Dodaj do ulubionych

Mutsy Transporter 2012

18.06.12, 13:05
Mój dwulatek przestał jeździć w mutsym transporterze /model 2010r./ ale ostatnio obejrzałam w sklepie i "pomacałam' nowy model 2012 i kurcze .... zmienili konstrukcję oparcia. Nie jest już wygięte w łódkę i w połowie łamane tylko całe równe i sztywne. Pokusiłam się i oddałam do serwisu, trochę to kosztowało ale zmieniłam sobie to oparcie. Nie opłaca się sprzedawać wózka bo nowy kosztował 1300 zł a teraz może za niego dostałabym 400 zł , więc po liftingu, czyściutki czeka bo może komuś z rodziny się przyda. A może mój synek jeszcze na wakacje będzie w nim jeździł na plażę /oczywiście bez budy/? Jest super pakowny... W zimie bardzo dobrze radzi sobie w śniegu, no i mam uszyty przez Magdę drugi, długi śpiworek
Obserwuj wątek
    • tyrtkowa Re: Mutsy Transporter 2012 18.06.12, 21:57
      Napisz coś więcej o tym oparciu, proszę. Jak to teraz wygląda? Jak działa? Co się zmieniło? I ile kosztowało? Może ja też bym zrobiła taki tuning.
      • koala0405 Re: Mutsy Transporter 2012 19.06.12, 07:10
        Oparcie jest teraz bardziej stabilne, proste i dość sztywne. Jeśli chodzi o cenę to kosztowało mnie to 70 zł za naprawę oparcia oraz przesyłka. Ja wybrałam kuriera organizowanego przez Miko z Poznania więc cena powiększyła się o 40 zł /nie chciało mi się pakować i wysyłać pocztą/.
        • tyrtkowa Re: Mutsy Transporter 2012 19.06.12, 20:48
          koala, a gdzie to robilas?
    • konwalia-82 Re: Mutsy Transporter 2012 18.06.12, 22:31
      to 2011 tez ma w takim razie takie oparcie, bo ja mam jedną sztywną dechę
      ale mi zaczął trzeszczeć ;/ musze go jutro nasmarować
    • tyrtkowa Re: Mutsy Transporter 2012 19.06.12, 20:50
      czy oparcie stalo sie bardziej pionowe? jak to zalatwic i gdzie?
      • majkusia08 Re: Mutsy Transporter 2012 19.06.12, 20:59
        Pisała,że załatwiła to w Miko w Poznaniu.
        To jest importer i serwis wózków Mutsy.
        • tyrtkowa Re: Mutsy Transporter 2012 19.06.12, 21:46
          Rzeczywiście, nie doczytała, dzięki smile.

Przepraszam, że tak męczę temat, ale nie bardzo wiem jak to załatwić. Na stronie nie znalazłam nic o takiej usłudze. Rozumiem, że trzeba się samemu o to upomnieć?
          • koala0405 Re: Mutsy Transporter 2012 20.06.12, 07:57
            Dziewczyny! Bardzo łatwo jest znaleźć w wyszukiwarce przedstawiciela Mutsy na Polskę. Ja mam na moim wózku nalepkę MIKO więc po nazwie znalazłam. Na ich stronie internetowej są namiary na kontakt mailowy. Wysłałam zapytanie co mam zrobić z tym oparciem bo miałam wrażenie, że to mój mąż je złamał składając wózek. Za parę godzin dostałam odpowiedź i propozycję naprawy ale miałam skontaktować się tel. z ich serwisem żeby ustalić szczegóły. Oczywiście na początku była mowa o moim wysłaniu pocztą ale bałam się że będzie trudność w zapakowaniu tapicerki więc wysłałam kolejnego maila z zapytaniem o możliwość przysłania kuriera do domu. Zgodzili się, podałam moje dane z nr tel. oraz wpłaciłam na ich konto 110 zł. Zapakowałam tapicerkę do pudełka po klockach, do środka włożyłam potwierdzenie przelewu i na piśmie przedstawiłam jeszcze raz o co mi chodzi i powołałam się na te maile.
            W czwartek był kurier po paczkę i w poniedziałek już mi ją przywiózł. Wczoraj byłam na spacerze i jestem mega zadowolona z oparcia /synek już bez poduszki pod plecami/ choć buda musiała być rozłożona bo inaczej fałdy materiału ma na głowie.
            • tyrtkowa Re: Mutsy Transporter 2012 20.06.12, 09:05
              koala, dzięki za info. No tak, ale bud ana głowie jest i przy starym oparciu. Ja bardzo bym chciała, żeby było sztywniejsze, żeby synek siedział bardziej pionowo. Bo tak, to ciągle się wychyla do przodu, żeby siedzieć lepiej świat widzieć.
    • tyrtkowa Re: Mutsy Transporter 2012 20.06.12, 10:12
      I faktycznie szkoda jeszcze z tą budą. Gdyby nie leżała na głowie, to już by było super.
      • chapelka Re: Mutsy Transporter 2012 10.07.12, 22:42
        Witam,
        Czytałam Wasze wcześniejsze posty i zadzwoniłam do Miko i faktycznie zmiana pleców to 70 zł + koszt wysyłki zwrotnej, dzis dostałam super! Dzieki wielkie za rade!! Dodatkowo gdzies zgubiłam na spacerze zaślepke przy kole przednim i tez o to zapytałam i to dostałam za darmo listem do domuwink) Jestem pozytywnie zaskoczona!
        • koala0405 Re: Mutsy Transporter 2012 11.07.12, 07:44
          To cieszę się bardzo, że oprócz mnie jest też ktoś inny zadowolony. Polubiłam ten wózek i chyba jednak wezmę go na wczasy nad morze zamiast peg perego pliko mini.
          • chapelka Re: Mutsy Transporter 2012 11.07.12, 11:05
            U mnie nad morzem sie super sprawdził! sunie po piasku jak czołgwinkczytając czasem jakieś forum się dziwnie czuje że lubie ten wózekwink Raz jeszcze dzieki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka