Dodaj do ulubionych

MINI NEST DO COSMO

09.03.12, 10:16
wczoraj zaczęłam zastanawiać nad mini nest, bo tego nie zamówiłam, mam śpiworek lato-zima, ale on do gondoli nie wchodzi a mini nest widzę, że tak fajnie zabezpiecza dzieciaczka w gondoli, można go też użyć jako osłonki na nóżki do fotelika i do spacerówki też pasuje, albo jako wkładka tylko, albo jako taki lekki śpiworek.
Dziewczyny, które miały/mają - napiszcie proszę, czy faktycznie jest przydatny, jaka jest jego grubość i czy jest sens go kupować jeśli mam już na stanie śpiworek allround, który na upartego jakoś można rozebrać na części i do gondoli wcisnąć
Obserwuj wątek
    • jasiek4 Re: MINI NEST DO COSMO 09.03.12, 10:27
      Mini nest jest fajny (właśnie swojego sprzedałam wink ) ale zależy ile ma dzieciaczek lub kiedy ma się urodzić. Mojego 6 miesięcznego już nijak bym nie wcisnęła ale całą jesień używałam. Jeśli maluch późno wiosenny to chyba nie ma sensu bo na lato za ciepły a na jesieni już za mały.
      Z tą spacerówką to ściema owszem pasuje tylko jak maluch nadaje się do spacerówki to nie włazi w śpiworek ...
      Podsumowując na jesień, zimę lub chłodną wiosnę dla dziecka tak do 5 miesięcy fajny inaczej chyba bez sensu.
      • aasia_g Re: MINI NEST DO COSMO 09.03.12, 11:22
        kurcze to chyba bez sensu kupować, bo ja rodzę lada dzień mam nadzieję, czyli poużywałabym go może z miesiąc albo nawet nie a na jesień już dupa... szkoda, bo fajnie byłoby go mieć na te pierwsze dni, ale jeśli się nie przyda już później to szkoda kasy, a na allegro nie ma akurat godnych uwagi używanych...
        nieźle ściemniają swoją drogą, że ma tyle zastosowań...
        • djulliet Re: MINI NEST DO COSMO 09.03.12, 11:33
          Moje dziecko wrześniowe i my używaliśmy po kolei:
          -jak było jeszcze ciepło to górną część włożyłam do gondoli i to stabilizowało główkę noworodka,
          -jak się zrobiło zimniej dopięłam dół i miałam super śpiworek na jesień/zimę
          -dolnej części używamy do fotelika samochodowego
          -teraz jak mały wyrósł z gondolki to górę wpięłam do spacerówki żeby ją trochę od góry wypłycić i małemu główkę to stabilizuje a na dół używam zimowego śpiwora i wszystko do siebie pasuje.
          U nas MiniNest się sprawdził, w sumie używam od urodzenia do teraz smile
          Nie wiem jak w przypadku dziecka wiosennego, na pewno można wyłożyć gondolę, bo jest z tego samego materiału co dno gondolki- taki plusz, no i do fotelika w razie chłodu zamiast koca ale to nie pod samą szyję sięga
          Na pewno szukałabym używanego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka