Dodaj do ulubionych

Mamas&Papas Trip

06.03.12, 21:51
Kupiłam w końcu, bo wyjazd wycieczkowy mamy na dniach smile
Poszłam w zasadzie po Volo z jednym małym warunkiem nie biała budka i niestety bez szans na zakup. Spotkałam stacjonarnie tylko z ub kolekcji w brazie i zieleni raz tylko białe budki, dwa cenowo dobijały do 5 stów sad W końcu się wkurzyłam i wróciłam z Tripem.
Na razie wrażenia jak to po oglądnięciu w sklepie brat bliźniak Volo, w fajnych kolorkach smile
Obserwuj wątek
    • kornnella Re: Mamas&Papas Trip 06.03.12, 21:53
      Więcej wrażeń jak go jutro do domu wniosę, bo na razie nie chce małża denerwować big_grin
      • magda79pn Re: Mamas&Papas Trip 06.03.12, 23:16
        troszkę mi się w nim kółka nie podobają wink ale przy okazji poproszę o wymiary siedzenia smile
        • kornnella Re: Mamas&Papas Trip 07.03.12, 14:26
          IMO kółka są b.podobne jak w Volo. Różnica może koloru pianki po zew
          tu masz volo :
          https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3050945,2,1,volo-carmine-rose-3-4-11.html

a tu trip:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3050946,2,2,1297814686104642000-trip-poppy-with-liner1.html
          Wymiary siedziska wrzucę wieczorem smile
          • kornnella Re: Mamas&Papas Trip 07.03.12, 14:31
            jeszcze raz volo
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ce/re/nnzd/BaIYD1Pt3AMbyUEtrA.jpg

i trip
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ce/re/nnzd/fRBvSUFJqOaZu38flA.jpg
    • kornnella Re: Mamas&Papas Trip -wymiary 07.03.12, 23:11
      szerokość mierzona między rurkami - 33 cm (po siedzisku byłoby więcej)

wysokość oparcia - ok 52 cm
      głębokość siedziska ok 25 cm
      Dwa ostatnie wymiary podane tak mniej więcej w miarę możliwości mierzone od jednego punktu na siedzisku

Dziś krótko się przespacerowaliśmy wrażenia całkiem ok. Jedzie całkiem lekko z nielekkim już dzieckiem, kółka ciche, podbijanie bdb. Wrażenia bardzo podobne jak miałam przy Volo tyle ze jak na razie jest cichszy

• magda79pn Re: Mamas&Papas Trip -wymiary 08.03.12, 09:10
        dzięki, wymiary ma super, już mi się podoba wink

a za ile go kupiłaś? pytam z ciekawości, bo piszesz że ceny volo do 500zł dochodziły, a ja wygooglowałam M&P trip za 465zł...

można kupić taniej?
        • kornnella Re: Mamas&Papas Trip -wymiary 08.03.12, 10:15
          kupiłam za 300 wysyłkowo w 4 kidsie chyba tez jest za tyle.
          Ceny Volo do 500 zł to tez takie "stacjonarne" wiadomo w sieci są zapewne tańsze. Chociaż Dylan Candy Bar widziałam za prawie 600 sad i wąż w kieszeni mi się odezwal. Jakbym miała 2-latka to bym inwestowała ale dla 4-latka mi żal

Zdemontowałam dziś całą tapicerkę. Sciąga się identycznie jak w Volo po zdjęciu z 4 kołków u góry i demontażu pasów. Tapicerka taka milsza niż w Volo tzn bardziej miękka może bedzie mniej potliwa? Ma gorzej zabezpieczone dziurki na pasy, tzn w Volo miałam wykończone je czymś gumowym a tu jest tylko overlok czy jak tam się nazywa takie obszycie. Wkładka da się zdjąć bez problemów, bez też fajnie wygląda
          • magda79pn Re: Mamas&Papas Trip -wymiary 08.03.12, 10:21
            no to testuj smile
            ja będę potrzebowała go dopiero za rok, jak ci się sprawdzi to może kupię wink
            od jakiegoś czasu obserwuje maclareny na all, już kiedyś kupiłam volo za mniej niż 140zł, jak tym razem się jakiś ładny trafi to pewnie tez kupię wink

a jaki ten wózek ma hamulec? taki jak większość parasolek czy jak volo?
            • kornnella Re: Mamas&Papas Trip -wymiary 08.03.12, 10:44
              zintegrowany na dwa tylnie koła. Pasek na ramie jak Volo.

Volo za 140 to fajna cena z tego co widze używane się trzymają bliżej 250-300 (też obserwowałam używane wink) Moje Volo akurat miało problemy z hamulcem i tylnimi kołami, a było używane średnio intensywnie przez niecały rok, a dziewczyna miała jeszcze Questa i Mutsiaka duzego.

Więcej pewnie bedę mogła o Tripie powiedzieć po powrocie jak go dłuższą chwilę użyje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka