Dodaj do ulubionych

Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce ?

18.10.12, 12:20
He dziewczyny moja mala nie chce juz lezec w gondoli i tak sie zastanawiam czy skoro jeszcze nie siedzi stabilnie moze jezdzic w cameleonie w spacerówce i czy spanie w niej jest wygodne ? Probowalam ja juz wlozuć do bj cilty elite ale tam mi spada i wydaje mi sie ze jest jeszcze za mala na elita.
Obserwuj wątek
    • wiorka_mrau Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 18.10.12, 12:31
      Spacerówka cama to chyba kubełek? One są moim zdaniem wygodniejsze dla niesiedzących dzieci. Mi wyrósł synek z małej gondoli jak miał niecałe 5 mc i zaczęliśmy jeździć spacerówką -właśnie kubełkiem. Zresztą do tej pory (ma 11mc) "gubi się" i zsuwa w dużej spacerówce tylko woli dalej kubełek, który go otula.
      • srebrno-listka Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 18.10.12, 12:36
        To zalezy od dziecka. Mój wyrósł z gondoli w bj city select jak miał niecałe 4 miesiące (tak, jest bardzo duży), więc siła rzeczy jeszcze nie siedział. Z musu zaczęłam wozić go w kubełkowej spacerówce, położnej pod kątem i nieco wypłyconej, ale i tak nie jest zadowolony i bardzo nie lubi w niej spać. nie wszystkie dzieci lubią siedziska kubełkowe - moje oba egzemplarze (starszy też) należą do zwolenników spacerówek rozkładanych.
        • eneasz456 Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 28.10.12, 14:19
          Czyli generalnie nie ma przeciwwskazań do spacerówki dla takiego malucha? Sory, że tak pytam ale też mnie to bardzo interesuje.
      • nadi1984 Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 18.10.12, 12:38
        Jak narazie mala siedzi w domku w spacerowie i zadowolona smile Tylko czy jej wygodnie bedzie sie spało ? I jeszcze jedno pytanie do posiadaczek cama probowalam przekladac raczkze ostatnio na spacerze i starsznie mi sie jezdzi jak z przodu sa duze kola a z tylu male czy to sie wogule sprawdza ?
        • afroddytta Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 18.10.12, 15:43
          Nie w cameleonie ale w kubełku woziłam mojego najmłodszego jak miał chyba 4 mies. tylko własnie położyłam mu wkładkę od wózka Quinny Speedi (taka gruba jest) i jeszcze w to zagłębienie siedziska miałam włożony kocyk i maluch był prawie na płasko, oczywiście siedzisko rozłożone. Ale fakt, że przynajmniej moje dzieciaki w zwykłej spacerówce nie lubiły na leżąco/ półleżąco jeżdzić jak nie spały, a w kubełku chętnie tak sobie polegiwały smile
          Musisz zobaczyć czy Ci maluch się na boki nie wygina jak leży, śpi
    • didis Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 18.10.12, 12:40
      Mój mały śmigał w spacerówce cam jak miał 5 mcy.
      • agnes_nyc Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 18.10.12, 13:05
        moja Julka tez jezdzila w spacerowce cameleona jak miala 5 miesiecy
    • pomilak1 Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 18.10.12, 15:26
      Moją Liwkę przesadziłam do spacerówki cama jak miała niecałe 6 m-cy, Jeździła w pozycji półleżącej i to jej odpowiadałosmile Spała równie wygodnie, więc moim zdaniem się nadajesmile
      Co do małych kółek z przodu u mnie się średnio sprawdziły, ale w trudniejszym terenie wolałam małe z tyłu bo większe sobie lepiej radziły smile
    • maminka777 [...] 18.10.12, 17:35
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • agnes_nyc maminka 18.10.12, 17:59
        prroponuje czytac ze zrozumieniem a nie wciskac tandetna reklame

jeszcze jeden post i blokuje cie
    • linkap_wawa Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 18.10.12, 18:45
      moja jezdzi w spacerowce elita odkad skonczyla 5 miesiecy ale z helenkowa wkladka i rozkladam oczywiscie jak najbardziej na plasko, tylko ze moja dziewczyna jest spora.
      • marteczkaa84 Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 18.10.12, 21:49
        Ja tez przelozylam corke jak miala 5.5 miesiaca. Tez mialam male obawy czy nie za wczesnie.
        Pierwszy spacer w spacerowce przespala, chociaz nie byl to czas na sen. To rozwialo moje obawy smile
        • irena.dom Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 31.10.12, 23:50
          Jak dla mnie to trudno powiedzieć kiedy dziecko jest gotowe na spacerówkę. To wszystko zależy od tego czy siedzi stabilnie i czy czuje się dobrze w takim wózku.
    • ilianna Re: Czy 6 m dziecko moze jeździć w cam spacerowce 03.11.12, 17:59
      Przesadziłam córkę do spacerówki, jak miała ok. 6 miesięcy, ale ona już sama siadała (co prawda lekko się podpierała ręką przy siedzeniu, no ale siedziała). Wcześniej przez jakiś czas jeździła w gondoli, ale na brzuchu. Uwielbiała to!
      Co do spania w cameleonie to się nie wypowiem, bo moja przestała spać w wózku jak miała jakiś miesiąc uncertain.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka