Dodaj do ulubionych

Który PP?

18.02.12, 20:59
Chyba juz postanowione - po obejrzeniu wszytskich maclarenow, cybexow, MP itd wygrywa jednak Peg Perego big_grin ale nadal nie wiem ktory - Si, Vela czy moze MIni? Najblizej mi do Si, ale ciagle sie waham. Doradzcie - co bedzie najmadrzejszym zakupem? Mloda teraz na 14 mies., wozek by jezdzil od wiosny. Chcialabym juz go miec do konca wozkowania. Nie bedzie jedynym wozkiem, no na pewno zostawiam sobie tez BJCE. Czytalam, ze kosz sie przeciera - ale to mnie akurat równo wali, bo na ogół wożę w koszu tylko jakies duperele. Jestem raczej wysoka - wiec i wysokosc raczek jest dla mnie wazna. Zalezy mi na tym, zeby dziecku bylo jak najwygodniej smile Pomozecie? No i jeszcze ktory kolor dla dziewczynki? Ja lubie czarne, ale np. PP Si w 2012 oczywiscie dalo ciala i czerni brak sad Chyba, zeby z 2011 kupic - oplaca sie tak?
Obserwuj wątek
    • clio1979 Re: Który PP? 18.02.12, 21:53
      Ironio- apropos kosza. Miałam PP Switch - nowiutkie. W koszu woziłam folię przeciwdeszczową. Miesiąc tak sobie jeździła, aż wreszcie na spacerze dopadł nas deszcz. Wyjmując folię, zauważyłam przetarcia kosza. Na wylot dziury.
      Po 2 reklamacji wymienili mi kosz na nowy, ale nawet go nie założyłam, tylko naprawiony, z nowym stelażem, pałąkiem i koszem sprzedałam.
      • jotka_k Re: Który PP? 19.02.12, 08:39
        użytkuję SI od ponad 1,5 roku, w koszu wożę naprawdę duże zakupy i nie jeden raz zahaczyłam obciążonym koszem o krawężnik- efektem jest delikatnie przetarcie a nawet "nadtarcie" kosza bo nie jest na wylot
    • aga7-77 Re: Który PP? 19.02.12, 10:48
      Ja bym brała SI - na pewno wystarczy do końca wózkowania. Według mnie spokojnie możesz kupować model z 2011 roku, w tym roku chyba nic technicznie się w tym wózku nie zmieniło. Ja mam SI z 2011, po 10 miesiącach użytkowania i wożeniu w koszu kocyków, folii, ubranek, jedzenia itd. itd. nic z koszem mi się nie stało.
      Dziecku w tym wózku jest bardzo wygodnie - siedzisko obszerne, duża powierzchnia do spania - kupuj smile
      • saras-wati Re: Który PP? 19.02.12, 12:52
        ten kosz w 2011 roku, to już chyba jest wzmocniony? o, ile dobrze kojarzę, to problem był w tych pierwszych rocznikachwink
        • aga7-77 Re: Który PP? 19.02.12, 13:43
          Saras podobno właśnie od 2011 roku kosz jest wzmocniony i trochę wyżej zawieszony - tak czytałam, bo porównania na żywo nie mam. Wielkich ciężarów się do SI nie zapakuje, ale ja naprawdę zawsze mam kosz wypchany po brzegi i do ziemi mu bardzo daleko wink
          • karolahanulek Re: Który PP? 19.02.12, 15:11
            Ja się zdecydowałam na Si, czekam tylko aż mrozy i śniegi przejdą,kupuje dla dziewczynki kolor Regata z 2012, ciemnych wózków nie lubię a czerwony mam Mutsy więc dwa czerwone to już przesada.Koszem się nie przejmuje, też słyszałam że go poprawili a i tak dużo zakupów zwykle nie wożę więc będzie ok.
            • saras-wati Re: Który PP? 19.02.12, 15:19
              a jak kółka? czytałam, że jak się podbiega to wibrują? oczywiście rzadko się biega z parasolkami, ale tak z ciekawości pytam?
              • aga7-77 Re: Który PP? 19.02.12, 15:26
                Szczerze to chyba jeszcze nigdy z SI nie biegłam, więc Ci nie odpowiem niestety. Muszę kiedyś spróbować pobiegać eksperymentalnie big_grin, ale to chyba dopiero na wiosnę, bo teraz zimą SI raczej służy młodej do spania w domu, a na spacery zabieram swifta.
                • saras-wati Re: Który PP? 19.02.12, 15:35
                  no, ja też nie, ale w ramach testów, to różne rzeczy robię z wózkamiwink
                  • aga7-77 Re: Który PP? 19.02.12, 15:52
                    big_grin To ja chyba mam za małą wyobraźnię big_grin
    • ironia-losu11 Re: Który PP? 19.02.12, 21:56
      Eeehh, naiwnie liczylam na to, ze Si z 2011 bedzie tańszy niż z 2012, a tu dooopa sad W niektórych sklepach to nawet droższe są te starsze... Skandal, ale co robić - jak mus to mus smile
      • clio1979 Re: Który PP? 20.02.12, 11:33
        Wczoraj Si na Limango kosztowało 648pln, nawet ja bym się skusiła, ale już wyprzedane niestetysad
        • aga7-77 Re: Który PP? 20.02.12, 12:02
          Cena super, ale jeśli się nie mylę to była wersja bez przykrycia na nóżki i bez folii przeciwdeszczowej (classico, a nie completo). No i to jest model na pewno starszy niż 2011, bo ma inny rodzaj składania, z takim przyciskiem po prawej stronie.
          Ale cena i tak bardzo fajna.
          • ironia-losu11 Re: Który PP? 20.02.12, 22:04
            Wiem, czekałam bardzo na tę promocję, ale jak zobaczyłam ten kolor, to załamka sad Zupełnie nie dla mnie... Jakoś w weekend pewnie kupię i już chyba na pewno czarny tongue_out
            • saras-wati Re: Który PP? 20.02.12, 23:17
              ironia, a może zza granicy? mi się podoba kolor cedro w wersji sportivo - czyli bez pałąkawink fajny jest też taki czarny z siedziskiem w paćko-paskiwink
              • ironia-losu11 Re: Który PP? 21.02.12, 21:42
                Fajne, ale do tego cedro to chyba różne muszki i wszytskie takie inne stwory lgną jak szalone... He he, w czasach studenckich spałam w namiocie podobnego kooru i do dziś to pamiętam big_grin
                Tym razem chyba się już nastawiłam na czerń w wydaniu totalnym. I jeśli jeszcze będą gdzieś na stanie te czarne egzemplarze z 2011 w świecie dziecka, to kupię tam normalne stacjonarnie - od jakiegoś czasu mają -20% na wszytskie wózki i ceny są w sumie takie same jak z innych sklepów via internet.
    • ironia-losu11 Re: Który PP? 26.02.12, 21:12
      Dziewczyny, no nie mogę - wysłałam dzisiaj chłopa ostatecznie do świata wózków po PP Si, i wrócił z pustymi rękoma, bo gościu w sklepie mu go odradził ze wzgl. na nieusztywnione oparcie suspicious I że podobno dzieciom w PPSI niewygodnie, spać się nie da, bo się plecki "zapadają" i ocierają o tylny stelaż, bo ten materiał taki cieniutki... Miałyście z tym wózkiem taki problem? Kurka, ja na to wcześniej nie zwróciłam jakoś uwagi...
      • saras-wati Re: Który PP? 26.02.12, 22:08
        chyba tam nie lubią ppsuspicious kiedyś pojechałam po ppsi i wróciłam z questem...dodam, że najdroższym na świecie, hihihwink
      • gosia_arma Re: Który PP? 27.02.12, 08:23
        Mój synek spał w PP Si bez problemów, nie zauważyłam żeby o coś pleckami ocierał wink
        Wózek był super, lekki, wygodny i fajnie się prowadził (nie zauważyłam,żeby mi kółka wibrowały)
        Byłam z tym wózkiem w Chinach, i synek "mieszkał" w nim przez tydzień, wyglądał na zadowolonego smile
        Jak rok temu kupowałam spacerówkę, to Pani w sklepie wózkowym powiedziała mi,że Lola up nie ma przekładanego siedziska, bo w ogóle to po za mutsy nie ma takich spacerówek smile ...
        Bez komentarza

--
      • aga7-77 Re: Który PP? 27.02.12, 08:54
        Jakoś by mi nie przyszło do głowy, że PP SI ma nieusztywniane oparcie suspicious Córa sypia w nim 3-4 godziny dziennie od 10 miesięcy i na niewygodę nie narzeka smile Tylko ja jeszcze mam w wózku wkładkę od pani Helenki, bo wydawało mi się, że dziecku przyjemniej będzie leżeć na bawełnianej wkładce, no i pokrycie wózka nie będzie się brudziło, a wkładkę zawsze łatwiej wyprać. Tak że jeśli obawiasz się w jakimś wózku że oparcie zbyt "cienkie" ja polecam materacyk np. od pani Helenki i dziecko za niewielkie pieniądze ma luksusowe warunki do spania big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka