Dodaj do ulubionych

Dylemat Wózkowy

19.10.12, 12:32
Dziewczyny ja do Was z prośbą o pomoc.Mam niespełna 2 letnie dziecko,do drobnych nie należy ale też nie jest jakiś bardzo duży.Chcę kupić dla niego wózek spacerowy.Biorę pod uwagę 2 wózki nippera albo JB City Elite.
Zacznę od tego że moja znajoma ma nippera,miałam przyjemność go prowadzić i poprostu rewelacja!!!Wózek prowadzi się idealnie więc teraz pytanie czy Elite równie dobrze się prowadzi???Bo akurat nie miałam okazji go testować.No i tak powiem ja raczej bylabym skłonna kupić elite ponieważ ma super kosz a w nipperze kosz mały i wogóle nic specjalnego,po drugie budka w elite super w nipperze może to kwestia gustu ale dla mnie ten daszek bo to nawet nie budka jest tragiczna i wcale nie chroni zbytnio dziecka.Następna rzecz to siedzisko.Czy w elite jest ono większe niż w nipperze???Bo jeśli tak to kolejny byłby plus moim zdaniem dla elite,bo znajoma właśnie też wozi w nim niespełna 2 letnie dziecko,2 miesiące mój jest tylko starszy od niego i ja mam wrażenie że ona poprostu bedzie musiała niedługo wymienić ten wózek bo dziecko za chwilę będzie miało ciasno.
Jedynym plusem przeważającym na chwilę obecną dla nipper jest jego prowadzenie bo nie wiem jeszcze jak prowadzi sie elite.A to dla mnie bardzo ważne i dlatego zastanawiam się nad kupnem który wybrać,bo w większości drogi u nas kiepskie i dużo spacerujemy po parkach,lasach....
Pomóżcie więc w podjęciu decyzji,byłbym bardzo wdzięczna smile
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Dylemat Wózkowy 19.10.12, 13:57
      Niestety nie miałam przyjemności żadnego z tych wózków prowadzić, ale pół roku temu miałam dylemat czy Elite czy Urban Jungle. Już wtedy pojawiły się głosy, że elite nie nadaje się dla niskiej osoby, ja mam 160 cm i podobno bym zza niego nie wystawała smile (chodzi właśnie o kształt budy). Więc jeśli jesteś nie za wysoka to może postaraj się przymierzyć do BJ. Wybrałam UJ, on też płynie, o Elicie już tak dziewczyny nie piszą.
      Chyba też spora różnica w cenie jest między nowym Elitem a Nipperem.
      • ela.86 Re: Dylemat Wózkowy 19.10.12, 14:04
        ja mam 167 cm i dla mnie Elite na poczatku tez wydawał sie zbyt wysoki, ale teraz juz ok, przyzwyczaiłam się i prowadzi mi się go bajecznie, a często na przednim kole przysiada 5 latka i też jest oksmile prowadzi się lekko, ja wcześniej miałam slaloma starego i tego mogłam piruety jednym palcem kręcić, Elite może nie jet aż tak bajkowy w prowadzeniu ale tez się całkiem przyzwoicie prowadzi. Za Elitem przemówiła przede wszystkim GENIALNA buda i bardzo wygodne siedzisko, to świetny wózek! Nippera nie miałam ale podobno ma nie zasłanianą siateczkę z tyłu oparcia, niektórych to może wkurzać, w Elicie się zasłania.
        • karolina.merc Re: Dylemat Wózkowy 20.10.12, 00:38
          Raczej niską osobą nie jestem-170cm wzrostu,takze tak średniosmile
          A problem w tym ze własnie nie mam jak go sprawdzic bo w sklepach u mnie go nie maja narazie ,jest tylko BJ city mini ale on chyba jest mniejszy od elite???
          Natomiast jesli chodzi o cenę to w zasadzie mi juz bez wielkiej różnicy,chce miec wkoncu wózek z którego i ja i dziecko bedziemy zadowoleni,bo do tej pory to same porazki były a nie wózki ;/
          • afroddytta Re: Dylemat Wózkowy 20.10.12, 00:46
            Ja mam CM i on nie jest taki wysoki i wielki.
            A może zamów sobie elita z jakiegoś sklepu internetowego w domu obejrzysz, przymierzysz się, Nippera widziałaś na żywo, wiec beziesz mieć porównanie, i jak wygra Nipper to elita odeślesz do sklepu. Za przesyłkę będziesz musiała zapłacić, ale przynajmniej samego zakupu nie będziesz żałować. Dziewczyny tak robiły.
            • karolina.merc Re: Dylemat Wózkowy 20.10.12, 01:08
              Afroddyttko no ja właśnie CM oglądałam w sklepie i wcale duży się nie wydawał tylko teraz powiedz mi jeśli się orientujesz czy jest między CM a elite jakaś różnica a jeśli tak to czy duża???Chociaz bym sie orientowała czego sie spodziewac po elicie na podstawie własnie widzianego CM.
              Dzięki za radę z tym zamówieniem ze sklepu internetowegosmile Moze to faktycznie dobre rozwiazanie,ale mimo wszystko chciałabym wlasnie wiedziec mniej wiecej czego się spodziewac smile
              • ela.86 Re: Dylemat Wózkowy 20.10.12, 09:20
                ja mam Elita, a CM oglądałam w sklepie i moim zdaniem Cm przy Elicie taki drobny się wydajesmile Elite to taki właśnie porządny, duży, wygodny, codzienny wózek który wszędzie pojedzie, a Mini to raczej albo miejski, albo dodatkowy. Jeśli Ci zależy na funkcjonalności i wygodzie to bierz Elita jest super, ma regulowaną rączkę czego nie ma Mini i trochę innych bajerów całkiem przydatnych jak np. mini organizer przy rączce.
                • pomilak1 Re: Dylemat Wózkowy 20.10.12, 09:34
                  Jeżeli zależy Ci na wielkim siedzisku i duuuużej budzie to bierz elitasmile Mam nippera, elita tylko widziałam i wg mnie jest większy niż nipper.
                  • karolina.merc Re: Dylemat Wózkowy 20.10.12, 09:48
                    Właśnie zależy mi na dość dużym siedzisku ,bo jak przymierzyłam mojego synka do nipper to miał równo główkę z końcem siedziska i nie chcę zeby wyglądał za chwilę jak w za małym wózku ,zresztą to mało wygodne dla dziecka tym bardziej że młody lubi się przespać na spacerach,w nipperze zachwyciło mnie tylko te prowadzenie go,bo naprawde jest super smile Budka obszerna też dla nas byłaby na + ,bo często korzystamy z tego,jak dziecko śpi to lubi być dobrze przysłonięty no i na różne pogody by się sprawdziła. Z drugiej strony nie chciałbym żeby wózek był jakimś wielkim kolosem smile A powiedzcie mi jak on gabarytowo by się różnił z x-landerem xa???Podobne wielkością czy któryś mniejszy???Bo właśnie miałam xa i to był moim zdaniem dość spory wózek i niekoniecznie by znów taki chciała.Czy można elita do niego porównać???
                    • afroddytta Re: Dylemat Wózkowy 20.10.12, 10:51
                      Zdecydowanie mini to taki mniejszy podręczny wózek, choć bardzo funkcjonalny. Elita na żywo widuję na ulicach, ale wg. mnie czy Elite czy Urban Jungle (który mam) i też XA to jednak już inna grupa wózkowa, taki wózek full size-pełnowymiarowy, komfortowy i już 'wszystkomający'. Co do XA to ja go osobiście nie lubię, moja przyjaciółka ma i praktycznie zawsze na wakacje z nami jeżdzi (i wózek i przyjaciółka smile) więc dużo mam z nim do czynienia, dla mnie jest za krowiasty, strasznie ciężki i te 2 przednie wielkie koła mnie nie przekonują, poza tym siedzisko (szczególnie podnóżek) też jakoś mi nie pasi. Może przejrzyj internet to znajdziesz jakieś fotki porównawcze CM i Elita, ja ewentualnie mam zdjęcia porównawcze XA -UJ, UJ -CM i kombinacje ze speedi. Elite przy XA to moim zdaniem superlekko wygląda, choć UJ jest kwintesencją prostoty dla mnie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka