Dodaj do ulubionych

Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer?

23.02.12, 14:54
Jak w tytule - mam już totalny mętlik w głowie. Jeszcze przed chwilą byłam przekonana o tym, że Loola jako jedyna spełnia moje oczekiwania, a tu proszę - Bumblerid-a znalazłam, model Flyer. Zamiast przekładanego siedziska jak Loola ma przekładaną rączkę. Wygląda bardzo fajnie. Podoba mi się ten kolor co niżej. Jak myślicie, czy to lepszy wózek niż Loola? Pewnie nikt nie użytkuje, ale może tak ogólnie - Bumbleride to wyższa półka niż Bebe Confort? Bo mi wydaje się, że tak.
https://i.ebayimg.com/t/Bumbleride-2011-Flyer-Stroller-Seagrass-/00/s/NTAwWDUwMA==/$(KGrHqR,!igE8g!-0bLKBPO+PUfjt!~~60_12.JPG
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 23.02.12, 15:24
      Ja tak nie trawie Looli, ze kupilabym Bumbleride. Widzialam go pare razy na zywo i bardzo mi sie podobal, o prowadzeniu nie mam pojecia niestety. Loola jest zdecydowanie zbyt szeroka jak na maly wozek, no i podbijanie do kitu, tylne kolka sie rozjezdzaja...ciekawe jak z wytrzymaloscia kolek w Bumble?
      • raf.anna Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 23.02.12, 15:38
        W Bumbleride też nie spodziewam się jakiegoś fenomenalnego podbijania, to w końcu małe kółka. A ta Loola Up nie podbija się znów tak tragicznie. Próbowałam, jak na tak mały wózek nie było tak źle jak się spodziewałam. Bumbleride na pewno nie będę miała okazji wypróbować, bo na żywo nie widziałam i pewnie nie zobaczę... Na amerykańskich forach ma dobre opinie. I ładny jest, trzeba przyznać!
    • tereferefretka Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 23.02.12, 16:31
      ojej ;/ jaki dziwny...
      sa gusta i gusciki. ja bym brala loole ta kremowa.
      szalu z podbijaniem nie ma moze...
      ale ogladalam ostatnio uzywke, uzywana 2 lata(wiem,bo kolekcja sprzed 3 sezonow,i data na paragonie) i kolka sie nie rozjechaly, ani nie scieraly...
      ale woz byl bardzo zadbany,wiec moze to zasluga tego.
      • saras-wati Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 23.02.12, 17:07
        zdecydowanie bumbleride - tak w ciemno, bo nie widziałam go na żywowink
        • raf.anna Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 23.02.12, 18:05
          A czemu tak zdecydowanie? smile
          • saras-wati Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 23.02.12, 19:43
            bo mi się podoba, wprawdzie interesowałam się niższym i wyższym modelem, ale ten też jest okwink
            a jak kupujesz w USA, to zamiast elite, kupisz bumbleride indie? można trafić w atrakcyjnej cenie, tylko trzeba pilnować, by nie był starszy niż 2011, bo wtedy było sporo zmian na lepsze w tym modelusmile
    • zurekgirl Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 23.02.12, 20:06
      Ja tego Bumbleride widzialam calego zgnilo-zielonego (moze jakas blekitna wkladka pod kocykami sie skrywala). Na zywo wyglada lepiej niz na tym zdjeciu, przede wszystkim kolka sa jakby mniej plastikowe, buda jakby wieksza, kosz mniej kanciasty...generalnie wszystko w tym wozku jest super jesli chodzi o funkcjonalnosc, ale jestem ciekawa jak sie prowadzi. Nie jest to jednak wozek, ktory przyciaga spojrzenia, jak kazalam kolezance podzielac moj zachwyt nad jego rozwiazaniami, to kompletnie nie rozumiala, o co mi chodzi...ale dla wozkomaniaczki to super interesujacy obiekt.
      • saras-wati Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 23.02.12, 20:29
        i ma łamaną rączkę, którą bardzo lubięwink
        • raf.anna Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 23.02.12, 21:32
          Co raz bardziej podoba mi się ten Flyer. Ostatecznie chyba jednak ten turkusowy - kolor aqua.
          https://www.balkowitsch.com/Images/Upload/P17883f.jpg
          A taki zgniło zielony to chyba starszy kolor Bamboo.
          Indie jest super, ale tylko przodem do kierunku jazdy. Jeśli kupię tego Flyera i marka się sprawdzi to jesienią być może właśnie Indie sobie sprawię, jako wózek terenowy smile
    • raf.anna Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 13:41
      No i znów zaczynam się wahać... Do nie dawna Bumbleride miał dystrybucję również w Czechach i na Słowacji ( teraz są dostępni tylko w USA i Kanadzie ), więc poczytałam sobie opinię o tym wózku na czeskich forach. I załamka... kobitki tam piszą, że jest śliczny, wykonany z bardzo dobrych materiałów, ma fajną duża budę ale fatalnie się prowadzi. Piszą, że kółka się blokują, że rączka ugina się góra - dół. Generalnie wszystkie użytkowniczki to potwierdzają. Tak jak chwaliły tam Indie, tak narzekały na Flyera. No i znów jestem w kropce... Może jednak Loola? Po sklepie jeździło się nią super. Liczę się z tym, że będzie się źle podbijała, ale to chyba nieuniknione w wózkach z małymi kółkami.
      • saras-wati Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 14:03
        Tak myślałam o tym, że wolisz flyera niż indie...ja chyba jednak zdecydowałabym się na indie, bo dla mnie nieodwracane siedzisko nie jest problemem, a w przypadku małego dziecka kiepska amortyzacja już tak. Miałabyś rewelacyjny, terenowy wózek i to już mogłabyś nim cieszyć - ma regulowany podnóżek, amortyzację, dużą budęsmile Bardzo mi się podoba!
        • raf.anna Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 14:15
          Mi tez Indie bardzo się podoba i nie wykluczone, że go sobie sprawię pod koniec roku, ale póki co odwracane siedzisko to dla mnie priorytet i nie zmienię zdania w tym zakresie. Synuś domaga się widoku mamusi, a mamusia źle się czuje jak nie widzi synka w wózku smile A Flyera po tych czeskich opiniach co raz bardziej się boję...
          • womysia Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 18:42
            indie i mnie się bardzo podoba - ciekawa jestem jak wypadłoby porównanie indie / nipper? na jesieni będę chciała kupić terenówkę na zimę i tak sobie knuję...
            • raf.anna Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 20:23
              Indie to po pierwsze znacznie wyższa półka wózkowa niż Nipper. Poza tym Indie to ładny wózek wink Ma regulowany podnóżek i większą budę. Jest droższy niż Nipper, ale gdybym miała wybierać to Indie górą.
              • womysia Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 21:35
                cenowo tak, ale jakościowo? czy ktoś to sprawdził na żywo? wink codo estetyki to rzeczywiście i mnie się indie bardziej podoba big_grin szkoda tylko, że nie ma wersji z czarnym stelażem?
                • coco_rosie Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 21:39
                  Womysia, a może ten dla Ciebie?
                  www.das-tropenhaus.de/Kinderwagen-Buggy-Easy-Walker-Sky-PLUS-BLACK-EDITION-Set-mit-Babyschale
                  Ja go właśnie wybrałam swojej koleżance wink
                  • womysia Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 22:02
                    coco - wiem o tym! tylko jakoś mi się zakodowało, że on sporo większy niż nipper i indie? ale może niesłusznie... no i czekam na tego june, tylko czy on będzie terenowy w ogóle choć troszkę... tongue_out
                    • saras-wati womysia 25.02.12, 14:13
                      Wydaje mi się, że dla Ciebie, to zdecydowanie linkowany przez coco easywalker na czarnej ramiesmile
                      • womysia Re: womysia 25.02.12, 22:45
                        saras, no, też tak myślę - ale muszę poczekać na nowości różne - dopiero na jesieni będę coś wybierała big_grin
                • raf.anna Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 21:52
                  Niedawno Samantha_uk kupiła Indie. Może napisz do niej i zapytaj o wrażenia. Moim zdaniem jakościowo też będzie lepszy niż Nipper.
            • samantha_uk Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 25.02.12, 13:24
              Jedyne co mi sie udalo to powiedzmy obok nippera zrobilam zdjecie z bumbleride blizej nie moglam ale jesli chodzi o zewnetrzne walory wink to nipper sie chowa hehe wink ale co do tego jak sie je prowadzi nie moge porownac bo nie mialam nippera wiem ze Indie jest super jestem zachwycona smile
              • womysia Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 25.02.12, 22:45
                kurczę, obejrzałam twoje fotki - ładny ten indie. do jesieni mam jeszcze sporo czasu, ale będzie na mojej liście na zimę 2012/2013 tongue_out
        • samantha_uk Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 26.02.12, 14:11
          i ma to na glowke takie mieciutkie cos dla malego dziecka(na stronie bumbleride widac zamontowane) ogolnie w indie wozilabym malutkie dziecko ale w BJCM juz nie.
    • raf.anna Re: Dostaję do głowy! Loola czy Bumbleride Flyer? 24.02.12, 22:18
      Klamka zapadła, zamówiłam tę kremową Loolę. Powinna być pod koniec przyszłego tygodnia. Jak mi nie podejdzie najwyżej sprzedam i dalej będę się zastanawiać wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka