Dodaj do ulubionych

Wózek dla dużego dziecka

19.03.13, 08:35
Witam mój syn ma 14 m-cy i mam wozek mutsy 4 rider który jest już zbyt mały niestety. Szukam wózka którego wysokość oparcia wynosi ok 60cm bo mój ma 51 i młody już się powoli nie mieści. Jeśli znacie takie modele to proszę bardzo o pomoc bo niedługo będę nosić msłrgo na rękach jak zaśpiewa na spacerze a waży ok 14kg
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Wózek dla dużego dziecka 19.03.13, 08:46
      concord fusion - wysokośc oparcia 58cm od pupy do samego końca.Koniec łączy się z budką przypinaną na suwak.Jendak tak czy siak wyższego oparcia w żadnym wózku nie widziałam.
      • koala0405 Re: Wózek dla dużego dziecka 19.03.13, 08:59
        Phil&teds Verve i Vibe mają wysokie oparcie /chyba 60 cm/ i budę regulowaną na wysokość.
      • charlizeee2 Re: Wózek dla dużego dziecka 19.03.13, 09:16
        martuska1982 napisała:

> concord fusion - wysokośc oparcia 58cm od pupy do samego końca.Koniec łączy się
        > z budką przypinaną na suwak.Jendak tak czy siak wyższego oparcia w żadnym wózk
        > u nie widziałam.

Wczoraj właśnie jedna dziewczyna zmierzyła swój i mówiła że ma 51 ehhh
        Muszę wysłać siostrę do sklepu bo ja mieszkam w UK a tu ich nie widziałam zreszta jak ostatnio byłam w sklepie to mój mały wszedł tylko do 1 wózka ale tez było niskie oparcie.
        Zaczynam się obawiać że to będzie ciężka sprawa dziękuje za odp
        • martuska1982 Re: Wózek dla dużego dziecka 19.03.13, 09:29
          Niemożliwe.Mierzyłam dokłądnie i jeszcze pamiętam.Mówię o tym nowszym, z czarną materiałową budką, bez okienka. 58cm
          Ten starszy z okienkiem w budce ciut niższe ma oparcie, ale tylko ciut.Na pewno nie jest to 51cm.Prędzej bym w 55 uwierzyła, przy tym starszym.
          • charlizeee2 Re: Wózek dla dużego dziecka 19.03.13, 10:55
            Dziękuje bardzo mi pomogłaś smile
            • kedro-dasos Re: Wózek dla dużego dziecka 19.03.13, 21:40
              co robię nie tak mierząc siedzisko concorda fusiona( stary model) Mi wychodzi wysokość 47cm. Zrobiłam zdjęcia pokazywarka.pl/ovg905/
              • charlizeee2 Re: Wózek dla dużego dziecka 19.03.13, 23:43
                Mój mutsy 4 rider ma 51 i jest mały tzn między budką a głową młodego jest ok 2 cm luzu a miał być do 3 lat ehh
              • martuska1982 Re: Wózek dla dużego dziecka 20.03.13, 00:22
                serio,nie wiem.Zdziwiona jestem. Ja w tym starym nie mierzyłam samego siedziska, tylko całą długośc powierzchni spania, natomiast w tym nowym mierzyłam i długość powierzchni spania i wysokość siedziska.

Zresztą na logikę.Coś koło 47cm to ma wysokośc oparcia speedi a ono jest sporo niższe od oparcia fusiona, nawet tego starego.

PS.Sliczny kolor fusionka, mam sentyment. smile
                • kedro-dasos Re: Wózek dla dużego dziecka 20.03.13, 09:48
                  No właśnie ja też nie rozumiem, może ktoś ma starego fusiona i by zmierzył.Pomimo tego twierdzę, że to i tak lordowski wózek jeśli chodzi o miejsce dla dziecka.
                  • agusia041 Re: Wózek dla dużego dziecka 20.03.13, 10:00
                    Kedro jestem pewna, że dobrze zmierzyłaś, ostatnio przyjrzałam się temu staremu fusionowi i bez centymetra widać, że oparcie ma dużo krótsze w porównaniu do nowego smile
                    • martuska1982 Re: Wózek dla dużego dziecka 20.03.13, 13:10
                      Do późna w nocy myślałam nad tym oparciem. Jak mówiłam, ja mierzyłam powierzchnię spania i wyszło mi 96cm, dodatkowo siedzisko jest szerokie i wogóle obszerne. W tym starym fusionie jeszcze budka jest wysoko i jest taka półokrągła, wielka, ze to sprawia wrażenie wielkości.
                      Mój syn w zeszłe wakacje (około 82-83cm wzrostu, 12-12,5 kg wagi) wyglądał na siedząco tak.

https://i1149.photobucket.com/albums/o590/Sygnatura/Zdj1190cie0071_zps5383ac48.jpg

Na pewno w każdym razie nowszy jest wyższy sporo, bo doładnie mierzyłam i pamiętam te 58cm, poza tym miałam go na jesieni kilka miesiecy później i synek większy miał oparcie nieco ponad głową jeszcze.
                      • agusia041 Re: Wózek dla dużego dziecka 20.03.13, 13:52
                        U mnie wysokość oparcia wychodzi dokładnie 56 cm i nie da się naciągnąć do 58 uncertain
                        Już nie wiem, chyba mamy jednak inne miarki wink
                        • martuska1982 Re: Wózek dla dużego dziecka 20.03.13, 14:19
                          możliwe, ze to kwestia miarki, mierzenia. Jednak 2cm są bardziej do zaakceptowania niż 7 wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka