ani_aania 17.06.12, 18:56 mało opinii o tym wózku, a wiele osób go zachwala z moich znajomych... koleżanka bardzo się na niego napaliła i chce go kupić, a ja jak oglądałam go w sklepie, to miałam wrażenie, że prowadzę czołg..dla mnie masakra.. a jakie są Wasze opinie..? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkowo_11 Re: maxi cosi mura 17.06.12, 20:03 Nie nie nie. Mam ten wózek i rzadko go używam, szczególnie spacerówka jest do bani, niska, bardzo płytka budka, prowadzenie koszmarne, nie jest w ogóle zwrotny mimo, że ma przednie koła obrotowe. Jedynie amortyzacja jako taka. Gondola jak to gondola średniej wielkości, starcza do ok. do 6 m-ca. Odpowiedz Link
zona.102 Re: maxi cosi mura 17.06.12, 20:19 Prawie 80cm to średnia gondola??? Dla mnie to duża gondola jak wózek 3w1, moj synek jezdził w niej ponad 7 miesiecy. Ja miałam ten wozek i uwielbiałam go ale każdy szuka czego innego. Dla mnie super sie prowadził, dobrze sie nim manewrowalo, rewelacyjne podbijane. Do spacerowki bylam sceptycznie nastawiona ale jak juz zaczelam ja uzywac to polubilam. Na zimę miałam do niej porządny, fajnie zabudowany po bokach śpiwór i dziecko nigdy nie było zmarznięte po spacerze. Przy wyborze wózka 3w1 głownym kryterium były dla mnie pompowane koła a tutaj nie bardzo można poszalec bo wiekszosc wozków ma koła piankowe. Moim zdaniem plusy Mury to: Pompowane koła, Duza gondola składana całkiem na płasko, Sytem klik-klik, nie potrzeba specjalnych adapterów aby wpiąć fotelik, Maly stelaz po zlozeniu, Spacerowka przodem do mamy, Wozek jest ciezki ale ja go nigdy nie musialam dzwigac wiec dla mnie to nie jest minus. Wjedzie w kazdy teren, idealny na dziurawe chodniki. Nie wiem jak jego cena teraz ale ja za głeboki i spacerowke zapłaciłam 2tys, byla to kolekcja 2010 a kupowalam na styczniowej wyprzedazy w Berlinie. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: maxi cosi mura 17.06.12, 20:45 Nie zauważyłam, by mura miała jakąs amortyzację. Co do zwrotności i łatwości podbijania - wierzę, że jeśli jest się mamą po raz pierwszy i jest to pierwszy i jedyny wózek można się zachwycić, ale jak ma się porównanie z czymkolwiek zwrotnym to z murą się człowiek na spacerach umęczy. Odpowiedz Link
lucyna_1980 Re: maxi cosi mura 17.06.12, 21:40 Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić - miałam Murę jako pierwszy wózek i z gondoli byłam mega zadowolona, później przerabiałam różne wózki i stwierdzam, że jeśli chodzi o gondolę Mura jest bardzo fajnym wózkiem. Właściwości jezdne również ma dobre - jest twarda, ale ani mi ani dziecku to nie przeszkadzało a wręcz odwrotnie, ale na pewni sie jej nie pcha jak czołg Córka w niej jeździła na spacerach do 5 mca a usypiała w domu do 8 miesiąca. O spacerówce niestety nic dobrego nie napiszę bo była powodem do sprzedaży wózka. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: maxi cosi mura 17.06.12, 23:15 lucyna_1980 napisała: > Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić - miałam Murę jako pierwszy wózek i z gond > oli byłam mega zadowolona, później przerabiałam różne wózki i stwierdzam, że je > śli chodzi o gondolę Mura jest bardzo fajnym wózkiem. Właściwości jezdne równie > ż ma dobre - jest twarda, ale ani mi ani dziecku to nie przeszkadzało a wręcz o > dwrotnie, ale na pewni sie jej nie pcha jak czołg > Córka w niej jeździła na spacerach do 5 mca a usypiała w domu do 8 miesiąca. > O spacerówce niestety nic dobrego nie napiszę bo była powodem do sprzedaży wózk > a. No widzisz, jednak nasze opinie się pokrywają jakoś. Ja nie komentuję wersji z gondolą, być może faktycznie prowadzenie tego czołga jest lepsze z gondolą. Ja kupiłam spacerówkę tylko dla rocznego ponad synka i sprzedałam szybko w pizdu, taki był dla mnie tragiczny. Odpowiedz Link
zona.102 Re: maxi cosi mura 17.06.12, 21:57 Ja tam Murą jeździłam nawet po galeriach i spokojnie zawracałam bez użycia siły nawet pchając wózek jedną ręką. Fakt mamą jestem po raz pierwszy ale to nie jest pierwszy wózek który używałam. Nie znalazłam niczego innego na pompowanych kołach by miało podobne właściwości. Może teraz June jest wart uwagi ale nie przyglądałam się wielkości gondoli. Murę sprzedałam ze względu na wagę bo moi rodzice mieszkają na 4 pietrze i muszą wnosić wózek, wcześniej mieli garaż więc nie było to problemem bo tam zostawiałam wózek. Odpowiedz Link
dziustynka Re: maxi cosi mura 17.06.12, 20:08 Byłam bardzo zadowolona, głównie z gondoli. Prowadzenie bez zastrzeżeń, gondola przytulna, długi synek jeździł 7 mcy. Niestety spał tylko na spacerach i zależało mi na super oslonietej spacerowce, dlatego w tej od mury pojezdzil z może półtora miesiąca. Odpowiedz Link
chubabubba Re: maxi cosi mura 17.06.12, 20:15 Mialam i uzywalam tylko gondoli pzez 4 mce i poszedl a mlody wyladowal w stokke ogolnie nigdy wiecej chociaz lubie czolgi Odpowiedz Link
calineczka793 Re: maxi cosi mura 17.06.12, 20:51 Miałam (tzn. mam, ale nie używam, czekam aż Młodziak wyrośnie z fotelika) Mure3 i generalnie nie mogę jej niż zarzucić, nie jest to wózek moich marzeń, ale ma przytulną gondolę - Młodziak duży chłopak, a w 6,5 m-c zmieściłby się do niej bez problemów, Mura dawała radę w dużym śniegu, podbijanie znośne, chociaż jak wsadzałam Kaja do Swifta/Elite to faktycznie czułam różnicę. Spacerówki nie używałam i nie zamierzam używać - jakoś mnie ten pałąk nie przekonuje. Ja kupiłam 2w1 w okazyjnej cenie z dodatkami od dobrej koleżanki, gdyż potrzebowałam gondoli - wiedziałam, że kupuję góra na 6 m-cy - nowej bym nie kupiła. Odpowiedz Link
messes Re: maxi cosi mura 18.06.12, 14:34 Miałam, sprzedałam i nie chcę go znać. Beznadziejny czołg. Spacerówka to porażka, a buda od niej to szkoda słów. Odpowiedz Link
thea19 Re: maxi cosi mura 18.06.12, 14:49 mialam ja ponad rok i polecam. latwa w obsludze, dobrze wykonana, nie mam zastrzezen do prowadzenia,podbijania i zwrotnosci (z duzych wozkow prowadzi sie tak samo jak elite) Odpowiedz Link