Dodaj do ulubionych

Czym czyścicie swoje wózki...

16.06.12, 16:55
Konretnie chodzi mi o to co dodajecie ze srodkow czystości...?
I drugie pytanie czy w Speedi mozna całkiem zdjąć tapicerke do prania,bo mi sie wydaje ze nie bo tam sa te płyty w srodku...
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 16.06.12, 18:09
      stelaż i koła czyszczę woda z mydłem.
      Tapicerki piorę w proszku.
      Te usztywnienia w speedi są częściowo wyjmowane. Z oparcia można wyjąć usztywnienie, a wtedy zostaje tylko siedzonko i podnóżek i to się mieści bez problemu do pralki.
      • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 16.06.12, 19:41
        Własnie sobie z mezem poradzilismy i nawet wyjelismy siedzisko,co prawda rzep byl bardzo mocno scisnety,ale jakos poszlosmile
    • pomilak1 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 16.06.12, 20:21
      to co się da piorę w pralce, nie wrzucam nic co ma nie zapięte rzepy, bo lubią się czepiać innych części tapicerki. Wlewam wtedy płyn do prania (za miast proszku) i płyn do płukania. Jeżeli piorę ręcznie to też zazwyczaj płynem do płukania, jak miałam plamy to vanishem. Koła myję cifem, a zdarzało mi się już domestosem tongue_out jak piorę ręcznie to osuszam ręcznikami papierowymi i podsuszam suszarką do włosów tongue_out
    • afroddytta Re: Czym czyścicie swoje wózki... 16.06.12, 20:40
      Ja przeważnie czyszczę gruntownie wózki w okresie letnim na podwórku. Używam głównie szarego mydła, stelaż szczoteczką czy gąbką i spłukuję wodą, potem po wysuszeniu trzeba przetrzeć np. mokrą chusteczką do pupy aby nie było zacieków. Siedzisko do speedi (miałam jasny beż) też prałam ręcznie w jakiejś misce i gąbką z szarym mydłem, ewentualnie szczoteczką przy mocniejszych zabrudzeniach. Potem tylko trzeba w dobrej pozycji suszyć aby zacieki nie powstały, ale to raczej na jasnych tapicerkach jest widoczne, można też na świeżo mokrą chusteczką potraktować i schodzą. Jakoś nie mam zaufania do pralki i wolę myć ręcznie i mieć kontrolę nad procesem smile
      Ostatnio stelaż wózka (siedzisk nie myłam) czyściłam myjką ciśnieniową i fajnie się wypłukał cały syf po zimie, ale zacieki i tak zostały, konieczna była mokra chusteczka. Dziewczyny pisały, ze cały wózek łącznie z siedziskiem traktują karcherem, może spróbuję następnym razem.
      • mama1dawidka Re: Czym czyścicie swoje wózki... 16.06.12, 21:15

--Ja kiedys potraktowalam karcherem siedzisko to jakby taki zadziorek sie zrobil
        Ja wszystkie do pralki wkladam
        Stelaze myje chusteczka do szyby mokra
        Kola szoruje szczotka w wodzie z plynem do mycia
        Potem jak wyschniety
        Plastiki pryskam albo plakiem do kokpitu do auta albo silikonem
        I przecieram do sucha
        I wozio jak nowy
        https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
        https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
      • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 16.06.12, 21:58
        Moze Was zaskocze,ale wytarłąm wczoraj siedzisko(to pod pupa) chusteczka nawilżona(jakas tam byla plama po czekoladzie) i zrobił mi sie mega mokry zaciek,dlatego musiałam dzis wyprac porycie, na szczescie wszystko zeszlo..tez myslalam o karcherze ale nie mam dostepu hehe
        A co na lekkie skrzypienie?
        • mama1dawidka Re: Czym czyścicie swoje wózki... 16.06.12, 22:02
          silikon w spraju
          • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 10:29
            a gdzie tego szukac?
            • pomilak1 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 12:57
              w sklepach rowerowych lub motoryzacyjnych. Gdzieś ostatnio nawet mignął mi link do jakiegoś sklepu gdzie mieli silikon.
              • pomilak1 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 13:01
                o tu: www.salondzieciecy.pl/smar-silikonowy-den-braven-w-sprayu-duz-400ml-id-363.aspx
        • afroddytta Re: Czym czyścicie swoje wózki... 16.06.12, 22:17
          Jak po przetarciu mokrą chusteczką zostają plamy, zacieki to znaczy, ze materiał jest brudny, teraz po wypraniu nie powinno się tak robić.
          Przy skrzypieniu silikon w sprayu (tylko nie WD40!)
    • zona.102 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 10:33
      Stelaz wiozę na myjnię samochodową gdzie mają myjki ciśnieniowe i nawet zaschnięty brud płynie smile
      Tapicerka w pralce, w płynie do prania.
    • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 16:21
      Boozeee!!! Pomocy,niech ktos mi prześle na gazetowego instrucke obsługi speedi bo cos chyba źle zamontowałam spacerówke,całe siedzisko mi lata...zwariuje...
    • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 16:44
      Sorrrkiii juz wszystko wiem,zapinałam źle zatrzaski pod wózkiem...juz wszystko oksmile
      • martuska1982 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 17:41
        Ufff wink
        Bo ja już chciałam fotoreportaż z zakładania tapicerki ci robić. wink

BTW - niedawno na all ktoś sprzedawał quinny buzz wagtail. Aukcja zakończyła się nie osiągnięciem ceny minimalnej, zakończyła się dziś.
        Po co to piszę?
        Bo w tym zestawie był oryginalny śpiworek w kolorze wagtail.
        Jeśli chciałabyś dopasować to moze podpytaj o ewentualność sprzedaży śpiworka osobno. wink
        Szkoda, że torby nie mieli. sad
        • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 18:53
          Kochana ,podaj link do tej aukcji,bo wlasnie mialam pytac czy jest szansa ze dostane gdzies spiwor wagtail?
          • martuska1982 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 18:59
            tutaj
        • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 18:57
          A to jest tak,ze ten śpiworek pasuje również do buzza?
          • martuska1982 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:01
            generalnie śpiwór quinny mumia (tak się chyba nazywa) jest dedykowany do wózków quinny. smile
            Pasuje i do speedi i do wagtail, ale też do innych wózków innych firm.
            • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:06
              ok jzu do nich napisałam,a co do torby nie ma bo tez szukam,choc ,o ile dobrze pamietam,to ktos pisal ze sa niepraktyczne,ale nie wiem czy to prawda,Ty masz ta do Pappilona,i jak? sprawdza sie?
              • martuska1982 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:11
                Mnie się sprawdza. Jest pojemna, chyba nawet bardziej niż xbagI xlandera. Szkoda, że wiesza się ją tylko na raczce, bez żadnych zaczepów, bo przez to leży niemal dziecku na głowie jak maluch leży, no ale mój syn w wózku sypia już bardzo sporadycznie, więc bardzo nam to nie przeszkadza.
                Zresztą jak wieszam torbę na rączce wózka tam gdzie jest gąbka (robię tak w quinny speedi i w teutonii fun) to się trzyma na tej gąbce, nie zjeżdża i mi pasuje. smile
                • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:18
                  No własnie widziałam,ze nie ma zatrzasków,ale skoro nie zjezdza to zaden problem w takim razie,moja Młoda to wogole w wózku juz nie śpi wiec tez mam z głowy.
                  Słuchaj a jest wogóle szansa dostania nowego śpiworka wagtail? Bo mi sie wydaje ,ze chyba nie bo to seria z 2006/07,wiec chyba same uzywki nie?
                  • martuska1982 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:20
                    No niestety nie. sad
                    Jednak do wagtail pasował by też śpiworek juicy pink (chyba tak się nazywa) pomarańcz z zewnątrz, a w środku intensywny róż, nawet widziałam gdzieś, ktoś na all sprzedawał.
                    • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:24
                      Zaraz popatrze,ale ten pomarańcz??Myslisz ze by pasował?
                      • martuska1982 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:28
                        Polukałam i nie ma go już na all, ale gdzieś mi dziś czy wczoraj mignęła aukcja z buzzem wagtail i do niego by ł właśnie ten pomarańczowy śpiworek.
                        Moja siostra ma śpiworek zielony z wnętrzem pomarańczowym i wygląda to razem ciekawie, bardzo kolorowo.
                        • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:38
                          no jesli nie bede miala wyjscia to wezme ten pomarańczowy,ale bede do upadłego szukac wagtail...
                      • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:30
                        Nie moge znaleźć tej aukcjismile
                        • martuska1982 śpiworek 17.06.12, 19:37
                          No ja też szukam, ale wydaje mi się, że już nie ma, bo przejrzałam aukcje sprzedajacej, która - jestem niemal pewna, że to ona - sprzedawała własnie w tym kolorze gondolę i dodatki i już nie ma.

Ale tutaj możesz na przykład zobaczyć jak w wózku wagtail wygląda inny śpiworek, tu akurat zielony.
                          • martuska1982 Re: śpiworek 17.06.12, 19:37
                            ten tutaj też jest ładny, w nietypowym kolorze cameleon i myślę, że też fajnie by w wagtailu wyglądał. smile
                            • czarna784 Re: śpiworek 17.06.12, 19:41
                              tamten zielony mi sie nie podoba,ale ten cameleon,w ostateczności byłby ok,jakbys gdzies wychaczyła wagtail to,BŁAGAM,pisz...!!!! smile
                              • martuska1982 Re: śpiworek 17.06.12, 19:44
                                spoko, ja trzepię allegro codziennie kilka razy. wink
                                • czarna784 Re: śpiworek 20.06.12, 12:01
                                  złapałam okazje na śpiworek wagtail,ALE,ma zamek do wymiany,i tu moje pytanie czy mozna normlanie wymienic w nim zamek,tesciowa krawcowa,wiec bym miała z głowy koszty"robocizny",a babka chce za niego 80zł,czekam na zdjęcia,ale tak mysle czy brac z tym zepsutym zamkiem?
                                  • apolonski Re: śpiworek 22.06.12, 08:07
                                    Krawcowa która ma odpowiedni sprzęt bez kłopotu da radę. Niestety bywają droższe miejsca i tańsze, w dużym mieście i do tego w centrum niestety najdrożej. Moja znajoma krawcowa chciałby brać za usługi krawieckie tyle co się tu pisze. Zawód chyba powoli zanikający, komu się opłaca prowadzić pogotowie krawieckie, gdy klienci coraz bardziej wymagający i oczekujący cudów od zakładu krawieckiego. Teraz robią głównie podwykonania dla firm odzieżowych i z tego żyją, uslugikrawieckie.radom.pl
                                  • martuska1982 Re: śpiworek 22.06.12, 08:17
                                    Podwójny suwak tylko trzeba wszyć, ale moim zdaniem 80zł to dobra cena jednak za sprawny. Za zepsuty to żadna okazja, ale tez nie przegięcie.
                                    Jakiś czas temu sprzedawałam swój śpiworek quinny, ale czarny, czyli żaden limit. Poszedł za 100zł.
            • czarna784 Re: Czym czyścicie swoje wózki... 17.06.12, 19:13
              Boshhhh,odpisali,ze niestety nie sprzedadza...
    • dobremyjki [...] 08.08.12, 14:31
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • sylki regulamin 08.08.12, 15:13
        A ja zapraszam do zapoznania się z regulaminem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka