Dodaj do ulubionych

Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczyc :-(

02.02.13, 21:24
Coraz bardziej kreci mnie ten Indie (chyba na zasadzie, ze chce mi sie jeszcze wszystko co sie da przetestowac, zanim mi dziecie wyrosnie smile

Pojechalam ostatnio do wozkowego sklepu, gdzie sie tego wozka nie spodziewalam (pojechalam tam obejrzec Pliko Si, ktore wiedzialam, ze maja). Parkuje przed sklepem obok dostawczego busa tego sklepu i oczom nie wierze! Na aucie z boku wielka reklama bumbleride i ogromna fotka Indie! Cala zachwycona pedze do sklepu w nadzieji, ze uda mi sie go pomacac, ale nic z tego! Wozek maja tylko na zamowienie i czeka sie kilka tygodni. Gdzies tam wisialy tylko ich spiworki.

No wiec znowu w necie te wozki ogladalam i ogladalam.

Dzis pojechalismy do miasta. Zawsze, gdzie nie jestem, rozgladam sie za kazdym wozkiem, czy aby jakas ciekawostka nie jedzie. Jak juz po ciemku wracalismy do auta, wypatrzylam w oddali Indie! Przestalam juz slyszec, co maz do mnie mowi, wozek przejechal obok nas (jechal z przeciwnego kierunku). Moment go widzialam i normalnie to bym zawrocila i poogladala troche, ale moj maz juz sie dziwnie patrzyl, ze stanelam i sie za nim obrocilam i patrzylam smile Wiec dalam sobie spokoj (i zaluje) smile

Wozek bardzo ciuchutko i mieciutko jechal. Pani miala kolor seagrass (chyba najbardziej popularny) z takim zielono-turkusowo-bialo-czerwono-zielonym kocykiem w paski z ikeii. Fajnie pasowal!

Zamowilabym ten wozek (bardzo interesuje mnie jego amortyzacja, tylko boje sie, ze jednak jest krowiasty po zlozeniu), ale nowa kolekcja bedzie dopiero pod koniec marca dostepna.

Podoba mi sie zmieniony podnozek, bo to mi sie wlasnie w terazniejszym modelu nie podobalo wizualnie, a i praktycznie bedzie lepszy dla wiekszych dzieci.

Tylko czy wytrzymam do tego konca marca???

Samantha, ty masz chyba ten wozek. Napisz wiecej o nim (amortyzacja i czy jest naprawde taki nieforemny po zlozeniu). A moze masz fotki porownawcze? I moze go do jakiegos wozka innego porownasz?

Nosz... chyba na niego zachorowalam...
Obserwuj wątek
    • agaciha Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 02.02.13, 21:58
      www.amazon.com/product-reviews/B0071GPAY2/ref=cm_cr_dp_syn_footer?k=Bumbleride%20Indie%20(Turquoise)&showViewpoints=1
      Tam na dole masz 37 opinii o nimsmile Moze znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania. Pozdrawiam.
    • pinik do mamadawidka 02.02.13, 22:00
      Ty go chyba na targach w Kolonii widzialas i wspomnialas, ze fajny mieciutki byl. A jakbys miala porownac ta jego "miekkosc", to do ktorego? Joolza?

I widzialas go po zlozeniu? Albo podnosilas? Faktycznie taki lekki?
      • wiorka_mrau Re: do mamadawidka 02.02.13, 22:08
        Pinik proszę uspokoić się, bo i na mnie już powoli wirus przechodzi!smileMmiałam dać sobie spokój z wozkami ,eh smile
        • pinik do wiorka 02.02.13, 22:15
          Wiorka, nie wiem, ile ty dzieci jeszcze planujesz, bo ja juz zakonczylam te akcje, wiec musze sie szybko wyszalec smile
    • pinik Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 02.02.13, 23:27
      Osz.... Poczytalam te opinie na amazonie, posiedzialam w wannie, pomyslalam i .... stwierdzilam, ze napewno nie wytrzymam do konca marca (tym bardziej, ze na koniec marca wyjezdzamy na dwa tygodnie, wiec raczej do kwietnia bym czekala). A znajac tych wszystkich dystrybutorow, to napewno sie ten termin jeszcze przesunie itd.

No wiec powinnam zakupic ten wozek jaknajszybciej i sie nim nacieszyc smile
      A jak bardzo pozniej zapragne tego nowego modelu, to sobie wymienie (to by znaczylo, ze musialby mi ten wozek bardzo przypasowac, to wtedy tez warto nawet doplacic i wymienic).

Tylko ktory kolor????

Chyba najbardziej "chodliwym" kolorem jest seagrass (zielony z turkusowym srodkiem). Ale ja lacze wszystko z rozem i fioletem i latem z granatem jeszcze bede i tu mi sie juz za duzo kolorow robi.

Mysle wiec o turkusowym aqua (na lato piekny kolor wg. mnie i kocham turkus - dla chlopcow odrazu bym turkus brala. Raz mialam turkusowego easywalkera i stokke i te wozki bardzo wzbudzaly zachwyt ludzi kolorem). Alternatywa jest bardziej spokojny i uniwersalny kolor jet (tylko czy to granat czy czarny??? Wie ktos???). On ma malenkie turkusowe lamowki na siedzonku gdzies, ale ja i tak mam zawsze jakas rozowa wkladke, wiec siedzonka widac nie bedzie.

No i ciekawa jestem, ktory kolor pozniej latwiej sprzedac.

Any ideas???
    • wanielka Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 01:00
      miałam bliźniaczą Indię - tak, jest miękki, amortyzacja jest wyraźnie wyczuwalna, bliźniak był mały po złożeniu i jest lekki (mój ważył 15 kg). pojedynczy waży 9,5 kg. skuś się, to bardzo fajny wózeczek.
      jeżeli przytrafi mi się jeszcze jeden maluch to z pewnością kupię Bumbleride.
      lubię czarne wózki, więc mam nadzieję, że dane mi będzie kupić kolor: JET lub LAVA.
      • tygisek Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 09:02
        Skoro ma byc szalenstwo - szalej smile
        na lato piekny bedzie turkus (ocean) ale czy dokaldajac do niego rozowa wkladke nie zrobisz sobie przeslodzonego cukierka??
        podoba mi sie czarny, wiadomo, najbardziej uniwersalny, ale z drugiej strony masz tyle czarnych wozkow, wiec jak szalec...
        podoba mi sie granatowy, bardzo fajny kolor przynajmniej w necie, lubie chlodny odcien granatu, nie ten zabarwiony wieksza iloscia czerwieni, wiec ten podoba mi sie bardzo...
        no i ten zielono turkusowy, chyba najbardziej popularny, tez fajnie moze wygladac dla dziewczynki, ale jak mysle o bumbleridzie to on mi sie jawi, wiec chyba bym myslala o nim na koncu...ale wybieralabym pomiedzy tymi smile
        nie pomoglam, wiem, ale tak jak sobie mysle, to chyba jednak by wygral granat - fajne tlo dla wielu kolorow, widze w nim dziewczynke smagnieta sloncem w zwiewnych bialych sukieneczkach wink
    • pinik Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 09:22
      Ja tez ogolnie granat lubie bardzo. I wlasnie ladnie sie laczy z rozowym wg. mnie i bialym. Latem zamierzam malej kupic ubranka w tych kolorach: roz-bialy-granat.

Forma stelaza tego indie to mi troche quinny speedi przypomina (ta rama z przodu, no i tez ma podnozek). I speedi byl lekki. Ale miekko to nie jechal.

I kosz tego indie duzy, a ja robie prawie wszystkie zakupy wozkiem (wracajac ostro pod gore cala droge). Nie znosze z dziecmi autem po zakupy jezdzic. Wiec mysle, ze ta funkcje ten wozek by dobrze przejal: duzy kosz i lekki. Micre (lekka) mi sie spowrotem bardzo dobrze pchalo, ale tam to sie duzo nie zaladuje.

Ja ten wozek bede jesli cos, to na Slowacji kupowac. Tam teraz granat jest niedostepny (seagrass tez nie). Wiec w gre wchodzi czarny z ta turkusowa lamowka (ale minimalnie bardzo tego turkusu jest i byloby pod wkladka), albo turkusowy.

Jedyne, co mnie powstrzymuje, to ze za chwile niby ma nowszy troche model wyjsc. No ale moze wtedy jakby co, sprzedam ten wozek jakiejs marzacej o nim forumce i kupie nowszy smile
      (ale tylko jesli nie bedzie mi on dawal spac smile
      • pomilak1 Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 10:12
        A mi się ten seagrass nie podoba.
        Najbardziej "widzi" mi się granatowy, czarny i ten szary.
        Rozważałam teraz Indie, ale boję się, że będzie podobny gabarytowo do Urbana, a ja chcę mniejszy wózek smile Może na następną zimę się skuszę jak mi znowu przyjdzie ochota na duży pojazdtongue_out Moja mała będzie miała wówczas 2,5 latka więc jako ostatni zimowy wózek może będzie ok smile
        • pinik Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 10:20
          Pomilak, a co ty teraz kupujesz po Nipperze?
          • pomilak1 Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 13:01
            BJCM GT smile
        • kkitka Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 11:42
          Pinik kupuj koniecznie, wózek wygląda super, kosz większy (trochę mnie w nipperze tego brakuje) i budka też jakaś taka fajniejsza wink ja mam cichą nadzieję, że jeszcze jakieś dzieci będę miała to może do tego czasu w polsce będą, bo jak na razie to chyba nie ma sad
          • samantha_uk Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 17:27
            Jest dosyc miekki mam teraz joolz bylam dwa razy na spacerze i ogolnie jestem zaskoczona ze go sie tak dobrze prowadzi i miekko jedzie nie widze zeby czyms ustepowal bumbleride pod tym wzgledem pewnie w terenie w jakims lesie to bede odczuwac brak duzego kola z przodu zdjecia mam te co w galerii nie robilam narazie zadnych porownawczych ale moge do joolz smile sklada sie go na pol jest mniejszy po zlozeniu od urbana no ale rok jazdy wystarczy jest fajny ale go sprzedaje smile
            • pinik Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 17:40
              A za ile sprzedajesz tego bumbleride?

Joolz jest genialny! To BR nie jest bardziej miekki? Joolz nawet po kostce pieknie jedzie! Mimo malych kol!
              • samantha_uk Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 17:52
                no wlasnie nie odczulam zeby jakos specjalnie byl bardziej miekki.nie wiem wlasnie za ile go wystawiac bo w sumie wszystko dziala ale budka ma troche cienie od slonca i troche zmechacone siedzisko i dwie male dziurki na koszu tam gdzie rurka przechodzi troche sie przetarlo no i wiadomo stelaz porysowany po bokach bo te rurki sa takie wystajace ze inaczej to sie nie da chyba wink wiec sama sie zastanawiam i nawet na allegro myslalam wystawic i zrobic przesylke z uk i mam dylemat wlasnie ;P a z jollz jestem bardzo zadowolona naczytalam sie na forum tych wszystkich wpisow i rzeczywiscie nie zawiodl smile tylko mam czarny stelaz i jak jest rysa to na bialo jakby kreda maznac i boje sie teraz co dalej bedzie
                • pomilak1 Re: Bumbleride Indie - nigdzie sie nie da zobaczy 03.02.13, 18:11
                  Z czarnego joolza super te ryski schodzą mokrą chusteczką (ja używam Pampers Fresh wink )
                  Kurcze jak ja zamówiłam nowego GT to się fajne używki pokazują tongue_out a to GT, a to BI tongue_out
                  Jestem ciekawa cenytongue_out Może jednak się skuszę i M mnie z domu wywali tongue_outtongue_outtongue_out
    • pinik do samantha 03.02.13, 22:54
      Dzieki Samantha!

Kupilabym od Ciebie ten wozek, gdyby on brazowy nie byl smile

Wyjatkowo jakos mi brazy i beze nie podchodza.
      Szkoda...

I teraz dumam, czy kupic jutro turkus, czy czarny. Zalozylam nawet watek z glosowaniem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka