Dodaj do ulubionych

Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ?

12.07.12, 12:17
Dziewczyny mam dylemat mam nowego Terraina i jezdze nim od 2 m jest super jezdzi sie super extra wyglada z tymi kolami itp. ale mieskzkam w lesie i jak mam jechac do miasta to mi sie odechciewa bo zlozyc go i pozniej wyciagac tego kloca to mi sie nie chce i tak mysle czy nei sprzedac go i kupic Bugaboo Cameleona . Czy to bedzie dobry wozek do jezdzenia po wertepach ? Czy ma duza gondole bo corka ma 2 m i czy jest lekki i szybkio sie skalda i czy mojemu mezowi co ma 196 bedzie sie dobrze go prowadzilo ? Pozmocie bo juz sama nie wiem. Czy bylaby ktoras z was zainetersowana Terrainem ?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 12:19
      nie pomogę w wyborze, ale mamadawidka jest napalona na terraina smile
      • nadi1984 Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 12:27
        Wiem ale cos starcilam kontakt z nia od 2 dni sad
        • tygisek Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 13:56
          no niestety, tak to jest z MB, nie sa za bardzo wygodne do samochodu, jeszcze spacerowka, ktora sklada sie w jednym kawalku, mozna to przejsc, ale odpinac gondole, albo montowac fotelik na tym smiesznym adapterze, kurcze, naprawde moze sie znudzic...
          ale jesli idzie o trudny teren, to ja nie wyobrazam sobie lepszego niz MB, ja mialam coprawda urbana, i choc tez ze mna swoje przejezdzil, to jednak do samochodu kupilam mniejszy wozek, na zakupy, na szybki wypad do miasta - ja mialam BJCM, ale zamienilam go na GT, moze poprostu dokup cos do samochodu, bo jak znam zycie, bedziesz zalowac sprzedazy teraina, bo ciezko Ci bedzie znalezc rownie komfortowy terenowy wozek - moze zamiana go na urbana nieco polepszylaby Twoja sytuacje, ma mniejsze kola, mniejsze pewnie gabaryty, tylko takiego maluszka musisz miec w gondoli, wiec chyba wyjdzie na jedno....
          cameleon to bardzo fajny wozek, ale tez nie sklada sie w jednym kawalku, moze jest poreczniejszy, troche lzejszy (nie wiem, tu sobie gdybam, nie znam parametrow technicznych)....
          tak naprawde poki dzieciatko Ci nie podrosnie, z kazdym wozkiem bedziesz miec zabawe przy przewozeniu, chyba ze wlasnie kupisz cos doraznego, albo jakis stelaz pod fotelik lekki, co sie latwo sklada i na wypady szybkie wogole nie bedziesz zabierac duzego wozka....to np dla mnie najbardziej optymalne rozwiazanie bylo, bo nie oplacalo mi sie za kazdym razem przekladac dziecka z fotelika do gondoli, pakowania stelaza od duzego wozka, zabierania gondoli, ktora zajmowala miejsce obok malucha, bo w bagazniku jechal stelaz, a jeszcze mam drogie dziecko, starsze i ono tez musi miec miejsce - jakby nie bylo jestesmy 4 osobowa rodzina, wiec i Malz tez musi gdzies jezdzic wink
          • afroddytta Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 14:29
            Też myślę, że idelanego połączenia wózka na wertepy i lekkiego i łatwo skłądanego do samochodu po prostu NIE MA, niestety.
            Ja kocham mojego UJ, ale nie wożę go samochodem, a jak już to wstawiam bez składania, mąż musi go składać parę razy w roku jak wyjeżdżamy na urlop i już się wkurza smile
            Moim zdaniem nie da się z jednym wózkiem, powinnaś dokupić coś typowo samochodowego/miejskiego, jeśli nie chcesz teraz wydawać dużo kasy to kup coś używanego, będziesz mieć na stałe w samochodzie i spokój. Albo rozwiązanie bardziej przyszłościowe np. City Mini i teraz dla malucha będzie ok na krótko (cały się zmieści na rozłożonym oparciu) lub pod fotelik, a potem masz świetną spacerówkę też do końca wózkowania. O super składaniu chyba nie muszę wspominać, bo to jedyny wózek który pomimo nadmiaru miejsca w bagażniku zawsze składam smile
            • nadi1984 Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 15:52
              Wiem ze Mn Terrain to super wozek na wertepy i wogle ale ja z gondola musze przez nablizsze pol roki sie meczyc bo nie dam malej przeciez do spacerowki takze kupiene czegos lekkiego do samochodu odpada . A poza tym mam BJ CITY ELITE po starszej corce na pozniej spacerowke oczywiescie. Dlatego mysle o Bugaboo bo z tego co widzialam na filmikach to fajnie sie sklada i jest lekki i akurat bym go miala od teraz do np 1.5 roku a pozniej przezucilabym sie na BJCElitte. Chciclabym wlasnie zeby mamuski majace Bugaboo sie wypowiedzialy czy ten Bugaboo jest wlasnie taki fajny w uzytkowaniu jak pisza smile
              • afroddytta Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 16:17
                No to sporo zmienia, w takim razie jakąś terenówkę masz. Albo dokup gondolkę Baby Jogger są już używane na allegro wtedy będziesz mieć Elita z gondolką na wyjazdy i nie będziesz się pozbywać MB.
                Ja do bugaboo jakoś osobiście się nie mogę przekonać, ale też nigdy nie miałam okazji go przetestować więc nawet nie wiem jak z amortyzacją, mnie znacznie bardziej kusi joolz, a tego ostatnio w sklepie przemaglowałam i byłam zaskoczona amortyzacją, spodziewałam się czegoś w typie UJ czy speedi a on był znacznie bardziej miękki. To taka moja dygresja, a z opisów dziewczyn wynika, że jest fajny i chyba w typie cameloena.
                • nadi1984 Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 16:23
                  No ja to wlasnie taka wariatka jestem ze lubie czesto wszytsko zmieniac i dla peirwszej corki mialam wlasnie Joolza i go sprzedalam bo chcialam cos wiekszego i kupilam terraina crying A teraz Terrain jest za duzy i bym chciala cos mniejszego a ze Joolza uz mialam to wlasnie dlatego mysle o CAMELEONIE ale Joolza polecam super wozek i nawte na wertepach sie sprawdzal i lekki super do samochodu troszke goze z gondola do samochodu bo wielka i nie da rade sie a zlozyc ale za to dziecko moze w niej dlugo jezdzic wink Takze widzisz tak wymyslalam ze zolstalam z wozkiem dlae nie takim jaki chcialam i jak to jedna z was napisala ze chyba nie ma ideału wink))
                  • dima1312 Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 16:34
                    Miałam je oba więc mogę podpowiedziec jeśli tylko do miasta to wybralabym bugaboo
                    • nadi1984 Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 17:46
                      Dima ja mieszkam na wsi czesciej chodze tutaj niz miescie moze dlatego ze wlasnie nie chce mi sie pakowac Terraina do samochodu crying Od wrzesnia moja 3 latka idzie do przedszkola i bede musilala z mlodsza po nia jezdzic i wtedy brac wozek odrazu na jakis spacer lub zakupy.Ale powiedz mi czy Bugaboo da rade po nierownych terenach bo tez myslasalm ze dokupie te kola na snieg i tez tak w zimie bede jezdzic wink I czy wogle latwo jest sprzedac Terraina ? Nie wiem juz sama co robic sad
                    • nadi1984 Do dima1312 12.07.12, 17:46
                      Dima ja mieszkam na wsi czesciej chodze tutaj niz miescie moze dlatego ze wlasnie nie chce mi sie pakowac Terraina do samochodu crying Od wrzesnia moja 3 latka idzie do przedszkola i bede musilala z mlodsza po nia jezdzic i wtedy brac wozek odrazu na jakis spacer lub zakupy.Ale powiedz mi czy Bugaboo da rade po nierownych terenach bo tez myslasalm ze dokupie te kola na snieg i tez tak w zimie bede jezdzic wink I czy wogle latwo jest sprzedac Terraina ? Nie wiem juz sama co robic sad
                      • mama1dawidka Re: Do dima1312 12.07.12, 22:56

-Jestem jestem smile
                        A wiec Pisalam maile ale chyba nie doszly sad
                        Nadi ja szukam spacerowki tylko wyszperalam w necie za 2500 sama spacerowke
                        Wiec tetrzy tysto mi za duzo Bo mi tylko na spacerowce zalezy
                        Co do cameleona hmmmm
                        Napewno inaczej sie prowadzi i skladasie w dwie czesci
                        Wg mnie jooz jest lepuszyniz cam

-
                        https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
                        https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
                        • flower_v Re: to może... 12.07.12, 23:34
                          nadi to może sprzedaj BJ CE i kup tego Cama, bo widzę, że Cię "nosi", a skoro tak to długo tak nie pociągniesz wink będziesz miała i terraina i cameleona smile a BJ zawsze możesz później znów kupić.
                          • nadi1984 Re: to może... 12.07.12, 23:45
                            hmmm.... no nosi mnie na tego cameleona ale bardziej kocham wink bj niż mb dlatego wolałbym sprzedać terraina wink
    • nadi1984 Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 12.07.12, 23:31
      O super że jesteś. szkoda że potrzebujesz tylko spacwrowke myślami że coś ci jeszcze opuszczę x ceny i się domagamy ale trudno pomyśle o samej spacwrowke . tylko teraz już sama nie wiem czy go zmieniać. chyba muszę na żywo zobaczyć cameleona. miałam joolza i go właśnie zamieniłam na terraina ale joolza był super. a ty masz nowego cameleona i z gondola ? i widzę że słabo oceniasz bygaboo mozesz powiedzieć dlaczego?
      • mama1dawidka Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 13.07.12, 08:23
        Hi bo mialam ich juz wiele
        I nielubie tych lozow przy raczce
        Joolz lepiej sie pcha od bbo
        Budki napewno nie maja jakosci jak za ta cene
        Napewno gorsze prowadzenie w porownaniu do
        Uj joolza a nawet gessleina
        Jedyne co fajnie lezy na ramie parasolka
        I idzie uczyc samemu wkladka i daszek (odrysy mam jakby ktos chetny byl)
        Te kola niepompowane sa fajne bo nie zlapiesz dzuiry a sa jak pompowane
        Gondola duza ale nisko osadzona
        Noi te skladanie w dwuch kawalkach brrr
        Aaa i teraz nam z jeansu tapicerke 007
        I wydaje mi sie ze jest taka jakby za gruba
        Noi te wozki przewaznie maja po bokach porysowane stelaze od kol i od skladania
        Co przy takim drogim wozku jest bynajmniek dziwne
        (zauwaz prawie wszystkie na all maja te rysy) jakbys kupowala uzywke
        Zwroc uwage bo jedne maja bardziej a inne mniej to sa od nich naturalne slady uzytkowania
        A i oczywiscie jak masz ochote to spredaj teraina (buuuu szkoda ze nie spacerowke)
        I kup sobie cameleona bo w sumie oprocz tego co wymienilam co mi sie w nim nie podoba
        Tez czasami cameleonem spacerowke nawet teraz w pl go mam
        • nadi1984 Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 13.07.12, 08:48
          dzięki bardzo za opinię. właśnie boję się tej gondoli jak to większość pisze Na ziemi sad no i skoro gorzej prowadzi się od joolza to nie wiem czy są radę na moich muszę koniecznie go zobaczyć na żywo . a może jeszcze jaką inna posiadacza bygaboo coś napisze bo jak będą to podobne opinię to odpuszczam. a i mamodawidka jak się zdecyduje i będę zmieniać to w ciągu kilku dni to wtedy sam chi znać bo może osoboosobno bym wystawiła spacwrowke a osobno gondole ale najpierw bygaboo na żywo może wiecie gdzie w szczeciniemogę zobaczyć
          • dima1312 Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 13.07.12, 17:02
            Hej sorry ale na wyjezdzie jestem sporadycznie tu zaglądam jeśli mieszkasz tam gdzie wertepy to cameleona odpada koła zimowe pamiętaj nie skretne co do Terriana to moim zdaniem lepszy jest o niebo na takie drogi typu wiejskie ale skoro musisz do auta pakować to faktycznie nie bardzo,co do Terriana to cieżko sprzedać ja nie miałam zbytnio chętnych i nowego praktycznie sprzedalam na Allegro dosyć tanio
            • nadi1984 Re: Mountain B Terrain czy Bugaboo Cameleon ? 13.07.12, 20:06
              Juz sama nie wiem co robic sad Jak zobacze cameleona na zywo to wtedy podejme decyzje czy zmieniac czy nie wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka