gucci77 28.09.12, 10:42 Wreszcie jest, ciekawa jestem tylko jego wykonania, Filippo cieszy się dobrymi opiniami ale ten ma przekręcane siedzisko i dlatego zaczynam się nad nim zastanawiać, cena 799 zł i co Wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linkap_wawa Re: Bartatina Nico już dostępny :) 28.09.12, 11:35 Nico i Filippo to modele firmy Bebetto a Bartatina to model firmy Jedo - cus sie pokickalo www.bebetto.pl/ Odpowiedz Link
sylki Re: Bartatina Nico już dostępny :) 28.09.12, 11:56 waga - 14 kg wg producenta czyli zapewne 15 co myślę, że kupiłabym coś innego Odpowiedz Link
gucci77 Re: Bartatina Nico już dostępny :) 28.09.12, 14:14 ups, oczywiście że chodziło o bebetto Odpowiedz Link
gucci77 ale waży tyle co Filippo 28.09.12, 17:48 myślę, że waga jak na wózek z pompowanymi kołami jest przyzwoita Odpowiedz Link
sylki Re: ale waży tyle co Filippo 28.09.12, 17:54 Ja myślę, że nie jest przyzwoita, jest tragiczna, ale jak lubisz Odpowiedz Link
martuska1982 Re: ale waży tyle co Filippo 28.09.12, 17:57 Nie przyzwoita,a raczej w ostatecznej granicy przyzwoitości,żeby nie jebnąć z krzesła,że to czołg. Dla mnie 14 kilo to już maksymalna granica dopuszczalna w wózku. Aczkolwiekwózek wygląda nawet znośnie,tylko jakoś tak dziwnie ten materiał błyszczy... O.o Czy mi się wydaje? Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: ale waży tyle co Filippo 29.09.12, 12:14 Aja tu w powietrzu czuje reklame e szeptana..... Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Bartatina Nico już dostępny :) 28.09.12, 21:46 ja myślę, że dostaniesz bana za reklamę na forum ;p Odpowiedz Link
sylki Re: Bartatina Nico już dostępny :) 28.09.12, 22:07 haha Terefere już miałam ochotę, ale co tam Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Bartatina Nico już dostępny :) 29.09.12, 05:37 Obejrzałam z ciekawości ten model [Bebetto Nico] Dość ciekawe rozwiązania techniczne - duża budka i obszerne siedzisko, regulowane oparcie i podnóżek oraz siedzisko montowane w dwie strony. Jak na model z pompowanymi kołami to waga wózka jest nawet znośna. Natomiast stelaż biały i białe felgi absolutnie do mnie nie przemawiają - zdecydowanie wolę czerń. No ale to oczywiście kwestia gustu Podsumowując - ten model to jest jakiś postęp wśród polskich producentów wózków ale ja jakoś nie mam przekonania akurat do tej firmy. Odpowiedz Link
sylki Re: Bartatina Nico już dostępny :) 29.09.12, 08:47 Teraz białych stelaży co raz więcej. Waga nie jest znośna, taki wózek powinien ważyć 13 kg. Jakoś nie wyobrażam sobie tachania go z 2 p Wygląd nie jest zly Odpowiedz Link
gucci77 Re: Bartatina Nico już dostępny :) 29.09.12, 11:33 a jest jakiś inny wózek z dużymi pompowanymi kołami, ze skrętnymi przednimi kołami, dużą budką która osłania od światła podczas leżenia i z ochraniaczem na zimę, regulowanym podnóżkiem, przekładanym siedziskiem, rozkładanym na leżąco i z tzw. "przyzwoitą" wagą poniżej 14 kg, no i żeby cena też była przyzwoita, żebym nie "jebła z krzesła" ? Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Bartatina Nico już dostępny :) 29.09.12, 14:13 no to ty nie masz co jebnąć z krzesła, tylko zakup wreszcie to bebetto, i zdaj nam relacje, bo narazie to tylko straszysz coraz to nowszymi modelami, tak wiem, taka rewelka, że szok, niewiadomo na co się zdecydować, bierz, jak ci się podoba i nie truj. Odpowiedz Link
gucci77 do tereferefretki 29.09.12, 14:45 jakimi to modelami straszę? a w truciu to widzę, że Ciebie nie przebiję... Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: do tereferefretki 29.09.12, 14:50 no guci tere maracje kup jak ci sie podoba Odpowiedz Link
gucci77 Re: do tereferefretki 29.09.12, 15:21 sama nie wiem czy mi się podoba, bo nie widziałam go na żywca, a fotki wiadomo jak potrafią polepszyć obraz rzeczywistości, dlatego mam dylemat... po to przecież jest forum, żeby ktoś napisał co o tym myśli wózku, a może ktoś widział go już w realu, bez niepotrzebnego obrażania kogokolwiek, odpowiadam po prostu na zaczepkę, bo nie lubię kiedy ktoś traktuje forum jako formę wyżywania się na kimś, bo w realu nie miałby odwagi... Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: do tereferefretki 29.09.12, 15:35 tak z tym ze wg mnie bebeto to daremna firma a 15 kg wozek to raczej do wnoszenia raczej si enie nadaje Odpowiedz Link
sylki Re: do tereferefretki 29.09.12, 17:56 Dziewczyny, uspokujcie się... Gucci dla mnie waga jest istotna, ale masz racje, ze pompowane koła plusz przekładane siedzisko wagi dodają. Wózek najbrzydszy nie jest, biały stelaż, cóż mnie osobiście nie razi. Jeżeli waga nie robi tobie problemu, to go kup 800 zł to mało, więc obawiam się, że jakościowo moze byc do kitu. Możesz zamowić i zawsze zwrócić tu malo dziewczyn, albo nawet żadna bebetto nie miała. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: do tereferefretki 29.09.12, 18:48 > tu malo dziewczyn, albo nawet żadna bebetto nie miała. > I wątpię, by to się zmieniło. Odpowiedz Link
gorligorligor Re: do tereferefretki 08.10.12, 10:48 a ja si zgadzam z gucci, forum jest po to, aby si wypytać, poradzić, uzyskać wszlkie informacje przed ewentualnym zakupem i lepiej tej formy się trzymajmy, a nie wzajemnego obrażania Rzeczywiście waga wózka jest istotna ALE tylko gdy ktoś mieszka na n piętrze i nie ma windy oraz, gdy dosyć często musi pakować wózek do auta. Jeśli gucci nie musi robić tych rzeczy zbyt często, to czemu od razu kasować tego Nico? Z tego, co sprawdziłam, to sama konstrukcja waży niecałe 9 kg, a 5kg siedzisko z budką, więc w ostateczności można wkładać np. do auta na raty, ale myślę, że nawet 15 kg da radę włożyć i wyjąć (ja do dużych nie należę, a podwójnego bj elita potrafię wyjąć z bagażnika, choć cholerstwo ciężkie na maksa i nie robię tego często. Spacerówki o jakich piszecie w tym wątku, to przeważnie mają tych kilogramów sporo. Fyn ma chyba około 12 kg, a też już wagę się czuje. Ja mama bebetto Magelana, który cały waży niecałe 9 kg i pod tym względem super. Ale szukałam też wózka 4kołowego, z szerokim siedziskiem i żeby się składał razem z tym siedziskiem, no i żeby nie kosztował fortuny. X lander "przegrywał" pod tym względem u mnie, w wadze, amortyzacji i cenie, zwłaszcza, że to nie jest mój jedyny wózek. Dla mnie Magelan się sprawdza i jestem zadowolona. Jedyne, czego mi brakuje, to właśnie przekładanego siedziska wtedy byłabym już całkowicie usatysfakcjonowana ja tam Bebetto polecam. Ten Nico wydaje się fajny, jeśli jest zrobiony choć tak jak Magelan, to będziesz gucci zadowolona sama bym kupiła, dla tego przekładanego siedziska i wizualnie nieźle się prezentuje. Jeśli amortyzacja jest tak dobra jak w moim M i do tego dodamy większe koła pompowane (na airforever raczej w polskich wózeczkach nie ma co liczyć), to amortyzacja będzie w ogóle super dobra. Jeśli tylko nie musisz go dźwigać po piętrach, w całości i z dzieckiem w środku, to ja bym ryzykowała i go kupiła. Lekki i ładny jest Mutsy Evo, ale droższy i chyba z budką jest coś nie tak (mutsy się ponoć nie popisało), ale ma mniejsze koła od Nico i chyba nie są pompowane, więc stąd lżejsza waga. Evo jest bardziej jak Magelan, tylko ma przekładane siedzisko, ale za to gorszą budkę (i proszę na mnie od razu nie naskakiwać, że "śmiem" porównywać Mutsy, do jakiejś tam częstochowskiej firemki. Dla mnie wózek, to wózek, bez względu, kto go produkuje (najczęściej i tak są to Chińczycy ); wózek ma być funkcjonalny, wygodny dla dziecka i dla prowadzącego, no i wizualnie powinien się podobać mamie ale gusta są różne i o nich się ponoć nie dyskutuje. Mi się Nico podoba a kosmiczne Joolzy, czu Orbity niet! Odpowiedz Link
sylki Re: do tereferefretki 08.10.12, 10:58 Dlatego napisałam, że dla mnie waga jest istotna, a jeżeli dla niej nie, to niech kupi, Nico to nowość i opinii o nim nie znajdzie. Co do sprawdzonej wagi, rozumiem, że sprawdziłaś na stronie sklepu czy też producenta więc do tego 9 kg dorzuć ok 2 kg. póki mi producent nie zapewni, że z kołami stelaż wózka waży 9 kg nie uwierzę Odpowiedz Link
gorligorligor Re: do tereferefretki 08.10.12, 13:00 stawiam, że 9 kg bez kół jeśli chodzi o Nico. Magelana nie ważyłam, ale ma koła i mniejsze i z tworzywa, a wózek jest naprawdę leciutki (jak na nie parasolkę) Odpowiedz Link
gorligorligor Re: do tereferefretki 15.10.12, 09:42 Hej, to jeszcze raz ja. Dopatrzyłam się tylko, że Nico ma chyba podobny podnóżek, co w moim Magelanie i tu muszę małe sprostowanie zrobić. Póki dziecko jest małe, czy "średnie", to podnóżek jest b. fajny, jest taki lekko "wpadający"-można materiał tak odgiąć, jakby w kieszonkę, no może nie umiem za bardzo wytłumaczyć, ale kto się przyjrzy, to będzie wiedział o co mi chodzi. Problem może się pojawić, gdy dziecko urośnie. Wtedy powierzchnia podnóżka jest moim zdanie dosyć skąpa. Wsadziłam ostatnio mojego 2,5 latka do M i powiem Wam, że dla niego wózek jest za mały /ale dla niego, to chyba większość wózków przymałych (pewnie Concord F., BJCE, czy PP by się sprawdziły), ale do rzeczy. Synek nie chciał za bardzo trzymać nogi na podnóżku, bo mu się nie mieściła, a jak noga dynda, to też nie lubi i ciągle ją podciągał na siedzisko. Na szczęście młodszy jeszcze skorzysta, ale i tu pojawił się niestety problem, bo JEDNAK strasznie mi brakowało tego, że dziecko siedzi do mnie tyłem ale wiedziałam, że M to taka spacerówka (moim zdaniem o niebo lepsza od parasolki) z nieprzekładanym siedziskiem, więc ok. Nico WYDAJE się fajną opcją, tylko może być problem z tym podnóżkiem i trzeba to wziąć pod uwagę. Odpowiedz Link