Dodaj do ulubionych

Joolz Day czy Bugaboo Cameleon

28.09.12, 15:24
Polecane BJ widziałam na żywo i nie podobają mi się.
Mój wybór zawęził się do tych dwóch wózków: Cameleon i Joolz Day.
Z pozoru bardzo podobne, ale jak wypadają w bezpośrednim porównaniu?
Może któraś z Was użytkowała oby dwa i podzieli się swoimi spostrzeżeniami.
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 28.09.12, 15:36
      Ja bym joolza brala smile
      Uzywalam obu i joolz wg mnie hest lepszy od cama
      Lepiej sie go podbija nie ma luzow
      Ma mniejszy kosz na zakupy ale zato idzie dokupic dodatkowy
      Fajny do 2 lat smile
      • ana_mag78 Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 28.09.12, 15:43
        ja chcę dla córki 10 miesięcznej, a siedzonko w Joolzu większe?
      • agusia041 Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 28.09.12, 15:55
        Miałam identyczny dylemat i ostatecznie zdecydowałam się na joolza. Bałam się tych luzów i składania w dwóch częściach, podobało mi się wyżej osadzone siedzisko. I amorytacja podobno lepsza w joolzie. Za to cały czas żal mi przekładanej rączki sad
        • mama1dawidka Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 28.09.12, 15:58
          cam ma ciut szersze siedzisko smile
          ale jak juz ktos napisac ma wyzej siedzisko
          najlepwij przyierzyc dziecko
          a do luzow idzie sie przyzwyczaic smile
          noi skladane cama to tez nie najgorsze jest
          ale ogolnie jestem za joolzem smile
          • ana_mag78 Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 28.09.12, 20:18
            Szukam i nie mogę znaleźć czy można kupić Cameleona samą spacerówkę?
            • agnes_nyc Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 28.09.12, 20:21
              cameleona nie kupisz samej spacerowki
              • ana_mag78 Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 28.09.12, 20:26
                czyli tylko używka jak ktoś sprzedaje osobno...
                • pomilak1 Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 29.09.12, 08:27
                  Miałam cama, teraz mam joolza.
                  Cam ma większe siedzisko, większy kosz, ale nie ma regulowanego podnóżka, wentylowanej budy, wg mnie gorzej się podbija i składa.
                  Joolz za to ma super rączkę i pałąk, lepiej się prowadzi i podbija, jest bardziej miękki i siedziskiem fajnie buja. Całe siedzonko ciut mniejsze niż cam, budka wg mnie lepsza, koszyk mniejszy, ale ja się go otworzy to można sporo zapakować. Wg mnie lepiej pokonuje nierówności.

Resumując nie wiem którego bym wybrała, chyba joolza, ale znowu w camie można zmieniać wkładki i budki tongue_out

Ja jeżdżę joolzem z 14 miesięczną córką i wózek spisuje się idealnie. Żałuję że nie kupiłam go zaraz po sprzedaży stokkesmile Kupiłam go w lipcu dla rocznej córeczki smileSprzedaję go bo mam ochotę na bee+ all black smile
                  • lamciad Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 30.09.12, 17:09
                    Też brałam pod uwagę Joolza,ale w sklepie nie zrobił na mnie dobrego wrażenia.Jakiś taki rachityczny mi się wydał.
                    Minusy cama wyelimonowano w jego wersji nr 3,czyli tej,która weszła do sprzedaży we wrześniu 2012r. A poniewaz go nabyłam,składałam wszystko sama to z całą odpowiedzialnością mogę napisać,że to jest porządny wózek,poprzednie faktycznie się tak trochę "telepały",tu wszystko bardziej "dokręcone".I mimo,że zdecydowałam się na wersję limitowaną,znacznie droższą to myślę,że wózek wart jest tych pieniędzy.
                    Przy pierwszym dziecku miałam emmaljungę na stelażu sport,więc raczej trudno mi dogodzić pod względem jakości,ale w bugaboo jest OK i jakoś bardziej mnie ucieszył ten zakup niż poprzedni.Mam nadzieję,że w eksploatacji będzie równie przyjemny.

A ta możliwość zmiany tapicerek...hmmmm...dla wózkomaniaczki BEZCENNEwink
    • gem.gem Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 26.04.13, 15:31
      boboftheday.blogspot.com/2013/04/joolz-day-3w1-recenzja-wozka-wady-i.html
      \o joolz
    • annulka79 Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 31.05.13, 18:10
      Wątek podobny ze zdjęciami obu wózków:
      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,132137325,132144770,Re_JOOLZ_DAY_co_o_nim_sadzcie_.html?v=2
      • nadi1984 Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 31.05.13, 21:49
        Ja przy pierwszym dziecku miałam joolza teraz mam cama. Cam napewno ma dużo większą budę niż joolz . Tak jak dziewczyny piszą większe siedzisko . Wydaje mi się ze jest wózkiem o lepszej jakości niż joolz . I ta przekładana rączka w camie ułatwia mi teraz jeżdżeni jak jest słońce . Jedynie co mi się nie podoba to wlasnue te luzy w camie jak go kupiłam po joolzie to myślałam że mi używany jakiś wózek przysłali ale teraz już się przyzwyczailam . Jak bym miała jeszcze kiedyś kupować to bym kupila cama.
        • calineczka793 Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 31.05.13, 22:01
          Przymierzałam się do cama, kupiłam Joolza - mnie w camie drażniły luzy, Joolz tego nie ma, dodatkowo przy zakupie daszka p/c słonecznego buda staje się ogromna, nawet przy pozycji max leżącej - w Camnie niestety tego nie uświadczysz jeszcze. Płytsze siedzisko ma Joolz. Jak dla mnie jedynym plusem Cama są kolorowe tapicerkismile No i Joolz wygląda tak jakoś porządniej w porównaniu to rozchwianego Camasmile
          • martulka_s Re: Joolz Day czy Bugaboo Cameleon 31.05.13, 22:32
            U mnie Joolz wygrał wysokością i ceną, bo jednak różnica cenowa spora jest. Cam mnie zachwycił prowadzeniem i hamulcem ręcznym ale nie zdzierżyłam nisko zawieszonej gondoli. Miałam tak w poprzednim wózku no i nie do przejścia to dla mnie jest. Zmiennych tapicerek odżałować nie mogę i może jeszcze dla nich kupię cama spacerówkę później. Albo bee.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka