworek?
Pasażer wózka aktualnie 17 m-cy,mieszkamy w dużym mieście,więc po jakiś wertepach zbytnio jeździć nie będziem - no może we wakacje jak będziemy w Zawoji. Póki co przezimujemy w Nomadzie (bo mam do niego śpiwór) a do Buggsterka przesiada na wiosnę będzie.
Z góry dziekuję
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 09:34
      Adapter na 4 koła ci nie potrzebny, ten wózek się gorzej prowadzi w tej wersji.
      Z tych wszystkich opcji wziełabym chyba te pompowane koła, choć tak szczerze, to ten wózek pomyka całkiem nieźle na wertepach.
      Śpiworek możesz zamówić u naszej Magdy79pn, szyje najlepsze śpiworki pod słońcem smile

Czy ty kupiłaś ten beżowy?
    • afroddytta Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 09:36
      Okrycia na nogi bym nie kupowała, miałam w jednym wózku w zestawie i ogólnie to takie nie wiadomo co, bo na zimę to praktycznie nic nie daje, bo pupa i cała góra nieosłonięta, ja używałam czasami jesień/wiosna zamiast kocyka, ale też tym dziecka nie otulisz, to po prostu tak luźno jest. Moim zdaniem śpiwór to podstawa zimą, tylko bym przymierzyła ten co masz, bo może będzie pasował, ja mam jeden śpiwór i używałam do kilku wózków (najwyżej można dorobić dodatkowe dziury na inne pasy).
      Co do kółek to jeśli nie lubisz 3kołowców to dokup sobie to kółko, ale raczej to niewiele zmieni w stabliności wózka, a prowadzić się może gorzej (tak jest w przypadku zappa 4 koł i 3koł.). Koła terenowe to już inna historia, na pewno w terenie, lesie, na śniegu będą lepsze.
      • mama1dawidka Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 09:43
        Jakby co to mam na stanie torbe do samolotu do buggstera suspicious
      • renowa Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 09:44
        Dzieki dziewczyny,

No to pomyślę nad pompowanymi kółkami choć w sumie najpierw wypróbuję jak pomyka na tych, które ma wink

Afroddytta - śpiworek pójdzie do sprzedaży wraz z wózkiem - poprzednia właścicielka doszyła tam takie fajne gumeczki, które zaczepia się o siedzisko tego Nomada i śpiworek nie zjeżdża więc w sumie jest jakby pod ten wózek.

Sylki,
        nie - ja kupiłam czerwony - za 239zł go wylicytowałam, o taki:
        allegro.pl/show_item.php?item=2069607663
        Ma w zestawie folię p/deszczową i moskitierę - tylko tego śpiworka brak...
        No to zobaczę jakie te śpiworki szyje ta dziewczyna i może u niej zamówię na przyszłą zimę wink

Jeszcze raz wilekie dzieki

Sylki, powiedz czy dobrze pamiętam, że miałas też Nomada?
        • sylki Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 09:50
          Nie miałam Nomada, miałam Slaloma pro i Slaloma Reverse wink
          Śpiworki Magdy ma połowa forum wózkowego wink, też go miałam i żałuję, że sprzedałam razem z wózkiem sad
          • renowa Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 10:01
            To znów coś pomieszałam.. wink
            ale w sumie mój Nomadowy problem pewnie dotyczył też części jest na tą sama zasadę.
            Tobie też terkotał? Niestety chyba delikatnie opadł i wydaje taki wkurzający dźwięk.
            Dodatkowo pewnie wzmaga go to, że mu zamieniłam tylne kółka na pompowane (zakupiłam go z piankowymi) - ale jakość w prowadzeniu jest lepsza przy pompowanych więc piankowe leżą w piwnicy i się kurzą wink

Wiem, że dziewczyny miały problem z opadającym hamulcem i że dawały wózek do serwisu Jane (chyba Euro Trade?) tylko jestem ciekawa ile taka "przyjemność" kosztuje.
            Czy przed sprzedażą inwestować w niego czy sobie odpuścić...?
            • sylki Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 10:07
              Mnie ta przyjemność kosztowała 100 zł, ale dlatego, że wymieniałam hamulec czy też jego część.
              Prawda jest taka, że możesz zrobić to sama, za opadający hamulec odpowiedzialne są nity, które wystarczy dobić młotkiem smile, ostatecznie nity można wymienić na śruby wink
              • renowa Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 10:12
                A jak oceniasz tego Buggstera co go kupiłam?
                Wiem, że nie ma duzo zdjęć ale coś tam już widać...
                Dodatkowo mogę Ci przesłać zna gazetową pocztę inne zdjęcia, które przysłała mi ta babeczka. Zdjęcia robione w sobotę - trochę kółka brudne ale babeczka ma je umyć zanim mi wyśle wózio wink
                No to Ci wysyłam wink
                • pinik Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 10:16
                  Hej Renia,

ja tu tylko na moment, wiec nie czytalam calego postu.

Te podwojne kola rzeczywiscie bez sensu.

Pompowane moze fajna opcja.

Spiwor Magdy do Buggstera jest genialny (sama mialam/mam). Wogole ten spiwor jest super (stosunek ceny do jakosci tez).

Fajna jest tez folia na deszcz (sama mam taka do sprzedania, wiec moge ci odsprzedac i wlozyc do paczki, ktora wreszcie chyba musze poczta do Ciebie wyslac).

I teraz jeszcze chyba jest taki organizer na raczki. Jesli ci w wozkach brak kieszonek, to to fajne jest, bo buggster kieszonek nie ma, ale ma wielki kosz.
                  • renowa Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić?/Pinik 31.01.12, 10:25
                    Hej,
                    fajnie, że się odezwałaś bo już się martwić o ciebie zaczęłam...
                    Wiem,wiem że masz teraz sporo na głowie.

To jak mówicie, że te śpoworki sa takie super to zamówię u Magdy wink
                    A folia p/ deszczowa jest podobno oryginalna i kipiłam w zestwie z wózkiem więc dzięki smile
                    A za wysyłkę to ja Ci zapłacę kochana! Tylko prześlij mi kwotę i numer konta do Ciebie wink
                    Jesteś kochana - jeszcze raz bardzo Ci dziękuję!
                    Buziaki
                    Renia
                  • sylki Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 10:30
                    Folie Renia ma w zestawie, mam nadzieję, że oryginalną, bo faktycznie jest świetna smile

Renia Co do samego wózka, wszystko wydaje się być w dobrym stanie za wyjątkiem wyblakniętej budki, no ale w tych wózkach to norma, zwłaszcza gdy był często używany wiosną/latem
                    Tak więc mam nadzieję, że będziesz zadowolona
                    • mama1dawidka Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 18:12
                      Co do samego wózka, wszystko wydaje się być w dobrym stanie za wyj
                      > ątkiem wyblakniętej budki, no ale w tych wózkach to norma, zwłaszcza gdy był cz
                      > ęsto używany wiosną/latem
                      > Tak więc mam nadzieję, że będziesz zadowolona
                      Jakby co wiem kto ma czerwony dach i tapicerke suspicious
                      • sylki Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 18:34
                        A ja mam fotki wózka dla cię wink
                        • mama1dawidka Re: Buggster S - jakie akcesoria kupić? 31.01.12, 20:35
                          A ja kochana bardzi Ci Dziekuje!
                          Sa piekne wink
                          • renowa mama1dawidka 01.02.12, 09:52
                            A kto, a kto?

Jeszcze nie mam wózia i nie wiem w jakim faktycznie stanie jest ta tapicerka i budka...
                            ale jakby co to jeśli kto byłby chętny na sprzedaż budki lub tapicerki lub obu to może byłabym chętna?...
                            smile
                            Póki co to zamawiam śpiwór u Magdy z dodatkowym okryciem z polarku chcę ( na cieplejsze dni jesienno-wiosenne wink )....
    • renowa śpiworek od Magdy - jaki kolor? oraz daszek p/słon 31.01.12, 11:38
      No to dobra,
      póki co zdecydowałam się na śpiworek od Magdy - nad kółkami pomopwanymi pomyślę jak zobaczę jak na tych co są wózeczek się sprawuje. Bo skoro mówicie, że te co są są oki to może nie będzie potrzeby ich zmieniać i "ulepszać" wink

Ale teraz kolor śpiworka....
      Wózek jest w kolorze czerwonym:
      https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkIjORnRRRt4NHNqueu56wy7Av6nGz6tPYh7kD1_EWe8hFn_SR5Wq3K7nTGQ
      Tylko budę ma wyblakłą od słońca....
      Jaki wziąć śpiworek? Póki co stawiam na czerwono-czarny....
      Tylko czy czerwony na wierzchu a czarny w środku czy na odwrót? Jak sądzicie??

A druga kwestia to daszek przeciwsłoneczny. Do Nomada dokupiłam w zeszłym roku Sunshine Kids taki:
      https://www.icbaby.com/_product_images/sunshine_kids_shademaker_canopy.jpg
      Czy on mi będzie pasował do Buggstera?
      Renia
      • sylki Re: śpiworek od Magdy - jaki kolor? oraz daszek p 31.01.12, 11:44
        Magda ma tylko kolorowe polary, czyli to co jest w srodku
        ja bym wzieła, albo cały czarny
        albo czarno czerwony, daszek powinien pasować, ale to sobie sama sprawdzisz, gdy już wózek do ciebie przyjedzie.
        • renowa Re: śpiworek od Magdy - jaki kolor? oraz daszek p 31.01.12, 11:47
          Dzięki sylki,
          nie doczytałam wink

No to problem sam się rozwiązał. Będzie czerwony polar w środku smile
          kiss
          Renia
          • gaga-sie Re: śpiworek od Magdy - jaki kolor? oraz daszek p 31.01.12, 11:53
            Albo ciemno szary polar w środku, a czarny ortalion-w razie czego pasuje do wielu wózków. Jak chcesz, to na pocztę wyślę ci zdjęcia mojego śpiworka, ja zamówiłam dodatkowo dopinkę z samego polaru-na cieplejsze dni.
            • renowa gaga-sie 31.01.12, 12:15
              Jak możesz to prześlij mi proszę fotki na gazetwą smile
              I śpiworka i te dodatkowej wkładki, oki?
              Thx
              • gaga-sie Re: gaga-sie 31.01.12, 12:25
                Wysłałam.
                • renowa Re: gaga-sie 31.01.12, 12:44
                  Dzieki smile
                  Odpisałam wink
      • afroddytta Re: śpiworek od Magdy - jaki kolor? oraz daszek p 31.01.12, 12:39
        Daszek powinien pasować, ja używam do kilku wózków np. speedi, kolcraft duo, titanium baby spider, miałam też buggstera, ale krótko i nie przymierzałam tego daszku, ale w końcu jest uniwersalny smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka