Dodaj do ulubionych

REMONT generalny... parasolki

15.04.12, 22:30
Witam, czytam Was od dawna, a teraz piszę swój pierwszy postwink prosząc o pomoc, radę...

Kupiłam parasolkę dla dwójki, taką: www.cosatto.com.pl/produkt/opis/46
(na szczęście na allegro, za pół ceny) - jest ładna, dzieciaki się fajnie mieszczą, ale-

prowadzi się ją tragicznie, nie chce skręcać (dziś staranowałam ludzi w kościele), podbija sie bardzo trudnouncertain może dlatego, że cięższy syn siedzi z przodu obciążając przednie kółka- ale i wózek bez pasażerów się zacinauncertain

pomyślałam więc, że może dałoby się zmienić koła na większe, takie pojedyncze, lepiej skrętne??
Teść podpowiada, że trzeba by zamontować je na poprzeczkach, które odczepiałoby się przed złożeniem wózka...
Co Wy na to? Czy taka przeróbka ma sens wg Was??
Macie pomysł kto/ gdzie mógłby sie podjąć próby uratowania wózka??
Obserwuj wątek
    • kornnella Re: REMONT generalny... parasolki 15.04.12, 22:52
      Problemy z kołami zdecydowanie reklamuj.
      • tg75 Re: REMONT generalny... parasolki 15.04.12, 23:03
        kupiłam niestety na allegrouncertain więc reklamowanie odpada.
        ale będę się meczyła, albo na własną rękę coś z tym zrobię...
        • magda79pn Re: REMONT generalny... parasolki 15.04.12, 23:55
          może przesmaruj porządnie?
          mnie by się nie chciało myśleć i kombinować aby koła na inne wymieniać, wydaje mi się że to bez sensu
        • kornnella Re: REMONT generalny... parasolki 16.04.12, 19:05
          Ale co z tego ze kupiłaś na allegro? Allegro nie oznacza brak gwarancji no chyba ze kupowałaś używany i jest już po. Spróbuj go oczyścić i nasmarować może będzie lepiej. Ewentualnie jak nie pomoże to uderzaj do sprzedawcy i w zalezności od tego co Ci sprzedał i co miał w opisie, napisz o swoich problemach i zapytaj o rade.
          W życiu nie przerabiałabym kółek na własną rękę. A nawet jak jakiś pseudo-serwis się na to zgodzi to jaką masz gwarancję, ze wózek będzie dla dwójki nadal bezpieczny, że np. nie odpadnie coś kluczowego po takiej poprawce i wylejesz dwójkę z kąpielą np. na środku ulicy?
          • tg75 Re: REMONT generalny... parasolki 16.04.12, 19:18
            dzis jakby ciut lepiej... po smarowaniu, moze sie rozjezdzi...
            chyba faktycznie za duze ryzyko z ta przerobkauncertain
            • kornnella Re: REMONT generalny... parasolki 16.04.12, 19:23
              Albo jeszcze jedna opcja wypierz wyczyść i allegro.pl a za odzyskaną kasę kup coś dobrego i polecanego dla dwójki. Niestety nie pomoge, bo nigdy w życiu nawet nie prowadziłam takiego wózka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka