Dodaj do ulubionych

Wózek parasolka lub inny szybko składany?

19.05.12, 22:21
Potrzebuję drugi wózek do cameleona...tzn.mały, poręczny, lekki...na wyjazdy i do bagażnika. Szkoda mi cameleona 2-3 razy składać, rozkładać, do bagażnika i z powrotem, a nawet nie mam już na to siły.
Oczywiście go uwielbiam!!!
Myślałam o Mamas&Papas ollie, lub nuna pepp-co doradzicie?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 19.05.12, 22:44
      Zdecydowanie najszybciej składający się to Baby Jogger City Mini, tylko on nie jest taki malutki, ale chyba nuna podobnie. Sama mam mini w samochodzie i mimo iż wózka nie muszę składać wkładając do bagażnika i innych nie składam, CM zawsze, bo to takie proste i od razu masz rączkę którą wkładasz wózek.
      • cayenne28 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 19.05.12, 23:06
        Super jest mini,ale właśnie chyba cit za duży jak nuna...ale przekonuje mnie jego proste składanie. Cena też trochę za wysoka jak na drugi wózek, chyba smile

Ale polećcie jeszcze jakieś parasolki, może jednak dam się jakąś skusić.

Chociaż przez mini nie będę już spała w nocy.
    • koala0405 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 19.05.12, 23:01
      peg perego pliko mini
      • cayenne28 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 19.05.12, 23:12
        tego modelu nie znałam, a wygląda fajnie-nawet jak na parasolkę
    • cayenne28 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 21.05.12, 22:51
      a jeszcze jakiś tańszy model? mini niestety nie dostanę używanego.
    • chubabubba Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 21.05.12, 22:58
      Jak szybko skladany to najlepiej origamiwink ostatnio moj zachwyt nad tym cudem siega zenitu... Zgubilam ladowarke i musze duuuzo jezdzic;$
    • chubabubba Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 21.05.12, 22:59
      Dobra, to byl zartsmile znaczy do bagaznika rewelka na wyjazdy gorzej bo sie nie rozklada
      • tygisek Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 21.05.12, 23:11
        wg mnie najszybcej sklada sie Baby Joggery, sa tez britaxy co maja ten sam system skladania, ale BJ fajniejsze moim zdaniem....po paru ladnych tygodniach bez mini, skladanie drugiego wozka (mimo calego uwielbienia do niego) doprowadzalo mnie do rozpaczy, dzis mam juz GT i zycie matki w miejskiej dzunglii znow jest piekne wink big_grin
        • lukkoye Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 22.05.12, 08:45
          nuna też się bardzo prosto i szybko składa wystarczy podniesc lekko do góry takie dwa małe uchwyty i jużsmile ja mam nunę jako drugi wózek i jestem z niej zadowolonasmile jest poręczna i lekka,więc jak muszę gdzies mpk podskoczyć to się nie męczę z wnoszeniem wózka do tramwajusmile
        • cayenne28 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 22.05.12, 23:37
          Bardzo podoba mi się city mini, ale jednak planowałam zakup parasolki, która zajmie mało miejsca w bagażniku, zwłaszcza w wyjazdy weekendowe i wakacyjne. Jeśli chodzi o codzienne użytkowanie to bym się nie zastanawiała, ale jednak zbliżają się wakacje i musiałabym 3 wózek zakupić...a mój szanowny M, nie rozumie po co drugi, a co dopiero trzeci, hahaha.
      • cayenne28 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 22.05.12, 23:33
        Rewelacja, zazdroszczę Ci tego wózka. Może przy kolejnym dziecku zaszaleję smile
        A oprócz tego wózka jaki jeszcze posiadasz?
        • chubabubba Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 23.05.12, 07:48
          To bylo do mnie? Jesli tak to na stanie jeszcze stokke, MBUJ, bee+all black, orbit g2, maclaren grand tour, zapp stary i nowy, i jeszcze 3 podwojne z czego jeden z mozliwoscia przerobienia na potrojnysmile
          • cayenne28 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 23.05.12, 12:31
            o jacie, prawie sklep smile a mam pytanie, żaden zapp nie ma rozkładanego oparcia?
            • chubabubba Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 23.05.12, 12:35
              Zapp xtra rozklada sie do spania ale sklada w dwoch kawalkach do przewozu
    • aamarzena Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 22.05.12, 15:11
      Może m&p tempo? Tekst linka ja mam taki do samochodu i ogólnie jestem zadowolona. Denerwuje mnie tylko, że kółka terkoczą po kostce, ale to w większości parasolek się zdarza. Poza tym jest bardzo skrętny, łatwo się podbija, ma regulowane oparcie i podnóżek. Składałam go już wiele razy i póki co nic nie trzeszczy, nie skrzypi ani nie "lata".
      • cayenne28 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 22.05.12, 23:39
        1 miejsce ma pliko mini, ale jeszcze szukam...nie ukrywam, że ten model m&p tempo też brałam pod uwagę.
        A chicco któraś parasolka?

• pomilak1 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 23.05.12, 08:04
          Jeżeli chodzi o chicco to miałam model skip i byłam zadowolona, sprzedałam bo zaczynał trzeszczeć a ja tego w wózkach nie znoszę nawet w minimalnym stopniu smile wg mnie fajnie się składał (nie jakoś skomplikowanie) a wszedł mi złożony za fotel kierowcy-miałam go w Zakopanem (oprócz nosidła turystycznego wink )
        • koala0405 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 23.05.12, 12:08
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2772926,2,1,DSC03632.html
          Weż pod uwagę, że pliko mini nie dość, że się super składa i rozkłada do malutkich rozmiarów to jeszcze po złożeniu kółka nie dotykają tapicerki czy budy więc jest małe ryzyko zabrudzenia. Niestety widziałam wiele parasolek na spacerze z jasnymi budami wybrudzonymi od kółek.
          • cayenne28 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 23.05.12, 12:32
            strasznie mi się podoba jak na parasolkę i zaraz dopytuję dziewczyn gdzie były w promocji
            • babette11 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 23.05.12, 14:17
              ja kupiłam pliko mini tu
              www.calineczka.pl/sklep/perego-pliko-mini-wozek-spacerowy-p-15100.html?cPath=63_421
              ale osobiście nie przez wysyłkę
              jestem bardzo zadowolona z tego wózka
              • annulka79 Re: Wózek parasolka lub inny szybko składany? 23.05.12, 14:36
                A przy tej kwocie Calineczka ma wysyłkę gratis.
                • magda79pn pliko mini 23.05.12, 15:09
                  a jak mocno on się rozkłada? macie fotkę?
                  potrzebuję czegoś maksymalnie małego po złożeniu (musi wejść do zafiry, za ostatni rząd siedzeń, dzisiaj wymierzę ile jest tam miejsca)

czy położyłybyście do tego wózka, dużego 3 miesięczniaka (wiem, wiem, jest od 6mca, jak większość...) ?
                  • babette11 Re: pliko mini 23.05.12, 15:12
                    ja uzywam pliko mini od dwóch miesięcy dla prawie dwulatki
                    takiego maluszka bym w nim nie położyła
                    zresztą na karcie gwarancyjnej (czy instrukcji - już nie pamietam) jest napisane, że to wózek dla dzieci pow. 12 m-cy
                    • annulka79 Re: pliko mini 23.05.12, 15:37
                      Wg producenta to kąt 150 stopni. Moim zdaniem podobnie jak Inglesina Trip.
                      • magda79pn Re: pliko mini 23.05.12, 16:29
                        czyli mało sad
                        szkoda, szukam dalej wink
                  • koala0405 Re: pliko mini 23.05.12, 16:31
                    Ja bym takiego maluszka w nim nie położyła. To jest raczej przewozówka dla większych dzieci /wg producenta pow 12 m-ca życia/. Może spróbuj poszukać malutki wózek z siedzeniem kubełkowym bo w pliko mini będzie zbyt małe dziecko po prostu zjeżdżało , no i pasy za długie.
                    • magda79pn Re: pliko mini 23.05.12, 17:36
                      kupiłam chicco simplicity, wydawało mi się że jest najbardziej odpowiedni, bo ma amortyzację, opuszczaną budkę z której robi się daszek i oparcie rozkłada się zupełnie na płasko, ale on składa się w tzw walizkę i teraz wychodzi na to, że nie zmieści nam się do bagaznika sad
                      • annulka79 Re: pliko mini 23.05.12, 19:42
                        No to faktycznie ciężko Ci coś sensownego znaleźć sad
                        Jak już lekki to nie rozkłada się na płasko a jak się rozkłada to też coś ...

A może ten PP mini w połączeniu z jakąś mini-miękką uniwersalną gondolką? Zawsze ma dodatkowe usztywnienie, dużo miejsca nie zajmie i w sumie to dodatkowa ochrona. Wiem, że ten wózek niezbyt nadaje się dla takiego niemowlaka ale sporadycznie, na krótko ...

Znalazłam w sieci zdjęcie rozłożonych Mini i si
                        https://forum.materinstvo.ru/uploads/1334774806//post-249634-1334856239.jpg
                        https://forum.materinstvo.ru/uploads/1334774806//post-249634-1334856254.jpg
                        https://forum.materinstvo.ru/uploads/1336645348//post-218358-1336684234.jpg

• magda79pn Re: pliko mini 23.05.12, 19:59
                          wymierzyłam bagażnik i chyba nici z zakupów, żaden wózek się tam nie zmieści sad
                          szerokość to 100cm, głębokość około 30cm, natomiast im wyżej tym jest węższy sad nawet 25cm
                          • annulka79 Re: pliko mini 23.05.12, 20:19
                            No faktycznie malutki ...
                            wymiary mini znalezione w sieci: Wózek złożony (WxSxG): 94x33x30,5 cm sad

• womysia Re: pliko mini 23.05.12, 21:06
                            bebeconfort streety plus jest mały po złożeniu, a siedzisko spacerowe rozkłada się na płasko całkiem i ma opcję przodem do rodzica. dokupić można specjalną miękką gondolkę i będzie względnie OK - to takie niby bugaboo bee jest:

www.bebeconfort.com/products/accessories/baby-cocoon.aspx
                            plus można fotelik maxi cosi pebble na adapterach wpinać w ten stelaż. wymiary złożonego to 27,5 x 33 x 84 cm ale z siedziskiem - a siedzisko można odpiąć i wtedy może zmieści się.
                        • koala0405 Re: pliko mini 23.05.12, 20:53
                          Rzeczywiście gdyby położyć miękką gondolę i jakoś zabezpieczyć żeby nie zjechała to według mnie nadaje się dla niemowlaka. Oparcie bardziej rozkłada się w pliko mini niż w moim mutsym transporterze.
                          • magda79pn Re: pliko mini 23.05.12, 21:44
                            no więc chyba nie ma tragedii z tym moim chicco, bo ja sugerowałam się wymiarami podanymi na allegro, a przed chwilą zmierzyłam wózek złożony i ma on około 25cm grubości, jedyne co może być problemem, to to, że po złożeniu nie jest prosty jak walizka (jak była aria) tylko troszkę jakby łuk

jak będzie potrzeba, to go zaniosę do samochodu i zobaczymy, bo ciężko to zmierzyć, najwyżej przytrzasnę go na siłę klapą od bagażnika big_grin

ja sobie do niego uszyłam coś a'la wkładkę, żeby mi młody nie wyjechał pod barierką i żeby pasy go w plecy nie dusiły wink
                            (nie sugerujcie się kolorami wózka, w realu jest on żywszy, nie umiem ustawić aparatu)
                            a wkładka jest jaka jest (trawiasta), bo granatowej na lato nie chciałam, a pistacjowej bawełny nie udało mi się zakupić, a wózek jest jako ten drugi wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/2iSz6gxg6Wr8dE2iwB.jpg
                            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/yPbBofJ5yOnilKC35B.jpg
                            • koala0405 Re: pliko mini 23.05.12, 22:35
                              Piękne połączenie kolorów. Kiedy będzie w nim jeździł dzidziuś? No chyba, że mnie coś ominęło.
                              • magda79pn Re: pliko mini 24.05.12, 08:44
                                no czekamy, czekamy wink
                                coś około 30 maja smile
                                • koala0405 Re: pliko mini 24.05.12, 09:39
                                  Super mieć majowe dziecko. Pogoda piękna, dziecko w wózku odkryte sobie leży. Ja w lipcu, gdy synek miał 2 m-ce spędzałam z nim i córką 11-letnią na basenie odkrytym, pod drzewami. Było super ... no i na miejscu "mleczarnia". Nic więcej do szczęścia nie było trzeba. Miło wspominam bo teraz... to się nabiegam za nim /2 latka/. Nieraz siły nie mam bo czterdziecha prawie na karku ale za to plus bo schudłam.
                                  • magda79pn Re: pliko mini 24.05.12, 09:52
                                    dwóch pierwszych mam z marca i też było ok, bo do maja to już tacy 2 miesięczni byli wink
                                    trochę mnie te upały wkurzają, ale pocieszające jest to, że nie musze do września w ciąży chodzić big_grin
                                    basen super sprawa, ja się chyba ukryję na działce, bo nie wiem czy na basen będę się nadawała w tym roku wink chyba że na plażę jako parawan big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka