ironia-losu11 02.02.12, 20:07 Dziewczyny, może to głupie pytanie - ale czy lodgery pasują też do parasolek dla takich dzieci 1,5+, czy używa się ich tylko do "większych" wózków dla młodszych berbeci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiunia22.0 Re: Lodger 02.02.12, 20:12 wiesz co nei wiem o jaki ci dokładnie chodzi ja mam tego z keesa z all on ma cos ok 105 cm długosci i woze w nim moje 19 miesieczne dziecko i ja i on go uwielbiamy i nawet zima jak jest sucho w nim jezdzi i mysle ze nastepna jak bedzie tylko chciał siedziec da rade w tym nawet starszak sie miesci na styk;p ale on to juz ma te 105 cm a i w chwili obecnej uzywałam i do mini i do swifta i do obu super pasuje Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Lodger 02.02.12, 20:16 Ja mam i hmmm Mam z wkladka wiek dziecka w sowaczku I tak o Mam z ta wkladka wg mnie to spiworek na wiosne jesien Mala sie miesci Ja polowalam dlugo na mojego lodgera Wlasnie na kolor ktory mam Wkoncu dostalam w gratisie i jak juz wiem i co to juz bym go nie kupila Mljedyne co to ka fajny kolor W sumie to grubszy polarek A doparasolki da rade Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: Lodger 02.02.12, 20:25 aaa, a ja myślałam, ze to takie na maxa grub ustrojstwo i że da radę nawet zimą... No, może nie przy obecnych mrozach, ale tak gdzieś do -5-10. Hmm, i widziałam kiedyś śliczny kolor. Muszę się zastanowić. Zresztą na razie i tak nie mam jeszcze parasolki więc to myślenie przyszłościowe. Odpowiedz Link
dima1312 Re: Lodger 02.02.12, 20:52 ja miałam orginalnego Lodgera i Isabell ma ja go używałam do większych wózków więc nie powiem czy do Parasolki...zobacz w Google jest mnustwo zdjęć tych śpiworków może będzie w parasolce Odpowiedz Link
tygisek Re: Lodger 02.02.12, 21:17 ja mam i uwazam ze to spiworek uniwersalny, moze nie na obecne mrozy, ale z ta dodatkowa wkladka stosowalam tak przy temperaturze ok. zera, -5, przy mokrym sniegu i nie przemakal, a dziecko nie przemarzalo (ubrane w kurtke i ocieplane spodnie, ale nie takie sniegowe, tylko normalne podszyte bawelna), syn ma 2 i 3msc, uzywam go w urbanie i w mini, w obu wozkach dobrze sie uklada, dobrze sie trzyma na pasach i nie wyjezdza z dzieckiem z siedziska, bo jest profilowany, tak jak spiworek Magdy. Moj dwulatek jest szczuplakiem, ale poubierany w kurtki prezentuje sie calkiem okazale, a lodger go dobrze opatula i ma go jeszcze nad glowa, moge go nawet jeszcze sciagnac troczkami odrobine. Widzialam zdjecia lodgerow w roznych wozkach, sporo zdjec w zappie, wiec mysle ze spokojnie moze byc do parasolki jesli dziecko nie siega jeszcze nogami do podnozka tego na dole (zeby nie szorowalo w razie czego nogami po ziemi, bo go zwyczajnie przetrze) Odpowiedz Link
duraczek Re: Lodger 02.02.12, 21:19 uzywalam lodgera i w city mini i w elite ale fotek nie mam. Teraz uzywam Magdowego spiwora. Lodger to baaardzo gruby polar plus standardowy polar. Przy tej temp bym ich nie uzywala bo moje dziecko spi po dwie godziny w wozku. Choc widzialam przy obecnej temp dziecko spiace ppod kocykiem ktorego ja bym uzyla w pazdzierniku wiec co mama to inne preferencje. Jak dziecko tylko jest przewozone na krotksze trasy to lodger bylby ok. Jest fajny bo mozna go wysoko zapiac Odpowiedz Link
gaga-sie Re: Lodger 02.02.12, 21:27 Swoją drogą, ja często widuję dzieciaki w spacerówkach przykryte kocykami, albo nie przykryte- w kombinezonach i zastanawiam się, czy im nie zimno. Mój pomyka w Magdowym śpiworze, co prawda nie zakładam mu wtedy spodni od kombinezonu, ale wydaje mi się,że mu tam przytulnie i nic nie podwiewa. Sorki za dygresję nie w temacie. Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: Lodger 02.02.12, 21:24 Dziewczyny, dzieki! A orientujecie się może, czy można gdzieś lodgera pomacać w sklepie w PL na żywo (najchętniej w Wwie)? A jeśli nie, to gdzie go można kupić tak "w ciemno"? Tylko na ebayu? I czy są jakieś konkretne polecane firmy, czy to tylko jedna firma robi, czy jak to jest? Odpowiedz Link
gaga-sie Re: Lodger 02.02.12, 21:33 Ironia, poszukaj w wyszukiwarce o lodgerach, było kilka wątków. Pamiętam,że podawano namiary na alternatywne rozwiązania, nawet ciekawe. Chyba,ze jesteś zdecydowana wyłącznie na ten. Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Lodger 03.02.12, 07:27 W watku o tapicerkach mb uj limitowanych Jest link sklepu i tam tez sa lodgery do kupieenia Sklep sprawdzony Odpowiedz Link
iwkaziemniak Re: Lodger 03.02.12, 08:28 hej mamadawidka, chciałabym sie Ciebie zapytac czy masz jeszcze do sprzedania pałąki do quinny xtra??? poszukuje a jestes chyba jedyną osoba jaka znalazłam na necie Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Lodger 03.02.12, 13:58 Nie mam juz a i one pasowaly do xtra 2011 Gdzies w sklepie internetowym widzialam je za 30 euro jak znajde sklep To posle linka Co do logdera to moge pokazac jak wyglada na peg perego pliko Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: Lodger 03.02.12, 19:46 Mamadawidka, pewnie że chcę zobaczyć lodgera na Pegu! Dawaj zdjęcia Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: Lodger fotki :) stokke i pp 03.02.12, 21:48 co do pp mam wyciagniete pasy i poweim tak spiworek sie zeslizgiwal nie wyglada tak ladnie juz jak w urbanie czy stokke w stokke tam na fotce masz moja cora miala wtedy ok 1.5 roczku Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: Lodger fotki :) stokke i pp 03.02.12, 22:01 Na stokke ślicznie wygląda ale na pp też ok. Odpowiedz Link
isabel_o Re: Lodger fotki :) stokke i pp 03.02.12, 22:10 Ja lodgera używałam do bee plus i było super Odpowiedz Link