Dodaj do ulubionych

pomozcie wybrac wkladke - glosowanie

17.03.13, 21:00
.. do calego czarnego BJCM gt. Na dole zdjecie pogladowe:
- wkladka nr 1: ptaszki na pomaranczowym (ten pomarancz jest w rzeczywistosci bardziej nasycony, zywy) + biało-czarne paski
- wkladka nr 2: kolorowe fale (w realu wzor bardziej jaskrawy, wyrazny) + różowy (w rzeczywistosci ten roz jest nieco ciemniejszy)
Najchetniej wizelabym obie ale poki co musze zdecydowac sie na jedna;/
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/jc/fa/iyao/bCDvtLDw0W6ZHgCAEB.jpg
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:04
      Dla mnie zdecydowanie nr 2, nie lubię jesiennych kolorów smile
      A ty masz w ogóle GT!?
      • linkap_wawa Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:12
        no! bede miala we wtoreksmile a jak tam dzisiejsze polowanie - cos przyjechalo?
        • magda79pn Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:19
          a nie można by uszyć ptaszków na pomarańczowym+ te kolorowe mazgaje, i dać czarną lamówkę wkoło żeby pasowało z obydwóch stron?

dla mnie te paseczki nieładne, a i gładki róż średnio fajny...
          • linkap_wawa Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:30
            no wlasnie chcialabym jedna strone taka mniej wymagajaca-minimalistycznasmile.... poza tym widzialam wkladke w paski u escapezone (co prawda ona ma bialo czerwone) i bardzo mi sie to spodobalosmile
        • afroddytta Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 10:15
          Było BBo ale poza giełdą wink
          Teraz poluję na tą podróbkę BBo na allegro.
    • martuska1982 Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:27
      mnie sie ogromnie ten materiał pomarańczowy podoba.Sama chcę budkę na cama z niego, ale na razie stary kasy nie chce dać. uncertain
      • pomilak1 Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:35
        A ja bym zrobiła paski + maziaje big_grin ale ja średnio lubię pomarańcz wink sama mam czarnego gt i wg mnie wszystko będzie pasować wink mam wkładkę szytą ze skrawków i też fajnie pasuje big_grin
    • aga_1980_31 Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:35
      Kolorowe fale
      • aga_1980_31 Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:37
        na drugą stronę paski ( połączenie pomarańczu jakoś mi by się gryzło ) róż dziwny ma kolor
        • gorligorligor Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:41
          2 lepsza, maziaje będą fajnie ożywiać all blackatongue_out
    • gosia_mrufka Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:41
      Paski i fale. Pomarańczu nie lubię, a róż mniej uniwersalny.
    • annulka79 Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 21:56
      Paski nie ożywią wózka, będzie smutno.
      Ja się zgadzam z Magdą: ptaszki na pomarańczowym i mazaje z czarną lamówką.

Albo ostatecznie wersja 2 (mazaje i róż)
      • aga_1980_31 Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 22:11
        Maziaje rozweselą a czasami po prostu potrzeba czegoś stonowanego. Ja bym wybrała jeden krzykliwy a drugi właśnie stonowany smile
        • escapezone Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 22:21

opcja 2 smile jutro postaram się wrzucić foto mojej wkładki uszytej przez panią Helenke z materiałów moich ,
          • escapezone Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 17.03.13, 22:29

linkap wysłałam ci foto z dwóch stron mojej wkładki , jak chcesz możesz tu wrzucić foty. Bo zaczym ja wrzucę tu z komórki to będzie rok 2055 bo nie mam cierliwosci smile
            • tygisek Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 08:20
              mi sie podobaja obie opcje, jednak dla dziewczynki i z okazji wiosny i lata wybralabym opcje dwa - maziaje i gladki roz po drugiej, sama mialam wkladke od p. Helenki - z jednej moro a z drugiej gladki turkus, bardzo mi sie podobala w czarnym mini i GT, obie strony byly uzywane, moim zdaniem dobrze jest miec gladka alternatywe do wzorzystego materialu smile
    • linkap_wawa Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 09:00
      Chyba mnie przekonalyscie do maziajow kolorowych - tak, tak nadejscie wiosny trzeba koniecznie uczcic czyms bardzo kolorowym smile zreszta wlasnie sobie uswiadomilam, ze nie mialabym pasujacego do tych ptaszkow kocyka na lato....i jeszcze pomysle nad druga strona, ale na bank bedzie to cos bardziej stonowanego.
    • didis Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 09:02
      Wkładka numer 2!
    • sztucznamrowka Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 11:03
      Bez urazy - a mnie się żaden z tych materiałów nie podoba sad
      Ostatnio wzięłam się za szycie i szukając fajnych tkanin sporo obejrzałam wzorów w necie i na żywo. Może mam już "wyrobiony gust" big_grin tongue_out
      A kto Ci będzie szył? Podobne wzory widziałam u Pani Helenki.
    • sztucznamrowka Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 11:11
      Jak wkładka ma być dla dziewczynki i to do czarnego wózka to ja wzięłabym tą:
      www.craftfabric.pl/Tkanina_patchwork_boho_blossom.html
      lub takie czekoladki smile
      www.craftfabric.pl/pl/p/Confections-Tkanina-bawelniana-Czekoladki/996
      Oj dla dziewczynki to można poszaleć!
      • linkap_wawa Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 11:41
        aaaaa. ladne.. ale to z koliei nie moja bajkasmile to juz bardziej to:
        www.craftfabric.pl/pl/p/Flower-Shower-Tkanina-Bawelniana-Espresso/699
        U p. Helenki szyje.. a ona z powierzonych materialow nie szyje, wiec musze wybrac z tego co ma.. szkoda bo jeszcze wczoraj w Ysku widzialam sliczny material...
        • sztucznamrowka Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 11:54
          No właśnie, wiem, że ona z powierzonych nie szyje.... i dlatego sama wzięłam się za szycie he he he. Szyję sobie to co chcę (a ile taniej to wychodzi) big_grin
          Uczęszczam obecnie na warsztaty krawieckie. W weekend uszyłam sobie dwa kocyki z minky oraz etui na pieluszki. Zrobiłam sobie wykrój wkładki i chcę uszyć materacyk do Maca a później do PP Si. Od Helenki mam trzy wkładki, ochraniacz na pałąk i organizer - wszystko kupowałam w ubiegłym roku smile
          • escapezone Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 12:28

mi uszyła z materiałów moich smile wyprosilam ja bo dla syna nic nie było ciekawego jak dla mnie z tych materiałów co miała. Jak ładnie napiszesz to i tobie uszyje smile
            • sztucznamrowka Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 16:27
              Nie, teraz to "musztarda po obiedzie", sama sobie uszyję wkładki, no śpiworka czy organizera jeszcze nie próbowałam szyć ale mam zamiar się nauczyć wink tongue_out
            • igalo Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 20:28
              Dziewczyny, ja z takim nieśmiałym pytaniem - gdzie można pooglądać co szyje pani Helenka? Czytałam o tych jej wkładkach już chyba rok temu, ale namiarów żadnych tu nie widziałam nigdy.
              • sztucznamrowka Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 20:53
                Tu można zobaczyć dzieła Pani Helenki:
                picasaweb.google.com/marrienka
                Widziałam, że "sypnęło materiałami" i jest spory wybór smile
                • escapezone Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 25.03.13, 14:42
                  wrzuce swoja wkladke uszyta przez pania Helenke w koncu big_grin materialy byly moje

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/dc/bd/tpvm/x8cRB9r4Wyk0yJroaB.jpg[/img]

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/dc/bd/tpvm/mn1T27ZPToeqivfEbB.jpg
                  • sztucznamrowka Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 25.03.13, 15:03
                    A to jedna z moich wkładek - uszyta do Britax Beep ale jak widać pasuje i do PP Si smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/zf/ca/s7a9/Ff5C0B0JdLQmG7OpmB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/zf/ca/s7a9/Gr4DMgHaOVcprq28eB.jpg
          • linkap_wawa Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 12:49
            O! a jaki masz ten ochraniacz na palak - cos w stylu tych afrodytowych ze wstazkami?
            • sztucznamrowka Re: pomozcie wybrac wkladke - glosowanie 18.03.13, 16:29
              Nie, nie ze wstążkami mam od Afrodyty a od Pani Helenki mam dwustronny z otulinką w środku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka