Dodaj do ulubionych

JOOLZ DAY - ?

23.05.12, 15:52
Hej wózkomaniaczki, mam pytanie o Joolza.
W nowych budkach ma on siateczkę. Czy jest to siateczka sama tzn. w upalne dni dla przewiewu, czy jest to siateczka z folią do obserwowania dziecka kiedy jedzie przodem do kierunku jazdy????????
Obserwuj wątek
    • pinik Re: JOOLZ DAY - ? 23.05.12, 16:27
      bez folii. wlozylam gdzies zdjecia mojego.
      • malenstwo2010 Re: JOOLZ DAY - ? 23.05.12, 20:05
        Pinik, czy w osłonce UV po odpięciu tego zamka od środka i wyjęciu drugiej części tej osłonki da się jakoś schować moskitierę. Chcę żeby ta druga część osłonki była wyciągnięta a moskitiery nie chcę używać. Można tak zrobić? Bo ja nie mam posmysłu na tą moskitierę
        • emakowka Re: JOOLZ DAY - ? 24.05.12, 03:45
          Można schować moskitiere, nie wiem czy dobrze ci wytłumaczę,ale opuść budkę i jakieś 15 cm po wewnętrznej stronie między moskitierą a budką jest takie ruchome usztywnienie odegnij je i zroluj pod nie moskitiere, wtedy masz tylko daszek w użyciu.
          • pinik Re: JOOLZ DAY - ? 24.05.12, 08:01
            super! dzieki!!
            • patrycjaper Re: JOOLZ DAY - ? 27.06.12, 11:23
              będę bardzo wdzięczna jak w końcu dowiem się od kogoś w których modelach Joolz są budki z tą siateczką wentylacyjną? próbuję już w kilku wątkach i nikt nie chce mi pomóc sad
              dziś dostałam odpowiedź z bobowózków, że Joolz nie mają tej siateczki a widziałam u jednej forumowiczki zdjęcie z tą siateczką.
              błagam pomóżcie !
              • sylki Re: JOOLZ DAY - ? 27.06.12, 11:26
                a skąd my mamy wiedzieć, czy sklep ma z siatką czy bez?
                Bobowózki, to kiepski wybór do zadawania pytań i zakupów
                Siatka jest w modelach 2012
                • patrycjaper Re: JOOLZ DAY - ? 27.06.12, 11:30
                  dziękuję za przybliżenie tematu. ja nie pytałam o sklep, tylko o model. niby w bobowózkach jest model 2012. czy możesz mi Sylki polecić jakiś sklep?
              • emakowka Re: JOOLZ DAY - ? 27.06.12, 11:29
                Najnowsze modele 2012 mają siateczkę,widocznie Bobowózki sprzedają jeszcze wcześniejsze modele bez siateczki.
                • emakowka Re: JOOLZ DAY - ? 27.06.12, 11:32
                  Najlepiej jak zadasz to pytanie dystrybutorowi wózków Joolz w Polsce firmie Everbaby.
                  • patrycjaper Re: JOOLZ DAY - ? 27.06.12, 11:33
                    Dzięki, tak zrobię smile
                    • patrycjaper Re: JOOLZ DAY - ? 27.06.12, 14:03
                      Podzielę się tym co się dowiedziałam:
                      Pani z Everbaby napisała mi, że teraz jest okres "przejściowy" i niektóre modele są z siateczką a niektóre bez. Niestety koloru czerwonego na czarnej ramie, który chcemy kupić, nie ma na razie z siateczką, mam dzwonić pod koniec przyszłego tygodnia.
                      • patrycjaper Re: JOOLZ DAY - ? 06.07.12, 11:12
                        No i jest dostępny czerwony Joolz na czarnej ramie z siateczką w budce smile już zamówiliśmy, ma przyjść w ciągu 7 dni.
                        • marciula23 Re: JOOLZ DAY - ? 26.09.12, 14:42
                          Podczepię się pod temat - mam pytanie co do Joolza:
                          Czy gondolka jest odpowiednia dla zimowego dziecka? Nie będzie maluchowi za zimno? Ten śpiworek, który jest dostępny do wózka mieści się do gondoli czy jest jedynie do spacerówki?
                          Kurczę, ja chciałam emmaljungę, ale dla męża jest ważne aby wózek miał skrętne koła i wyciąganą rączkę - przy pierwszym dziecku mieliśmy mutsy i się do tego przyzwyczaił big_grin ja też jakoś klasyczny wózek chciałam mieć jedynie z wyglądu, chyba do oprawienia w ramkę big_grin no ale funkcjonalność to bardzo ważna sprawa...
                          No i padło na Joolza smile jak on się sprawuje w terenie? Boję się, że przy nierównej drodze takiej typowo polnej z koleinami może mieć problemy - mylę się? smile Jest awaryjny, czy wszystko działa jak należy? A może macie jakieś inne propozycje? smile a i jeszcze chciałam zapytać - czy gdzieś we Wrocławiu można zobaczyć w sklepie Stokke z gondolką?
                          Proszę o pomoc smile
                          • patrycjaper Re: JOOLZ DAY - ? 26.09.12, 16:28
                            mój Joolz jeszcze czeka na wyprobowanie, pon. mam termin za 2 tygodnie smile moge wypowiedziec sie jedynie w spr. spiworka, ktory pasuje jak najbardziej do gondolki. jezdzac po polnej drodze moze byc problem, gdyz przednie kola sa male i chyba nie beda sie nadawac
                            • agusia041 Re: JOOLZ DAY - ? 26.09.12, 18:35
                              Joolz to mój ulubiony wózek, zwrotny, zgrabny, prowadzi się bajecznie i cicho ( jestem uczulona na skrzypienie i turkotanie). Jak narazie jest bezawaryjny smile Daje radę wszędzie, ale na dziury i wertepy zdecydowanie się nie nadaje. Nie miałam gondoli, moim zdaniem jednak budka jest zdecydowanie za płytka dla zimowego niemowlaka sad Synek urodził się w styczniu, całą zimę jeździliśmy emmą, która ma rewelacyjną, ocieplaną i super osłaniającą od wiatru budę smile
                              • nadi1984 Re: JOOLZ DAY - ? 26.09.12, 18:51
                                Joolza to bardzo fajny wózek ale napewno nie jest dobra gondola z ta straszna budka na zimę. ją jeźdzalam gondola całe lato ale już na zimę przeniosłan się do baby jogger bo mimo iż nakazywała mała na maksa grubym kocyk to i tak była dzięki budce cała na tzw widoku może ta olina coś teraz pomoże szkoda że wcześniej jej nie było smile no i joolza na pokne drogi odpada duże koła dają radę ale jazda tymi małymi to masakra. Szkoda że do joolza nie ma takich kół jak do bugaboo bo mi teraz ratują życie jak idę do lasu na spacer smile
                                • marciula23 Re: JOOLZ DAY - ? 26.09.12, 19:36
                                  To mnie zmartwiłyście sad a już sobie wyobrażałam piękne spacery z Joolzem, wybrałam piękny kolor - Parrot blue... I bach! Po pięknym śnie sad czyli jednak ta cienka budka nie ochroni przed zimą malucha, no tak, śnieg by mu na twarz leciał uncertain i te koła przednie - na równym terenie jadą bajecznie, ale niestety potrzebuje wózka uniwersalnego. Czyli, co, mam znowu mutsy kupić? Nie, nie, nie! Jest jeszcze jakiś wózek, który jest zwrotny, ma gondolę dobrą dla zimowego dziecka oraz da radę na nierównym terenie? Pomóżcie sad
                                  • emakowka Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 08:28
                                    Ja do budki dokupiłam oryginalny daszek z siateczką Uv jest rewelacyjny,sporo przedłuża budę,dobrze chroni dziecko.Używałam go do gondoli a teraz do spacerówki i naprawdę polecam. Wózek jest świetny,a ten nowy kolor niebieski śliczny.
                                    • agusia041 Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 09:45
                                      Też mam ten daszek, faktycznie daje więcej cienia i ciut lepiej osłania od wiatru. Ale buda dalej jest za cienka na zimę sad No chyba, że to będzie wyjatkowo lekka zima smile I wogóle daszek przypina się na zatrzaski, u mnie po jednej stronie zatrzask jest poluzowany więc trzyma średnio i praktycznie z niego nie korzystamy.
                                      • emakowka Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 11:27
                                        agusia041 napisała:

> Też mam ten daszek, faktycznie daje więcej cienia i ciut lepiej osłania od wiat
                                        > ru. Ale buda dalej jest za cienka na zimę sad No chyba, że to będzie wyjatkowo l
                                        > ekka zima smile I wogóle daszek przypina się na zatrzaski, u mnie po jednej stroni
                                        > e zatrzask jest poluzowany więc trzyma średnio i praktycznie z niego nie korzys
                                        > tamy.
                                        Buda za cieńka-nie rozumiem? Większość wózków takie ma,no chyba ,że czołgi to mają mega grube budy z jakąś watoliną czy czymś innym w środku. U mnie daszek trzyma się bardzo dobrze,a uszkodzony zatrzask powinnaś zareklamować.
                                        • agusia041 Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 12:28
                                          Właśnie w emmie jest taka buda jak piszesz "z watoliną w środku" i dzięki niej nie musieliśmy rezygnować ze spacerów nawet w dość wietrzne dni. Osobiście nie kupiłabym joolza dla zimowego malucha między innymi za względu na budkę. Jest niestabilna i przy większym wietrze po prostu się składa sad
                                          • pomilak1 Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 16:16
                                            Co Wy macie z tą budą??wg mnie jest normalna. Wcale nie jest jakaś cienka, mi się nie złożyła ani razu, a wiatr wieje i to ostro (np dziś czy wczoraj) Jedyne do czego mogłabym się doczepić to że jest za płytka, ale myślę że ta dodatkowa osłonka ją wyśmienicie przedłuża.
                                            Co do jazdy w terenie, zależy w jakim-ja jeżdżę po kamyczkach, trawie, nierównych chodnikach i wg mnie w takich warunkach sprawdza się rewelacyjnie. (jeżdżę tylko spacerówką)
                                            • agusia041 Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 17:42
                                              Zanim kupiłam joolza przeczytałam prawie wszystkie posty na jego temat i wiele dziewczyn narzekało na budę, więc nie jest to tylko jakiś mój wymysł. A że cienka to może i przesadzam, bo rzeczywiście większość wózków ma nieocieplane budy i w zimie jest ok. Tylko ja ciągle porównuję ją z tą emmową budką, która na mróz i wiatr jest dla mnie idealna, szczególnie dla takiego nowonarodzonego maluszka smile
                                              • calineczka793 Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 19:04
                                                Ha - ja też bym narzekała jakbym nie miała daszkasmile
                                      • calineczka793 Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 14:27
                                        Ja też nie do końca rozumiem o czym piszesz - za cienka buda? Miałam kilka wózków i w żadnym nie miałam grubej budy i nie przeszkadzało mi to w spacerach, a mieszkam na Podbeskidziu gdzie wiatr w sezonie jesienno-zimowym hula straszliwiesmile
                                        Szczerze mówiąc ja żałuję, że kupiłam Joolza tak późno dla mojego październikowego Wrzaskunasmile Gondola jest długa, wysoko na stelażu, buda z daszkiem jest rewelacyjna i na pewno daje ochronę przed wiatrem - dzisiaj np. w BB był halny, a Młodziakowi nic nie zawiewało...myślę, że demonizujecie tą budęsmile Naprawdę z daszkiem spełnia swoje zadaniesmile

D.

Ps. aaaa...buda NIGDY mi się sama nie złożyła
                                        • calineczka793 Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 14:28
                                          Aaa zatrzask możesz reklamować - ja mój reklamowałam z innego powodu - dystrybutor przysłał mi nowego napa i nie ma problemusmile
                                          • agusia041 Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 15:05
                                            Nikt tej budy nie demonizuje, po prostu jednym odpowiada a innym nie smile
                                            • marciula23 Re: JOOLZ DAY - ? 27.09.12, 23:38
                                              Moim zdaniem buda jest bardzo fajna, w mutsy miałam tragiczną więc mi ta bardzo odpowiada smile bardziej chodzi mi o obicie gondolki - jest cienkie, ale przecież ze śpiworkiem maluch będzie miał ciepło smile
                                              pomilak1 bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z wózka przy takim terenie smile mój mąż też big_grin coraz bardziej się do joolza przekonuje, dzisiaj na mieście widziałam jeden zielony smile
                                              • calineczka793 Re: JOOLZ DAY - ? 28.09.12, 07:32
                                                Marciula my Joolzem jeździmy w rożnym terenie i wszędzie daje rade, mimo, że mam jeszcze inne wózki bardziej terenowe, że się tak wyrażę, to na tą chwile Joolza wybieram najczęściejwink Ba nasz Joolz to czasami wózek dwuosobowy i jeszcze rowerek biegowym targam na nimsmile
                                              • agusia041 Re: JOOLZ DAY - ? 28.09.12, 08:49
                                                Jeśli buda Ci nie przeszkadza to spokojnie możesz go kupić, będziesz zachwycona lekkością prowadzenia smile I tak jak piszesz wystarczy ciepły śpiworek do gondoli smile

• agusia041 Re: JOOLZ DAY - ? 30.09.12, 18:00
                                                  Joolz zachwycił mnie po raz kolejny smile Jak on jeżdził dziś po kazimierskich uliczkach, gdzie wszędzie kostka brukowa różnej maści...Po prostu genialnie, dużo lepiej niż gt, w którym małego nieżle wytrzęsło sad Przy okazji zrobiłam test samoczynnego składania się budki. Otóż ona składa się w jednej sytuacji: dziecko w pozycji leżącej przodem do mnie, zamontowany daszek i zjazd z górki. A powiedzcie mi, czy wy tę osłonkę macie stale zamontowaną? Bo kiedy chcę ją odpiąć w czasie spaceru, nie mam gdzie jej schować sad Zginać podobno nie wolno, bo się zdeformuje, inaczej chętnie wepchnęłabym ją do kosza , oczywiście tego od wózka a nie na śmieci smile
                                                  • emakowka Re: JOOLZ DAY - ? 30.09.12, 18:11
                                                    Ja dodatkowy daszek mam cały czas zamontowany,nie czuje potrzeby odpinania go.
                                                  • calineczka793 Re: JOOLZ DAY - ? 30.09.12, 20:16
                                                    Ja również daszek mam cały czas zamontowany - a jak go nie potrzebuję to tak go zakładam https://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/546350_458934644129623_1902421898_n.jpg
                                                  • calineczka793 Re: JOOLZ DAY - ? 30.09.12, 20:20
                                                    Jej przepraszam za rozm. zdjęcia - nie wiem czemu takie duże wyszłosmile
                                                  • pomilak1 Re: JOOLZ DAY - ? 30.09.12, 21:32
                                                    Calineczka no nie wpadłam na to żeby tam z przodu starszaka ulokowaćsmile ale nie pokazuję, bo będzie tak chciał jeździć big_grinbig_grin jak widzi nippera to od razu pcha się na podnóżek, a tak jak jadę joolzem to nie ma gdzie się wryć tongue_outtongue_outtongue_out
                                                  • calineczka793 Re: JOOLZ DAY - ? 30.09.12, 21:39
                                                    Pomilak ja też na to nie wpadłam - Tobi sam to wymyślił - spodobała mu się na wczasach jazda z Kajosem w jednym wózku, no ale to był Vibe - a teraz mam wszystkie wózki tak zaadaptowane - Swift, Elite, Joolz no i Vibie tez już nie chce do dodatkowego siedzenia tylko na podnóżek Bestyja siadasmile
                                                  • agusia041 Re: JOOLZ DAY - ? 01.10.12, 08:52
                                                    Wielkie dzięki smile, że też ja sama na to nie wpadłam!!! A wyczyniałam z tym daszkiem różne cuda...
                                                  • schumcia71 Re: JOOLZ DAY - ? 12.04.13, 14:12
                                                    hej ma 2 pytania
                                                    1 czy da sie calkowicie odpiac bude ( bo niby jest zamek , no ale co dalej ;/ )
                                                    2 jak pralyscie wozek

za odp z gory dziekuje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka