Dodaj do ulubionych

Dylemat - Sprzedawać?

27.03.13, 21:17
Dziewczyny, nie wiem co robić - mam BJCE i Maclarena XT, córa 2 latka i 4 mies. - no i od jakiegoś czasu woli większość spaceru na własnych nogach niż wózkiem. Ale to na razie tu, w mieście, a na wakacje mamy zwyczaj jeżdzić w głuszę i dużo łazić na długie dystanse - więc na pewno mała sama na nóżkach nie podoła, więc wóz się niby przyda. Z drugiej strony te dyliżansy miejsce mi w domu zagracają.. Pomóżcie - sprzedawać już teraz 1 z wózków, czy poczekać jeszcze?
Obserwuj wątek
    • igalo Re: Dylemat - Sprzedawać? 27.03.13, 21:34
      mój synek ma 2 lata i już tylko parasolkę m&p cruise mamy na stanie dla niego, ale od chyba 3-4 mies. w ogóle nie używana stoi. Ja bym już chyba dla takiego dużego dziecka nie trzymała dwóch wózków, ale ja nie mam potrzeby posiadania wielu modeli wink
    • lukkoye Re: Dylemat - Sprzedawać? 27.03.13, 21:41
      może lepiej zostaw na wszelki wypadek chociaż jeden-ten który w czasie wakacji lepiej się sprawdzi. Saras pisała,że jak sprzedała wózek to jej 3 latka na czworaka do domu szła,więc może nie ma co ryzykowaćwink
      • magda79pn Re: Dylemat - Sprzedawać? 27.03.13, 21:53
        sprzedałabym ten duży smile
        • gorligorligor Re: Dylemat - Sprzedawać? 27.03.13, 23:02
          hhehe a ja bym zostawiła Elia (skoro spacery w głuszytongue_out) lub sprzedała wszystko i kupiła BJCM GTsmile a fanek gt na forum nie brakujesmile
          • gorligorligor Re: Dylemat - Sprzedawać? 27.03.13, 23:02
            /miało być Elita/
            • tygisek Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 00:03
              ja tez mam taka propozycje, wiem, wiem, jestem monotematyczna: ale jesli nie chcesz "graciarni" w domu i chcesz miec jeden wozek, jestes zadowolona z elita i planujesz wertepowe wypady, moze warto pomyslec nad zamiana tych dwoch na jeden, ktory polaczy te dwa w miare plynnie w jeden kompromisowy GT maclaren, choc moze i niemaly nie da sobie rady w terenie jak duzy elite, dla mnie jazda po zwyklej trawie to porazka (pozyczylam maca na dwie godziny na trawiasta dzialke - no coz, to bylo przykre doswiadczenie) z kolei zostawienie duzego elita, kiedy sklaniaz sie ku mniejszemu wozkowi, a mlody juz nie zawsze korzysta z wozka...mi zawadza pchac duzy wozek z biegajacym obok dzieckiem...malo poreczne....
              no a z drugiej strony 2 i 4 msc - to czas kiedy dziecko czuje sie juz "duze" fascynacja otaczajacym swiatem oraz mozliwosc podjecia decyzji o tym gdzie samodzielnie pojdzie dziecko - bezcenna, ale to wciaz male dziecko, wcale nie jest wskazane, zeby za wszelka cene pozbywac sie wozka, a najczesciej jest tak, ze 3 latki chetniej jezdza w wozkach niz 2 latki, moim zdaniem procz "madrosci zyciowej" jaka ma potrafiacy wykombinowac juz co dla niego jest wygodniejsze trzylatek, dochodzi jeszcze wazny czynnik: intensywny wzrost, gdzie dzieci naprawde czesto skarza sie na bol nozek, nie jest to wymysl, ale czesto takie bole dzieciom towarzysza (tzw. bole wzrostowe) i rownie czesto rodzice je lekcewaza, tlumaczac dziecku ze jest duze i moze smigac na wlasnych nozkach, choc dziecko naprawde cierpi...
              nie ma co pozbywac sie calkiem wozkow, kiedy sa sytuacje, gdzie ten wozek sie przydaje...
              • martuska1982 Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 10:31
                tygisek napisała:

> ja tez mam taka propozycje, wiem, wiem, jestem monotematyczna: ale jesli nie ch
                > cesz "graciarni" w domu i chcesz miec jeden wozek, jestes zadowolona z elita i
                > planujesz wertepowe wypady, moze warto pomyslec nad zamiana tych dwoch na jeden
                > , ktory polaczy te dwa w miare plynnie w jeden kompromisowy GT maclaren,
                > choc moze i niemaly nie da sobie rady w terenie jak duzy elite, dla mnie jazda
                > po zwyklej trawie to porazka (pozyczylam maca na dwie godziny na trawiasta dzi
                > alke - no coz, to bylo przykre doswiadczenie)

ja sobie maca xt nie wyobrażam jako jedynego jednego wózka nawet do jazdy tylko w mieście.Pomijam dziurawe chodniki, bo trasę można sobie tak poukładać,by zminimalizować dziury, poza tym mac ma dośc dobrą amortyzację, ale ten stukot przednich kół! Terkoczą tak, ze po wczorajszym dłuuugim spacerze dziś zamierzam wyjść z camem (zwłaszcza ze kosz na przedświateczne zakupy jak znalazł).

Wymyśliłam sobie, ze do xt i speedi gt bedzie idealnie po srodku i też poluję zeby kupić. smile
                • nicolcia9 Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 10:38
                  To na forum niedługo będą prawie same posiadaczki GT tongue_out ha ha wink
                  • martuska1982 Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 10:50
                    żebys wiedziała. wink

przez moje zachwyty nad waszymi zachwytami gtomania szerzy się dalej.Moja znajoma własnie stwierdziła, ze musi go mieć, po tym jak jej powiedziałam, ze jestem zdecydowana cama zamienic na gt. tongue_out
                    • agusia041 Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 11:41
                      A ja gt lubiłam tak sobie, miałam go ok.7 m-cy i naprawdę nie pojmuję tych Waszych zachwytów wink
                      • gorligorligor Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 13:17
                        agusia, oj tam oj tam. Zrób drugie podejścietongue_out
                        • agusia041 Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 15:44
                          O nie, obiecałam sobie, że nie kupię już żadnego baby joggera. Chociaż patrząc na to co dzieje się na forum, już niczego nie można być do końca pewnym winkbig_grin
                          • martuska1982 Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 19:13
                            ja nie opieram sie w zachwycie tylko na opiniach forumek.Niestety, bo gdyby to były tylko opinie to pewnie bym była bardziej powściagliwa, ale wymacałam go wzdłuż i wszerz w sklepie i mnie zachwycił, wiec nie zaznam spokoju póki w terenie nie zweryfikuję go. tongue_out
    • ironia-losu11 Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 19:53
      Hmmmm, to mi teraz dałyście do myślenia z tą zamianą 2 wózków na 1 nowy smile smile smile Już myślałam, że nie będę nic więcej kupowac, a teraz musze jednak ten temat przetrawić. A BJ GT da radę w terenie wakacyjnym, na takich kompletnych zadupiach?
      • tygisek Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 20:18
        moim zdaniem da, ja uzywalam swojego w lesie, w stajni (nie mam tam kostki, ani asfalcikow wink), GT byl z nami w Chorwacji, wszedzie spisal sie bez zarzutu...nie ma wlasciwie amortyacji, ale plynnie pokonuje wertepy, nie to ze dzieckiem nie trzasnie czasem, ale najwazniejsze ze kolo nie staje deba i nie blokuje sie na byle dziurze i korzeniu, wozek jedzie, wlasciwie bez wkladania w to niemozebnych wysilkow, kola sa na tyle suze i szerokie, ze nie grzezna w piasku czy blotku, nie zagrzebuja sie rowniez w zwirze (np takim jaki jest na chorwackich plazach)....
        najlepiej przyjrzec sie wozkowi w realu, jak masz taka mozliwosc, sama ocenisz wtedy, czy Wam sie sprawdzi....niestety jest tak, ze co jednym pasuje, drugim nie musi - choc my sie tu zachwycamy, sa jak widac dziewczyny, ktorym wozek nie przypasowal i nie spelnil ich oczekiwan smile warto wziac za i przeciw wszystkie jakie sa smile
        • lady2009 Re: Dylemat - Sprzedawać? 28.03.13, 20:47
          ja właśnie kupiłam GT smile czekam na dostawę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka