Dodaj do ulubionych

Baby Jogger versa - mamy!!!! :-)))

20.08.12, 16:37
Uff! UdalO mi sie wymienic naszego june (wg mnie totalny niewypal) na BJ verse!!!! Jestem super zadowolona! O wiele fajniejszy niz na zdjeciach.

Na pierwszy moment wydaje mi sie idealny (choc to czeste uczucie na poczatku).

Wiecej pozniej, bo wlasnie jesresmy nad rzeka smile
Obserwuj wątek
    • lukkoye Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.08.12, 16:42
      Pinik gratuluję zakupy i udanej wymiany tongue_out

Czekam na relacje po spacerze i oczywiscie na zdjęcia smile
    • agnieszka336 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.08.12, 16:59
      A gdzie kupiony? W Niemczech, Czechach czy w Polsce? smile
    • sztucznamrowka Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.08.12, 19:02
      Napisz dlaczego June to był totalny niewypał i czy chodziło o Easy Walkera?
    • agniecha855 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.08.12, 21:34
      Bardzo, bardzo czekamy na fotosy, dużo fotosów Versysmile))))))))
      • pinik Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.08.12, 22:44
        Kurcze.. no nie moge sie wyrobic... Ciagle jeszcze rozkladam rzeczy z wyjazdu.

A z fotkami mam problem, bo podczas podrozy z dziecmi do Niemiec zgubilam moj aparat sad

Ale sprobuje jeszcze dzis lub jutro napisac cos o wozku.

Bylam na pierwszym spacerze. Bardzo pozytywne odczucia (June nawet nie doczekal sie u nas spaceru...).
    • pinik Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.08.12, 00:09
      Dobra! Mam moment czasu (zobaczymy ile... Zaraz sie pewnie mala obudzi).

No wiec... Bardzo chcialam wozek maly po zlozeniu, kompaktowy z obracanym siedzonkiem. Cos co zastapiloby mi najlepiej MB Swift (jego minus: nieobracane siedzonko) i bee plus (minus: male kolka i telepie mi w niem mala po miescie i nie dobrez bardzo sie go po schodach sprowadza).

Baaaardzo podobal mi sie wizualnie (na zdjeciach) june, ale od poczatku balam sie podbijania.

Mialam w czwartek okazje zamowic june, albo czekac do poniedzialku, jak w sklepie pojawia sie versa. Ja z tych niecierpliwych i facet w sklepie (w miedzyczasie znajomy) tez lubi nowinki, tak ze w pt wsiadl w auto i sam przywiozl pierwsze June'y, ktore dotarly do Niemiec do swojego sklepu.

Mialam strasznie malo czasu tego dnia. Wpadlam do niego do sklepu doslownie na 5 minut po ten wozek i pojechalam dalej.

W domu u rodzicow go sobie obejrzalam. Podbijanie tragedia. Wlasciwie to wogole go nie ma (jak juz tu Nutnut pisala). Najpierw myslalam, ze sprobuje pomagac sobie noga. Ale kopiac w ta rurke sie ja rysuje. No i z zawieszona nasza torba na raczce, trudna jest w ta rurke wogole kopac. Ten facet w sklepie pokazal mi, ze mozna tez w kolko kopac i wtedy wozek (rama) sie mniej niszczy. Probowalam to w domu, ale jakos co jakis czas w hamulec wystajacy trafialam niechcaco i wozek zamiast pokonywac przeszkode, mial wlaczony hamulec.
      No i wlasnie... hamulec.... Nastepny dla mnie duzy minus tego wozka. To akurat moze dosc indywidualna sprawa, bo nie kazdy pokonuje codziennie schody. Ja mam kilka schodkow przy wejsciu do domu, ale tez bardzo duzo poruszam sie metrem w Pradze, ktore czesto ma stacje bez windy. Wiec albo sa straszliwie dlugie i szybkie ruchome schody, albo zwykle schody i spuszczam lub wciagam po nich wozek (przy tym zadaniu bee wogole odpada). No i sie skapnelam, ze ten hamulec w June jest tak zrobiony, ze sie trudno zjezdza po schodach nie zawadzajac nim o nie. To juz zupelnie zniechecilo mnie do tego wozka (i jeszcze mala marna budka, przypominajaca mi jakos ta z nuny - moze w miare chroni, jak dziecko siedzi, natomiast lezacy maluch ma niezbyt ochrone).
      Przekladanie siedzonka tez takie bardzo szybkie nie jest. Koszyk nie za wielki z marnym dostepem.

Aaa! I jeszcze jedno mi bardzo nie pasowalo: jakby to tylko podbijanie bylo problemem (a jest duzym), to jeszcze. Ale tym wozkiem sie ciezko manewrowalo. Jedna reka (mimo pelnej raczki), to naprawde niezbyt... Troche mi to pchanie buggstera przypominalo. Trzeba bylo przy skretach jedna reka pchac wozek, a druga przyciagac do siebie. Manewry wcale fajne dla mnie nie byly.

Postanowialm nie wychodzic z tym wozkiem wogole na dwor i sprobowac go w pn (dzis) wymienic na versa, ktore mialy przyjsc.

Pojechalam do sklepu i jakims cudem sprzedawca sie na to zgodzil (choc najpierw nie, ale jakos go chyba na litosc wzielam). Zalamana bylam, ze zostane z tym June'm. Musialabym go targac do Pragi i stamtad sprobowac sprzedac itd. Znow wysylki itd.

Juz mi bylo wszystko jedno, ze w Czechach BJ sa o wiele tansze. Zalezalo mi tylko, zeby sie tego June pozbyc szybko. I tak sie ciesze, ze sie udalo!

Pan rozlozyl mi versa i dla mnie to inny swiat. Wiekszy sie ten wozek (napewno sporo wyzej jest siedzonko i wozek chyba szerszy jest) duzo od june wydaje. Raczka faktycznie jest regulowana i to LAMANA!!!! Bardzo to chcialam. O wiele wygodniej mi sie taki wozek prowadzi i nim manewruje.
      Siedzonko latwiutko sie przeklada, wozek sklada sie na bardzo plaski. MOze z kolami jest troche wiekszy od June (chociaz karton ma sporo mniejszy, wiec bez kol jest napewno mniejszy). KOlka fajne (jak te w Mini GT!). Nie sa pompowane, a wypchane taka specjalna gabka. Nie wiem, czy Mini GT tez nie ma powietrza w nich? Dobry patent wg mnie, bo nie zlapie sie gumy, a to moze byc fajny wozek na wyjazdy, gdzie ten problem jest dotkliwy. Nie trzeba tez pompowac. REsory sa chyba tylko z przodu (z tylu sie nie dopatrzylam), ale wozek calkiem fajnie przejezdzal mi przez szyny tramwajowe np.
      Koszyk swietny! Duzy, szeroki z bardzo dobrym dostepem. Latwe skladanie i mozliwe zlozenie z siedzonkiem na stelazu. Pozycja lezaca wcale (mimo kubelka) nie jest mniej plaska niz w June (tam tez poziomu sie nie uzyskuje).
      Material lepszy niz w Mini GT. Taki jakby z grubszych nici tkany ortalion. W budce dwa zakrywane okienka (zakrycia z magnesami nie rzepy itd).
      Wozek cicho jedzie! Kol nie slychac. U mnie troche grzechocza przyciski do regulacji raczki. Raczka ma dla mnie lepszy ksztalt, profil i kat ustawienia (jako, ze zmienny) niz june.

W sumie moze dwa podobne wozki. Tzn. male po zlozeniu kompaktowki z przekladanym siedzonkiem. Dla mnie zdecydowanie wygrywa versa, choc wizualnie na zdjeciach mi sie malo podobal.

Na instrukcji itd mam napis, ze to jest BJ Versa GT. W katalogu na Niemcy ten model nazywa sie Versa XL. Jestem ciekawa, czy to jedyna wersja, czy beda tez zwykle (bez GT czy XL). W kazdym razie wg. mnie warto doplacic i miec ta regulowana raczke i kolka na fajnych oponkach.

Acha! Mamy kolor czarny. Rama jest tez czarna. FAjny!!!
      Nasz nastepny "All black" smile
      • ollasja Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.08.12, 16:04
        Gratulacje! Pinik, a mogłabyś napisać, ile on faktycznie waży (jeśli masz możliwość sprawdzenia...). No i jak z wielkością siedziska? Na długo wystarczy?
      • azymut17 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.08.12, 19:13
        A mogłabyś dokładniej opisać amortyzację? Tzn. zrobić jakiś test terenowy smile Bo zastanawiam się, czy sprawdziłby się u mnie, a ja czasem spaceruję po łące - nie po krzaczorach, ale po średnio udeptanej ścieżce z kamieniami.
    • agniecha855 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.08.12, 18:58
      zdjęcia, zdjęcia pliiiiiiiiiiiiiiiiiissmile
    • calineczka793 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.08.12, 20:18
      Pinik zrób chociaż zdjęcia telefonem i wrzuć tu jesmile

Z Twojego opisu wnioskuję, że tapicerka w Verse jest taka sama jak w Elite, i to mnie baaardzo cieszy.
      • agniecha855 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.08.12, 22:26
        Tzn jaka jest ta tapicerka????? Łatwo się czyści??? Dziecko się w niej nie poci????
    • ollasja Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.08.12, 20:59
      no, wygląda na to, że Versa GT zostanie nową gwiazdą forum smile
      • m_aw Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.08.12, 22:57
        A ja uprzejmie poproszę o fotkę (najlepiej córci, ale może być lalka smile)) przy najbardziej rozłożonym oparciu (pozycji do spania). Kurcze ja trochę nie wierzę w te kubełki... A chciałabym się przekonać smile
    • pinik Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 22.08.12, 00:57
      Dziewczyny, niestety chyba naprawde zgubilam aparat podrozujac z dziecmi i dlatego fotek nie wstawie (z telefonu nie umiem). Jak ktoras ma whatsapp to napiszcie na gazetowy swoj nr i przesle wam fotki.

Dzis prawie caly dzien spedzilam z tym wozkiem w "podrozy". Rano mala mi w nim w domu zasnela, pozniej pojechalysmy tramwajem do miasta. Moje odkrycie: mimo, ze budka nie ma wentylacji, mozna dobrze podniesc jej spod tam jakby przy koncu oparcia i podwinac (trzyma sie). Tworzy sie szparka, ze powietrze wchodzi, a dziecku na glowke nie swieci zbytnio. Po zlozeniu i rozlozeniu budki ten podwiniety material tez zostaje w tej pozycji, wiec fajnie (nie trzeba wciaz poprawiac).

Pozniej wrocilysmy i pedem do lekarza na piechotke. Po czym wrocilysmy i autem do parku na spotkanie z kolezanka. Do bagaznika w mercedesie A-Klasse spokojnie wchodzi pionowo tak, ze wiecej niz pol bagaznika zostaje na inne rzeczy.

Wieczorem sprawdzilam, jak to jest, jak sie zalozy adaptery. Troche minus, ze mozna albo adaptery, albo siedzonko. Ja jutro lece z dziecmi sama i chcialabym zalozyc fotelik na wozek z siedzonkiem, zeby miec jedna czesc mniej do noszenia. Nie da sie. Ale nie jest tak zle! Siedzonko sie w sekunde zdejmuje (w June tak nie bylo!) i sklada na malutka cienka paczuszke. I da sie je bardzo dobrze ulokowac w koszyku pod wozkiem! Fajna sprawa! Ono naprawde malutko miejsca zajmuje, a wydaje mi sie calkiem sporo, choc trudno mi to ocenic, bo moja mala ma dopiero 8 miesiecy i w kazdym wozku sie spokojnie miesci. Ale podnozek jest np. wydluzany.

Wozek ladnie jezdzi po miescie. Nawet po kostce. Te kola to nie to samo, co 12'' pompowane, ale zupelnie inna bajka niz np. bugaboo bee plus, albo oczywiscie wozki parasolki.

Przednie kola maja amortyzacje podobna do bugaboo cameleon czy joolz'a. Na male przeszkody wjezdzaja swietnie, nawet bez podbijania.

Ogolnie nadal jestem bardzo zadowolona po spedzeniu calego dnia w roznych warunkach z naszym versa.
      • dziustynka Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 22.08.12, 14:41
        Super, to już wiem co sobei sprawimy przy drugim bobasie smile
        Oby tylko w PL była dostępna ta wersja GT/XL!
    • annulka79 Zdjęcia znalezione w necie... 22.08.12, 14:36
      ... w oczekiwaniu na Pinik smile
      jakby ktoś ich nie widział wcześniej to tymczasowo chyba wystarczą wink

www.bestbuggy.co.uk/2012/08/baby-jogger-city-versa-gt/
      i jeszcze trochę wymiarów i opisów:
      strollerqueenreviews.blogspot.com/2012/07/baby-jogger-city-versa-review.html
      • dziustynka Re: Zdjęcia znalezione w necie... 22.08.12, 15:09
        Jedna tylko rzecz mnei martwi, mianowicie chyba pałąka/tacki nie da rady wpiąć?
        Jeżeli można, to się chyba nawet zastanowię nad kupnem, gdy tyllko pojawi się w Polsce.
        Przydałby się wózek z obracanym siedziskiem.
        • annulka79 Re: Zdjęcia znalezione w necie... 22.08.12, 15:20
          Da się
          www.letsgostrolling.com/baby-jogger-city-versa-belly-bar.html
          • dziustynka Re: Zdjęcia znalezione w necie... 22.08.12, 15:24
            ooO świetnie!
            dziękuję za linka
            to już jestem spokojniejsza i na pewno all blacka sobie sprawię
            pytanie kiedy, prędzej czy później smile
            • agnes_nyc Re: Zdjęcia znalezione w necie... 22.08.12, 15:52
              w poniedzialek versa bedzie w PL tylko nie wiadomo jaka wersja jutro bede miala info czy zwykly czy GT
    • pinik Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 22.08.12, 18:45
      Dobre wiesci! Znalazlam aparat!!!

Wstawie foty, jak wroce do domu (zaraz lecimy do Pragi).

Mam versa, siedzonko w kostyku, na nim wielki plecak i fotelik na adapterach. Super!!!
    • pinik Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 03.09.12, 08:37
      Po dwoch tygodniach uzytkowania versa (choc nie bardzo intensywnego, bo najfajniej to prowadzi sie nippera i jakos najczesciej, jak mam wybor, to jego zabieram):

Podbijanie w tym wozku jest ciezkie. W porwnaniu do June wypada dobrze, ale objektywnie, to czuje, ze mnie to meczy. To glowny dla mnie minus tego wozka. Bo tak to dalej uwazam, ze ma duzo plusow.

Rece mnie w nadgarstkach bola, jak nim dluzej pojezdze (nie mowie to u prostej, gladkiej drodze, a o warunkach miejskich: skerecanie, podbijanie).

I dosc twardo jedzie ten wozek.

Wiecej minusow nie zauwazylam smile
      • sarna3 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.11.12, 09:52
        Podnoszę wątek, bo jestem mocno zainteresowana zakupem tego wózka. Pinik napisz proszę jak się wózek sprawuje i czy nadal go masz.
        Mój Mały nie pała miłością do siedziska cameleona i szukam alternatywy. Dobrze czuje się w siedziskach kubełkowych, bo bardzo lubi Quinny Zapp Xtra.
        • pinik Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.11.12, 14:50
          A cameleon tez przeciez jest kubelkowy.

Versa jest fajna, ale jest baaardzo twardym wozkiem. Podejrzewam, ze to przez to tez mnie nadgarstki bola przy prowadzeniu tego wozka (mam to tez troche w stokke). Ciezkie podbijanie i marne resory. Ja to odrazu w rekach czuje niestety...

A tak to fajny wozek.
          • sarna3 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.11.12, 16:32
            Tak, cameleon kubełkowy, ale jest jakiś wąski dla mojego szkraba, który duży nie jest (raptem 8,4 kg i 72 cm). Wygina się w nim, płacze - no widzę, że nie jest mu wygodnie. Jakoś tak krzywo w nim siedzi.
            Zapp Xtra też kubełkowy, ale wg mnie ma szersze siedzisko i w nim Mały siedzi lepiej i nie wygina się i nie płacze.

Hmmm, szkoda, że nie mogę go (Versy) nigdzie obejrzeć w realu. Tak jak pisałam w osobnym wątku w sklepie JedynySKlep na Kabatach zażyczyli sobie 150 zł za demonstrację i przymiarkę dziecka.
            • afroddytta Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.11.12, 16:52
              A moi znajomi tam kupowali GT, były demonstracje itd. ogólnie bardzo zadowoleni z obsługi. 150 zł to jednak przesada...
            • aasia_g Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.11.12, 20:17
              Zartujesz?? A co się kryje pod hasłem "demonstracja", że chcą za to 150zł???
              • gorligorligor Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 20.11.12, 21:22
                za pokazanie wózeczka i to, że dziecko może sobie w nim usiąść ktoś bierze 150zł? normalnie żarty chyba! Cóż to się porobiło, ho ho ho, a ja myślałam, że to sprzedawca jest dla klienta a nie na odwrót!!! No i chyba sprzedawcy zależy na tej sprzedaży. Dla mnie coś niebywałego....
                • pinik Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.11.12, 16:37
                  A moze chodzi o to, ze tego modelu nie maja na stanie i nie chca miec? Ze sprowadza na zyczenie klienta i np odsylaja pozniej firmie? I ze to ich kosztuje.
                  • sarna3 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 21.11.12, 21:47
                    pinik napisała:

> A moze chodzi o to, ze tego modelu nie maja na stanie i nie chca miec? Ze sprow
                    > adza na zyczenie klienta i np odsylaja pozniej firmie? I ze to ich kosztuje.
                    >
                    Maja na stanie 2 sztuki. Nie złożą, bo jak twierdzą wózek nie cieszy się popularnością, a z "wystawy" zazwyczaj nikt nie chce kupować. Dlatego mogą złożyć do obejrzenia za uiszczeniem opłaty.
                    Inne modele BJC były złożone (np. Citi Mini, Select) i można było przetestować.
                    • heppy_5 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 15.05.14, 12:20
                      Sprzedam wózek baby jogger city Versa gt. Cena do uzgodnienia.
                      Zdjęcia i oferta : olx.pl/oferta/wozek-baby-jogger-city-versa-gt-CID88-ID5Tlxw.html
                      • eve_81 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 15.05.14, 12:34
                        za tyle to można nowy mieć tongue_out Poza tym wątek nie ten!
                        • fiziaponczoszanka16 Re: Baby Jogger versa - mamy!!!! :-))) 23.07.14, 12:21
                          Szukam używanego bj versa smile może ktoś chce sprzedać ?
                          dorota16@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka